Natura este cel mai iscusit arhitect

Cascada Victoria

Existenta si dezvoltarea padurii ecuatoriale din regiune este datorita aburilor de apa produsi continuu de cascada.Parcul national "Mosi-Oa-Tunya", unde se afla cascada, se intinde pe o suprafata de 68,6 kmAC si este pus sub protectie din anul 1934,devenind parc zoologic in anul 1972.Parcul este situat amonte de cascada; el dispune de drumuri amenajate si o fauna si flora bogata.Dovedindu-se de netrecut, cascada separa cursul superior de cel mijlociu al fluviului.

Cataracta ingusta are un singur canion de iesire, care pe o distanta de cativa kilometri in aval are un curs serpuit. Aceasta regiune este prima parte a cursului mijlociu al fluviului, ce se intinde de aici pana la barajul Cabora-Bassa in Mozambic,strabatand pe acest parcurs numeroase alte cataracte.Ceea ce impresioneaza pe vizitatori este si ceata de apa vazuta de la o distanta de mai multi kilometri, care creste impreuna cu vuietul apelor pe masura ce ne apropiem.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 505kb
Downloads: 313
Materia: Geografie

Cascada Iguacu

Cascada apare intr-o deschidere larga, unde raul Iguacu, ce curge spre vest si apoi spre nord, se rostogoleste peste marginea Platoului Parana inainte de a-si continua cursul in canion. Deasupra cascadei, insule si ostroave impart raul in mai multe cursuri ce alimenteaza cataractele. O portiune importanta din rau cade intr-o prapastie ingusta si semicirculara, cunoscuta sub numele de "Garganta do Diablo" - "Gatul diavolului"; rezultatul acestei impresionante caderi a fost descris ca "plonjonul facut de un ocean in abis". Aceasta sectiune este vizibila atat din partea braziliana cat si din cea argentiniana. Multe din cascadele individuale sunt rupte la jumatate de tapsanul iesit in afara; refractia luminii in apa si picaturile ce tasnesc din toate partile creaza aici o portiune plina de curcubee. De la marginea "Gatului diavolului", la 150 de metri in aer ...

Alte referate despre: cascada iguacu, cascadele iguacu, referat cascada iguacu

Cascada Niagara

Niagara, cuvânt ce înseamna ,,apă care tună”, este numele pe care amerindienii l-au dat cascadei ce constituie astazi o graniţa spectaculuasă între S.U.A şi Canada. De la Lacul Erie, fluvial Niagara curge liniştit pe aproape 56 km, dar când ajunge lânga lacul Ontario, se avânta într-o serie de praguri şi vârtejuri şi apoi se revarsă în cascadă, intr-o perdea de stropi fini si curcubee. Aici apa se precipita de la circa 55 m înalţime, într-un huruit asurzitor şi într-o mare de spumă, ca într-un hău făra fund.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Rauri din Africa

Nilul izvorăşte din zona ecuatorială şi străbate emisfera nordică pe 35o până la marea Mediteraneană.O dată cu ieşirea din mlaştinile Sudd, de la localitatea Malakal, râul se numeşte Bahr el Abyad (Nilul Alb), denumire pe care şi-o menţine până la Khartoum, unde se uneşte cu Bahr el Azraq (Nilul Albastru), după care primeşte numele de Nil(Bahr).

Alte referate despre: rauri din africa, raurile din africa, rauri in africa

Raurile

Sudul Angliei are un peisaj aparte, fiind strabatute de lanturi de
dealuri alcatuite din calcar; Printre aceste zone se numara Cotswolds
si Chilterns. Între sirurile de dealuri se afla vai largi, strabatute
de afluentii cursorilor de apa consecvente. Geomorfologicii numesc
acesti afluenti cursuri de apa subsegvente. O combinatie între
torentele consegvente care curg, urmând directia pantei si formeaza
chei si torentele subsegvente, care curg de-a lungul vailor argiloase
perpendicular pe panta principala, duce la formarea unei retele
hidrografice de tip gratii.

Alte referate despre: rauri, raurile, importanta raurilor si lacurilor in activitatea omului

Africa - generalitati si imagini

Tarmul estic este predominant coraligen. In tot podisul African se schiteaza depresiuni largi si netede, immense cuvete de origine tectonic ace poarta, de obicei, numele fluviilor ce le strabat : Niger, Ciad, Nil, Congo. Doar muntii Atlas, in nord, reprezinta muntii de tip alpin, rezultati in urma cautarilor ce au inaltat Alpii si Himalaia. Majoritatea vulcanilor apartin celui mai lung sistem de gravene de pe toate continentele Globului.In lungul fluviului Zambezi, s-a instalat o succesiune de lacuri. De la nord la sud, acestea sunt: Turkana, Victoria (cel mai mare lac African, cu o suprafata de 68 100 km²), Tanganyika (avand o adancime de 1 435 m) si Malawi. Acestea sunt marginite de vulcani uriasi: Kilimandjaro (5 895 m fiind cel mai inalt varf African) , Kenya (5 194 m), vulcani stinsi, sau de vulcani activi (peste 8 in grupul Virunga din republica Congo).

Alte referate despre: africa de sud imagini, africa referat cu imagini, africa de est-imagini

Parcul natural Muntii Maramuresului ppt

Drosera rotundifolia si Pinguicula alpina-roua cerului sunt doua dintre speciile de plante carnivore semnalate in Romania si sunt reprezentate aici prin populatii cu efective mari. Rhododendron kotschi-smardarul;Vaccinium vitisidaea-afinul de munte.In ceea ce priveste diversitatea tipurilor de habitate caracterizate prin tipuri diferite de vegetatie, cele mai bine reprezentate sunt: fanetele, padurile de fag, padurile de amestec fag-molid, padurile de molid, tufarisurile cu jneapan, tufarisurile cu amestec de ienupar si jneapan, tufarisurile de ienupar, padurile de arin, zonele umede ripariene, zonele umede create de izvoare de coasta, mlastinile eutrofe, mlastinile mezo-oligotrofe, mlastinile oligotrofe (turbarii), stancariile, pajistile alpine, izvoarele reofile, taurile, etc.

Alte referate despre: parcul natural muntii maramuresului valorificare turistica, valorificarea turistica a parcului natural muntii maramuresului, parcul natural muntii maramuresului

Africa

Extremităţile continentului African sunt:
- La Nord – Capul Blanc – 37º 21'
- La Est – Capul Guardafului – 51º 23'
- La Sud – Capul Acelor - 34º 51'
- La Vest – Capul Verde - 17º 32'

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Cascada Niagara - compunere

Este vara . Apa Cascadei Niagara nelinistita, cerul are multi nori suri pe el.Un stol de pelicani zboara pe deasupra apei. Se invart in cercuri si parca fac un dans artistic.

Alte referate despre: unde se afla cascada niagara, referat despre cascada niagara, cascada niagara canada

Livingstone

David Livingstone a fost eroul victorian perfect. El a cutreierat drumurile unui tinut necunoscut ca misionar crestin si carismatic si a dus o lupta solitara in conditii grele impotriva institutiei sclaviei. A fost un geograf meticulos , dar dragostea pentru Africa razbeste din scrierile lui- bolta infinita, peisajele minunate, prezenta permanenta a animalelor salbatice, locuitorii pasnici ai satelor, cei cu care si-a impartasit viata si drumurile si cu care a legat relatii durabile si puternice.

Alte referate despre: pescarusul jonathan livingstone rezumat, david livingstone referat, livingstone

Fenomene electrostatice in natura

S-a constatat ca partea superioara a norului este incarcata electric pozitiv.Baza norului incarcata negativ, cu exceptia unei regiuni electrizate pozitiv care genereaza o ploaie intensa, provoaca electrizarea prin influienta a suprafetei solului. Din aceasta cauza nu este recomandabila atingerea sau apropierea in timpul unei furtuni, de mase metalice mari (rezervoare, schele metalice, sina de cale ferata) care prin descarcare pot provoca electrocutari. S-a observat ca trasnetul loveste in general obiecte sau fiinte, care se detaseaza prin inaltime fata de corpurile din jur.

Alte referate despre: fenomene electrostatice in natura, fenomene electrostatice din natura, fenomenele electrostatice din natura

Oameni din cele mai vechi timpuri

Potrivit escatologiei populare, cei care au respectat Tora lui Dumnezeu, vor avea parte in cealalta lume de o masa bogata, unde va fi servita carne de leviatan, un peste interzis, si vin. Aceasta idee, ca Dumnezeu ii rasplateste pe cei care i-au respectat prescriptiile alimentare, oferindu-le tocmai un aliment strict interzis pe pamant, apare ca un fel de concesie. Acelasi lucru este valabil si pentru vin, a carui consumare este insotita la evrei de o multime de precautii si de purificari.

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

10 mai 1939 - Carol 1

10 mai 1939. In Piata Palatului din Bucuresti, Carol II dezveleste statuia ecvestra a lui Carol I, unchiul si predecesorul sau pe tronul României. Statuia, maiestuoasa, superba, o armonie de forme robuste, era opera celebrului Mestrovici, sculptorul din Belgrad, care împodobise capitala României cu atâtea opere de arta. Nu întâmplator regele Carol II voise sa dezveleasca statuia unchiului sau tocmai în ziua de 10 mai. Era zi de sarbatoare, era ziua nationala a României moderne de pâna la 1947. Asa fusese conceputa din primii ani de domnie a lui Carol I si asa intrase în traditie.

Alte referate despre: 10 mai sub carol 1, 10 mai 1939, referat razboiul ciudat- al doilea razboi mondial mai 1939- 1940

Tigrii Est Asiatici

Tigrii Est Asiatici
Puse într-o oarecare ordine, ideile ar fi:
1. Educarea unei forte de muncã capabile sã absoarbã noile tehnologii; investit puternic în educarea continuã a specialistilor si managerilor. Sistemele economice se aseazã pe o bazã de cunostinte (knowledge base) si pe resursele sociale construite; vezi scolile. Este semnificativ cã tãri ca India, Corea de Sud si China directioneazã cei mai buni studenti spre institutiile tehnice de elitã din Statele Unite. Înarmati cu educatie si experientã, starteazã apoi afaceri competitive în tãrile lor de origine. Arabia Sauditã, are bani sã cumpere dar nu are mediul cultural sã perfectioneze ceea ce cumpãrã.

Alte referate despre: tigrii est asiatici, referat despre tigri est asiatici, padurile est-asiatice

Cauciucul natural

Cauciucul natural tehnic,care este un produs de coagulare a latexului,se prezinta in mod obisnuit sub forma de crep sau de foi afumate(denumit si cauciuc para),in functie de procedeele de obtinere a cauciucului din latexul de cauciuc si de compozitia chimica a celor doua sortimente.Diferite sortimente de cauciuc natural se mai pot clasifica,conventional,dupa gradul de plasticitate si tendinta de reactie in procesul de vulcanizare a produselor de cauciuc.

Alte referate despre: cauciucul natural, cauciucul natural si sintetic, cauciuc natural

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Reforma in tarile Europei centrale si de Est
Schimbările radicale ce au survenit pe plan politic, economic şi social în centrul şi estul Europei au inclus şi o reformă fundamentală a sistemului legislativ în fiecare din ţările acestei regiuni.S-a observat, în cei aproape 9 ani de tranziţie, că schimbările cadrului legislativ nu vor putea singure să conducă la o transformare totală a sistemului politic şi economic.
Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, evolutia normalizarii contabile in tarile europei centrale si de est

Miorita

Acestei expozitiuni îi urmeaza intriga, tot o parte epica, din care
aflam de complotul ciobanului ungurean si al celui vrâncean care,
mânati de invidie si lacomie, pun la cale uciderea baciului moldovean.
Conflictul este determinat de rivalitatea materiala dintre ciobani,
participarea sufleteasca a naratorului fiind remarcata doar prin
dativul etic "vor sa mi-l omoare", iar câteva enumeratii cu termeni
urmati de epitete adjectivale:" oi mândre", cai "învatati", "câni mai
barbati" evidentiaza motivele care stau la baza complotului.

Alte referate despre: miorita, miorita comentariu, miorita balada populara

Ce este un card

Cardul este un instrument de acces la un cont bancar. Prin intermediul cardului, banii tai sunt in siguranta si ai acces la ei 24 de ore din 24, 7 zile din 7.Cu cardul se poate face :plati de bunuri si servicii la comercianti: poti achita bunuri si servicii achizitionate oriunde vezi afisata sigla care apare pe cardul tau (de exemplu Visa, Maestro etc.). Plata la comercianti se face rapid, prin intermediul unui terminal numit EPOS sau Imprinter care asigura legatura cu contul bancar atasat cardului tau.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Ce este inflatia?

Emisiunea excesiva de moneda peste oferta reala de bunuri si servicii.
Aceasta atrage dup sine un "surplus de cerere" si, ca urmare, cresterea ansamblului preturilor. Marirea preturilor are loc nu prin simpla sporire a cantitatii de bani, ci prin cresterea cereerii pe care acesta o face posibila.Cresterea masei monetare, insotita de cresterea productiei, poate conduce la cresterea ratei dobanzii, de aici la cresterea cererii pentru investitii si implicit la cresterea preturilor.

Alte referate despre: ce este inflatia, ce este inflatia definitie, este inflatia mai rea decat somajul
Referate afisate : 19
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles