Motor asincron trifazat

Motorul asincron

În afară de aceste părţi, motorul mai are, în funcţie de destinaţie, de tipul de protecţie la pătrunderea apei şi a corpurilor străine în motor, de forma constructivă, de sistemul de răcire, de putere şi tensiune o serie de elemente constructive:portperii;carcasă;scut;rulmenţi;cutia cu placă de borne stator;
bornă de putere la pământ.Terminologia generală pentru maşinile electrice, dată de STAS 4861-73 cuprinde şi terminologia subansamblelor şi pieselor componente.
Simbolizarea formelor constructive este dată în STAS 3998-74.

I.2. Semne convenţionale
Notarea înfăşurărilor statorice şi rotorice se face conform STAS 3530-71. La înfăşurarea statorică trifazată cu cele şapte capete scoase, bornele sunt notate astfel:
“a” pentru conexiunea în stea;
“b” pentru conexiunea în triunghi;
“U”, “V”, “W”, pentru cordoanele de alimentare ce se leagă la borne.


I.3. Domenii de utilizare
Se utilizează aproape în exclusivitate ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 21kb
Downloads: 23
Materia: Fizica

Motorul Sincron

Pentru a dezvolta un cuplu activ, motorul sincron trebuie adus la turaţia de sincronism prin antrenarea cu un motor auxiliar sau prin pornirea în asincron.
La antrenarea cu un motor auxiliar, motorul sincron devine generator şi pornirea echivalează cu conectarea generatorului sincron la reţea. Acest mod de pornire formează “metoda sincronizării fine” şi se aplică numai la pornirea în gol a motoarelor.
La pornirea în asincron utilizată în mod curent, înfăşurarea de excitaţie este deconectată de la sursă şi este închisă pe o rezistenţă Rs, pentru limitarea supracurenţilor şi supratensiunilor, iar înfăşurarea de amortizare formează colivia întâlintă la motorul asincron.
Când s-a ajuns la turaţia de gol asincron, apropiată de cea sincronă se conectează înfăşurarea de excitaţie la sursa de c.c. Funcţie de poziţia relativă a polilor inductori faţă de cei ai indusului, în momentul conectării, poate apărea în sensul cuplului asincron şi ...

Alte referate despre: motorul sincron, motor sincron, motorul sincron referat

Circuite de curent alternativ

Legea lui Ohm pentru bobină ideală este: se numeşte reactanţă inductivă şi reprezintă rezistenţa pe care o are bobina idealăîn curent alternativ.

Alte referate despre: circuite de curent alternativ, circuit de curent alternativ, aplicatii in tehnica ale circuitelor de curent alternativ

Motorul Rotativ

(c)Aprinderea
Cele mai multe motoare au doua bujii. Forma camerei de combustie este alungita, asa incat flacara s-ar "imprastia" prea incet daca ar doar o singura bujie. Cand apare scanteia, amestecul aer-combustibil se aprinde, crescand brusc presiunea si fortand rotorul sa se miste.
Presiunea combustiei forteaza rotorul sa se invarteasca in directia in care creste volumul camerei. Gazele de ardere isi continua expansiunea, fortand rotorul sa se roteasca si generand putere, pana cand camera ajunge in dreptul galeriei de evacuare.

Alte referate despre: motor rotativ, motorul rotativ, motor rotativ wankel

Motorul Diesel

La motorul Diesel, spre deosebire de motorul
Otto, in cilindru este aspirat doar aer curat, care
este comprimat mal mult decat Ia motorul Otto
(raportul de comprimare 14:1 pAn la 25:1 fata
de motorul Otto cu 4:tl pana la 10:1). aerul atin-
ge astfel o temperatura de 7000G pana Ia 9000C.
La sfarsitul comprimarti este injectata in cilindru
la presiune ridicata o anumita cantitate de com-
bustibil Diesel (motorina). Din cauza temperatu-
nil ridicate combustibilul se aprinde singur (se
autoaprinde). Picaturile de combustibil injectat,
pulvenzate fin, se amesteca cu aerul comprimat
din camera de ardere, se incalzesc, se evapora si
se aprind. Acest proces dureaza circa 1/1000 s si
este cunoscut sub numele de intarziere si aprin-
dere. Picaurile pulverizate in jetul injectat sunt
dtstribuite neuniform: picaturile mici in zonele
periferice, picatiurile mari in zona centrala. ...

Alte referate despre: motorul diesel, motorul diesel referat, referat motorul diesel

Proiect Masini - Transformatorul trifazat

Proiect Masini - Transformatorul trifazat:Se va proiecta un transformator trifazat de putere în ulei, de tip exterior pentru reţele de 50Hz caracterizat de datele nominale.

Alte referate despre: masini electrice transformarea trifazice, transformatorul trifazat, transformatoare trifazate

Motorul electric

In cele ce urmeaza se vor face referiri la cazul motoarelor electrice.
Aceatea pot fi grupate in urmatoarele categorii:
- motoare de curent continuu;
- motoare de curent alternativ.
Cele de curent alternativ, la randul lor, se clasifica in :
- asincrone ;
- sincrone.

Alte referate despre: motorul electric, motorul electric referat, referat motorul electric

Motorul sincron

Masina sincrona poate functiona atat in regim de generator (in centralele electrice,pentru producerea energiei electrice sunt utilizate turbo si hidrogeneratoare sincrone trifazate)cat si in regim de motor (in actionarea sarcinilor de mare putere, la turatie constanta).

Alte referate despre: motor sincron si asincron, motor sincron referat, motor sincron trifazat

Motoare electrice

Motorul electric asincron este o masina electrica simpla, robusta, avand un randament bun si un cuplu de pornire ridicat. Este caracterizat printr-o viteza de functionare care variaza cu sarcina (la frecventa constanta a curentului de alimentare).

Ca orice masina electrica, motorul asincron este reversibil, adica, daca este antrenat de un alt motor primar la viteze suprasincrone, el functioneaza ca generator electric.

Cand motorul asincron functioneaza in gol, el absoarbe un curent aproape in intregime reactiv (pentru magnetizarea circuitului sau magnetic). Pentru pierderi in infasurari, mecanice si de ventilatie, el absoarbe un curent activ relativ redus.

Masina sincrona consta dintr-o armatura statornica, numita stator si o armatura rotorica numita rotor. Statorul format din unul sau mai multe pachete de tole are in crestaturi o infasurare monofazata sau trifazata ...

Alte referate despre: motoare electrice, motoare electrice referat, referat motoare electrice

Pompa de injectie in linie

Cât timp turaţia motorului este încă mare, din cauza forţei centrifuge mari punctul C este menţinut fix. Capătul superior al pârghiei de reglare rotindu-se, deplasează cremaliera în poziţia STOP (debit nul). Pompa de injecţie nu mai debitează combustibil şi motorul se opreşte; la valori mai mici ale turaţiei forţa centrifugă devenind neînsemnată.

Alte referate despre: pompa de injectie in linie, pompe de injectie in linie, proiect pompa de injectie in linie

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Canalul de distributie international reprezinta itinerariul pe care se deplaseaza marfa de la producator la consumatorii sau utilizatorii finali de pe pietele internationale. Practica internationala in domeniul distributiei a consacrat doua modalitati de constituire a canalelor de distributie. Prima modalitate este a canalelor de distributie internationala indirecte.

Alte referate despre: tip de concurenta la general motors - studiu de caz, general motors studiu de caz, general motors - studiu de caz

Mecanismul motor

Mecanismul motor (numit şi mecanismul biela-manivela sau mecanismul manivelă-piston), transforma mişcarea de translatie a pistonului, obtinută prin arderea amestecului carburant, in miscare de rotaţie continuă a arborelui cotit."Mecanismul motor"

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor

Motorul - proiect pentru certificare

IIIINTRETINEREA MOTORULUI
Verificarea si corectarea jocului intre supape si culbutori
-Jocul intre supape si culbutor are rolul de a prelua dilatarile termice din organele componente ale mecanismului de distributie al motorului.
-Uzura, imperfectiunile de fabricatie sau deformarea unor piese din lantul cinematic al mecanismului de distrebutie pot determina modificari ale jocului intre supape si culbutori cu efecte negative asupra modificarii cursei supapei, respectiv modificarea fazelor de distributie inrautatind golirea si umplerea cilindrilor motorului. De aceea, jocul intre supape si culbutori trebuie verificat si corectat in limitele constructive, la o periodicitate de cca 15.000 Km sau ori de cate ori este nevoie.

Alte referate despre: motorul otto, motorul asincron, motor

General Motors, studiu de caz

2.ELEMENTE TEORETICE
Ma voi limita doar la notiunile teoretice care vor interveni in acest studiu de caz.Distributia internationala reprezinta activitatile ce se desfasoara si relatiile ce se stabilesc intre parteneri situati pe piete diferite in vederea punerii marfii la dispozitia consumatorilor sau utilizatorilor straini.

Alte referate despre: motors studiu de caz, studiu de caz general motors, general motors faliment studiu de caz

Masini asincron - atestat

Numim masina asincrona orice masina de curent alternativ care, la frecventa data a retelei, functioneaza cu o turatie variabila cu sarcina. In continuare vor fi prezentate numai masinile asincrone fara colector, numite obisnuit masini asincrone care sunt cele mai robuste si sigure in exploatare, motiv pentru care sunt si cele mai utilizate.

Alte referate despre: masina asincrona atestat, masini asincrone atestat, functionare masina asincrona atestat

Motor car

The motor car first appeared in Germany in 1885 when Karl Benz and Gottlieb Daimler, each working independently of the other, produced self-propelled vehicles powered by rear-mounted, petrol-fuelled single-cylinder engines. These were based on the stationary gas engine that used the four-stroke principle.

Alte referate despre: motor car, motor care produce curent, the motor car

Mecanismul motor al automobilului

4.Defectiunile
A.)Defecte ale organelor fixe
Arderea garniturii de chiulasa,datorita :prelucrarii incorecte a suprafetelor de etansare dintre blocul motor si chiulasa, strangerii incorecte sau insuficiente a chiulasei,montarii necorespunzatoare a garniturii,detonatiilor motorului etc.

Depistarea fenomenului se constata prin:
-scaderea nivelului apei din instalatia de racire,care va aparea in baia de ulei al carui nivel va creste insa emulsionat;
-prezenta uleiului in baziunl superior al radiatorului,datorita impingerii lui de pe cilindrii in camasa de racire cu apa,de catre gaze;
-rateuri ritmice in carburator(la MAS),cand arderea s-a produs la garnitura intre doi cilindrii alaturati,datorita imprumutului de gaze de la un cilindru la celalalt;
-existenta gazelor comprimate in instalatia de racire;
-intreruperi la aprindere,ca urmare a depunerii apei pe electrozii bujiei(la MAS).

Remedierea consta in demontarea chiulasei si inlocuirea garniturii de chiulasa de catre ...

Alte referate despre: mecanismul motor al automobilului, defectele mecanismul motor a automobilelor, organele fixe ale mecanismului motor
Referate afisate : 17
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles