Monografie pascani 851ec

Monografia municipiului Pascani

În partea de jos a oraşului, în lunca Siretului sunt localitaţile suburbane Lunca Paşcani si Blăgesti, iar în partea din deal, pe versant localitătile suburbane Gâşteşti, Boşteni si Sodomeni.
Suprafaţa municipiului Paşcani este de 75,49 km2.
Numele de Pascani provine se pare de la un anume Oană Paşcă, stăpân al acestor locuri in sec. al XV-lea.

2. REPERE ISTORICE
Documentele cele mai vechi ale Paşcanilor, încep şirul menţiunilor acestei localităţi la 1587-1588: un act, cu valeatul 7096, emis de Nicoară şoltuzul si cei 12 pârgari ai oraşului Baia, priveşte vanzarea unui loc «între movile şi între Siretul Vechi şi Siretul Nou», unde se putea face moară şi pod; între cei nouă martori prezenţi la această vânzare făcută în fata autorităţilor orăşeneşti din Baia, se afla si «Toader din Paşcani si Andreica de acolo si Ionaşco de acolo si Lazor de acolo».

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 348kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Monografia localitatii Piatra Neamt

Munţii constituie o unitate de relief mărginită de Subcarpaţi la est pe o linie ce uneşte localităţile : Tazlău, Piatra Neamţ, Crăcăoani, Stânca (Pipirig) . Situată la nord de Piatra Neamţ, depresiunea Cracău – Bistriţa are un caracter predominant deluros. În cadrul, acesteia se remarcă culoarul văii Cracău şi o serie de golfuri depresionare la Poiana, Negreşti, Almaş şi Gîrcina, formate pe rama de contact cu culmea Stînişoarei. La sud de linia Piatra Neamţ – Girov , nota dominantă a morfologiei este cea depresionară, dată de extinderea teraselor la confluenţa Bistriţei cu Cracăul.

Alte referate despre: referat monografia localitatii piatra neamt geografie, monografia orasului piatra neamt, relieful orizontului local-piatra neamt

Monografia orasului Chisineu Cris

Prin mijlocul localităţii trece răul Crişul Alb, care desparte localitatea părţi ale oraşului: Pădureni partea de sud ( aceasta denumire a primit-o fincă aicea se întindea o vastă pădure ce a fost tăiată la începutul secolului dou-zeci ) şi Chişineu Criş partea de Nord. La sud-vest de cartierul Pădureni poate fi văzut fostul câmp de luptă unde 1500 de răsculaţi români, maghiar şi sârbi au rezistat vitejeşte, la 9 mai 1735 ,împotriva trupelor trimise de la Arad pentru înăbuşirea răscoalei organizate din Pecica.

În anul 1774 credincioşi au aprobat o înaintare să construiască biserica. La 6 octombrie 1775 este înregistrată aprobarea pentru construirea bisericii. Cele mai importante obiecte se găsesc pe strada principală.

Alte referate despre: monografia orasului chisineu cris, orasul chisineu cris, referat obiectiv despre orasul chisineu cris

Monografia comunei Fartanesti

Diferenţele de la Nord spre Sud, determinate de dispunerea în trepte cu altitudini, pante şi energie de relief din ce în ce mai scăzute de la colinele Tutovei şi Podişul Covurlui până în Lunca Siretului, au creat şi unele deosebiri atât în frecvenţa anumitor tipuri de procese cât şi în intensitatea lor, teritoriul pe care se află în zona de est a Judeţului Galaţi formată din podişuri şi Colinele Covurluiului.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Traditia
La inceputul sec 16, cu ocazia invaziei Imperiului Otoman in Europa , populatia bastinasa a fost supusa unor presiuni de ordin militar ocazie cu care o anumita parte a armatei turco-tatare si-au stabilit un comandament de inzestrare la intrarea pe partea dreapta dinspre Tarcaia pe locul numit Cirip. Traditia orala spune ca tatarii ar fi avut un atelier de prelucrare a minereului de fier pe acel loc (Cirip). Ei in acel atelier confectionau arme (sabii, topoare etc). In acest sens si azi se observa pamantul ars sau puternic limonitizat si resturi de fier topit brut cat si minereu de marcasita (fier-mangan).

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului viile din judetul galati, monografia satului racovita din judetul dambovita

Monografia scolii Perieti

Comuna Perieţi,din judeţul Olt se află aşezată în partea de sud-est faţă de centrul judeţului,oraşul Slatina,la o distanţă de ,aproximativ 20 km de acesta.Comuna datează pe aceste meleaguri încă din anii 1840-1850.Până la aceasta dată,comuna a fost aşezată pe o altă vale,spre est,la o distanţă de 2 km,care şi astăzi poartă numele de Valea cu casele,sau Valea caselor. Vechea aşezare a fost părăsită din cauza lipsei de apă şi a văii,care era prea stramtă pentru o aşezare omenească şi expusă deselor inundaţii.

Alte referate despre: monografia scolii perieti, monografia scolii, monografii scolare

Monografia orasului Sannicolau - Mare

Un singur exemplu edificator în acest sens, denotă că dragostea nu a avut niciodată frontiere; aici oamenii legându-şi destinele prin credinţa în Dumnezeu dintr-o familie care se naşte un băiat, are tata sârb şi mama unguroaică, se căsătoreşte cu o fată care are tată român şi mamă nemţoaică; se pune întrebarea firească, de ce origine sunt copiii lor ? – răspunsul fiind simplu şi etern – europeni – n ţara sfântă a marelui Eminescu şi exemplele pot continua.

Aici au trăit şi trăiesc oameni capabili, muncitori, iscusiţi, buni meseriaşi, iar rezultatele uncii lor sunt apreciate atât pe plan local, naţional şi internaţional, dovadă clară fiind investiţiile marilor firme străine.

Şcoala cu dascălii săi minunaţi, a reprezentat liantul care a asigurat legătura dintre oameni, având la baza convieţuirii, cultura şi inteligenţa.Un sânmiclăuşean din doi cunoaşte mai multe limbi de circulaţie internaţională ...

Alte referate despre: monografia orasului sannicolau mare, monografia orasului pascani, monografia orasului campina

Monografie Contabila

- A 5121 ‘Conturi la banci in lei’ C
- P 456 ‘Decontari cu asociatii privind capitalul’ D

Alte referate despre: monografie contabila, monografii contabile, monografie contabila stocuri

Mara - monografia targului ardelenesc

Mara - monografia targului ardelenesc - Prin elementul social şi îndeosebi cel etnografic – lumea târgului transilvănean,viaţa breslelor,obiceiurile la culesul viilor în Podgoria Ardealului ,Verboncul - ,prin oglindirea realista a societaţii transilvane de la jumătatea sec. al XIX-lea , romanul ,,Mara” capătă şi istoricitate,cu toate că nu este un roman istoric.

Alte referate despre: monografia targului ardelenesc in romanul mara, monografia targului ardelenesc mara, monografia satului ardelenesc

Baltagul - monografia satului romanesc

Dupa Boboteaza, munteanca se duce la Manastirea Bistrita, unde se roaga Sfintei Ana si unde staretul Visarion o sfatuieste sa mearga la Piatra Neamt la "stapânirea pamânteasca", pentru ai cere sa cerceteze disparitia sotului ei. La Piatra ia legatura cu prefectul, care o îndeamna sa scrie o plângere, dar, in cele din urma, neavand încredere in autoritati, se va hotari sa plece, împreuna cu Gheorghita in cautarea lui Nechifor Lipan. Aceasta hotarâre constituie intriga actiunii romanului. Marea calatorie ("Dac-a intrat el pe celalalt taram, oi intra si eu dupa dansul") se bazeaza pe una dintre regulile nescrise ale acestei lumi stravechi: sufletul mortului nu-si gaseste linistea decât dupa împlinirea ritualului de înmormântare. Inainte de a pleca, ii face lui Gheorghe un baltag pe care preotul il sfinteste, iar pe Minodora, mama ei o duce la Manastirea Varatec.

Alte referate despre: baltagul monografia satului, baltagul monografia satului romanesc, baltagul-monografia satului romanesc

Monografie contabila

Problema fortei de munca a fost tratata, inca de la inceput, in cadrul unor directii speciale. La infiintarea Ministerului Muncii si Octrotirilor Sociale, existau "Directia plasarii" si "Directia Meseriilor Invatamantului Muncitoresc". Dupa reorganizarea ministerului si aparitia, in 1921, a "Legii pentru organizarea plasarii", in anul 1922 s-au infiintat "Oficiile de plasare".

Alte referate despre: monografie contabila salarii, monografie contabila referat, monografie contabila institutii publice

Monografia satului Prajesti

SECOLUL XIX SI INCEPUTUL SECOLULUI XXI
Nonogenarii si octogenarii nu tin minte oarecum lacasul de inchinaciune din lemn in satul lor natal Prajesti. Ei s-au nascut ,, cu ochii pe alta biserica din zid (caramida)" intre marturii fiind si cea a batranei Ciobanu Valeria, venita la Gosmani prin casatorie, nascuta in anul 1926.

Alte referate despre: monografia satului, monografia satului romanesc, monografia satului in baltagul

Monografie contabila privind transportul intracomunitar

Se considera ca aceasta conditie este indeplinita atunci cand beneficiarul comunica prestatorului o adresa a sediului activitatii economice, sau, dupa caz, a unui sediu fix, din Comunitate, precum si un cod valabil de TVA atribuit de autoritatile fiscale din alt stat membru, inclusiv in cazul persoanelor juridice neimpozabile care sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Alte referate despre: monografie contabila privind vanzarea marfurilor cu ridicare, monografie contabila privind vanzarea marfurilor cu ridicata, monografie contabila privind capitalul

Monografia psihologica a jocului de rugby

Potrivit legendei, în cursul unui meci de fotbal (care nu trebuie însă confundat cu varianta actuală a sportului desemnat cu acest nume), jucat în anul 1823, William Webb Ellis, elev al acestui colegiu şi viitor pastor, a luat în braţe balonul şi l-a purtat în spatele liniei porţii adverse, deşi tradiţia cerea ca punctele să fie înscrise cu piciorul. În realitate, originele rugbyului sunt ceva mai complexe.

Alte referate despre: monografia psihologica a jocului de rugby, monografia psihologica a jocului de fotbal, monografia psihologica a jocului de volei
Referate afisate : 14
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK