Monumente din franta

Monumente istorice in Franta

Monumente istorice in Franta
Cel mai raspandit simbol al Frantei la nivel mondial este Turnul Eiffel. A fost construit intre anii 1887-1889 de catre arhitectul Gustave Eiffel si trei co-arhitecti Emile Nouguier,Maurice Koechlin si Stephen Sauvestre. Structura din otel a fost construita la Resita in Romania,are o greutate de peste 10 000 de tone si inaltimea de 300 metri.Turnul Eiffel are 3 nivele,accesul publicul se face cu liftul care la inceput functiona cu un sistem hidraulic iar in prezent sunt electrice.
Monumente istorice in Franta

Nivel: Liceu
Dimensiune: 187kb
Downloads: 7118
Materia: Istorie

Franta napoleoniana

Economia era într-o situaţie critică, fiind caracterizată de inflaţie, speculă, creşterea preţurilor, imposibilitatea plăţii salariilor, lucruri aparţinând realităţii care intrau într-o puternică contradicţie cu viaţa luxoasă afişată de cei proaspăt îmbogăţiţi.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Monumentele renascentiste din Florenta

Capodopera lui Ghiberti reprezinta cele 2 seturi de porti ale baptisterului din Florenta. Apartinand aceleiasi generatii , Filippo Brunelleschi (1377-1446) a fost unul dintre cei mai mari arhitecti ai Renasterii timpurii.Originar din Florenta, el a studiat monumentele antice care i-au influentat pe multi arhitecti si oameni de stiinta.

Alte referate despre: monumente renascentiste florenta, monument renascentist, renascentisti din florenta

Revolutia burgheza clasica din Franta

- 14 Iulie 1789 inchisoarea Bastilia este luata prin asalt si daramata
- 14 Iulie este Ziua Nationala a Francezilor
- dupa acesta data marea burghezie ia puterea in Franta(libertate ,egalitate ,fraternitate)
-masuri luate de burghezie

Alte referate despre: revolutia burgheza din franta, revolutia burgheza din franta 1789, revolutia burgheza in franta

Paris

La tour d'Eiffel a été construite pour l'exposition internationale de Paris de 1889 commémorant le centenaire de la révolution française. Le prince du Pays de Gales, le plus défunt Roi Edward VII de l'Angleterre, a ouvert la tour. Des 700 propositions a soumis en concurrence de conception, Gustave Eiffel a été unanimement choisi.
Cependant il n'a pas été accepté par tous au début, et une pétition de 300 noms - comprenant ceux Maupassant, Emile de Zola, de Charles Garnier (architecte de l'Opéra Garnier), et Dumas le plus jeune - a protesté sa construction.
Ŕ 300 mčtres (320.75m comprenant l'antenne), et ŕ 7000 tonnes, c'était le bâtiment le plus grand du monde jusqu'en 1930. D'autres statistiques incluent:
2,5 millions de rivets.
300 ouvriers en acier, et 2 ans (1887-1889) pour le construire.
Balancement de ŕ la plupart de 12 centimčtres en forts vents.
La taille change jusqu'ŕ 15 centimčtres selon la température.
15.000 morceaux de fer (ŕ l'exclusion ...

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Paris in 4 zile

LA TOUR EIFFEL
On n’imagine plus Paris sans elle. Construite par Eiffel, de 1887 à 1889, comme un défi de l’architecture métallique aux règles traditionnelles de la construction, elle est aujourd’hui l’émetteur de télévision de la region parisienne. Divisée en 3 étages: le premier atteint 57 m, le second 115 m, le troisième 276 m d’altitude (le sommet de l’antenne atteint 320 m). De sa dernière plateforme, on découvre, par beau temps, Paris et sa banlieue la plus liontaine. La dentelle de fer n’offre que peu de prise au vent, dont l-action est amortie par les caissons hydrauliques sur lesquels reposent les quatre pieds de la Tour.

Alte referate despre: paris in 4 zile referat, ce sa faci la paris in 4 zile, 4 zile la paris

Franta

Centrul administrativ, financiar, industrial si cultural al tarii este Parisul, care atrage annual mari mase de turisti din toata lumea.Important oras industrial si nod de drumuri comerciale este Lyon-ul (1,3 milioane de locuitori) fondat de romani la confluenta raurilor Ron si Saone.Marsilia(1.2 milioane de locuitori) a fost o colonie fondata de greci in jurul anului 600 i.e.n. si a fost centru important si in perioada romana.Este un port mare al Marii Mediterane, de unde ponesc nave atat spre fostele colonii franceze din nordul Africii, cat si spre fostele colonii franceze din vestul Africii.A patra asezare ca marime este orasul industrial Lille (959000 de locuitori) din nordul tarii.

Asezare
Franta are o iesire la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana , Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri , joase si nisipoase. In afara de limita maritima , are si 9 ...

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Turnul Eiffel

Nascut in 1832 in Dijon, Gustave Eiffel a absolvit Ecole Centrale des Arts et Manufactures in 1855, in acelasi an cu prima editie a Expozitiei Mondiale gazduite de Paris. El a petrecut mai multi ani in sud-vestul Frantei, unde a supervizat lucrarile de constructie a marelui pod feroviar din Bordeaux, dupa care si-a inceput cariera de constructor, compania sa specializandu-se in constructii metalice.

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame
Aceasta este fara indoiala cea mai completa din toate edificiile(constructiile, cladirile) pe care ni le-a dat arta gotica. Construita intre anii1163-1330, catedrala Notre-Dame a suferit distrugeri diverse in secolul al XVII-lea (galeria dintre cor si naos si strana) si in secolul al XVIII-lea(intregolul portii centrale).
Catedrala Notre Dame

Alte referate despre: catedrala notre-dame, catedrala notre dame, catedrala notre-dame referat

La basilique du Sacre Coeur de Montmartre

De nombreux Saints sont passés sur cette colline (Saint Germain, Sainte Clotilde, Saint Bernard, Sainte Jeanne d'Arc, Saint Vincent de Paul etc.) et bien sûr Saint Ignace de Loyola et Saint François-Xavier qui, avec leurs compagnons, y fondent la Compagnie de Jésus (Jésuites) en 1534. Une grande abbaye bénédictine occupait l'ensemble de la colline jusqu'à la Révolution française, date où les religieuses furent guillotinées et l'abbaye détruite.

En 1870 la guerre éclaté entre la France et l'Allemagne c'est en France la défaite militaire et l'occupation d'une partie du pays par les troupes allemandes. Messieurs font vœu de construire une Eglise consacrée au Cœur du Christ en pénitence pour les fautes commises car pour eux les malheurs de la France proviennent de causes spirituelles plutôt que politiques.

Alte referate despre: la basilique du sacre coeur de montmartre, informati despre basilique du sacre coeur de montmartre, la basilique du sacre coeur

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Muntele Saint Michel
Bibliografie : “ Atlasul Locurilor Legendare “
Autori : James Harpur, Jennifer Westwood
Editura : Aquila ‘93
Anul aparitiei : 2000
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Franta - caracterizare generala

Corsica, insula a Marii Mediterane, a devenit parte integranta a Frantei in 1.768. Are o suprafata de 8.680 km si 250.000 locuitori. Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2.710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d'Aleria).

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Franta Republique francaise

Bazinul parizian ( Bassin parisien ) in partea central-nordica, cea mai mare unitate naturala a Frantei, cu relief tipic de cueste, depresiuni si suprafete structurale in est, cu o zona joasa, drenata de Loire si afluentii sai in sud si suprafate din creta acoperite de loess si argila in nord.

Bazinul aquitanian ( Bassin aquitain ) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente ) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya.

Treapta muntoasa include: Muntii Alpi (altitudinea maxima de 4810 m pe varful Mont Blanc,aflat pe granita cu Italia), cu vai adanci si relief glaciar tipic ( ghetari, lacuri, creste ascutite,vai), situati in partea de S-E a tarii. Aceasta este cea mai mare inaltime de pe continentul european, cu exceptia Muntilor Caucaz, de la granita cu Asia.

Muntii Pirinei, semeti si ei , se afla in sud-vestul tarii( cu altitudinea maxima de 3.404 m in Pic d’Aneto ...

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, la republique francaise referate

Franta

Franta.Republica numara de asemenea si 4 departamente peste mare (D.O.M): Guadalupe ( cea mai mare insula a Antilelor Franceze) , Martinica ( insula a Antilelor Mici), Reunion ( veche insula la est de Madagascar) si Guyana (pe coasta de N-E a Americii de Sud).

Alte referate despre: monumente din franta in franceza, totul despre franta, referat despre franta in limba franceza

Franta

Domnia lui Ludovic al XlV (1643-1715) marcheaza apogeul absolutismului francez („statul sunt eu“), Franta devenind acum prima putere europeana. Frecventele razboaie din timpul lui Ludovic al XlV si Ludovic al XV ( 1715-1774) accentueaza tensiunile sociale, pierderea prin tratatul de la Paris (10.2.1763) a posesiunilor din India si a Canadei adancind criza economica si cea de credibilitate a absolutismului Bourbonilor.

Alte referate despre: prezentare power point franta, referat despre franta in franceza, despre franta in franceza

Despre Franta

Porumb si sfecla de zahar , este caracterizat prin diferente mari intre sezonul rece si cald (ierni reci si veri deosebit de calduroase ) . In apropierea Marii Mediterane , in sud si in insula Corsica , caldura prezenta tot anul permite cultivarea livezilor cu citrice si maslini .

Franta este renumita pentru vinurile sale de soi , mai ales cele produse din strugurii ce cresc in podgoriile din Burgundia ,Bordeaux si Champagne .

Alte referate despre: referate franta, referat in franceza despre franta, franta medievala

Franta ppt

Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Orasul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua parti - Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud.
Parisul este unul dintre putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile, deoarece oportunitati intilnesti la orice pas. Vitrinele magazinelor sint pline de energie, creativitate si expresivitate, asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Alte referate despre: franta ppt, referat franta ppt, referat la geografie franta ppt

Franta - o tara prospera

Prisul este centrul guvernului,al artei si al modei.E cel mai mare oras al Frantei cu aproape o sesame din po-pulatia tarii.Istoria lui de acum 2000 de ani include, cladiriel care sunt un amestec de nou si vechi.Vizitatorii vin pentru a vedea Muzeul Louvre,mormantul lui Napoleon,Turnul Eiffel…

Un gigant industrial

Alte referate despre: referate franta o tara prospera, franta o tara prospera, franta o tara prospera-in franceza

Blois - Franta

Referat despre Blois - Franta
Quant à la célèbre salle du Etats du XIII siècle. Ces grands vaisseau de deux neufaceolées séparées par brissés elle s'élève déjà dans sou état primitif au loigis seigneurial de l'angle Nord. En 1391, la forteresse sera vendue à Louis d'Orléans, frère de Charles VI, par le dernier compte de Blois.

La véritable histoire du château ne commencera pourtout qu'en 1440, avec le retour en ses murs de Charles le poéte, Charles d'Orléans, qui furt retenu presonier 25 anées durant à Londres, été capture lors de la bataille d'Azincourt en 1415. Ayant fait jeter bas toute la partie Sud-Est du château féodal, face à la Loire, il la reconstruisit dans le style gracieux du XV siècle, la gothique flamboyant. Ce cera l'aile Charles D'Orléans, élégant bâtiment alternant la pierre blanche et la brique adossé à la chapelle royale Saint-Calais, mais dont ne subsiste aujourd'hui que la moitié seulement, sur une galerie ouverte d'arcades ...

Alte referate despre: blois franta, blois franta referat, blois-franta
Referate afisate : 19
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles