Nastere in prezentatie pelvina

Nasterea in prezentatie pelvina

Gravida, "viitoarea mama" are un fond afectiv mai labil, este usor impresionabila, mai emotiva decat inainte de sarcina. Viitoarea mama trebuie, sa stie ca sarcina si nasterea sunt fenomene fiziologice si ca in conditiile unei supravegheri atente, printr-o stransa colaborare cu personalul medico sanitar, riscurile sunt eliminate.Deci cea mai nobila menire a omului este aceea de a da viata finite prin fiinta.

Obstretica - Ginecologia este o disciplina medicala care studiaza morfofiziologia normal si patologica a organelor genitate feminine, procesele biologice din timpul reproducerii, si asigura profilaxia si terapia starilor patologice ale sferei genitale.In Alexandria se infiinteaza prima universitate din lume, apar savantii ilustri ca HERAFILL din CALCEDON si ERASISTRAT din CHIOS. Ei realizeaza disectia pe cadaver umane, descoperirile anatomice constituind o baya a educatiei medicale.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 23kb
Downloads: 326
Materia: Medicina

Ingrijirile acordate pacientelor cu diagnosticul sarcina ectopica

Ingrijirile acordate pacientelor cu diagnosticul sarcina ectopica - Am ales să efectuez această lucrare deoarece am observat numărul mare de sarcini extrauterine la femei de vârstă fertilă. Am fost impresionată de dorinţa lor de a avea un copil. Am ajutat şi eu, prin mica mea contribuţie la îngrijire, tratament şi educaţie sanitară.

Alte referate despre: ingrijiri acordate pacientului cu diagnostic sarcina ectopica, ingrijiri acordate pacientilor cu diagnosticul sarcina fiziologica, ingrijirile acordate pacientilor cu diagnosticul cancer mamar

Sarcina si nasterea

In toata perioada sarcinii, schimburile dintre mama si copil se realizeaza prin interemediul placentei si cordonului ombilical.
Placenta este complet formata la trei luni de la fecundare. Ete constituita din celule ale mucoasei uterine materne(endometrul) si din celule coriale. Placenta uneste mucoasa uterina cu fatul prin intermediul cordonului ombilical. Acesta este strabatut de o vena si doua artere, Arterele ombilicale transporta substantele nutritive si oxigen de la mama, iar vena ombilicala transporta produsi reziduali si dioxidul de carbon in organismul matern, de unde se elimina.

Sarcina este divizata in simestre( perioade de trei luni in viata embrionului si a fatului):
Primul simestru
Dupa ce a avut loc fecundatia, oul fecundat s-a divizat pentru a forma o mica sfera de celule, care pluteste in uterul mamei ,(organ muscular, cavitar unde se va dezvolta ...

Alte referate despre: sarcina si nasterea, despre sarcina si nastere, sarcina si nastere

Nasterea

La nastere, copilul nu este prea placut la vedere. Este acoperit cu o
substanta vâscoasa alba denumita vernix, iar pielea sa pare vinetie.
Însa, la câteva minute dupa ce respira prima data, pielea sa capata
culoarea roz.

Alte referate despre: nasterea domnului, nasterea domnului referat, referat nasterea domnului

Fapte uimitoare despre sarcina si graviditate

Picioarele se dezvolta ceva mai tarziu decat mainile. La aproximativ 9 saptamani ca raspuns la atingerea talpii piciorului isi va curba degetele sau isi va indoi genunchii ca sa se departeze de obiect. De la 2 luni, amprentele sunt deja intiparite in piele. Copilul incepe sa faca miscari incete, lovituri bruste sau lovituri slabe si ritmate. Sunetul si vederea.Copilul este inconjurat de un zgomot puternic cum ar fi bataile inimii mamei lui sau muzica puternica. Raspunde la sunete in frecvente atat de ridicate sau scazute incat nu pot fi auzite de urechea adulta ceea ce sugereaza ca sunt implicate canale senzoriale altele decat urechea.

Alte referate despre: afectiuni sistemului cardiovascular in sarcina la gravide, gravida in semestrul 2 sarcina, dimensiunile unei gravide in luna a7a de sarcina

Cezariana vs. Nastere normala

Inainte ca nasterea sa inceapa, este posibil ca din cand in cand sa simtiti o presiune pe uter, fara dureri, numite contractii Braxton-Hicks. Aceste contractii pregatesc uterul pentru munca grea de nastere. Cervixul devine mai moale pregatindu-se pentru procesul de dilatare (intindere) din timpul nasterii. Daca sunteti la prima nastere, copilul se va muta in josul pelvisului cel mai probabil cu cateva saptamini inainte de inceperea nasterii.

Alte referate despre: cezariana sau nastere normala, cezariana vs nastere normala, cezariana versus nastere normala

Sarcina, nasterea si dezvoltarea copilului

I simestru
După ce a avut loc fecundaţia, oul fecundat s-a divizat pentru a forma o mică sferă de celule, care pluteşte în uterul mamei, (organ muscular, cavitar unde se va dezvolta viitorul copilului denumit embrion). În a 7-a zi după fecundaţie, micuţa sferă formată din celule, se fixează pe peretele uterin; acesta constituie nidaţia oului.

Săptămîna a 2-a: Începe formarea celulelor sanguine şi diferenţierea celulelor cardiace.
Săptămîna a 3-a: modificările hormonale determină îngroşarea endometrului şi vasele sanguine din el hranesc blastocistul.
Săptămîna a 4-a: sacul amniotic este bine dezvoltat. Embrionul şi, mai tîrziu fătul, vor fi adăpostiţi în el pe tot parcursul sarcinii, suspendaţi cinfirtabil în lichidul amniotic, la o temperatură constantă şi protejaţi împotriva şocurilor. Inima începe deja să bată la început neregulat, dar în curînd cu un ritm regulat şi mai rapid decît cel al mamei. Coloana vertebrală şi ...

Alte referate despre: sarcina nasterea si dezvoltarea copilului pana la varsta prematura, sarcina nasterea si dezvoltarea copilului, sarcina nasterea si dezoltarea copilului

De la conceptie la nastere

Spermatozoidul ajuns la maturare se mumeste spermatocit primar. In acest moment procesul de divizare se poate produce: in aceasta etapa se separa perechile de cromozomi, cate unul din fiecare pereche, continute in cele doua celule ce au rezultat in urma procesului de divizare. Noile celule, spermatocitele secundare, contin doar 23 de cromozomi simpli.

Alte referate despre: de la conceptie la nastere, conceptia si nasterea copilului referat, referat sarcina de la conceptie la nastere

Nasterea sistemului solar

LOCUL SAU IN UNIVERS
Sistemul solar face parte din Galaxia numitã Calea Lactee, o galaxie în formã de spiralã cu un diametru de 100 000 ani luminã fatã de o grosime de 1000-2000 ani luminã. Ea are trei sau patru brate în care este concentratã materia (tipul galaxiei noastre este Sc sau SAB dupa parerile unor astronomi). Sistemul nostru este situat în unul din aceste brate la circa 30 000 ani luminã de centrul ei. Nucleul Galaxiei are o lungime de 15 000 a.l. si o lãtime de 5000 a.l. si se ascunde în spatele unei nebuloase de gaze si pulberi. Imaginiile preluate prin infrarosu si unde radio de cãtre sateliti prezintã fie o mare aglomerare de stele fie o gaurã neagrã.

Alte referate despre: nasterea sistemului solar, nasterea sitemului solar, nasterea universului si sistemul solar

Ne nastem sau devenim oameni

Referat despre Ne nastem sau devenim oameni
Este mai mult o meditatie, decat o filosofie, dar imi apartine !
Deschidem ochii şi silabisim primul nostru cuvânt, chiar dacă acesta e doar un sunet... Atunci înseamnă că ne-am născut, am început să mergem pe drumul vieţii.. Dar oare ce e acest drum al vieţii ?... Este o şosea pe care mergem după ce ne naştem... Maşina care rulează pe acel drum este trupul nostru, iar benzina este sufletul... Pătrundem pe drum goi şi neputincioşi şi părinţii sunt cei care ne călăuzesc paşii... Este momentul în care înveţi cum să mănânci, cum să vorbeşti, cum să mergi...

Alte referate despre: ne nastem sau devenim oameni, ne nastem sau devenim oameni referat, ne nastem sau devenim oameni filosofie

Cangurii-dubla nastere

Cangurii-dubla nastere
Pentru marii canguri nu exista o perioada anime pentru imperechere. Ea poate sa aiba loc in tot cursul anului, dar este influentata de conditile de mediu, de umiditate, hrana imbelsugata sau uscaciune. Femela devine matura sexual la un an si jumatate, iar masculul dupa doi ani.

Alte referate despre: pui de cangur la nastere, nasterea la canguri, nasterea domnului iisus hristos

Nasterea Bisericii crestine romane

Crestinismul este a doua mare religie monoteista a lumii , intemeiata pe invatatura , persoana si viata lui Iisus , numit si Mesia (Mantuitorul) in limba greaca Hristos. Asadar crestin inseamna adeptul invataturii lui Iisus Hristos . Crestinismul s-a nascut in partea orientala a Imperiului roman in secolul I al erei noastre , numita si era crestina . El s-a facut cunoscut gratie discipolilor lui Iisus si unor scrieri elaborate in primele secole ale erei crestine .

Alte referate despre: locul si rolul bisericii crestine in societatea medievala, biserica crestina in societatea medievala, intemeierea bisericii crestine

Nasterea unei retele - Internetul

De exemplu, un nod de reţea ar fi acceptat un mesaj doar dacă ar fi avut spaţiu disponibil pentru stocarea sa. În acelaşi fel, dacă un mesaj ar fi găsit toate nodurile indisponibile (scenariul "toate liniile ocupate"), ar fi aşteptat în nodul curent pîna cînd una dintre căi ar fi devenit disponibilă. În acest mod, reţeaua ar fi oferit un mod inteligent de transport al datelor. Baran a mai detaliat şi alte aspecte ale reţelei, printre care:

Alte referate despre: retele internet, retea internet, referat retea internet

Itinerariile dansului din zorile istoriei pana la nasterea poporului roman

Din uriaşele distanţe care ne despart de bazele creatoare primare, vom căuta să revenim raza artei pe care o urmărim, a dansului, cercetând reperele forţelor sale interactive sportive .
S-a afirmat, privind corelarea biofizică a dansului, raportată la facultăţile diverse ale corpului uman că sunt opera naturii .
Natura plăsmuieşte singură, ia însăşi dintr-odată cum îşi fac munţii vii izvoarelor (Lucian Blaga – “Zamolxis”). În această direcţie va trebui considerată evoluţia corpului omenesc, în desfăşurarea de timp, străbătând întregi epoci existenţiale, implicând toate aceste condiţii de schimbări exterioare ale modului geografic cît şi a condiţiilor de întreţinere , care vor influenţa favorabil sau nu, determinarea dezvoltării aspectului fizic şi viitorul model spiritual al speciei .
Dansul, în începuturile dimensiunilor ...

Alte referate despre: in ce consta haiducia si in ce perioada istorica a luat nastere, ce aste haiducia si in ce perioada istorica a lut nastere, in ce perioada istorica a luat nastere haiducia

Nasterea infinitului.Revolutia nominalista 1300-1450

Kramer a sustinut in alta lucrare ca problemele metafizicii grecesti, asa cum se prezinta ele la Platon, nu apartin doar traditiei platonice, ci oricarei metafizici, de la teologia crestina la filozofia clasica germana5.Pentru a defini schimbarea viziunii despre lume care s-a petrecut in Occident in zorii modernitatii, ar trebui sa schitam seturile de presupozitii deschise si ascunse care au precedat si au urmat perioadei eforturilor revolutionare. Procedind astfel, si incercind sa evaluam cauzele care au provocat schimbarea, poate ca e bine sa incepem cu Platon insusi.

Alte referate despre: revolutia franceza, revolutia de la 1848, revolutia industriala
Referate afisate : 15
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles