Morfologia si fiziologia bacteriilor

Morfologia si biologia bacteriilor

Protoblastii sunt celule lipsite de perete celular obtinute prin tratarea bacteriilor gram pozitive cu lizezim sau penicilina.
Sferoblastii - se obtin in aceleasi conditii, la bacteriile Gram negative pastrand insa portiuni din peretele celular datorita compusilor lipidici care nu sunt atacati de factorii litici.
CAPSULA

Componenta a invelisului prezenta numai Ia anumite specii de bacterii si in anumite conditii de mediu.Pe baza aderentei la peretele celular se disting: microcapsula - strat fin si aderent de perete. (Pasteurella);capsula propriuzisa (B. anthracis si Streptococcus pneumoniae; substanta mucoasa capsulara moale, difuza (Klebsiella pneumoniae);zooglea: masa mucilaginoasa in care sunt inglobate bacteriile - speciile saprofite.

Structura chimica si antigenica,care poate fi de natura polizaharidica sau polipeptidica.Antigenii sunt fie antigeni completi fie haptene.
Variabilitate: variatiile fenotipice se produc sub influenta factoAZrilor de mediu iar cele genotipice sunt ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 28kb
Downloads: 100
Materia: Biologie

Bacteriile

Citoplasma esteincolora, insa uneori este impregnata cu anumite substante colorate. Clorofila lipseste. In protoplasma se gasesc vacuole precum si substante de rezerva de natura hidrocarbonata: glicogen si granuloza, de natura albuminoida – volutina, precum si picaturi de grasime.

Alte referate despre: bacterii, bacteriile, importanta bacteriilor

Importanta bacteriilor in viata omului si a planetei

Bacteriile sunt organisme unicelulare sau coloniale, răspândite pretutindeni în natură, în sol, în apa, în aer, în corpul plantelor, animalelor şi al omului. O celulă bacteriană este formată din: perete celular, membrană, citoplasmă şi substanţă nucleară difuză, numită nucleoid. La exteriorul peretelui celular, unele bacterii pot fi înconjurate de o capsulă gelatinoasă .

Alte referate despre: importanta bacteriilor in viata omului si a planetei, importanta bacteriilor in viata omului, importanta bacteriilor in viata omului referat

Procariote-bacterii si alge

Clasificarea Eubacteriilor dupa criterii fiziologice:
- bacterii fermentative, care produc fermentatii datorita enzimelor proprii: fermentatia lactica, fermentatia acetica, fermentatia butirica, proces intalnit la topirea plantelor textile;
- bacteriile fixatoare de azot, care traiesc in radacinile plantelor leguminoase, formand nodozitati (Rhizobium legumi-nosarum);
- bacterii de putrefactie, care descompun resturile organice;
- bacterii chimiosintetizante, nitrobacterii-le, sulfobacteriile, ferobacteriile;
- bacterii fotogene care produc lumina in urma unor procese de oxidate;
- bacterii cromogene care produc pigment (rosii, albastri, galbeni) neasimilatori;
- bacterii patogene, care produc boli denumite: bacterioze, la plante (cancerul bacterian al pomilor, al tomatelor, raia neagra a cartofului), animale si om (holera, febra tifoida, tuberculoza, ciuma, sifilisul etc.).

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, regn din care fac parte bacteriile si algele albastre verzi

Bacteriile - organisme microscopice

Nutritia bacteriilor:
Fiind lipsite de pigmentul asmilator clorofilian, ele sunt avizate la nutritia heterotrofa. Sunt insa si cazuri cand anumite bacterii desi nu au clorofila sunt totusi autotrofe chimiosintetizante, cum sunt sulfobacteriile, fermobacteriile si nitrobacteriile.

Alte referate despre: referate bacteriile organisme microscopice, bacterii organisme microscopice, organisme microscopice

Morfologia si biologia bacteriilor

Structura chimica si antigenica,care poate fi de natura polizaharidica sau polipeptidica.Antigenii sunt fie antigeni completi fie haptene.
Variabilitate: variatiile fenotipice se produc sub influenta factoAZrilor de mediu iar cele genotipice sunt rezultatul mutatiilor.
Glicocalixul: retea de fibre de natura poliglucidica cu aspect de pasla situata exterior peretelui celular, prezent numai la bacteriile care sunt in conditii naturale de mediu si absent in vitro.

Alte referate despre: morfologia si fiziologia bacteriilor, morfologia si fiziologia bacteriei, morfologia bacteriilor

Bacterii sulfat-reducatoare

bacteriile sulfato – reducătoare aparţin ordinului Spirillales, familia Vibrionaceae. Genul respectiv cu cele mai multe specii implicate şi în coroziune este Desulfovibrio. Sunt bacterii nesoporulate, speciile deosebindu-se prin capacitatea de a dehidrogena diferiţi comuşi organici şi prin toleranţa diferită faţă de temperatură şi salinitate.

Alte referate despre: bacterii sulfat reducatoare, bacteriile sulfat reducatoare, bacterii sulfat-reducatoare

Maduva spinarii - anatomia si fiziologia

Importanţa teoretică a anatomiei şi fiziologiei omului constă în aceea că studiul acestor două ştiinţe contribuie la formarea unei concepţii materialiste despre natură. Importanţa practică constă în aceea că anatomia şi fiziologia omului formează baza medicini umane. Astfel, studierea anatomiei şi fiziologiei omului are o importanţă deosebită, atât ca disciplină de cultură generală, cât şi ca disciplină de cultură specială.

Alte referate despre: maduva spinarii anatomie, referat de anatomie cu maduva spinari la om, maduva spinarii fiziologie

Bacteriile universul invizibil de langa noi

Smantana se obtine prin lapte pasteurizat inoculat cu Streptacoccus cremoris si Leuconostoc citrovorus, dupa care are loc un proces de fermentare care dureaza 30 de ore. Alte produse cu pondere mare sunt branzeturile care se obtin prin coagularea laptelui si prin prelucrarea coagului format.Se deosebesc doua tipuri de breanzeturi: acide (utilizate in alimetatie imediat dupa fabricatie) si cu cheag( obtinute prin coagulare cu cheag si avand o viata mai lunga).

Alte referate despre: bacteriile universul invizibil de langa noi, bacterile universul invizibil de langa noi, bacteriile universului invizibil de langa noi

Morfologia microorganismelor

Tipul mai evoluat, numit eucariot, intalnit la celulele constitutive ale plantelor, ale animalelor si ale unor microorganisme - mucegaiuri, drojdii - se caracterizeaza prin nucleu individualizat prevazut cu membrana, ce-l delimiteaza de citoplasma. In acest tip de celule, ADN-ul se afla in nucleu, unde alaturi de proteine formeaza cromozomii - corpusculi ce se formeaza in timpul diviziunii celulare si care contin informatia ereditara specifica.

Alte referate despre: referat morfologia microorganismelor, caracteristici morfologice-fiziologice ale microorganismelor, micrologia morfologia si anatomia microorganismelor- referat

Bacteriile si vitamina C

Deoarece bacteriile sunt mult mai usor de cultivat decit citricele sau macesele, costul pastilelor de vitamina C produse pe aceasta cale va fi mult mai scazut decat al celor "naturale".

Vitamina C, un hidrat de carbon solubil in apa, este esentiala pentru metabolism. Majoritatea animalelor o pot sintetiza, dar organismul uman nu.Oamenii care nu consuma suficiente legume sau fructe bogate in vitamina C isi pot asigura doza zilnica din pastile. Astfel este de asteptat ca necesarul de vitamina C produsa artificial sa creasca mult in viitorul apropiat.

De mai multi de 60 de ani, vitamina C se sintetizeaza industrial printr-un procedeu chimic complex care transforma dextroza in acid ascorbic.Biochimistii firmei americane Genentech din San Francisco, au pus la treaba doua bacterii inofensive, Erwinia si Corynebacterium,care produc enzimele necesare procesului de sinteza al vitaminei C.

Alte referate despre: bacterii care distru vitamina b12, vitamina c si bacteriile, bacterii ce produc vitamine

Bacterii strict anaerobe

2.Germeni anaerobi endogeni, nesporulati, netoxigeni, pot fi virulenti pentru om desi habitatul lor natural este chiar mucoasa unor cavitati naturale ale omului si animalelor.1.Germeni anaerobi exogeni, sporulati toxigeni.Genul Clostridium.Semnificatia clinica. Infectiile de origine exogena produse de clostridii sunt gangrena gazoasa, tetanosul, intoxicatia botulinica si toxiinfectia alimentara cu Cl.perfringens.
Cl. difficile din flora normala a intestinului produce, in anumite conditii, infectii ale tractului digestiv care se pot transmite si interuman.

Alte referate despre: amidonul bacterii stict anaerobe, bacteri aerobe anaerobe referat, flora strict anaeroba

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin:Aparatul genital ca şi aparatul urinar ia naştere din metanefros. Aparatul genital feminin, ca şi aparatul genital masculin, poate fi împărţit în două grupuri de formaţiuni respectiv organe genitale interne şi externe.Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Alte referate despre: anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, www e referate ro anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, imagini anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Genetica bacteriei

A. ADN, SUPORTUL MATERIAL AL EREDITĂŢII
Suportul material al eredităţii, genoforul, depozitarul caracterelor de specie, este reprezentat de ADN-cromozomial; cercetările care au dus la descoperirea acestui adevăr au început în 1928, cu cele ale bacteriologului Griffith:

Alte referate despre: materialul genetic bacterii, genetica bacteriei proiect medicina, genetica bacteriei

Morfologia

Morfologia - Verbul este partea de vorbire flexibilă care exprimă acţiunea, starea sau existenţa.

Alte referate despre: valoare morfologica, morfologia, valoarea morfologica

Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp

Din punct de vedere ecologic, S.aureus este comensal al pielii şi mucoaselor la animale şi om, izolându-se însă în mod curent şi din sol, aer şi apă. Sursele principale de infectare a omului şi de contaminare a alimentelor sunt:
- oamenii bolnavi sau purtătorii sănătoşi. Infecţiile cutanate, furunculele, panariţiile, epidermitele, eczemele, tăieturile infectate şi alte leziuni supurative deschise, ca şi infecţiile căilor respiratorii şi digestive superioare (laringite, faringite) sunt deseori provocate de S. aureus care se elimină în mediul extern contaminând oamenii, alimentele, suprafeţele;
-animalele bolnave purtătoare;
-alimentele, în primul rând laptele, untul, smântână, îngheţata, cremele dulci, salatele vegetale cu maioneză, carnea şi preparatele din carne, peştele.

Alte referate despre: pericole biologice din alimente, pericole chimice in alimente, pericole chimice din alimente

Fiziologia trunchiului cerebral

Functia reflexa -regleaza functiile cardinale ale organismului: digestia,circulatia,respiratia. Functia reflexa pleaca din bulb prin formatia reticulata ;ajuta la reglarea tonusului muscular Functia de conducere –toate caile ascendente si descendente

Alte referate despre: fiziologia trunchiului cerebral, trunchiul cerebral, trunchi cerebral

Anatomia si fiziologia inimii

Inima dreapta este motorul micii circulatii.Exista deci o mare circulatie sau circulatie sistematica si o mica circulatie sau circulatie pulmonara.Peretii atriilor si ai ventriculilor se contracta ritmic : mai intai cele doua atrii, apoi cei doi ventriculi, sincron, expulzand aceeasi cantitate de sange pe care o primesc.Atriul drept primeste sangele venos din intreg organismul prin venele cave si il impinge in ventricu-lul drept, de unde, prin arterele pulmonare, ajunge in plamani, unde se oxigeneaza, pierzand CO2.Prin venele pulmonare ajunge in atriul stang, de unde trece in ventriculul stang si de aici - prin artera aorta - este distribuit in toate tesuturile si organele.

Alte referate despre: anatomia si fiziologia inimii, anatomia si fiziologia inimi, referate anatomia si fiziologia inimii
Referate afisate : 18
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles