Monografia municipiului campina

Monografia municipiului Pascani

În partea de jos a oraşului, în lunca Siretului sunt localitaţile suburbane Lunca Paşcani si Blăgesti, iar în partea din deal, pe versant localitătile suburbane Gâşteşti, Boşteni si Sodomeni.
Suprafaţa municipiului Paşcani este de 75,49 km2.
Numele de Pascani provine se pare de la un anume Oană Paşcă, stăpân al acestor locuri in sec. al XV-lea.

2. REPERE ISTORICE
Documentele cele mai vechi ale Paşcanilor, încep şirul menţiunilor acestei localităţi la 1587-1588: un act, cu valeatul 7096, emis de Nicoară şoltuzul si cei 12 pârgari ai oraşului Baia, priveşte vanzarea unui loc «între movile şi între Siretul Vechi şi Siretul Nou», unde se putea face moară şi pod; între cei nouă martori prezenţi la această vânzare făcută în fata autorităţilor orăşeneşti din Baia, se afla si «Toader din Paşcani si Andreica de acolo si Ionaşco de acolo si Lazor de acolo».

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 348kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Monografia localitatii Piatra Neamt

Cap.3) Începuturile şi atestarea documentară

În a doua jumătate a secolului XV, Ştefan ce Mare ridică la Piatra Neamţ o curte domnească, a cărei primă mărturie documentară datează din 20 aprilie 1491. La această dată, Ştefan cel Mare dăruia mânăstirii Tazlău trei sate „care au fost din ocolul curţilor noastre de la Piatra”. Din documentul amintit rezultă atât existenţa curţii voievodale, cât şi cea a ocolului constituit în jurul ei, cel mai mare ocol cunoscut în Moldova, alcătuit în perioada sa de maximă extindere din

Alte referate despre: referat monografia localitatii piatra neamt geografie, monografia orasului piatra neamt, relieful orizontului local-piatra neamt

Monografia orasului Chisineu Cris

Monumentul eroilor grăniceri ridicat în faţa clădirii cu nr. 69 , evocă faptele de armă al celor care au apărat cu eroism în prima jumătate al lunii septembrie 1944 din zona Zerind , Vărşand,Grăniceri etc. La intersecţia drumurilor care duc spre Zerind şi Şepreuş pe strada Înfraţiri fosta primărie a oraşului acum maternitate ne oprim în faţa plăcii comemorative dedicate Adunării din timpul revoluţiei din 1848-1849. În ultima perioadă Chişineu-Criş a luat înfăţişarea unui oraş modern.

4. Ocupaţia de bază al locuitorilor este agricultura, industria fiind reprezentată prin: fabricate de maşini unelte agricole adică Strungul, fabrica de utilaje agricole Maschio şi fabrica de învelit cabluri Nexans . Fabrica de cablaje auto Alcoa Fujikura în satul Nădab se află în derulare construirea unei fabrici de profil din aluminiu ...

Alte referate despre: monografia orasului chisineu cris, orasul chisineu cris, referat obiectiv despre orasul chisineu cris

Monografia turistica a orasului New York

Monografia turistica a orasului New York - Oferta fabuloasa a gigantului cuprinde : 150 muzee , 400 galerii de arta , 240 de teatre, peste 25.000 de localuri si restaurante , mai mult de 10.000 de magazine, 90 de institutii de invatamant superior; arhitectura de legenda a zgarie-norilor – titani decorativi , unici in lume – este ea insasi o oferta exceptionala.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Monografia comunei Fartanesti

Diferenţele de la Nord spre Sud, determinate de dispunerea în trepte cu altitudini, pante şi energie de relief din ce în ce mai scăzute de la colinele Tutovei şi Podişul Covurlui până în Lunca Siretului, au creat şi unele deosebiri atât în frecvenţa anumitor tipuri de procese cât şi în intensitatea lor, teritoriul pe care se află în zona de est a Judeţului Galaţi formată din podişuri şi Colinele Covurluiului.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni

Municipiul Suceava

Municipiul Suceava
Oraşul Suceava s-a dezvoltat în perioada feudală ca o cetate şi ca vechi târg aflat la o rascruce de drumuri comerciale , cele care legau Europa de Nord cu cea de Sud şi care legau Europa apuseana de cea de Răsărit. Suceava a fost capitala Moldovei pentru o lungă perioadă de ani dar a cunoscut cea mai infloritoare dezvoltare în vremea lui Ştefan cel Mare. Oraşul Suceava a avut două importante puncte fortificate: Cetatea Şcheia cu o scurtă existenţă fiind construită de Petru I Muşat şi dărâmatâ apoi în timpul lui Alexandru cel Bun, şi Cetatea de Scaun care a fost ridicată de Petru I Muşat şi apoi reîntărită în timpul lui Ştefan cel Mare.

Alte referate despre: municipiul suceava, populatia municipiului suceava, numar locuitori municipiul suceava

Monografia Greciei

Populaţia: 10.939.771 locuitori (în 2001). Se estimează că mai mult de 4 milioane de greci trăiesc peste graniţe, incluzând 2 milioane în America. 46% bărbaţi; 54% femei.

Alte referate despre: monografia grecia, grecia monografie prezentare a monografiei, grecia antica

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Referat despre Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti
Dezvoltarea urbanistică şi industrială în ritmuri tot mai înalte şi odată cu aceasta creşterea populaţiei, ridicarea nivelului de civilizaţie şi asigurarea nevoilor de consum din ce în ce mai mari conduc la diminuarea şi epuizarea surselor şi rezervelor naturale de materii prime, materiale şi combustibili, energie, cu consecinţele penuriei pe piaţa mondială. Pe de altă parte se constată influenţarea negativă a echilibrului ecologic prin care, asigurându-se şi aşa-zisele "deşeuri" ce rezultă din toate activităţile vieţii cotidiene, se accentuează pericolul poluării mediului ambiant.

Alte referate despre: gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor referat

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Reteaua hidrografica
Reteaua hidrografica este formata din rauri si parauri. Crisul Negru este raul principal , cu izvorul la poalele masivului Bihor ce te imbie in timpul iernii la practicarea sporturilor de iarna, iar vara la drumetii, avand ca afluenti Raul Pietros , cu izvorul la poalele platoului Padis din Rezervatia Naturala a Muntilor Apuseni, Valea Mieragului si Valea lui Patru cu izvoarele la poalele impadurite a muntilor Codru –Moma, care iti ofera prin salbaticia atragatoare ,dispusa din abunenta, pana la varf , trasee turistice de neuitat.In acest sens trecand prin satul Tarcaita ,iar apoi coborand in judetul Arad la aproximativ 10km vom intalni frumoasa statiune Moneasa.

Din punct de vedere geomorfologic ,lunca Crisului Negru si zona de trecere spre dealuri, diferenta de altitudine culme-vale este de 20-30m ,depunerile aluvionare, fac ca aceasta localitate prin solul fertil si creerea uni mediu ambiant de sorginte mediteraneena, predominand curentii S-V,sa fie ...

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului viile din judetul galati, monografia satului racovita din judetul dambovita

Campina

Principalele obiective turistice din localitate sunt Muzeul Nicolae Grigorescu, amenajat în casa acestuia şi Castelul Iulia Hasdeu (numit şi "Castelul Magului de la Câmpina"), care, alături de cavoul Iuliei Haşdeu din Cimitirul Bellu din Bucureşti, reprezintă una dintre construcţiile unicat realizate aproape exclusiv pe baza informaţiilor şi planurilor transmise de către Iulia (din "lumea de dincolo") în cadrul şedinţelor de spiritism organizate de tatăl său. Aici a scris B. P. Haşdeu lucrarea de esoterism Sic Cogito ("aşa gândesc!") şi tot aici a realizat primele experienţe de psihofotografie.

Alte referate despre: monografia orasului campina, flora si vegetatie in campina, campina

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, vegetatia fauna si solurile din municipiul pitesti, vegetatia fauna solurile din municipiul pitesti

Monografia orasului Sannicolau - Mare

Localitatea Sânnicolau Mare este cel mai vestic oraş al României şi al judeţului Timiş, fiind şi al III lea oraş ca mărime după Timişoara şi Lugoj. Este atestat documentar în anul 1247, în ,, Diplomele privilegiate regale” iar în anul 2004 împlineşte 757 de ani de existenţă documentară, dar existenţa lui, vine din timpuri mult mai vechi. Este un oraş de graniţă, având 6 km de frontieră cu Republica Ungaria, pe cursul neregularizat al râului Mureş.

Alte referate despre: monografia orasului sannicolau mare, monografia orasului pascani, monografia orasului calarasi

Mara - monografia targului ardelenesc

Însă cele mai importante rămân informaţiile din capitolul ,,Verboncul” ,prin relatările despre luptele duse de italieni,sub conducerea lui Garibaldi,pentru unificarea Italiei,care culminează cu victoriile din 1859 împotriva armatelor austriece : ,,Feciorii duşi în cătănie, pe la Mantaua,Verona şi Veneţia scriau de acolo că s-a ivit un oarecare Garibaldi ,mare general, care umblă să-i adune pe italieni sub arme şi să-i ridice împotriva împaratului” .Aşadar, putem localiza acţiunea romanului ,,Mara” între anii 1850-1860 .

Alte referate despre: monografia targului ardelenesc mara, monografia targului ardelenesc in romanul mara, monografia satului ardelenesc

Muzeul Municipiului Bucuresti

Urmand in continuare vizitarea salilor muzeului intalnim exponate ce ilustreaza inceputurile oarsului Bucuresti. In continuare, exponatele amintesc de revolutiile din 1821 si 1848, de Alexandru Ioan Cuza, de razboiul de Independenta si multe altele pana la evenimentele din 1989.
VENUS de la VIDRA

Alte referate despre: primaria municipiului bucuresti, organizarea administrativa a municipiului bucuresti, tipuri de servicii prestate in municipiul bucuresti
Referate afisate : 14
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles