Mozart amadeus wolfgang

Mozart Amadeus Wolfgang

Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg - d. 5 decembrie 1791, Viena) a fost un compozitor austriac,u- nul din cei mai prodigioşi şi talentaţi creatori în domeniul muzicii clasice. Anul acesta (2006), cu ocazia jubileului a 250 de ani de la naşterea compozitorului, în Austria şi Germania a fost instituit "Anul muzical Mozart".Mozart Amadeus Wolfgang

Nivel: Liceu
Dimensiune: 41kb
Downloads: 3509
Materia: Muzica

Simfoniile

0x08 graphic
Compozitorul ceh Anton Dvorák (1841-1904) a emigrat în SUA, unde a
creat un stil de simfonii ce îmbina romantismul târziu si muzica
folclorica nationala. El a fost primul dintr-o serie de compozitori
europeni, ca Bohuslav Martinu (1890-1959), Schoenberg si Igor
Stravinski (1882-1971) ce avea sa-i influenteze pe americanii prin
imigrantii lor. Evolutia simfoniei americane a fost un rezultat al
multor compozitori autohtoni care si-au facut studiile la Paris:
printre acestia Roy Harris (1889-1979), William Shuman (1910-1992) si
Aaron Copland (1900-1990). Simfonia americana a atins apogeul în
Simfonia a IV-a a lui Charles Ives (1874-1954) care a demarat procesul
de combinare a diferitelor stiluri de muzici nationale printr-un
montaj evident, utilizând în mod organic marsurile militare, imnurile
si propria sa pregatire americana în traditia simfoniilor europene.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

Pasiunea pentru muzică îl face să uite de jocurile copilăriei, preferând să stea în faţa clavecinului sau să cânte la vioară ore întregi, ajungând ca la cinci ani să execute cu virtuozitate, la clavecin şi vioară, concerte întregi, scrise de compozitorul Wagenseil (precursor al clasicismului).

Dar viaţa avea să ia o intorsătură neaşteptată o dată cu concertul din seara de Crăciun a anului 1761 organizat în sala de festivităţi din Salzburg când copilul a uimit asistenţa prin interpretarea pe care a făcut-o la orgă şi la vioară.

Tatăl Leopold a luat decizia de al prezenta împreună cu sora lui Nannerl (cu cinci ani mai mare ca Wolferl) în marile centre muzicale ale Europei. Timp de zece ani au urmat, peregrinări prin marile oraşe europene, care şi-au pus amprenta nefastă pe fizicul fragil şi gingaş al micului artist.

În ianuarie 1762 concertează la Munchen în faţa electorului de Bavaria, în septembrie acelaşi ...

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Mozart

Nascut in 1756, Mozart este unul dintre cei mai mari compazitori ai lumii. Influienta sa este uriasa si dupa 200 ani de la moartea sa. De la inceputul carierei, in postura de copil minune, si pana la moartea sa prematura, la 35 ani, a compus piese extraordinare in cele mai diverse domenii de muzica. Wolfgang Amadeus Mozart s-a nascut in orasul Salzburg situat la poalele Alpilor Austrieci. Tatal sau, Leopold a fost un muzician deja recunoscut.

Alte referate despre: mozart, viata lui mozart, mozart referat

Wolfgang Amadeus Mozart

Într-o conversaţie cu J.J.Rousseau pe malurile Senei a spus că la impresionat opera scrisă de Gluck şi Catedrala Notre Dame. Prezenţa lui aici a fost imortalizată de pictorul Ollivier (“Mozart cântând în palatul prinţului de Conti”), gravura lui Carmontelle (“Familia Mozart”), statueta lui Gustav Landgrebe (“Micul Mozart”) şi o alta a lui Barrias (“Mozart copil”).

La 22 aprilie 1764 familia Mozart ajunge la Londra unde va rămâne un an şi jumătate. A concertat în faţa regelui George al III-lea al Angliei şi a reginei, uimind asistenţa cu uşurinţa cu care descifra partituri necunoscute de el, compuse de Bach, Haendel şi alţii. O întâmplare a rămas memorabilă când fiul lui Johann Sebastian Bach, Johann Christian Bach, el însuşi compozitor a executat prima parte a unei sonate proprii, după care s-a oprit şi a spus copilului care-l urmărea atent:”Poţi termina tu sonata aceasta a mea?” Spre uimirea întregii asistenţe Wolfgang ...

Alte referate despre: referat despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart biografie, despre wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

La sfârşitul unui concert în Burgtheater, după interpretarea concertului nr. 20 pentru pian, împăratul Iosif - prezent în sală - se ridică în picioare agitându-şi pălăria şi strigând "Bravo Mozart !". În această perioadă Mozart compune într-un ritm neobişnuit, lucrează cu obstinaţie la splendidele cvartete dedicate lui Haydn şi la opera Nunta lui Figaro, după o piesă a lui Beaumarchais, operă revoluţionară, ca muzică şi conţinut istoric, reuşind să depăşească dificultăţile din partea nobilimei.

Alte referate despre: viata lui wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart viata, operele lui wolfgang amadeus mozart

Mozart

"Flautul fermecat" este ultima opera compusa de Mozart. La îndemnul
impresarului Schikaneder, care scrie libretul, dupa o povestire de
Liebeskind, conceput sub forma unui singspiel, (partile muzicale
alternând cu proza), Mozart scrie aceasta "chintesenta a artei", cum a
denumit-o Wagner, "improvizând o capodopera de gen cu o perfectiune ce
nu a putut fi depasita si care, greu, ar mai putea fi atinsa". Multi
muzicieni considera "Flautul fermecat" si nu Requiemul, ca testament
spiritual al artistului. Genialitatea muzicii lui Mozart a facut ca
aceasta lucrare sa dureze în timp. Compozitorul a dirijat premiera la
Viena într-o sala saracacioasa care datorita "Flautului fermecat" si
fondurilor aduse de el a devenit "Theater an der Wien". Mozart nu s-a
bucurat pe deplin de triumful operei sale îmbolnavindu-se grav.
Premiera operei "Flautul fermecat" a avut loc la Viena, pe data de 30
septembrie 1791, sub conducerea muzicala a compozitorului.

Alte referate despre: despre mozart, referat mozart, biografia lui mozart

Mozart

Aici s-a întâlnit cu Haydn care a spus “este de ajuns, puiule, acum trebuie să te odihneşti puţin”. La Viena se îmbolnăveşte de o formă gravă de scarlatină care îl ţine departe de concerte câteva luni.

În august 1763, la Frankfurt, Mozart a cântat şi a improvizat la vioară şi la clavecin, încântând auditoriul, care, la urmă, l-a ovaţionat şi l-a încărcat cu daruri.

Alte referate despre: operele lui mozart, w a mozart, muzica lui mozart

Mozart

W.A. Mozart s-a nascut la Salzburg pe data de 27 ianuarie 1756. Talent
precoce, stapânind cu maiestrie mai multe instrumente muzicale
(vioara, orga, clavecinul) întreprinde la vâsta de 6 ani un turneu în
strainatate, stârnind admiratia si entuziasmul publicului. Revine la
Salzburg si la numai 11 ani, compune primele lucrari dramatice.

Alte referate despre: referat despre mozart, mozart muzica, amadeus mozart

Mozart

Un al doilea suspect în bănuita crimă a fost Franz Hofdemel, un confrate în loja masonică căreia îi aparţinea compozitorul, a cărui tânără şi atrăgătoare soţie Magdalena, s-a numărat printre ultimii elevi ai lui Mozart. La câteva zile după moartea lui Mozart, Hofdemel şi-a atacat cu sălbăticie soţia însărcinată, mutilând-o şi desfigurând-o cu lovituri de cuţit pe faţă, gât şi braţe, după care şi-a luat viaţa. Magdalena a supravieţuit şi cinci luni mai târziu dădea naştere unui copil despre care gurile rele spuneau că ar fi fost al lui Mozart.
Sora mai mare a lui Mozart, Maria Anna, a remarcat la un moment dat că fratele ei dădea lecţii de muzică tinerelor femei doar când era îndrăgostit de acestea. Iar ani mai târziu, rezervatul Ludwing van Beethoven, a refuzat să cânte în faţa Magdalenei deoarece „existase o prea mare intimitate între ea şi Mozart”.Totuşi, ...

Alte referate despre: viata si opera lui mozart, w a mozart referat, referate mozart

Mozart - viata si activitatea

După ce se întorc acasă ,Leopold, are grijă ca copii lui să-şi urmeze lecţiile cu regularitate. Pe lîngă obiectele muzicale Amadeus învaţă franceza, citirea, scrisul. Obiectul preferat devine aritmerica, pe care o însuşeşte foarte repede. Vara următoare familia pleacă la Paris cu concerte. Ele trec foarte bine. Aici tînărul Mozart ,în 1764, editează primele 4 sonate pentru vioară şi clavecin.

Alte referate despre: mozart viata si activitatea, wolfgang amadeus mozart-viata si activitatea sa, amadeus mozart viata si activitatea

Anul Mozart

Anul Mozart va fi întreg de spectacole, opere, concerte, expozitii si nenumarate suveniruri Mozart.Dar sunt si austrieci care se tem ca deja se exagereaza.Daca ar vedea Mozart…Industria Mozart a luat un avânt nemaiîntâlnit la Salzburg.

Alte referate despre: anul mozart, mozart anul mortii, anul morti lui mozart

Mozart

Concertele foarte tanarului Mozart nu au mai avut asha mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul sau turneu , in 1776, la Paris nu i-a mai adus succesul asteptat. In afara de acestea intre musician si principalul sau sustinator, arhiepiscopul din Salzburg s-a ivit un conflict. Mozart ar fi dorit sa primeasca un post nou care sa-I permita continuarea carierei de muziciandar nu I s-a oferit nimic atragator. Cand a murit mama lui, cea care-l insotea in turnee, carierea de copil minune a lui Mozart a luat sfarsit, dar s-a nascut un compositor matur.

Alte referate despre: mozart bibliografie, bibliografie mozart, flautul fermecat mozart

Am Tag als Wolfgang Borchert starb

Jetzt lag er in einem weißen Bett, in weißen Lacken , in einem weißen Salon. Durch den dünnen Vorhang war die grüne Landschaft zu erkennen. Im Ohr läuteten ihm die Stimme seiner Freunde: “Fähr hin, heile dich, zeig dir diesmal Geduld mit dir selbst., schone deine Kräfte, dann komm zurück Theaterstücke zu schaffen ! “ In der Stille des Salons wiegte ihn die Worte : “ Die lange lange Straße lang “ , wie eine Glocke… Stundenlang derselbe Rhytmus, als ob er seine verlorene Melodie suchte, eines nie gewagten Tanzes. Auf der Terasse saß er eine Weile , bis ein windiger Regen ausbrach… Weiße Wolken, neblige Wolken auf den Schultern der Erde.

Auf dem Ecktisch lag noch dieselbe Suppe von der Mahlzeit, eine ungerührte Suppe. Kein Appetit. Kein Wunder! Neben dem Suppenteller stand zwar das kleine Mädchen mit ihren Beinen , so dünn wie Finger.Wie Finger im Winter. So dünn und so rot und so blau . Sie flüsterte immerzu:

“ Lieber Gott, ...

Alte referate despre: am tag als wolfgang borchert starb, wie starb wolfgang borchert, wolfgang borchert referat

Johann Wolfgang von Goethe

In 1771 Goethe returned to Frankfurt, nominally to practice law, but
he was soon deep in work on what was to be his first dramatic success,
Götz von Berlichingen. While this was actually the story of a robber
baron of the 16th century it really represented Goethe's youthful
protest against the established order and his demand for intellectual
freedom. Its success made its hitherto unknown author the literary
leader of Germany.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, faust de johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe
Referate afisate : 15
Medie note: 7.78 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles