Muzica lui mozart

Mozart

"În muzica lui Mozart, aeriana, usoara, transparenta si imateriala
pâna la iluzie, dispar crisparile, suficienta si moartea [...] Oare
numai de la Mozart am învatat adâncimea seninatatilor? [...] Iubesti
pe Mozart în momentele când suprimi vietii directia, când convertesti
elanul în zbor, când aripile poarta soarta...".

W.A. Mozart s-a nascut la Salzburg pe data de 27 ianuarie 1756. Talent
precoce, stapânind cu maiestrie mai multe instrumente muzicale
(vioara, orga, clavecinul) întreprinde la vâsta de 6 ani un turneu în
strainatate, stârnind admiratia si entuziasmul publicului. Revine la
Salzburg si la numai 11 ani, compune primele lucrari dramatice.

Primul sau Singspiel este "Bastien si Bastienne". Din anul 1769,
Mozart este concert-maestru al orchestrei Curtii Principelui
Arhiepiscop de la Salzburg. Mai târziu, pâna în 1771, face împreuna cu
tatal sau prima calatorie de studiu si concerte în Italia, unde
cunoaste lucrarile ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 15
Materia: Muzica

Wolfgang Amadeus Mozart

Pasiunea pentru muzică îl face să uite de jocurile copilăriei, preferând să stea în faţa clavecinului sau să cânte la vioară ore întregi, ajungând ca la cinci ani să execute cu virtuozitate, la clavecin şi vioară, concerte întregi, scrise de compozitorul Wagenseil (precursor al clasicismului).

Dar viaţa avea să ia o intorsătură neaşteptată o dată cu concertul din seara de Crăciun a anului 1761 organizat în sala de festivităţi din Salzburg când copilul a uimit asistenţa prin interpretarea pe care a făcut-o la orgă şi la vioară.

Tatăl Leopold a luat decizia de al prezenta împreună cu sora lui Nannerl (cu cinci ani mai mare ca Wolferl) în marile centre muzicale ale Europei. Timp de zece ani au urmat, peregrinări prin marile oraşe europene, care şi-au pus amprenta nefastă pe fizicul fragil şi gingaş al micului artist.

În ianuarie 1762 concertează la Munchen în faţa electorului de Bavaria, în septembrie acelaşi ...

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Mozart

Un copil minune în lumea muzicii, Wolfgang Amadeus Mozart a început să cânte pentru aristocraţia Europei şi şi-a compus primele lucrări la vârsta de şase ani. 30 de ani mai târziu, aflat la apogeul carierii, a murit după o scurtă suferinţă la Viena. Fusese oare otrăvit?

Alte referate despre: mozart, viata lui mozart, mozart referat

Antonio Vivaldi

Totuşi, a început să călătorească din ce în ce mai mult ca virtuoz şi compozitor (Roma în 1722 şi 1724, unde a cântat în faţa Papei; probabil Dresda şi Darmstadt, cu siguranţă Amsterdam, unde a fost publicată cea mai importantă parte a creaţiei sale; Florenţa, Praga, în sfârşit Viena, unde a murit, uitat şi în mizerie). La La Pieta, avea să formeze elevi, să întreţină o orchestră (repede devenită celebră în întreaga Europa) şi să compună pentru concertele publice pe care aşezământul le oferea duminica.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Frederic Chopin

Când auzim de Chopin de regula ne vine in minte un singur instrument muzical: pianul. Cu toate ca niciodată nu i-a plăcut sa dea concerte, apărând doar de 30 de ori in fata publicului, ca pianist era mai bun decât mulţi virtuozi ai secolului al XIX-lea. A contribuit foarte mult la schimbarea muzicii pentru pian. Prietenul sau Robert Schumann caracteriza compoziţiile cu un stil novator al lui Chopin drept ”lovituri de tun ascunse intr-un buchet de flori”.

Alte referate despre: frederic chopin, frederic chopin referat, referat frederic chopin

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach s-a nascut in 1685,in localitatea Eisenach si provenea dintr-o familie cu o indelungata traditie muzicala.Moartea tatalui sau l-a determinat sa lucreze inca de la o varsta frageda, astfel a cantat la vioara prin diferite orase din Germania.Marea lui dorinta a fost sa devina un mare organist,un virtuoz al vioarei,astfel ca in 1705 a plecat la Lubeck pentru a studia cu Buxtehude.

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Mozart

W.A. Mozart s-a născut la Salzburg pe data de 27 ianuarie 1756. Talent precoce, stăpânind cu măiestrie mai multe instrumente muzicale (vioara, orga, clavecinul) întreprinde la vâsta de 6 ani un turneu în străinătate, stârnind admiraţia şi entuziasmul publicului. Revine la Salzburg şi la numai 11 ani, compune primele lucrări dramatice.

Alte referate despre: despre mozart, referat mozart, biografia lui mozart

Muzica bizantina

Sistemul muzical bizantin isi afla originile in muzica greaca antica, cea care a constituit in mod cert sistemul dominant in intregul bazin mediteranean. Insa, nu putem ramane doar la aceasta origine antica, care oricum este pana in zilele noastre destul de putin cunoscuta. Pitagoricienii au adus o importanta contributie in cea ce priveste "natura divina" a intervalelor si deci o reflectie cu privire la scari...

Alte referate despre: muzica bizantina referat, muzica bizantina, referat muzica bizantina

Wolfgang Amadeus Mozart

În climatul artistic francez, stimulat de succesele obţinute, copilul Mozart a compus şi publicat primele lui opere definitive :patru sonate pentru clavecin şi vioră (K.V.6,7,8 şi9)

Alte referate despre: referat despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart biografie, despre wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

La sfârşitul unui concert în Burgtheater, după interpretarea concertului nr. 20 pentru pian, împăratul Iosif - prezent în sală - se ridică în picioare agitându-şi pălăria şi strigând "Bravo Mozart !". În această perioadă Mozart compune într-un ritm neobişnuit, lucrează cu obstinaţie la splendidele cvartete dedicate lui Haydn şi la opera Nunta lui Figaro, după o piesă a lui Beaumarchais, operă revoluţionară, ca muzică şi conţinut istoric, reuşind să depăşească dificultăţile din partea nobilimei.

Alte referate despre: viata lui wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart viata, operele lui wolfgang amadeus mozart

Mozart

Acestea au fost unele din cele mai principale evenimente din copilaria
marelui compozitor, care si acum la mai mult de trei secole creaza o
mare admiratie.

Alte referate despre: operele lui mozart, w a mozart, muzica lui mozart

Mozart - viata si activitatea

Wolfgan a fost al 7-lea copil al familiei . Aproape toţi fraţii şi surorile lui au murit la o vîrstă fragedă. În viaţă a rămas doar sora, Maria Ana, sau Nannerli, cum o numeau rudele. Ea era cu 4 ani mai mare ca Amadeus.

Alte referate despre: mozart viata si activitatea, amadeus mozart viata si activitatea, wolfgang amadeus mozart-viata si activitatea sa

Mozart

“În muzica lui Mozart, aeriana, usoara, transparenta si imateriala pâna la iluzie, dispar crisparile, suficienta si moartea […] Oare numai de la Mozart am învatat adâncimea seninatatilor? […] Iubesti pe Mozart în momentele când suprimi vietii directia, când convertesti elanul în zbor, când aripile poarta soarta…".

Alte referate despre: referat despre mozart, mozart muzica, amadeus mozart

Anul Mozart

De altfel primarul orasului Salzburg, Heinz Schaden, spune ca Mozart este una dintre cele mai importante surse de venit ale orasului."E greu probabil de calculat în euro, dar daca s-ar face un sondaj de opinie printre turistii care vin la Salzburg, multi ar spune ca au venit sa vada orasul în care s-a nascut Wolfgang Amadeus Mozart. E imposibil sa-ti imaginezi orasul Salzburg fara Mozart. Gratie lui, orasul a devenit faimos.”

Alte referate despre: anul mozart, mozart anul mortii, anul morti lui mozart

Mozart

Constanze şi-a întâmpinat sora, povestindu-i că Mozart avusese o noapte agitată, şi a rugat-o să rămână. „Ah, draga mea Sophie, cât mă bucur că ai venit, a spus muzicianul. Trebuie să stai la noapte aici şi să vezi cum mor.” Lângă el se afla un tânăr asistent numit Sussmayr, căruia Mozart îi dădea instrucţiuni pentru a încheia ultima sa compoziţie, un recviem.

Alte referate despre: viata si opera lui mozart, w a mozart referat, referate mozart

Dimensiunile psihologice ale muzicii

Dimensiunile psihologice ale muzicii
Prin urmare, ar fi greu să ne imaginăm pe cineva, că s-ar putea lipsi totalmente de muzică în viaţa sa.Aflîndu-se în fiecare din noi ea acţionează ca unul din remediile cele mai importante în serviciul corpului şi sufletului nostru.

Alte referate despre: dimensiunile psihologice ale muzicii, dimensiunea psihologica a muzicii, dimensiuni psihologice ale muzicii

Personalitati muzicale

Trecând prin Germania, în 1831 soseşte la Paris. Vestea izbucnirii răscoalei de eliberare naţională din Polonia îl tulbură, iar în muzica scrisă în acele momente se regăsesc sentimente de nelinişte şi emoţie faţă de destinele patriei (Schrerzo în si minor). Aici cunoaşte pe Rossini, Berlioz, Bellini, Balzac, Listz etc. Din anul 1837 se îmbolnăveşte de plămâni, boală care i-a adus sfârşitul în anul 1849 la Paris, unde a fost înmormântat, lângă fostul său prieten Bellini. Prietenii i-au presărat pe groapa tărâna sacră a patriei din cupa de argint, păstrată cu mare grijă de Chopin.

Alte referate despre: personalitati muzicale, personalitati muzica, personalitati muzica francez secolul 18

Mozart

Mozart - s-a nascut in 1756 si este unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii.Influentza sa este uriasa si dupa 200 de ani de la moartea sa.De la inceputul carierei, in postura de copil minune, si pana la moartea sa premature, la 35 ani, a compus piese extraordinare in cele mai diverse domenii ale muzicii.

Alte referate despre: mozart bibliografie, bibliografie mozart, flautul fermecat mozart

Aptitudinea muzicala

Aptitudinea muzicala
Aptitudinea muzicală este o însuşire a personalităţii care face posibilă efectuarea cu succes a activităţii muzicale. O persoană cu aptitudine muzicală manifestă interes şi înclinaţie deosebită pentru muzică, fredonează melodii, cântă, învaţă cu uşurinţă cântecele auzite, manifestă dorinţa de a cunoaşte cât mai multe date din domeniul muzical.

Alte referate despre: aptitudinea muzicala, aptitudini muzicale, aptitudine muzicala si talent
Referate afisate : 19
Medie note: 7.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles