Muzeul national de arheologie atena-poze

Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei

Patrimoniul muzeului, constituit initial din fondurile Muzeului Gloriei Militare si colectiile de istorie ale Muzeului de Stat de Istorie si Studiere a Tinutului Natal, s-a imbogatit an de an cu piese tot mai semnificative si de o reala valoare stiintifica prin cercetare, donatii si achizitii. La cresterea si diversificarea patrimoniului au contribuit deopotriva, in anii 1989-1995 si 2006-2007, si transferurile masive de patrimoniu dintr-un sir de muzee desfiintate - Muzeul Republican al Prieteniei Popoarelor, Muzeul de Istorie a PCM, Muzeul Republican al Istoriei Comsomolului, Muzeul Republican "G. I. Kotovski si S. Gh. Lazo", Muzeul Republican de Istorie a Religiei, Muzeul Memorial al Voluntarilor Bulgari si Muzeul de Arheologie al ASM.
Astazi Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei detine 302667 piese de patrimoniu, a caror tipologie diversificata surprinde profilul Moldovei de-a lungul secolelor, din erele preistorice pana in prezent, atestand habitatul uman, fapte, evenimente, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 17
Materia: Istorie

Muzeul din Franta - Luvru

Istoria muzeului incepe cu Philippe-Auguste, care a construit Luvru la sfarsitul secolului 6 ca fortareata la marginea orasului, pentru a proteja Parisul de invadatorii normanzi.

Alte referate despre: muzeul din franta, franta luvru, referat muzeul louvre franta

Arheologia - eseu

V.G. Childe spunea: Arheologia a facut o adevarata revolutie in istorie. Ea a largit orizonturile istoriei aproape in aceeasi masura in care telescopul mareste campul visual al astronomului. Ea a largit de sute de ori perspective istoriei spre trecut, tot asa cum microscopul a descoperit pentru biologie ca in spatele organismelor mari se acunde viata celulelor infinit de mici. In sfarsit, ea a adus schimbari in dimensiunile si continutul stiintei istorice asemenatoare acelora pe care radioactivitatea le-a adus in chimie.

Alte referate despre: cercetarea arheologica eseu, arheologia ca istorie eseu, eseu arheologie

Descoperiri arheologice in Egipt

In 1906 un arheolog german a descoperit o editie a memoriilor lui ahiqar si s-a dus in insula elephantine care este astazi parte a orasuluiaswan in s egiptului pentru a continua descoperirile arheologige. El a observat ca multe din proverbele lui se aseamana cu pildele lui solomon.

Alte referate despre: descoperiri arheologice in egipt, descoperiri arheologice din egipt, descoperirile arheologice din egipt

Istoria Partidului National Taranesc

O luna mai tarziu, in zilele de 23-24 februarie/ 7-8 martie la Miercurea Sibiului s-a infiintat Partidul National Roman, sub presedentia lui Ilie Macelariu.
Partidul a adoptat tactica pasivismului politic, neparticipand la alegerile pentru parlamentul de la Budapesta, deoarece refuza sa recunoasca unirea din 1867, o tactica pe care a mentinut-o pana in 1905. La 30 aprilie - 2 mai /12-14 mai 1881 a avut loc a Sibiu conferinta cercurilor electorale a romanilor din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures care a stabilit ca cele doua partide sa se uneasca sub numele de Partidul National al Romanilor din Ungaria si Transilvania.

Programul partidului prevedea:
lupta pentru recastigarea autonomiei Transilvaniei
dreptul de folosire a limbii romane in administratie si justitie in tinuturile locuite de romani
numirea in aceste tinuturi de functionari romani sau buni cunoscatori ai limbii romane
revizuirea legii nationalitatilor
ajutorul material pentru scolile si institutiile culturale ...

Alte referate despre: istoria partidului national taranesc, partidul national taranesc referat la istorie, partidul national taranesc istoric

Atena

Parthenonul este ideea unei forme care se numeste Fidias. Planul templului grec se defineste dupa felul în care coloanele sunt dispuse fata de o încapere centrala în care se afla imaginea de cult. Parthenonul reprezinta tipul cel mai echilibrat al evolutiei templelor. Numara opt coloane pe fatada, rândul de coloane dorice care încadreaza templul margineste o incinta cu friza ionica, constructia fiind un exemplu în privinta coeziunii acestor doua moduri de a exprima unitatea.

Alte referate despre: atena, atena antica, sparta si atena

Muzeul de istorie Neamt

Expoziţia permanentă prezintă evoluţia comunităţilor umane de pe aceste meleaguri începând cu paleoliticul superior şi până în epoca contemporană.
Sala 1 cuprinde descoperirile cele mai semnificative din paleolitic, mezolitic, neoliticul timpuriu şi mijlociu. Sunt prezentate descoperirile care aparţin aurignacianului (Ceahlău - "Cetăţuie", Bistricioara - "Lutărie"), gravetianului (Ceahlău - "Podiş", "Cetăţica" şi "Bofu Mic", Bistricioara - "Lutărie" şi Bicaz) şi swiderianului (Bicaz-Chei – "Bardos", Ceahlău - "Scaune" şi Piatra-Neamţ – "Poiana-Cireşului"). Pentru neoliticul timpuriu şi mijlociu (cultura Starcevo-Criş, culturile Ceramicii liniare şi Precucuteni) de remarcat sunt descoperirile de la Lunca, Oglinzi, Grumăzeşti, Târpeşti, Traian-"Dealul Fântânilor" şi "Dealul-Viei", Izvoare, Ghigoieşti, Poduri ş.a.
Constituind continuarea pe o treaptă superioară a ultimei faze de evoluţie a culturii Precucuteni, la care s-au adăugat unele ...

Alte referate despre: muzeul de istorie neamt, poze muzeul de istorie neamt, muzeul de istorie piatra neamt

Muzeul Ceasului Ploiesti

Muzeul Ceasului Ploiesti - Cei care trec pragul acestui muzeu au ocazia să urmărească evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului, de la primele "ceasuri" -cadranele solare, ceasurile arzătoare, cu apă (schiţa ceasului cu apa preluată din d`Horologerie Ancienne) sau cu nisip-, până la ceasornicele mecanice "antice" şi cele moderne.

Alte referate despre: muzeul ceasului ploiesti, referat muzeul ceasului ploiesti, muzeul ceasului ploiesti referat

Obiective turistice din Cagliari

Cagliari este capitala provinciei Cagliari si a regiunii autonome Sardinia - o insula din Marea Mediterana , care apartine Italiei .
Limba vorbita este italiana si sarda , care este considerata cea mai conservatoare limba romanica .Are o suprafata de 85,45kmp si o populatie de 300.000 locuitori .Clima orasului Cagliari ca si al Insulei Sardinia este in principal mediteraneana , cu o primavara si o toamna mediteraneana , o vara fierbinte si o iarna blanda .Aceasta este influentata de masele de aer atlantic si africane.Vantul de NV , mistralul , domina puternic iarna , iar vara face aerul uscat si de nerespirat

Alte referate despre: cagliari obiective turistice, obiective turistice cagliari, obiective turistice din romania

Turismul in Grecia

Atena are numeroase muzee printre care enumerăm: Muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul Acropolis, şi Muzeul Benaki, cu colecţiile lor remarcabile. Deasupra Atenei pe colina Acropole veghează ruinele civilizaţiei antice greceşti. Cel mai mare templu Parthenonul, a fost construit în onoarea zeiţei patroane a oraşului, Atena, în secolul V î.e.n.. În ciuda deteriorărilor provocate de intemperiile naturii şi a distrugerilor umane, templul a rezistat în timp până în zilele noastre. Deşi este opera unui simpozion artistic şi deşi nu ştim care este contribuţia concretă ale mâinilor lui Fidias, Parthenonul este mai mult decât o realitate arhitectonică, este o realizare de un ordin care depăşeşte speciile artei şi care totuşi persistă să se identifice cu zestrea spirituală pe care nu putem să i-o atribuim decât lui Fidias.

Alte referate despre: turismul in grecia, turismul in grecia referat, turismul din grecia

Parcul National Muntii Rodnei

Tara Maramuresului este renumita prin arta lemnului, vorbindu-se pe drept cuvânt de “civilizatia lemnului”: biserici de lemn, porti maramuresene, unelte de lemn etc. Folclorul si portul popular sunt de o frumusete aparte. In zonele limitrofe parcului se practica transhumanta, ce confirma sorgintea pastorala a poporului român.

Alte referate despre: parcul national muntii rodnei, parcul national muntii rodnei referat, referat parcul national muntii rodnei

Parcul National Yellowstone

Cea mai importanta caracteristica a parcului este data de fenomenele geotermale: gheizerele, izvoarele termale, vulcanii noroiosi si mofetele. Privirile calatorului sunt atrase de patru mari puncte de interes turistic: Marele Canion al raului Yellowstone, Izvoarele termale ale mamutilor (Mammoth Hot Springs), gheizerele si Lacul Yellowstone.

Alte referate despre: parcul national yellowstone, parcul national yellowstone referat, referat parcul national yellowstone

Miorita si specificul national

Miorita si specificul national
In ciuda unui vadit caracter de universalitate, spatiul românesc nu s-a transformat intr-un centru de iradiere euroregional, balcanic sau continental a cântecului mioritic. Aparent e vorba de un paradox, deoarece se cunoaste existenta unui repertoriu destul de vast de creatii populare migratoare, care au penetrat barierele lingvistice si culturale cu o non¬salanta de¬zarmanta.

Alte referate despre: specific national miorita, miorita specificul national, specificul national

Parcul National Retezat

A doua zona este mai putin riguroasa , pasunatul fiind permis 2 luni pe an iar septelul este restrans . In prima zona accesul este permis doar cu autorizatie din partea Comisiei Monumentelor Naturii , pe anumite itinerarii si teritorii . Parcul este declarat rezervatie a biosferei .

Masivul Retezat are o structura geologica complexa fiind alcatuit din roci cristaline si calcare . Datorita altitudinii sale mari ( Vf. Peleaga 2509 m ) , activitatea ghetarilor s-a desfasurat amplu , identificandu-se urmele a 18 ghetari . In afara ghetarilor de circ ( Bucura , Custura , Judele ) s-au mai pastrat resturile celui mai intins ghetar de vale ( Lapusnicul ) , precum si cel mai mare numar de lacuri glaciare din tara ( 83 ) .

La poalele Muntilor Retezat se afla Lacul Bucura ( 2041 m ) , cel mai intins lac din zona alpina romaneasca ( 10,5 ha ) . Zona calcaroasa este cuprinsa intre culmile Albele , Dragasan , Scocul Mare . In acest perimetru se intalnesc si fenomene carstice – vai ...

Alte referate despre: parcul national retezat, informatii despre parcul national retezat, referat parcul national retezat

Cea de-a cincea editie a Salonului National de Arta Fotografica

apreciat si nivelul ridicat al studentilor facultatilor de arte
vizuale, ce au participat in paralel cu artisti fotografi cunoscuti
din

Alte referate despre: muzeul national de arta, muzeul national de arta referat, muzeul national de arta al romaniei referat

Parcul National Retezat

La poalele Muntilor Retezat se afla Lacul Bucura ( 2041 m ) , cel mai intins lac din zona alpina romaneasca ( 10,5 ha ) . Zona calcaroasa este cuprinsa intre culmile Albele , Dragasan , Scocul Mare . In acest perimetru se intalnesc si fenomene carstice – vai seci , doline, avenul Piule , pesterile Dalma cu Brazi , Piatra Iorgovanului .

Alte referate despre: parcul national retezat referat, informati despre parcul national retezat, parc national retezat

World War !

CAUSES OF THE WAR  The underlying causes of World War I were the spirit of intense nationalism that permeated Europe throughout the 19th and into the 20th century, the political and economic rivalry among the nations, and the establishment and maintenance in Europe after 1871 of large armaments and of two hostile military alliances.
A Nationalism  The French Revolution and the Napoleonic Wars had spread throughout most of Europe the idea of political democracy, with the resulting idea that people of the same ethnic origin, language, and political ideals had the right to independent states. The principle of national self-determination, however, was largely ignored by the dynastic and reactionary forces that dominated in the settlement of European affairs at the Congress of Vienna in 1815. Several peoples who desired national autonomy were made subject to local dynasts or to other nations. Notable examples were the German people, whom the Congress of Vienna left divided into numerous ...

Alte referate despre: britain after world war 1, britain after world war one, britain after first world war
Referate afisate : 17
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles