Moscova referat

Moscova ppt

Populatia sa, conform rezultatelor preliminare ale recensamantului din 2010, este de 11.514.330. Conform listei miliardarilor intocmita de revista Forbes, Moscova avea in 2011 79 de miliardari, detronand astfel New York-ul si devenind orasul cu cel mai mare numar de miliardari .Rusia se intinde pe un teritoriu vast in Europa si Asia. Cu o suprafata de 17.075.200 km2, Rusia este cea mai intinsa tara din lume, aproape de doua ori mai mare decat teritoriul celei de-a doua tari ca intindere, Canada. In ciuda intinderii sale, Rusia este doar a opta tara din punct de vedere al numarului de locuitori.

Rusia are frontiere terestre cu urmatorii vecini (in sensul trigonometric, de la nord-vest la sud-est): Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia si Coreea de Nord. De asemenea, se afla foarte aproape de Statele Unite ale Americii, Canada, Armenia, Iran, Turcia si Japonia. SUA se afla la o departare de numai 3 km ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 844kb
Downloads: 1214
Materia: Geografie

Moscova

Moscova împreunã cu cei 9.200.000 locuitori este cel mai mare oras al Rusiei, totodatã fiind capitala administrativã. Moscova a fost întemeiatã în anul 1147 de cãtre printul Yuri Dolgoruki, fiind de la început un centru de putere si comert.

Alte referate despre: moscova, referat moscova, moscova referat

Lacurile Onega si Ladoga din Rusia

In legatura cu biserica ,,Schimbarea la fata’’exista o legenda si anume ca mesterul care a construit-o,atunci cand a terminat-o,ar fi aruncat securea departe in interiorul lacului Onega spunand:,,Aceasta biserica este cladita de Nestor.Ea nu are rival si nici nu va avea niciodata’’.

Alte referate despre: onega si ladoga, lacul onega si ladoga, lacul ladoga din rusia

Moscova

Perioada moderna a istoriei Rusiei
Moscova a supravietuit mai multor dezastre printre care se includ incendiile, revoltele, ocupatiile straine. In Septembrie 1812, in perioada razboaielor Napoleonice, orasul a fost ocupat de armatele lui Napoleon. Patriotii rusi au dat foc orasului curand dupa intrarea sa si rezultatul a fost retragerea Frantei din Rusia, lucru care a contribuit mult la caderea lui Napoleon.

Alte referate despre: referat despre moscova, moscova referat geografie, regiunea industriala moscova

Rusia ppt

Cele mai importante insule rusesti sunt Novaia Zemlia si Teritoriul Franz Jozef, Insulele Novosibirsk, Insula Wrangel, Insulele Kurile si Sahalin. Printre cele mai importante lacuri din Rusia se numara Lacul Baikal (lacul cel mai adanc, cu cel mai mare volum de apa dulce din lume), Lacul Ladoga si Lacul Onega.Clima Federatia Rusa se intinde de-a lungul a celei mai mari parti nordice a supercontinentului Euroasiatic. Desi in acest teritoriu se afla o buna parte a zonelor artice si subarctice, aici este mai putina populatie, activitate economica si varietate fizica decat in alte tari.

Alte referate despre: rusia ppt, rusia kieveana ppt, referat rusia geografie ppt

Revolutia din Rusia,1917

Palatul a fost cucerit în jurul orei 2 dimineaţa. Ziua de 7 noiembrie a devenit data oficială la care se sărbătorea revoluţia. Istoria oficială din Uniunea Sovietică a descris evenimentele ca mult mai dramatice decât au fost în realitate. Filmele create sub controlul propagandei oficiale arătau o uriaşă năvală asupra Palatului de Iarnă şi lupte crâncene, dar insurgenţii bolşevici au întâmpinat o rezistenţă... redusă, astfel încât au putut pur şi simplu să intre la pas prin poarta clădirii şi să o ia în stăpânire.

Alte referate despre: revolutia din rusia 1917, revolutia in rusia 1917, revolutia di rusia 1917

Rusia 1815-1881 de Russell Sherman

Referat despre Rusia 1815-1881 de Russell Sherman
Rusia 1815-1881 prezinta o relatare limpede a temelor majore din istoria Rusiei secolului al XIX-lea intr-un context chronologic.Lectura evidentiaza continuitatea problemelor cu care s-a confruntat Rusia ,analizand in parallel modul in care factorii interni si externi s-au conjurat pentru a produce o incomoda combinatie intre reactiune si reforma . Cunoasterea geografiei Rusiei este esentiala pentru buna intelegere a felului cum a evoluat tara.

Alte referate despre: rusia 1815-1881, rusia 1815 - 1881, sherman russell rusia

Rusia dupa incheierea Razboiului Rece

Prin urmare, 145 milioane de rusi au exercitat un control politic asupra unui sistem imperial care includea 545 milioane de oameni raspanditi in intreaga Eurasie si in teritorii dependente de peste mari. Cu alte cuvinte, misiunea internationalista a leninismului, considera autorul american, nu a reprezentat decat un alt invelis pentru promovarea unor interese imperiale mai vechi.
Pentru a putea urmari unele dintre principalele probleme de ordin geopolitic ale Rusiei de astazi sa infatisam, in datele sale sumare, peisajul politic al Rusiei si "strainatatii sale apropiate" (near abroad).

Alte referate despre: rusia dupa incheierea razboiului rece, activitati ale nato dupa incetarea razboiului rece, incheierea razboiului rece

Tezaurul Romaniei la Moscova

CRISTIAN GROSU
Sapte luni mai tarziu, in vara anului 1917, un alt transport avea menirea sa ascunda la Moscova comorile Romaniei, in fata situatiei disperate de pe front: tezaure antice din aur, descoperite pe teritoriul Romaniei - unele vechi de peste 3500 de ani, arhivele Academiei, mii de tablouri de patrimoniu, odoare si obiecte de cult din manastiri. Numai aurul trimis in primul transport valoreaza astazi peste 1,2 miliarde de dolari.

Alte referate despre: tezaurul romaniei la moscova rezumat, tezaurul romanesc la moscova, tezaurul de la moscova

Culisele Pactului Ribbentrop - Molotov

Cu toate ca Bucovina nu facea parte din partajul orientl al Tratatului��Molotov-Ribbentrop��,Stalin o dorea intre granitele URSS. In vara lui 1940, intre Moscova si Berlin s-au purtat negocieri intense cu privire la soarta acestei provincii, pe care in ciuda insistentelor sovietice-nemtii nu doreau sa olase in mina rusilor. In Bucovina,cindva provincie austrica, traia o numeroasa comunitate germana, pe care Hitler nu dorea sa o abandoneze bolse vicilor.In timpul acestor tratative secrete, un rol important a jucat ambasadorul german in URSS ,contele Friedrich-Werner von Schulenburg. Inainte de a fi trimis la post in capitala sovietica,Schulenburg fusese ambassador la Bucuresti.

Alte referate despre: pactul ribbentrop-molotov, pactul ribbentrop molotov, pactul ribbentrop-molotov si consecintele lui pentru basarabia

Anul 1948 si generatia lui

In cadrul Securitatii, Moscova a dotat numerosi ofiteri cu acte de identitate contrafacute, prezentandu-i ca romani, desi vorbeau o limba romana dubioasa.In afara cadrelor sale acoperite mai exista in Securitate o alta categorie de ofiteri, care nu ascundeau faptul ca erau cetateni sovietici si ofiteri ai politiei politice sovietice, purtand numele de "consilieri operativi". Pe vremea aceea, regula era ca fiecare directie centrala si regionala a Securitatii sa aiba cel putin doi consilieri sovietici, insarcinati sa "traseze linia" de activitate a fiecari unitati de Securitate.

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, forme de instruire a personalului de ingrijire pana in anul 1948, anul 1948

Napoleon si comorile Kremlinului

Aur, argint si moaste
Ce oare a cazut in mainile fancezilor? Din Moscova, ei au scos peste cinci tone de argint si aproape 300 de kilograme de aur in care genistii armatei napoleoniene au turnat cele mai masive piese decorative din catedralele Kremlinului. Pentru completarea muzeelor imperiale din Franta erau duse si obiectele sfinte ruse, care se pastrau in catedralele Uspenie si Arhanghelski din incinta Kremlinului, o parte din crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul, o arca cu moastele Sfantului Andrei Primul Propavaduitor (mana drepta), icoana Maicii Domnului din Ierusalim... Trebuia sa ajunga la Luvru drapelele capturate ale Turciei, Rzecz Pospolitei (Poloniei - n. n.) si piesele din Palatul Armelor. In afara de aceasta, din incinta Kremlinului au disparut numeroase lucruri mai marunte, dar foarte scumpe. Pana nu demult, nu exista nici o lista completa a acestora. De altfel, despre ...

Alte referate despre: comorile lui napoleon, napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineriI VIII

Hm...Care este,iarta-mi intrebarea nepotrivita,venitul tau?Depinde ...Intr-un an pot sa castig vreo treizeci de mii,iar in altul nici douazeci nu se aduna...Anii difera."Vai,minte!Ho-ho-ho!Vai ce minte! - gandi parintele Sava,hohotind si privind cu dragoste la fata maslinie a fiului .Laudaroasa e tineretea!Ho-ho-ho...Hai ca-i buna - treizeci de mii!"Nu pot sa cred,Sasenika! -zise el.Iarta-ma,dar...ho-ho-ho...treizeci de mii!Pe banii astia poti sa construiesti doua case...Nu crezi?Nu ca n-as crede,dar asa...cum sa ma exprim...tu...mi se pare ca prea...ho-ho-ho...

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata

Pactul Ribbentrop - Molotov

“Este un miracol diplomatic” ; “Este o victorie suta la suta ! Si, desi n-am facut asta niciodata o sa beau o sticla de sampanie” ; “El crede ca ma inselat, dar in realitate eu l-am inselat”. Aceste aprecieri se refera la pactul de neagresiune dintre URSS si Germania din 23 august 1939. Prima apartine ambasadorului german la Moscova- contele Frederic Werner von der Schulenburg-, a doua lui Hitler iar ultima lui Stalin.

Alte referate despre: pactul ribbentrop molotov referat, consecintele pactului ribbentrop molotov, pactul ribbentrop-molotov si consecintele lui

Schisma Bisericii ruse in sec al XVII-lea

Numarul celor numiti ,, adepti ai ritului vechi " - staroobreadti cuprindea cele mai diferite straturi sociale: cneji, boieri, negustori, oraseni, streliti, tarani, oameni simpli, printre acestia incluzandu-se cnighina Urusova si boieroaica F.P. Morozova. Represiunile capata dimensiunile incredibile. Intre 1675-1695 sunt arsi pe rug peste douazeci de mii de oameni.Credinciosii de rit vechi vor primi anatema.Prima anatema asupra credinciosilor de rit vechi va fi aruncata in primul sobor organizat de patriarhul Nikon,adica in anul 1667,cu toate ca acest sobor a inceput in anul 1666.

Alte referate despre: biserica ortodoxa din tarile romane in sec al xvi-lea, contextul istoric al sec al xvii -lea in tarile romane, mod de viata sec al-xvi lea

Romania si conflictul chino - sovietic

Pentru a putea înţelege poziţia Partidului Muncitoresc Român faţă de conflictul sovieto-chinez, trebuie mai întâi să cunoaştem şi să înţelegem care au fost cauzele declanşării acestui „divorţ”. Una din primele cauze ale polemicii sovieto-chineze a fost Congresul al XX-lea al P.C.U.S., ţinut la Moscova în perioada 17-24 februarie 1956. Denumit şi „Congresul destalinizării”, impactul acestuia şi dezvăluirile crimelor lui Stalin au variat în lumea comunistă de la o ţară la alta, depinzând în fiecare caz de caracteristicile naţionale şi de situaţia politico-economică.

Alte referate despre: romania si conflictul sinu-sovietic, conflictul sino-sovietic, romania in conflictul sino-sovietic

Revolutia din Ungaria 1956

Anul 1956 a demonstrat elanul extraordinar, generat în unele ţări de perspectiva destalinizării regimului, dar şi limitele foarte severe ale acestuia. Revoluţia din Ungaria a lansat cu cea mai mare acuitate, de la lansarea regimului de tip sovietic în spaţiul central-est european întrebarea dacă supravietuirea sistemului reclamă şi permite reformarea sa continuă sau dacă, din contră, el tinde spre rigiditate ideologică şi imobilism dogmatic. Vor urma alte exemple pentru a confirma că orice episod de „dezgheţ” şi de „liberalizare” rămâne un fenomen izolat, substanţa sistemului afirmându-se prin cea de a doua opţiune.

Alte referate despre: revolutia din ungaria 1956, referat revolutia din ungaria 1956, pozitia romaniei fata de revolutia din ungaria 1956
Referate afisate : 17
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles