Motoare cu abur

Motoare cu aburi

Energia aburilor inca mai aigura o mare parte din energia folosita in prezent.Chiar si cele mai avansate reactoare nucleare sunt doar simple surse de caldura care transforma apa in aburi pentru a actiona turbine legate la gene tatoare de electricitate.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 50kb
Downloads: 7102
Materia: Fizica

Motoare

na in aceeasi directie dinspre o baterie sau orice alta sursa . Daca
se conecteaza o baterie la la bobina unui motor electric simplu ,
aceas - ta se comporta ca un magnet, avand la un capat polul nord si
la ce -

Alte referate despre: motoare termice, motoare electrice, motoare termice referat fizica

Functionarea motoarelor cu aprindere interna

Pe tot acest parcurs, ambele supape închid orificiile respective, iar gazele de ardere, prin destinderea lor, dau naştere la o forţă care acţionează asupra pistonului şi prin bielă se transmite la arborele motor.Acesta este timpul motric, cursa motrică sau utilă, care produce lucru mecanic necesar funcţionării motorului şi folosirii lui în diferite scopuri.

Alte referate despre: functionarea motoarelor cu aprindere interna, proiect functionarea motoarelor cu aprindere interna m a i, functionarea motoarelor cu aprinderea interna

Motoare cu piston

Drept urmare,pentru unul si acelasi motor,se pot obtine caracteristici
de turatie la sarcina totala si partiale diferite,in functie de
standardul dupa care

Alte referate despre: motoare cu piston, motoare cu piston rotativ, motoarele cu piston

Clasificarea motoarelor

Dupa mecanismul prin care se realizeaza transformarea energiei termice in energie mecanica M.A.I. se clasifica trei grupe:
- M.A.I. cu piston
- turbinele cu gaz
- motoare cu reactie (transport, aeronave)

Alte referate despre: clasificarea motoarelor termice, clasificarea motoarelor, clasificarea motoarelor electrice

Motoare cu benzina

Motorul cu benzina a revolutionat transportul la inceputul anilor 1900.Pe sosele, veiculele cu aburi si gaze au cedat locul celor cu benzina. In aer pana la aparitia motorului cu reactie doar motoarele cu benzina asigurau energia necesara zborului.

Alte referate despre: motoare pe benzina, motoare cu benzina, pompa de alimentare la motoarele pe benzina

Motoare termice cu piston

Motoare termice cu piston.De asemenea,trebuie sa amintim si incercarile din ce in ce mai raspandite de a folosi motoare electrice la tractiunea autovehiculelor,actionate de acumulatoare electrice,de grupuri electrogene proprii,formate din motoare cu ardere interna si generatoare electrice,sau in perspectiva de pile de combustie.

Motoarele termice cu piston,transforma energia chimica a combustibilului in energie mecanica si in energie calorica disipativa,energia mecanica manifestandu-se sub forma miscarii rectilinii si alternative a pistoanelor,care este modificata in miscare de rotatie a arborelui cotit cu ajutorul mecanismului
biela-manivela.

Existenta unei mari varietati de astfel de motoare pretinde mai multe criterii de clasificare.Astfel:1.Dupa modul de aprindere al carburatului acestea se impart in doua categorii:
-motoare cu aprindere prin scanteie,la care aprinderea amestecului carburant este produsa de o scanteie electrica;
-motoare cu aprindere prin comprimare,la ...

Alte referate despre: motoare termice cu piston, motoare termice - piston cilindru ref, motoare termice referat

Motoare electrice

Motoare electrice:Unul dintre generatoarele prin inductie des folosite este cel inventat in anul 1931 de Van de Graaff . O curea confectionala dintr-un material izolant transmite energia unei sfere metalice , care ajunge in cele din urma la cateva milioane de volti.

Alte referate despre: motoare electrice referat, referat motoare electrice, motoare electrice caracteristici prezentare power point download

Pompele utilizate la motoarele cu ardere interna

Primul proiect de automobil a fost opera lui Leonardo da Vinci (1452-1512) care preoconiza acţionarea automobilelor cu un motor de orlogerie (cu arc special). Proiectul nu a fost realizat niciodată.Anul 1769:-Are loc prima realizare concretă, triciclul construit de capitanul Joseph Cugnot. Triciclul era acţionat de un motor cu abur.Astfel de realizări au avut şi Griffith (1821), Burstoll şi Hill (1824).Anul 1845:-Mecanismul Onesipare Pecqueur inventează şi aplică pentru prima oară mecanismul diferenţial.

Alte referate despre: pompe utilizate la motoare cu ardere interna, referat pompele utilizate la motoarele cu ardere interna, tipuri de pompe utilizate la motoarele cu ardere interna

Motoare cu ardere interna

Nikolaus August Otto (1832-1891) este un inventator german care (pe baza principiului care îi poartă numele) a realizat primul motor cu aprindere internă, în patru timpi, utilizabil pe scară largă.

Alte referate despre: motoare cu ardere interna, functionarea motoarelor cu ardere interna, referat motoare cu ardere interna

Revolutia industriala in Marea Britanie

Un element indispensabil procesului de expansiune industriala a fost
productia în cantitati mari a carbunelui. Cocsul era necesar la
topirea fierului si alimentarea motoarelor cu aburi care actionau
utilaje de productie, furnale, vapoare si locomotive. Populatia în
crestere necesita cantitati mari de carbune pentru scopuri casnice, în
1798 William Murdock a folosit ulei

Alte referate despre: revolutia industriala in marea britanie, revolutia industriala din marea britanie, revolutia industrial in marea britanie sec 18 inceputul sec 19

Revolutia industriala din Anglia

de huila pentru a ilumina lucrarile lui Boulton si Watt din Soho. În
1815, Glasgow si Londra erau iluminate cu gaz de huila.

Alte referate despre: revolutia industriala in anglia, revolutia industriala din anglia, revolutia industriala in anglia referat

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Lumea muzicala a fost uimita de " Rigoletto" (produsa la Venetia pe 11
martie 1851). Au urmat " Trubadurul" (19 ianuarie 1853) si "Traviata"
(6 martie 1853). Triumful în noul stil de muzica a fost completat în
1859 de "Bal mascat" .

Alte referate despre: date biografice giuseppe verdi, simon bolivar biografie, giuseppe verdi biografie

Locomotiva cu aburi

Locomotiva cu aburi
Transportul feroviar a fost foarte bine dezvoltat de-a lungul timpului.Din secolul al XVI-lea dateaza calea ferata din lemn trasa de cai,fiind folosita timp de 650 de ani.A urmat apoi cea din piatra si cele moderne din otel.
Locomotiva cu aburi

Alte referate despre: locomotiva cu aburi, locomotive cu abur, locomotiva cu aburi referat

Utilizarea biocombustibililor la motoarele cu ardere interna

Motoarele pe benzina se bazeaza pe o combinatie intre o baterie pe acid (acumulator) si o bobina de inductie pentru a furniza o scanteie de inalta tensiune cu scopul de a aprinde in amestecul aer-combustibil in cilindrii motorului. Aceasta baterie este reincarcata in timpul functionarii motorului utilizand un dispozitiv de generare de electricitate cum ar fi un generator de alternator. Motoarele cu benzina utilizeaza un amestec de benzina si de aer pe care il comprima la mai putin de 185 psi, apoi prin emiterea unei scantei, printr-o bujie, aprind acest amestec atunci cand este comprimat de catre capul piston in fiecare cilindru.

Alte referate despre: utilizarea biocombustibililor la motoarele cu ardere interna, motoare cu ardere interna utilizate la autovehicule, referat uleiuri utilizate la motoare cu ardere interna

Intretinerea si repararea motoarelor

Cilindrii
Cilindrii impreuna cu segmentii sunt cele mai importante piese de uzura a motoarelor moderne. In general, motoarele americane au cilindri turnati in bloc, pe cand la cele europene predomina constructia cu camasi umede. Grosimea peretilor este de ordinul 1/15 - 1/16 din alezaj, grosimea bucselor presate este de 3 - 4 mm. Cota minima a pragului dintre doi cilindri alaturati este de 7 mm pentru ca garnitura de chiulasa sa poata asigura o buna etansare.
La constructia unei bucse umede cu garnituri presate axiale, pragurile din bloc sunt plasate relativ sus pentru ca diferentele de dilatare termica dintre bloc si cilindrii care sunt mai calzi sa nu provoace distrugerea garniturii de chiulasa.

Alte referate despre: intretinerea si repararea motoarelor electrice, intretinerea si repararea motoarelor, intretinerea si repararea motoarelor de curent alternativ

Pornirea motoarelor cu ardere interna

Energia acumulata in acest volant se consuma pentru a pune in miscare arborele cotit si celelalte parti mobile ale masinii. Legatura intre demarorul cu inertie si motor se face cu ajutorul unui ambreaj cu frecare. Scopul ambreajului este sa limiteze cuplul care se transmite si, din aceasta, sa impiedice socul distrugator care s-ar produce in momentul cuplarii rigide intre demaror si motor.

Alte referate despre: pornirea motoarelor cu ardere interna, instalatia de pornire motoarelor cu ardere interna curs, pornirea motoarelor cu ardere interna proiect

Motoare electrice

Motorul electric asincron este o masina electrica simpla, robusta, avand un randament bun si un cuplu de pornire ridicat. Este caracterizat printr-o viteza de functionare care variaza cu sarcina (la frecventa constanta a curentului de alimentare).

Ca orice masina electrica, motorul asincron este reversibil, adica, daca este antrenat de un alt motor primar la viteze suprasincrone, el functioneaza ca generator electric.

Cand motorul asincron functioneaza in gol, el absoarbe un curent aproape in intregime reactiv (pentru magnetizarea circuitului sau magnetic). Pentru pierderi in infasurari, mecanice si de ventilatie, el absoarbe un curent activ relativ redus.

Masina sincrona consta dintr-o armatura statornica, numita stator si o armatura rotorica numita rotor. Statorul format din unul sau mai multe pachete de tole are in crestaturi o infasurare monofazata sau trifazata ...

Alte referate despre: motoare electrice referat fizica, motoare electrice referat in power point, motoarele electrice

Motoare cu ardere interna

Ventilul pentru controlul injectiei este montat in partea superioara a pompei unitare, in acest caz comandandu-se cu bobina electromagnetica preinjectia la 300 bar, existand si in cazul solutiei in discutie un pistonas auxiliar pentru intreruperea injectiei de joasa presiune. Apoi urmeaza injectia principala la 1800 bar.Solutia de tip PU se realizeaza in serie incepand cu anul 1997, testele dovedind durate de functionare fara defectiuni de 55000 ore.

Alte referate despre: motoare cu ardere interna referat, motoare cu ardere interna in 2 timpi, motoarele cu ardere interna
Referate afisate : 19
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK