Monumente reprezentative de arta religioasa din spania

Prigoana religioasa din Spania

Propagandistii oficiali ai marxismului o spun, fara inconjur: Religia este opiul poporului. Aceasta este formula fundamentala a marxismului, la care, in fata religiei catolice, sau a oricarei religii, trebuie sa consimta tot proletarismul revolutionar. Ideea de Dumnezeu - scria Lenin lui Gorki, in decembrie 1913 - a adormit si a slabit intotdeauna sentimentele sociale, ea a strans de gat masele impovarate prin mijlocirea credintei in divinitate a asupritorilor.

Se pretinde, de asemenea ca atacurile contra religiei sunt o urmare naturala a adeziunii ierarhiei ecleziastice la miscarea condusa de generalul Franco. Nu se ignora, cu toate acestea, ca vandalismul antireligios s-a manifestat prin dezordini si cruzimi, fara numar, incepand de la venirea Frontului Popular la putere, in februarie 1936. Contra acestor dezordini toti sefii opozitiei au protestat in discursuri pronuntate in camera si au denuntat distrugerea operelor de arta, a tablourilor religioase, a monumentelor de sculptura ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 52
Materia: Istorie

Prigoana religioasa in Spania

In aceasta perioada, cand elementele extremiste ale Frontului Popular se dedau ofensivei si care se intinde de la 16 februarie la 11 iulie, guvernul face impresia ca nu exista, sau, mai bine, ca tolereaza dezordinea. El nu pronuta o condamnare pentru faptele care tulbura ordinea morala, juridica si politica a tarii, care distrug vieti, proprietati si nimicesc comorile artistice ale natiunii.

Alte referate despre: rolul religiei in spania, turismul religios in spania, obiective religioase in spania

Schisma si prigoana in Anglia

Drept penitenta pentru aceasta crima, clerul trebui sa plateasca o amenda de doua milioane de livre, sa acorde regelui titlul de protector si de sef suprem al bisericii si sa desfiinteze anatele, sau "primul venit", al beneficiilor ecleziastice, care pana atunci fusesera platite papei. Apoi parlamentul vota succesiv Statutul apelurilor, care interzicea sa se faca apel la Roma, Actul de Suprematie, care-l conAZsacra pe rege "unicul si supremul sef al bisericii Angliei" si-i atribuia atat jurisdictia spirituala cat si jurisdictia civila, ii dadea dreptul sa reformeze si sa reprime erorile si ereziile.

Alte referate despre: referat anglia, anglia, anglia referat

Arta Medievala

Arta romanica se refera la perioada dintre anul 1000 si nasterea artei gotice in secolul al XII-lea. Acesta arta s-a dezvoltat odata cu nasterea monarhiilor Europei de vest (Franta mai ales), dar a cuprins si Spania crestina, Anglia, Flandra, Germania, Italia si alte regiuni.

Alte referate despre: arta medievala, arta medievala romaneasca, arta medievala de la romanic la gotic

Arta si Stiinta secolului XX

Secolul a început cu câteva schimbări în cele mai vitale curente literare. În poezie, scriitori ca francezul Guillamme Apollinaire şi americanul Ezra Pound au inventat noi forme şi au schimbat ideile scriitorilor despre cum ar putea fi poezia. Curente cum ar fi dadaismul şi suprarealismul au deschis noi lumi, prin modul lor de expunere în cuvinte şi imagini.

Alte referate despre: arta si stiinta secolul xx, arta si stiinta secolului xx, arta si stiinta secolului xx imagini

Monumente istorice in Franta

Muzeul Louvre este unul din cele mai vechi si mari muzee pariziene. Situat in inima orasului Paris intre malul drept al Senei si Rue de Rivoli.Cladirea este un fost palat regal cu o lunga istorie de la regii capetieni pana la imperiul Napoleonic.Muzeul Louvre a fost deschis pentru prima oara publicului in anul 1793.Louvre are trei aripi:Denon,Sully si Richelieu.In acest muzeu se poate gasi cel mai cunoscut tablou din lume si anume Gioconda.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monument istoric din franta

Spania ppt

Spania , reprezinta taramul unde cresteau merele de aur ale lui Hercule , si de asemenea taramul care era considerat Raiul pe Pamant de arabi iar de scriitorii George Orwell si Ernest Hemingway Spania era o arena in care istoria se situa la granita intre faptele eroice si tragedia, cand toreadorii sfidau moartea. Din toate timpurile , Spania a ramas in ochii necunoscatorilor o tara tesata cu mistere. Frumusetea unica si asezarea sa geografica privilegiata, intre Europa si Africa,au facut din aceasta tara, inca din antichitate o rascruce, un punct de intalnire intre est si vest.

Alte referate despre: referat spania ppt, spania, caracterizarea spanului

Spania

În vest de Madrid, Cordiliera Centrală atinge şi cea mai înaltă altitudine a sa, în vârful Pico Almanzor, 2.592m. Munţii din Cordiliera Centrală, care se întind spre vest până în Portugalia, prezintă şi câteva caracteristici glaciare (în cele mai înalte dintre vârfuri zăpada persistă o bună parte a anului). În ciuda înălţimii sale, acest sistem montan nu crează o barieră importantă între partea de nord şi cea de sud a Mesetei Centrale, câteva pasuri fiind străbătute de şosele şi căi ferate care leagă cele două regiuni.

Alte referate despre: caracterizarea spanului din harap alb, relatia dintre harap alb si span, relieful spaniei

Spania

După adoptarea ultimei noi constituţii, care avea să dureze 47 de ani, se părea că Spania si-a gasit în sfarşit stabilitatea. Însă la 13 septembrie 1923 vine la putere alt general şi restabileşte Constituţia din 1876.

Alte referate despre: referat spania, spania referat, relatia dintre span si harap alb

Spania

RESURSE MINERALE:diferite tipuri de cărbuni;minereuri de fier, de mangan, de cupru şi de staniu;polimetale, bauxită, volfram, uraniu şi mercur (fiind a în primele patru ţări din lume din punct de vedere al acestor zăcăminte;fosforite, sare şi săruri de potasiu (concentrate în special în regiunea Granada şi nordul Spaniei).

Producţiile agricole reprezintă o sursă de export importantă pentru economia spaniolă, cele mai extinse fiind cele de grâu, orz şi ovăz (în zona centrală), de porumb şi orez (în nordul şi sudul ţării). De asemenea, deosebit de dezvoltată este cultura de legume, zarzavaturi şi măsline (locul II în lume în producţia de măsline), de bumbac, tutun, sfeclă de zahăr, plante citrice şi, nu în ultimul rând, viticultura (cu renumitele vinuri de Xeres, Malaga, Alicante etc).

Alte referate despre: relatia dintre span si harap-alb, perioada interbelica in spania, referat despre spania

Spania

Cele mai importante sunt : Tagus, Ebro, Duero, Guadiana şi Guadalquivir
Populatia: 40,341,462
Orase: >1,000,000 : Madrid, Barcelona
500,000-1,000,000 :Valencia, Sevilia, Zaragoza
Densitate:81 loc/km

Alte referate despre: spania relief, spanul caracterizare, centralizarea statelor feudale franta anglia si spania

Reprezentarea grafica

Programarea culorii tine cont de placa grafica folosita (de driverul folosit), precum si de modul grafic in care se lucreaza. Astfel exista moduri grafice monocrome, in care avem doar doua culori si moduri grafice care dispun de mai multe culori.

Alte referate despre: reprezentarea grafica a functiilor, reprezentare grafica, reprezentarea grafica a datelor statistice

Simboluri crestine in arta renascentista

Simboluri crestine in arta renascentista - In tabloul intitulat “Purtarea crucii” de Hieronymus Bosch este reprezentat Iisus ducându-şi în spate crucea, înconjurat de o multitudine de feţe groteşti, cu un aspect oarecum demonic, ce par a-L sufoca.

Alte referate despre: simboluri crestine in arta renascentinarenascentina, simboluri crestine in arta renascentina, simboluri artistice crestine in arta contemporana

Miorita - lucrari critice reprezentative

Miorita. Lucrari critice reprezentative
După toate probabilităţile, balada Mioriţa a fost descoperită de Alecu Russo în Munţii Sovejei în perioada februarie - aprilie 1846. Un eveniment important care a mar¬cat „preistoria” Mioriţei este publicarea tex¬tului, de către Vasile Alecsandri, în sec¬ţiunea „Cântece poporale româneşti” din gazeta „Bucovina” din Cernăuţi (an. III, nr. 11, sâmbătă, 18 februarie 1850), cu titlul „Mie¬oa¬ra”. „Bardul de la Mirceşti” o va republica şase luni mai târziu, pe 28 august 1850, de data aceasta în capitala Moldovei, la Iaşi, în bisăptămânalul „Zimbrul”.
Miorita. Lucrari critice reprezentative

Alte referate despre: miorita lucrari critice reprezentative, miorita aprecieri critice, miorita repere critice

Reprezentarea si procura

- boala; - lipsa persoanei de la domiciliu; - nedorinţa titularului de drept sau a persoanei obligate de a exercita dreptul sau de a-şi onora obligaţia; - lipsa cunoştinţelor de care persoana dă dovadă într-un anumit domeniu; - organul persoanei juridice nu este în stare să facă faţă tuturor raporturilor juridice în care se află; - alte cauze;

Alte referate despre: reprezentarea si procura, reprezentanta si procura, reprezentare si procura

Arta de Comediograf a lui Caragiale - aplicatie pe "O scrisoare pierduta"

Contemporan cu Agamiţă Dandanache, cu Pristanda „şi ceilalţi”(Florin Manolescu”), solid instalat în epocă, lucid, realist, sociabil, autorul „Scrisorii Pierdute” stă mereu în apropierea personajelor, le dezarticulează, le dă jos măştile şi, cu toate că aparent implicat, se detaşează de lumea în cauză, expunând-o ridicolului inexorabil.

Alte referate despre: date despre ion luca caragiale si opera o scrisoare pierduta, caragiale-in luca o scrisoare pierduta, personajele lui caragiale in comedia o scrisoare pierduta

Sallustius, reprezentant al istoriografiei latine

Cornelius Sylla(138-78 a.Chr.), politician abil şi militar valoros, îl însoţeşte pe Marius în Africa, în războiul împotriva lui Iugurtha, unde în 105 a.Chr. îl capturează pe regele numid. Mai târziu, între optimaţii conduşi de Szlla şi popularii în fruntea cărora era Marius, va izbuc-ni un lung şi sângeros război civil între 88-82 a.Chr.

Lucius Sergius Catilina (108-62a.Chr.) a fost locotenent al lui Sylla şi participant la proscripţiile ordonate de acesta.Guvernator în 67 a.Chr. al provinciei Africa,se îmbogăţeşte pe căi ilegale. Candidează de trei ori la consulat (65,64,63 a.Chr.) , dar , fiind înfrânt , nu găseşte altă cale pentru dobândirea puterii decât o lovitură de stat . Conspiraţia este descoperită de Marcus Tullius Cicero, consul în 63 a.Chr. ...

Alte referate despre: istoriografia latina, conceptul de razboi la istoriografii latini, reprezentati ai istoriografiei

Geneza in arta si literatura

Atunci se ivi Valea Juaja, iar din adâncurile lacului revăsat apărură primele făpturi omeneşti : un bărbat şi o femeie cărora li s-a zis “Tata” şi “Mama”. Multă vreme au rămas ei ascunşi printre stânci de teama monştrilor, căci nu ştiau că pieriseră. Urmaşii acestei perechi au ridicat mai târziu templul de la Wariwilka, ale cărui ruine mai dăinuiesc încă.

Alte referate despre: arta si literatura, scoala fiinta arta si literatura, viata cotidiana reflecta in arta si literatura romana
Referate afisate : 18
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles