Multiplicarea virusurilor

Virusuri si Tumori

Savantul roman s-a intrebat ce s-ar fi intamplat daca celulele pe cale de inmultire ar fi parazitate nu de virusuri agresive , care inmultindu-se rapid sa distruga inceputul de tumoare , ci de un virus slab , cu inmultire latenta , care sa nu excite brusc si puternic fortele de aparare ale organismului , ci sa “zgandere” pe nesimtite celulele , facandu-le sa se inmulteasca in continuare , anarhic. Fara indoiala ca un asemenea virus ar putea produce cancerul.

Teoria academicianului Stefan S. Nicolau concorda pe deplin cu cea sustinuta de catre eminentul specialist sovietic L.A.Zibler, care sustine ca virusul producator de cancer , patruns in organism , produce tumoarea numai daca in acel organism exista cicatrizari. Patruns in aceste celule care se inmultesc normal , virusul le viciaza , le ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 782
Materia: Medicina

Cancerul de colon

Face trecerea între colonul ascendent si transvers, este situat în
hipocondrul drept si lasa o amprenta marcata pe fata interioara a
ficatului. Este un segment semifix, iar posterior se învecineaza cu
rinichiul si portiunea a doua a duodenului iar anterior vine în
contact cu ficatul care îl acopera.

Alte referate despre: cancerul de colon, cancerul de colon referat, referat cancerul de colon

Particularitati de ingrijire a bolnavului cu adenom de prostata

In concluzie, organele genitale masculine sunt urmatoarele :
testiculele cuprinse in scrot;
epididimurile;
ductele deferente;
ductele ejaculatoare;
cea mai mare parte a uretrei;
penisul;
veziculele seminale;
prostata;
glandele bulbouretrale.

Dintre organele menţionate, doar penisul si scrotul sunt organe genitale externe, toate celelalte sunt organe genitale interne. Este un organ pereche. Are rol secretor, produsul ei adăugându-se lichidului seminal. Are in acelaşi timp rol de rezervor, in care se acumulează si lichidul secretat de conductele spermatice.

Veziculele seminale au forma conica, cu baza orientata in sus, înapoi si inafara, iar vârful in jos, înainte si înăuntru.Direcţia veziculelor seminale este deci oblica.Suprafaţa lor este neregulata, cu numeroase proeminente si depresiuni. Neregularitatile sunt determinate de încolăcirea veziculelor seminale. Capacitatea lor este de 5-10 ml, lungimea este de 5 cm, dar daca s-ar desfasura, ar atinge ...

Alte referate despre: particularitati de ingrijire a bolnavilor cu adenom de prostata, plan de ingrijire a bolnavului cu adenom de prostata, plan de ingrijire la bolnavul cu adenom de prostata

Cancerul

Celule canceroase iau nastere din celule sanatoase ale organismului, o singura celula canceroasa fiind suficient pentru dezvoltarea unei tumori. Cu toate acestea, transformarea unei celule sanatoase intr-una canceroasa se realizeaza treptat, cuprinzand mai multe etape de-a lungul mai multor ani de zile. Cu trecerea fiecarei etape celula se modifica din ce in ce mai mult si devine din ce in ce mai putin receptiva la mecanismul normal de control al organismului. Cancerele sunt clasificate in functie de celula din care provin.

Alte referate despre: cancerul, tipuri de cancer, cancer

Stadiile cancerului de col uterin

De asemenea criteriile, notatiile si gruparea pe stadii sunt identice
cu cele din clasificarea publicata de "American Joint Committee on
Cancer", în dorinta de a reflecta eforturile comune de colaborare
facute de toate comitetele nationale TNM pentru a reflecta aceiasi
realitate.

Alte referate despre: stadiile cancerului de col uterin, stadii cancer de col uterin, stadiile cancerul de col uterin

Cancerul de colon

Cecul poate fi invelit în întregime de catre peritoneu, situatie
intraperitoneala sau poate fi acoperit numai pe fata anterioara,
situatiecând cecul este situat retroperitoneal, cu toate acestea cecul
este considerat una dintre cele mai mobile parti ale colonului alaturi
de transvers si sigmoid.

Alte referate despre: cancer de colon, cancer de colon referat, referat cancer de colon

Virusurile

Din punct de vedere chimic, virusurile sunt constituite din nucleoproteide. La un inalt grad de puritate ele pot cristaliza. La virusul herpesului capsida este prevazuta cu prelungiri proteinice (capsomeri) care acopera toata suprafata virionului. Deosebiri fata de microbi:
1.Virusurile au dimensiuni foarte mici (de la 8 nm pana la 500 nm, astfel ca pot traversa filtrele poroase ce retin bacteriile.
2.Reproducerea virusurilor este posibila numai in interiorul celulelor vii, in organisme sau in medii de cultura care contin astfel de celule.
Au rezistenta mare la glicerina si la solventii lipoidelor, fata de care sunt sensibili majoritatea microbilor.
3.Virusurile sunt agenti patogeni ai unor boli denumite generic viroze. In general, virusurile dau imunitate, dar infectia poate fi determinata si de acizii nucleici extrasi din virusuri; in acest caz nu se obtine imunizare, datorita lipsei proteinei.
Exemple: virusul variolei, virusul turbarii, virusul encefalitei, etc.

Alte referate despre: virusuri, virusurile, virusuri referat

Afectiunile cel mai des intalnite ale ficatului

Hepatitele virale sunt provocate de cele mai multe ori de virusurile hepatice de tip A, B, C, D, E, F, G. In cursul cercetarilor contemporane se vor depista cu siguranta noi tipuri de afectiuni, care inca nu se cunosc la ora actuala.Hepatita provocata de virusul A deseori provoaca epidemii mai ales la copii si soldati, care locuiesc in grupuri si nu respecta regulile igienice, de aceea afectiunea se mai numeste "boala mainilor murdare". Infectia se transmite in special prin sistemul digestiv. Ataca celulele parenchimului hepatic si circula prin vasele sanguine. In majoritatea cazurilor provoaca aparitia icterului.

Alte referate despre: standarde de calitate cel mai des intalnite, tipuri de firma mai des intalnite, cele mai des intalnite culori in lirica bacoviana

Structura microorganismelor procariote

Microscop cu fond negru, cu lumină indirecta (numit şi „ultramicroscop"), are putere de rezolutie 0,1-0,2µm; per¬mite examinarea organismelor celulare vii, în preparat umed, şi lamele.

Alte referate despre: www structura microorganismelor procariote, structura celulei procariote, caracterele generale ale microorganismelor procariote si eucariote

Tumori si virusi

Dezvoltare tumorilor mamare la soricioaice numai in perioada sarcinii(cand unele glande cu secretie interna sunt solicitate), aparitia cancerelor in special la oameni peste 40 de ani (varsta insotita de tulburari endocrine), dezvoltarea tumorilor experimentale la animale cu sistemul nervos excitat si din contra slaba dezvoltare la animalele in repaus sau in somn medicamentos pledeaza pentru ipoteza izbucnirii cancerului in organismul cu dereglari neuro-hormonale.

Alte referate despre: tumori si virusi, virusi si antivirusi, virusi

Izvor de drept

Noţiunea de izvor de drept este utilizată în mai multe sensuri, dintre care cele mai răspândite sunt:
- Izvor material şi izvor formal al dreptului
- Izvor direct şi izvor indirect
- Izvor scris şi izvor nescris al dreptului
- Izvor intern şi izvor extern al dreptului

Izvoarele materiale ale dreptului mai sunt denumite şi izvoare reale. Lee sunt concepute ca un sistem de factori sociali, politici, ideologici, precum cadrul natural, social-uman, etc., care determină acţiunea legiuitorului sau dă naştere unor reguli izvorâte din necesitatea practică de reglementare prin norme juridice a unor relaţii sociale.

Izvorul formal al dreptului se interpretează ca formă de adoptare sau sancţionare a normelor juridice, modul de exprimarea normelor, adică sursa în care normele juridice sunt reflectate. Izvorul formal caracterizează mijloacele speciale pe care statul le aplică pentru ca voinţa guvernanţilor să capete un veşmânt juridic. De obicei, acest ...

Alte referate despre: izvor de drept, legea ca izvor de drept, cutuma izvor al dreptului constitutional

Cresterea, multiplicarea si supravietuirea microorganismelor

1. Etapa de intirziere-este etapa de timp de la depunerea celulelor
pe mediu de cultura si pana aceste incep sa se multiplice.Are loc
adaptarea enzimatica cu noile conditii si dupa aceea
microorganismul incepe sa activeze.
2. Etapa de crestere exponentiala- este etapa de multiplicare cu
viteza progresiv marita si intensa,cu durata de generatie minima
si constanta .Durata acestei etape este insa limitata de rezervele
de nutrienti din mediul de cultura si de suportabilitatea
microorganismului la proprii metaboliti.
3. Etapa stationara-marcheaza un echilibru in populatia
microorganismului respectiv prin faptul ca diviziunea celulara
care are loc,poate compensa numarul celulelor care mor.Populatia
microbiana isi incetineste activitatea metabolica si progresiv
scade numarul celulelor viabile.
4. Etapa de declin si moarte celulara-se caracterizeaza printr-o
scadere treptata a celulelor viabile si apoi moartea
celulelor.Durata acestei etape este diferita de la un
...

Alte referate despre: cresterea multiplicarea si supravietuirea microorganismelor, multiplicarea si supravietuirea microorganismelor, cresterea si supravietuirea microorganismelor in produsele alimentare

Efectele poluarii asupra sistemului respirator

Aerul este poluat si prin prezenta in numar tot mai mare a fumatorilor pe strada, la serviciu, oriunde imbolnavind prin fumul de tigara pe nefumatori.

Alte referate despre: efectele poluarii asupra sistemului respirator, efectele poluari asupra sistemului respirator, efectul poluarii asupra sistemului respirator

La limita dintre viu si neviu

Deşi au rămas puţine lucruri necunoscute cu privire la aceste microstructuri aducătoare uneori de meganecazuri, încă nu se poate răspune cu certitudine la întrebarea – „Sunt, sau nu, virusurile fiinţe vii?” Da, asta este întradevăr o dilemă, deoarece nu putem alege nici o variantă, nici pe cealaltă.

Alte referate despre: virusurile reprezinta limita intre viu si neviu, limite, limite de functii

Grupuri finite

Un grup este un set de elemente legate între ele prin anumite operaţii . Grupurile pot fi finite sau infinite după cum conţin un număr limitat sau nelimitat de elemente . Operaţia prin care sunt legate între ele elementele din grupuri se numeşte multiplicare sau combinare .Ea poate fi o operaţie aritmetică sau algebrică .

Alte referate despre: grupuri finite, elemente de teoria grupurilor finite, exemple de grupuri finite

Toxiinfectii alimentare

Incubatia este de 8 - 36 ore. Debutul este brusc, iar tabloul clinic dominat de greata, diaree apoasa si dureri abdominale. Varsaturile si febra (moderata) apar rar. Evolutia este favorabila in 1 - 5 zile.
Tipurile C si mai ales F de Clostridium perfringens, mai rar implicate in toxiinfectiile alimentare, determina o enterocolita necrozanta, hemoragica, cu evolutie severa("enteritis necroticans").

Alte referate despre: toxiinfectii alimentare, toxiinfectii alimentare referat, referat toxiinfectii alimentare

Metabolismul proteinelor

Deoarece timpul de stationare a proteinelor in corpul uman este redus (3-4 zile, in cazul epiteliului intestinal), asigurarea ritmica si constanta a tuturor aminoacizilor esentiali, este prioritara. Acest lucru se poate realiza, fie apeland la alimentele cu proteine complete, fie variind foarte mult sursele din care lipsesc unii aminoacizi de baza. Nu exista alimente cu proteine complete de origine vegetala (nici macar soia), ceea ce insemna ca, in cazul unei alimentatii vegetariene, hrana trebuie sa fie foarte variata (alimentatie diversificata), pentru a nu se ajunge la carenta proteica.

Alte referate despre: metabolismul proteinelor, metabolismul proteinelor in boli endocrine, dereglari ale metabolismului proteinelor in boli endocrine
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles