Monografia municipiului pascani

Monografia municipiului Pascani

În partea de jos a oraşului, în lunca Siretului sunt localitaţile suburbane Lunca Paşcani si Blăgesti, iar în partea din deal, pe versant localitătile suburbane Gâşteşti, Boşteni si Sodomeni.
Suprafaţa municipiului Paşcani este de 75,49 km2.
Numele de Pascani provine se pare de la un anume Oană Paşcă, stăpân al acestor locuri in sec. al XV-lea.

2. REPERE ISTORICE
Documentele cele mai vechi ale Paşcanilor, încep şirul menţiunilor acestei localităţi la 1587-1588: un act, cu valeatul 7096, emis de Nicoară şoltuzul si cei 12 pârgari ai oraşului Baia, priveşte vanzarea unui loc «între movile şi între Siretul Vechi şi Siretul Nou», unde se putea face moară şi pod; între cei nouă martori prezenţi la această vânzare făcută în fata autorităţilor orăşeneşti din Baia, se afla si «Toader din Paşcani si Andreica de acolo si Ionaşco de acolo si Lazor de acolo».

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 348kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Monografia localitatii Piatra Neamt

1.3) Clima

În ansamblul judeţului Neamţ prezintă o climă temperat continentală particularităţi specifice părţii de est a ţării. Caracteristicile climei sunt determinate de altitudine, de particularităţile circulaţiei atmosferice, de formele şi fragmentarea reliefului cât şi de marile suprafeţe lacustre, apărute odată cu amenajarea hidroenergetică a Bistriţei. O analiză succintă a principalelor elemente climatice – regimul temperaturii aerului, regimul precipitaţiilor şi al vânturilor- evidenţiază cu uşurinţă diferenţele existente de la o zonă de relief la alta. Temperatura medie anuală creşte progresiv de la vest spre est, din zona montană spre regiunea dealurilor subcarpatice şi de podiş. Valorile extreme absolute ale temperaturii aerului sunt şi ele destul de semnificative, indicând importanţa factorilor locali în modificarea ...

Alte referate despre: referat monografia localitatii piatra neamt geografie, monografia orasului piatra neamt, relieful orizontului local-piatra neamt

Monografia orasului Chisineu Cris

Monumentul eroilor grăniceri ridicat în faţa clădirii cu nr. 69 , evocă faptele de armă al celor care au apărat cu eroism în prima jumătate al lunii septembrie 1944 din zona Zerind , Vărşand,Grăniceri etc. La intersecţia drumurilor care duc spre Zerind şi Şepreuş pe strada Înfraţiri fosta primărie a oraşului acum maternitate ne oprim în faţa plăcii comemorative dedicate Adunării din timpul revoluţiei din 1848-1849. În ultima perioadă Chişineu-Criş a luat înfăţişarea unui oraş modern.

4. Ocupaţia de bază al locuitorilor este agricultura, industria fiind reprezentată prin: fabricate de maşini unelte agricole adică Strungul, fabrica de utilaje agricole Maschio şi fabrica de învelit cabluri Nexans . Fabrica de cablaje auto Alcoa Fujikura în satul Nădab se află în derulare construirea unei fabrici de profil din aluminiu ...

Alte referate despre: monografia orasului chisineu cris, orasul chisineu cris, referat obiectiv despre orasul chisineu cris

Monografia turistica a orasului New York

La nord de Battery Park, este un fost targ de vite care a devenit in 1733 primul parc al orasului. Spatiu verde de mici dimendiuni, este astazi punctual de plecare al celebrului boulevard.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Monografia comunei Fartanesti

Din punct de vedete morfologic comuna se află amplasată în Podişul Covurluiului format din pietrişuri şi nisipuri cu intercalaţii de argilă policene cu structura monoclimală care determină un relief specific pentru întregul podiş al Moldovei, culmi lungi şi poduri largi separate prin văi consecvente pe direcţia N-S.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni

Municipiul Suceava

Municipiul Suceava
Oraşul Suceava s-a dezvoltat în perioada feudală ca o cetate şi ca vechi târg aflat la o rascruce de drumuri comerciale , cele care legau Europa de Nord cu cea de Sud şi care legau Europa apuseana de cea de Răsărit. Suceava a fost capitala Moldovei pentru o lungă perioadă de ani dar a cunoscut cea mai infloritoare dezvoltare în vremea lui Ştefan cel Mare. Oraşul Suceava a avut două importante puncte fortificate: Cetatea Şcheia cu o scurtă existenţă fiind construită de Petru I Muşat şi dărâmatâ apoi în timpul lui Alexandru cel Bun, şi Cetatea de Scaun care a fost ridicată de Petru I Muşat şi apoi reîntărită în timpul lui Ştefan cel Mare.

Alte referate despre: municipiul suceava, populatia municipiului suceava, numar locuitori municipiul suceava

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Materialele introduse în procesul de fabricaţie echivalează cu: produse+reziduuri+pierderi. Produsele, la rândul lor, la faza de control tehnic se separă în produse bune pentru folosinţă şi rebuturi care nu mai pot fi folosite direct.

Alte referate despre: gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor referat

Municipiul Baia Mare

Municipiul Baia Mare,important centru urban din nord-vestul Romaniei,este localitatea de resedinta a judetului Maramures.Plaiurile baimarene,binecuvantate de Dumnezeu cu inestimabile bogatii si frumuseti naturale,confera localitatii un valoros potential economic si turistic.Gasim la Baia Mare,pe un perimetru restrans,forme variate de relief,de la ses la munte,cu lunci si dumbravi ademenitoare,cu paduri si poieni ozonate,cu izvoare cristaline si platouri montane,cu peisaje incantatoare ce starnesc admiratie si dragoste de drumetie.Asezare.Municipiul Baia Mare se afla in depresiunea cu acelasi nume,pe cursul mijlociu al raului Sasar,la o altitudine medie de 228 m fata de nivelul marii,fiind cuprins de coordonatele geografice 47'48' latitudine nordica si 23'10'-23'30' longitudine estica.In componenta orasului intra localitatile suburbane Blidar,Firiza,Valea Borcutului si Valea Neagra.

Alte referate despre: activitati economice specifice municipiului baia mare, totul despre municipiul baia mare, impartirea administrativ teritoriala a municipiului baia mare

Studiul municipiului Braila

Flora si fauna sunt specifice reliefului de campie. Stepa, care se intindea odinioara fara margini, a fost transformata in terenuri agricole.Reteaua hidrografica a Brailei consta in primul rand din Dunare, impreuna cu ramurile Macin (96 km), Cremenea (70 km) si Valciu (40km), si raurile Siret (47 km), Buzau (141 km) si Calmatui (70 km). Judetul Braila este impanzit cu lacuri, specifice de asemenea zonei de campie.

Alte referate despre: zone functionale ale municipiului braila, piata de monopol pe municipiul braila, referat engleza municipiul braila

Monografia orasului Sannicolau - Mare

Prin exemplul şi strădania înaintaşilor acestei vetre străbune, am considerat că, avem obligaţia morală şi sufletească, să continuăm a prezenta cât mai firesc aspectele comunităţii noastre în timp şi spaţiu, din acest frumos plai bănăţean – SANNICOLAUL MARE.

Oricare locuitor al aşezării, din orce vreme a timpului a simţit şi simte şi astăzi că este mândru că trăieşte într-un spaţiu edenic creat de Dumnezeu, purtând numele Marelui Sfânt Ierarh NICOLAE, considerat apărător şi ocrotitor al oraşului de-a lungul istoriei sale.

Lucrarea „MONOGRAFIA ORAŞULUI SANNICOLAU MARE,” are ca rol descifrarea evoluţiei istorice, acţiunile generaţiilor ce s-au succedat pe vatra acestei aşezări umane, precum şi cercetarea fenomenelor care să contribuie la definirea rolului comunităţilor din regiunile Europei.

În conceptul european, cunoaşterea realităţilor din viaţa unei comunităţi, a constituit şi constituie pentru ...

Alte referate despre: monografia orasului sannicolau mare, monografia orasului pascani, monografia orasului campina

Monografie Asirom

Capitalul social initial este fixat la suma de 3.000 milioane lei impartit in 600.000 de actiuni, subscrise in intregime de actionari.
Capitalul social initial este detinut integral de statul roman ca actionar unic, pana la transformarea actiunilor din proprietatea statului catre terte fizice sau juridice, romane sau straine, in conditiile legii.

Alte referate despre: monografia asirom, monografie asirom, sc asirom sa monografie

Monografie contabila 2

Aceasta este continuarea celeilalte monografii contabile.Scurta descrire : Activitatea principala a societatii este furnizarea de energie electrica consumatorilor eligibili. Energia electrica este cumparata de pe piata libera de energie .Transportul energiei electrice de la producatorul de energie pina la consumatorul eligibil se face prin reteaua de distributie a SC ELECTRICA SA.

Alte referate despre: monografie contabila, monografii contabile, monografie contabila stocuri

Monografie contabila

In 1943 se infiinteaza, in cadrul Ministerului Muncii, Sanatatii si Ocrotirilor Sociale, "Subsecretariatul de Stat al Muncii", care avea in componenta "Directia Pregatirii profesionale a invatamantului muncitoresc si caminelor de ucenici", "Directia Evidentei plasarii si indrumarii muncitorilor de orice fel, precum si a invalizilor si a vaduvelor de razboi" si, ca serviciu exterior, " Cursuri profesionale pentru ucenici" si "Oficii de indrumare".

Alte referate despre: monografie contabila salarii, monografie contabila referat, monografie contabila institutii publice

Turismul cultural in municipiul Iasi - studiu de caz

Alegeţi o destinaţie turistică şi identificaţi o piaţă de perspectivă pentru destinaţia aleasă (o destinaţie din România);Realizaţi o analiză SWOT a pieţei în cauză şi propuneţi.10 măsuri prioritare care ar putea face conţinutul unui program de amenajare turistică din perspectiva modelului European al dezvoltării turistice durabile şi un set de 2 proiecte cu surse de finanţare şi de dezvoltare cu parteneriat asociat.

Alte referate despre: turismul cultural in mun iasi - studiu de caz, turismul cultural in municipiul sibiu, comparatie intre turismul romanesc si cel turcesc- studiu de caz
Referate afisate : 14
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles