Muzeul ceasului ploiesti

Muzeul Ceasului Ploiesti

Minunate lucrări de orologerie sunt adeseori nu numai opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, ci şi a oamenilor de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare, creând adevărate stiluri. Printre cele mai vechi piese din colecţie menţionăm pendulele tip tabernacol şi cele Renaissance, realizate în bronz aurit, gravate sau tăiate, uneori cu cadrane emailate.

Cel mai vechi ceasornic, datat 1562, atestă, în plus, îmbinarea preocupărilor pentru calcularea timpului cu cele privind astronomia, fiind prevăzut cu cadrane astronomice.

În rândul exponatelor de mare preţ din colecţia muzeului se cuvine să amintim pendulele stil Ludovic al XIV-lea, cu cabinetul prelung şi bogate decoraţiuni în bronz cizelat, aurituri, furnir exotic sau marchetaj. Nu lipsesc simbolurile: soarele, timpul, copilul cu clepsidra în mână. Cadranul din metal este împodobit, la rândul său, cu plăcuţe de email pe care sunt gravate cifrele.

Stilul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 66kb
Downloads: 1501
Materia: Geografie

Ploiesti

Se mai povesteşte că Ploieştii aveau şapte case şi un schit de maici şi că locuitorii, înmulţindu-se, şi-au cucerit locuri de case şi ogoare, ca toporani în luptă cu pădurea.Istoricii şi arheologii au scos la iveală o serie de mărturii semnificative care atestă o locuire neîntreruptă a acestor meleaguri, strâns legate de întreaga arie a civilizaţiilor traco-geto-dace.

Alte referate despre: referat ploiesti, muzeul ceasului ploiesti, ploiesti

Ploiesti - Analiza zonelor functionale

Pt comerţ se remarcă Halele Centrale – clădire monumentală şi unitară,cu faţadele de cărămidă roşcată şi beton,dominată de marea cupolă şi de turn.Cele mai noi centre comerciale sunt Winmarkt Grand Center şi Mall.

Alte referate despre: analiza zonelor functionale targoviste, bucuresti analiza zonelor functionale, ploiesti zone functionale

Marile metropole ale lumii

Palatul Mihael (1819–1825), faimos pentru interioarele lui opulente, numit astfel după primul lui ocupant, Marele Duce Mihail Pavlovici, acum sediu al Muzeului Rus. Construite de asemenea în stil neoclasic sunt Palatul Iusupov, (sfârşitul ultimului deceniu al secolului al XVIII-lea), palatul Razumovski (1762–1766), palatul Şuvalov (1830–1838), locul în care a fost ucis Rasputin şi Palatul Elaghin (1818–1822), o vilă (dacea) de odihnă de vară a familiei imperiale, situată pe insula Elaghin.

Alte referate despre: marile metropole ale lumii, metropole ale lumii, cele mai mari metropole ale lumii

Muzeul de istorie Neamt

Avându-şi începuturile în anii care au urmat primului război mondial, când profesorul Mihai Stamatin a organizat în incinta Liceului "Petru Rareş" Muzeul Cozla, actualul muzeu de istorie Piatra-Neamţ este rezultatul activităţii laborioase şi pline de pasiune a mai multor generaţii de specialişti, în rândul cărora Constantin Mătasă ocupă locul principal. Intelectual cu multiple preocupări pe linie spirituală şi culturală, preotul Constantin Matasă a depistat numeroase staţiuni arheologice în judeţul Neamţ şi a întreprins numeroase sondaje de informare sau săpături sistematice pe baza cărora a înfiinţat în 1934 primul muzeu exclusiv arheologic din Moldova.
Beneficiind de bogăţia în vestigii a zonei şi de colaborarea unor distinşi specialişti din domeniul preistoriei, Constantin Matasă a creat o instituţie muzeală de prestigiu, deţinătoarea celei mai mari colecţii de artă neo-eneolitică din sud-estul Europei. Încă din timpul vieţii sale, ...

Alte referate despre: muzeul de istorie neamt, poze muzeul de istorie neamt, muzeul de istorie piatra neamt

Rodin

Referatul contine poze ale unor sculpturi moderne din Muzeul Rodin, Paris.

Alte referate despre: auguste rodin catedrala, auguste rodin, rodin

Muzee

Intre anii 1993 si 1999, in zona fortificatiilor dacice de la Gradiste s-au desfasurat cercetari pe mai multe discipline, pentru realizarea unui studiu de ansamblu privind zona arheologica. Rezultatele, care nu au fost date oficial publicitatii, sunt uluitoare. Fortificatiile nu reprezinta doar cetati disparate asezate pe culmile muntilor, ci un ansamblu compact, o asezare militaro - civila montana, cu mai multe nuclee, intinsa pe o suprafata de 200 de km patrati. Marea majoritate a vestigiilor sunt inca acoperite de pamant.

Alte referate despre: muzee, muzee din franta, referat muzee

Cetatea Tomis

Sprijinirea copilului pentru a manifesta interes şi curioziotate pentru lucruri noi, pentru a lucra independent, pentru a îşi exprima opinii şi stări sufleteşti şi pentru a şi le motiva;

Alte referate despre: cetatea tomis, cetatea tomis constanta, cetatea tomis referat

Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei

Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei se numara printre cele mai importante institutii muzeale din Republica Moldova, atat din punctul de vedere al patrimoniului sau, cat si al prestigiului stiintific. Actul de infiintare a muzeului de istorie poarta data de 21 decembrie 1983, data la care este emis ordinul Ministerului Culturii nr. 561 "Cu privire la reprofilarea muzeelor" (in baza hotararii comune a CC al PCM si Consiliului de Ministri al RSSM din 29 noiembrie 1983 "Cu privire la utilizarea monumentului istoric - cladirea fostului gimnaziu de baieti din Chisinau, unde a invatat S. Lazo").

Alte referate despre: poze muzeul national de arheologie atena, muzeul national de arheologie atena-poze, muzeul national de istorie

Muzeul din Franta - Luvru

Una dintre piesele de referinta este Mona Lisa, tablou cunoscut si sub numele de Portretul Lisei Gherardini, mereu asaltat de curiosi. De aici se poate merge mai departe, pentru a descoperi statuia elena Venus din Milo sau Fecioara si Pruncul cu Sf Ana de da Vinci.

Alte referate despre: muzeul din franta, referat muzeul louvre franta, muzeul louvre franta

Apa Nova Ploiesti

Ceilalti doi finalisti au fost companiile care au castigat aceasta sectiune a concursului in celelalte doua finale regionale : pentru zona America si cea pentru zona Asia-Pacific. Centrul de relatii cu clientii al Apa Nova Ploiesti a fost inaugurat in iunie 2003, ca interfata unica intre companie si clientii sai, prin 3 canale de comunicare ; telefonica, scrisa si ghiseu clienti. 92% din solicitarile clientilor sunt adresate telefonic, la numarul gratuit 0800 800 923 ; centrul de apel a primit peste 300.000 de apeluri de la infiintare, 93% din apeluri sunt preluate in mai putin de 20 de secunde

Alte referate despre: apa nova ploiesti, profit si pierdere apa nova ploiesti, dinamica de personal apa nova ploiesti

Ploiesti - The city of black gold

In 1957, in Romania was celebrated one century of Romanian oil
industry, and that was the moment when the foundation of the National
Oil Museum was decided.

Alte referate despre: ploiesti - the city of black gold in romana, ploiesti city, craiova - the city ofblack gold

Functionarea ceasului electronic digital

Circuitul integrat MMC 353A este conceput special pentru functionarea unui ceas electronic digital ce poate da in functie de cerinte, pe langa afisarea orei si minutelor, di afisarea datei (lunei si zilei), precum si posibilitatea de alarmare la o anumita ora, si conectarea si deconectarea unui aparat radio,automata in functie de programare in decurs de 60 de minute.

Alte referate despre: functionarea ceasului electronic digital, ceas electronic digital, ceasul electronic digital

Ploiesti - the city of black gold

The private initiative led to the creation of some important firms in the construction sector (ROOL CONSTRUCT, NOVA – CONS), in the computer manufacturing (SPRINT COMPUTERS, PLATIN SYSTEMS) The municipality As any settlement, Ploieşti has always had a leader of its own. First, there were a magistrate and town councillors, afterwards a chairman and an executive committee and finally a mayor and a town council. All of them did their best to solve the town’s problems concerning the aspect, the constructions and the public utilities, the salubrity and to contribute to the local economical development, social protection, culture, education and local patrimony.

Alte referate despre: my city ploiesti, robin hood and the black cloak, black beauty rezumat

Ploiesti - the city of black gold

A New Borough at the Feet of The Mountains Another legend speaks about Michael the Brave (1593 – 1601) who, willing to settle a new borough, asked the chief magistrate of the village of Ploieşti to sell him that land. The chief magistrate refused the money offered by the Prince for that land because he said that villagers who lived there were freeholders and if they had sold their land they would have became serfs. The legend is only partly true. In fact, the Prince bought the land from two country squires and gave it to the inhabitants of Ploieşti to keep into possession. Michael the Brave also got that land colonized by brave soldiers.

Alte referate despre: city, orasul ploiesti, new york city referat

Ploiesti

Ploieşti is also known for the production and exportation of the petrochemical, chemical and petroleum equipment, heavy – duty bearings, cables, detergents, cloths, furniture, as well for the civil and industrial engineering made abroad.

Alte referate despre: ploiesti referat, referat despre ploiesti, despre ploiesti
Referate afisate : 16
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles