Napoleon bonaparte referat in limba franceza

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Fran]ei Revolu]ionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte p\ruse invincibil, pân\ când excesiva sa ambi]ie i-a adus c\derea. Suprema]ia sa scurt\, dar impresionant\ a avut efecte de durat\ asupra istoriei franceze [i europene.
Napoleon Bonaparte s-a n\scut `n 1769 `n localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la [colile militare franceze, tân\rul Napoleon devine `n 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt `ns\ afectate de revulo]ia francez\ din 1789, care a dus la r\zboi cu restul Europei, c\derea monarhiei [i emigrarea multor ofi]eri aristrocra]i. ~n aceast\ situa]ie armatele revolu]ionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapid\ decât `n vremurile mai pu]in turbulente. ~n decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon `n asediul de la Toulon – de]inut un timp de britanici – l-au f\cut, la doar 24 de ani, general de brigad\.
Marea [ans\ a lui Napoleon s-a ivit doi ani mai târziu, când o mi[care ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 439kb
Downloads: 17947
Materia: Istorie

Napoleon Bonaparte - imparat francez

Ce roman a mai fost şi viaţa mea!
Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stâncile de bazalt ale insulei Sf. Elena, de fostul împărat francez Napoleon Bonaparte.
Acţiunea captivantului roman începe în anul 1769, când în familia lui Carol şi Letiţia Bonaparte se naşte micul Napoleon. După cum singur mărturiseşte, a fost un copil curios şi încăpăţânat, nimic nu i se impunea. Era certăreţ, haimana, nu se temea de nimic, bătea pe unul, zgâria pe altul, fǎcându- se redutabil pentru toţi. Mau târziu, la şcoalǎ, el nu era iubit nici de profesori, nici de colegi fiind violent, mândru, indisciplinat. Odată cu trecerea timpului, micul corsican se impune datoritǎ calităţilor sale.
Oricât de excepţionale erau calităţile lui Napoleon, ele nu explicǎ decât limitat uluitoarea ascensiune a modestului sublocotenent până la tronul imperial. Restul explicaţiei trebuie căutat în împrejurările care i-au îngăduit sǎ- şi valorifice aceste ...

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte imparat francez, napoleon bonaparte imparatul francezilor, napoleon bonaparte imparat francezilor referat

Napoleon - cu imagini

Nici un membru al familiei Buonaparte nu a fost niciodata soldat profesionist. Tatăl său, Carlo, a fost un avocat care a luptat pentru independenţa Corsicii, dar după ce Franţa a ocupat insula în 1768, el a servit drept judecator şi a intrat în aristocraţia franceză drept conte. Sub influenţa familiei sale, Napoleon a fost educat pe cheltuiala regelui Louis al XVI- lea la Brienne şi la Şcoala Militară din Paris. El a terminat şcoala în 1785, iar la 16 ani s-a alăturat artileriei ca locotenent II.

După ce revoluţia a început, a devenit locotenent colonel (1791) în Garda Naţional|ă Corsicană. În 1793, Corsica declară independenţa şi Bonaparte, un patriot francez şi un republican, se alatură Franţei împreună cu familia sa. I s-a dat gradul de capitan într-o armată care se lupta cu Toulonul, o bază navala, care ajutată de flota Britanică, era in război cu Republica Franceză. Înlocuind un general de artilerie rănit, el şi-a aşezat tunurile ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte imagini, napoleon bonaparte imagine, imagini cu napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - cronologie

La 18 Brumar99 noiembrie01799 Bonaparte a primit titlul de Prim Consul
prezentanduse in fata celor doua adunari care au fost silite sa
incredinteze puterea unui consulat.

Alte referate despre: napoleon bonaparte cronologie, viata lui napoleon bonaparte cronologie, referate napoleon bonaparte cronologie

Napoleon Bonaparte - generalitati

Napoleon Bonaparte cunoscut ca micul Corsican s-a născut la data de 15 august 1769 în Ajaccio in Corsica.În familie au fost şapte fraţi si surori. Numele original este Napoleone Buonaparte în Corsica,dar în Franţa se numea Napoleon Bonaparte. Parinţi au fost Carlo si Lizia era de naţionalitate Corsican-Italian. La început a luptat contra francezilor deoarece francezii ocupaseră Corsica. Tatăl lui a fost militar si de asemenea anti-francez. Când Napoleon avea 9 ani tatăl lui la dus la o şcoala militară franceză.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Uimitorul Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Din cauza acestui lucru , s-a convocat Adunarea Starii Generale . Ea nu a mai fost convocata din 1614 . Deci , in 1789 Adunarea Starii Generale a fost convocata din nou . Aici , reprezentantii starii a 3-a nu si-au putut spune ideile si aprobarea . Din cauza acestui lucru , starea a 3-a s-a despartit de celelalte stari . Inchisoarea Bastillia a fost daramata . Acest eveniment a semnificat rasturnarea monarhiei .

Pe 4 august s-au facut 2 decrete importante . Acestea erau „Drepturile omului si ale cetateanului „ . Dupa un an s-au facut serbari la care a participat Ludovic al 16-lea . Acesta a promis in fata natiunii ca va permite orice decret . Insa , dupa un an de la juramant , Ludovic al 16-lea a incercat sa fuga , insa planul lui a esuat . Astfel, oamenii nu au mai avut incredere in el .

In acelasi an Franta a mai avut un razboi cu Anglia ...

Alte referate despre: uimitorul napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

Intre timp, a stabilit Sistemul Continental, o blocada impusa de Franta impotriva marfurilor Britaniei, desemnata sa distruga ceea ce el numea natiunea vanzatorilor .

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparat al frantei, napoleon bonaparte al frantei

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stancile de bazalt ale insulei Sfanta Elena, de fostul imparat francez Napoleon Bonaparte. La 15 august 1769, la Ajaccio, in insula Corsica, Napoleon s-a nascut ca supus francez. Corsica facuse parte din republica Genovei si fusese cedata Frantei de-abia cu un an in urma.

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Tratatul de la Campo Formio a stabilit ca Franţa să păstreze cele mai multe din cuceririle sale. În nordul Italiei a format Republica Cisalpină (cunoscută mai târziu ca Regatul Italiei) şi şi-a întărit poziţia în Franţa, trimiţând comori în valoare de milioane de franci, guvernului.
În 1798 pentru a riposta comerţului Britanic cu estul, a condus o expediţie în Egipt prin Turcia, pe care l-a şi cucerit. Cu toate acestea flota lui a fost distrusă de amiralul englez Horatio Nelson. Bonaparte a reformat guvernul şi legile egiptene, abolind sclavia şi feudalismul şi garantând drepturile de bază.
Cercetătorii francezi pe care i-a adus cu el au început studiul ştiinţific al istoriei antice egiptene. În 1799 nu a reuşit să captureze Siria, dar a reuşit o victorie zdrobitoare asupra Turciei la Abu Qir.

Alte referate despre: referat despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

La 15 august 1769, la Ajaccio, în insula Corsica, Napoleon s-a născut ca supus francez. Corsica făcuse parte din republica Genovei şi fusese cedată Franţei de-abia cu un an în urmă. Tatăl lui Napoleon s-a opus cu înverşunare ocupaţiei franceze, dar după mult timp a realizat că nu are decât de câştigat dacă trece în tabăra cealaltă. Familia lui Napoleon era mare, fiind alcătuită din cinci fii şi trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obţinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea că familia aparţinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon să înveţe la o academie militară pe cheltuiala guvernului.

Alte referate despre: moartea lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Razboaiele de cucerire In aprilie 1803 Britania, provocata de purtarea lui Napoleon a declarat razboi Frantei pe mare. Doi ani mai tarziu Rusia si Austria s-au alaturat Britaniei intr-o noua coalitie. Napoleon a abandonat planurile de invadare a Angliei si a intors armele impotriva coalitiei Austro-Ruse, invingandu-i in batalia de la Austerlitz pe 2 decembrie 1805.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat in franceza, biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Franta era in razboi cu marile puteri europene.El s-a remarcat in calitate de commandant al armatei care lupta in Italia si a devenit cunoscut de catre francezi care vedeau in el pe omul menit sa salveze tara in imprejurimi foarte grele .Acest fapt i-a permis sa ia puterea (1799) si sa se incoroneze imparat (1804) .am mai castigat si alte numeroaste lupte.

Alte referate despre: referat istorie napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte pro si contra

„Mostenitor al vechiului regim si fondator al unei ordini noi; fiu al Revolutiei si restaurator al unei monarhii; clasic si romantic; imaginativ si realist, toate la un loc.” (Georges Lefebvre), Napoleon, fiu al juristului corsican Carol-Marie Bonaparte si al Letitiei, se naste in vremea cand « patria mea piere, la 15 august 1769, in oraselui Ajaccio din insula Corsica, teritoriu stapanit de genovezi pentru o vreme indelungata, care o supusesera unei exploatari salbatice pana in 1755, cand, cu multa varsare de sange isi castiga independendenta, insa numai pentru 13 ani, pana la ocuparea ei de catre trupele franceze, devenind astfel o posesiune a Frantei.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Napoleon Bonaparte - Franta Imperiala

Ca o recunoastere a succeselor sale,in anul 1802,Napoleon a fost ales,prin plebiscic,prim-consul pe viata.Acesta nu a fost insa decat o etapa intermediara spre instaurarea puterii personale absolute. In noua sa calitate, Napoleon continua politica promovata anterior, in toate directiile. Pentru prevenirea comploturilor este accentuat controlul politienesc asupra societatii : tribunalele speciale sunt conduse de » magistrati pentru linistea publica » , se reintroduc practicile trimiterii la inchisoare fara judecata sau arestul la domiciliu. Totul se afla sub controlul unui ministru al politiei care beneficia de puteri extinse.

Alte referate despre: napoleon bonaparte - franta imperiala, napoleon bonaparte franta imperiala, istoria lui napoleon bonaparte franta

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Cu toate acestea Napoleon pierde contactul cu evenimentele politice şi militare din Europa şi influenţa lui din cadrul parlamentului scade. Norocul îi surâde lui Napoleon, despre care se ştie, că era superstiţios: anul 1799 fusese încununat cu insuccese pentru Franţa. Datorită banilor britanici şi a ofensivei conduse de ţarul Paul în legătură cu invazia lui Napoleon în Malta (ţarul Paul era cavaler de Malta), Rusia li se alătură Imperiului Britanic, Austriei şi Turciei (Egiptul fusese o provincie turcă) în ceea de a doua coaliţie împotriva Franţei.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, referat napoleon bonaparte imparat al frantei, charles luis napoleon bonaparte imparat al frantei 1852-1870

Misterul mortii lui Napoleon Bonaparte

El va trebui sa abandoneze banii,diamantele si toate biletele negociabile de orice natura ar fi.Guvernatorul ii va explica ca guvernul britanic n-are de loc intentia de a le confisca,ci numai de a le administra,pentru a-l impiedica sa faca din ele un instrument de evadare.(Urmeaza instructiuni privind tehnica perchezitiei si dispozitiei in caz de moarte a generalului).Generalul va fi prevenit ca daca va incerca sa fuga se expune a fi bagat la inchisoare.

Alte referate despre: misterul mortii lui napoleon bonaparte, misterul mortii lui napoleon, referat misterul mortii lui napoleon

Napoleon Bonaparte

Cette lettre, veuillez le croire, n'est pas dictée par le vain désir de me livrer à des amusements dispendieux, je n'en suis pas du tout épris. J'éprouve seulement le besoin de montrer les moyens que j'ai de me les procurer comme mes camarades. Il n'a pas encore atteint l'âge de quatorze ans !

Alte referate despre: viata personala a lui napoleon bonaparte, campaniile lui napoleon bonaparte, poze napoleon bonaparte
Referate afisate : 17
Medie note: 7.91 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK