Ne nastem sau devenim oameni referat

Ne nastem sau devenim oameni

Dar timpul se scurge şi ne trezim în clasele primare, când încercăm să descifrăm tainele întortocheate ale alfabetului şi ale scrisului. Scriem mai stingher, mai stângaci, mai urât la început, dar ne perfecţionăm pe măsură ce evoluăm pe scara socială, căci din clasele primare, ne putem considera integraţi în societate ! Sărim pe nesimţite în clasele gimnaziale, când decoperim cu uimire fascinaţia materiilor : istorie, geografie, matematică, română şi alte materii. Unii prindem gustul pentru istorie, fascinându-ne tot ceea ce este nou sau ceea ce e vechi, alţii prindem gustul pentru calcule şi câte şi mai câte alte îndeletniciri...

De la gimnaziu, ajungem la liceu şi, de atunci, suntem şoferi pe propriul drum. Încep necazurile, încep bucuriile, nopţi nedormite uneori, primii fiori ai iubirii... Colegi noi, lume interesantă, poveşti, bancuri, o lume în care te simţi interpret într-o piesă de teatru. Drumul pe care începi a-l parcurge nu ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 2661
Materia: Filosofie

Omul, fiinta care transcede timpul

Iar Absolutul pe care spera ca-l poate satisface deplin nu poate fi gasit in lumea aceasta. De aceea omul este stapinit de aspiratia spre o adevarata transcendere, deci spre o transcendere care nu merita acest nume cand se limiteaza la trecerea de la o clipa la alta in viata pamanteasca. Omul e stapinit de aspiraţia spre absolut; el vrea transcenderea spre absolut.

Camus socoteste nadejdea ca o amagire nerealista. Lumea ni se reveleaza ca o absurditate nerationala si prin faptul ca nu ne indreptateste la nici o nadejde. Trebuie sa acceptam lipsa de nadejde ca cea mai realista atitudine. Dar implinirea nadejdii nu trebuie sa asteptam sa ne vina din lumea exterioara. Mai este si o alta existenta superioara lumii.

Alte referate despre: omul fiinta care transcede timpul, omul fiinta care comunica, omul fiinta care gandeste

Originea si evolutia omului

Ca factori biologici ai antropogenezei pot fi mentionati:
Ereditatea - asigura pastrarea caracterelor ereditare si transmiterea lor urmasilor in cadrul reproducerii sexuale (ereditatea determina existenta omului ca specie). Variabilitatea - asigura capatarea de noi caractere in cadrul existentei omului in anumite conditii de trai; ea determina adaptarea organismului uman la factorii de mediu: temperatura, umiditate, tipul de hrana etc.

Alte referate despre: originea si evolutia omului, originea si evolutia omului referat, originea si evolutia omului referat biologie

Evolutia omului

Jurasicul (acum 205-135 mil. ani) a fost dominat de dinozauri: Stegosaurii (de 70 tone, cu un creier de doar 50g), Diplodocus (un gigant ierbivor, Sauropozi (ierbivori uriasi de 40m inaltime), dintre care Brachisaurus Brachai de 40m lungime. Cerurile erau dominate de Pterodactili (1m); a evoluat si Archaeopteryx litographica, cu pene, din care au evoluat direct pasarile de astazi. Acum au aparut rechinii-giganti (Megalodonul, cel mai mare rechin descoperit vreodata; numai un dinte avea 25cm). In lumea plantelor predomina gimnospermele.

Cretacicul (acum 135-65 mil. ani) a fost apogeul dinozaurilor. Din familia carnozaurilor s-au distins Allosaurus (10m), Dylophosaurus (2,5m) si faimosul Tyrannosaurus Rex (cel mai mare ,,membru’’ al familiei, de 18 m lungime). O alta familie de ierbivore s-a dezvoltat, din care facea parte Triceraptos (20m lungime), cu 3 coarne uriase si platosa osoasa in jurul gatului. Tot in cretacic au aparut mamiferele placentare, dintre care primatele ...

Alte referate despre: evolutia omului, evolutia omului referat, referat evolutia omului

Varstele omului

Motivele sunt multiple, nutriţia ori toxinele care se găsesc in aer sunt doar două exemple. Aceste abordări pot fi considerate simpliste deoarece sunt la îndemâna tuturor în cărţi, studii.

O abordare mai profundă ar fi una care ar explica transformările care se petrec pe măsură ce se înaintează in vârstă, ar explica tinereţea, maturitatea, bătrâneţea şi greşelile, căinţa, iertarea şi înţelepciunea(dobândită de prea multe ori prea târziu).

Alte referate despre: varstele omului, despre varstele omului, eseu despre varstele omului

Conditia omului de geniu

“Căci acelorasi mijloace/ Se supun câte există” esenţa lumii este aceeaşi, deşi manifestarile ei sunt altele şi această esenta trebuie să ajungă s-o cunoască omul de geniu.

Alte referate despre: conditia omului de geniu, conditia omului de geniu in luceafarul, conditia omului de geniu in scrisoarea 1

Cezariana vs. Nastere normala

Pregatirea pentru o nastere activa consta in mod concret in abordarea travaliului dintr-o perspectiva diferita in comparatie cu aceste practici. Fara a fi "sofisticata" din nici un punct de vedere, ea consta simplu in educarea femeii gravide si a sotului/partenerul ei sa folosesca: diferite pozitii, tehnici de respiratie, masaj, relaxare. Toate aceste practici permit nu numai o perceptie atenuata a durerii dar si un travaliu mai scurt ca durata in timp si nu in ultimul rand o nastere mai usoara. Folosirea principiilor nasterii active poate ajuta substantial la cresterea potentialului pentru o nastere naturala sau fiziologica si la minimalizarea riscurilor.

Alte referate despre: cezariana sau nastere normala, cezariana vs nastere normala, cezariana versus nastere normala

Nasterea sistemului solar

GALAXII
Alãturi de Galaxia noastrã se mai cunosc în prezent zeci de milioane de Galaxii. Dupã forma pe care o au ele au fost clasificate în Galaxii spirale (numite si S sau SB sau SAB, 80% dintre ele): asemenea Galaxiei NGC 2997, eliptice (E, 15%): Galaxia NGC 5128, neregulate (Ir, 3%): Galaxia NGC 1365. Ele se împart si în Galaxii active (5% din totalul lor). Se numesc active deoarece nucleul lor emite de o mie de ori mai multã energie decât cel al unei Galaxii obisnuite. Unele din acestea se numesc si Radiogalaxii deoarece emit unde radio.

Quasarii au fost identificati în 1963 când astronomii au identificat obiecte care pãreau a fi nucleul unei galaxii îndepãrtate. A fost cercetat modul în care acestea emit atâta energie. Specialistii cred cã în centrul acestora se aflã o Gaurã Neagrã. Quasarii sunt cele mai îndepãrtate corpuri ceresti cunoscute pânã în prezent. Datoritã distantei mari fatã de noi ei ne oferã date despre trecutul Universul ...

Alte referate despre: nasterea sistemului solar, nasterea sitemului solar, nasterea universului si sistemul solar

Conceptia la oameni - fuzionarea celulelor

Procesul de separare cromozoidal are loc si in ovulul aflat intr-un anumit stadiu de dezvoltare . Ovogonul matur se transforma in ovocit primar cu un folicul , si , ca si in cazul spermatocitului primar se divide prin procesul numit meioza, perechile de cromozomi devenind cromozomi simpli.

Alte referate despre: miron cosma conceptia asupra oamenilor, celula oamenesc, poze cu oameni si plante despre celula procariota si eucariota

Ameliorarea durerilor la nastere

Nasterea este un eveniment natural, motiv pentru care multi sustin ca ar trebui sa fie natural in totalitate si ca durerile trebuie acceptate si invinse pe cale naturala. In acest scop, tehnici ca Lamaze si Bradley au ajutat si ajuta multe femei. Dar exista femei care pur si simplu nu pot naste fara dureri foarte mari, si nu exista nici o regula care sa spuna care sint cele care pot si care sint cele care nu pot naste fara dureri. Se pare ca de la un punct educatia si pregatirea pentru nastere nu mai conteaza.

Alte referate despre: ameliorare durere moldamin, nasterea domnului, nasterea domnului referat

Nasterea in prezentatie pelvina

"Nasterea este un fenomen fiziologic" este incununarea dragostei si bucuriei a existentei femeii. Nici o familie nu este realizata complet, nu simte ca traieste deplin decat daca aduce pe lume copii. Acestia sunt oglinda cuprinzatoare a vietii conjugale, armoniei, desavarsirea ei.
Femeia - mama a intruchipat de-a lungul veacurilor idealul uman de dragoste pentru copii, de sacrificiu pentru sanatatea si viata lor.
Dupa nastere femeia atinge maturitatea frumusetii ei.

Alte referate despre: referat nasterea in prezentatie pelvina, asistenta la nasterea in prezentatie pelvina, nasterea cu prezentatie pelvina

Cangurii-dubla nastere

Daca totul decurge normal, daca embrionul ajunge in marsupiu, aventura nu dureaza mai mult de cinci minute. Pentru a-i inlesni intrarea, femela se aseaza pe spate si cu doua ore inainte de eliminarea embrionului, marcheaza un traseu ideal, folosind saliva.

Alte referate despre: pui de cangur la nastere, nasterea la canguri, referat nasterea domnului

Tipurile oamenilor

Tipul Social
Oamenii tipului social socot că cel mai principal în viaţă-este dragostea oamenilor înconjuraţi şi aceste relaţii trebuie construite pe iubire. Ei trăiesc cică pe poruncă creştină «Iubeşti-ţi alăturatulca pe sine». De aceea ei sunt strîmt legaţi de valoarea religiei, dar nu ca fanatici.

Alte referate despre: tipuri oameni psihologie, tipuri de oameni, tipurile de oameni

De la conceptie la nastere

Inainte ca spermatozoidul sa se uneasca cu ovulul, cromozomii-pereche trebuie sa setransforme in cromozomi simplii, astfel incat dupa fuziune cei 23 de cromozomi simplii ai spermatozoisului si ovulului sa se uneasca, pentru ca noua celula formata sa aiba cele 23 de perechi de cromozomi. Acest proces de divizare face posibil ca noua fiinta, pe cale sa prinda viata, sa mosteneasca caracteristicile ambilor parinti. Procesul de divizare cromozomiala se numeste meioza.

Alte referate despre: de la conceptie la nastere, referat sarcina de la conceptie la nastere, conceptia si nasterea copilului referat

Mihai Eminescu - nasterea, iubirea si moartea

Mihai Eminescu, titanul poeziei romanesti, un mare romantic, este cel care a dat glas dragostei fata de om, de patrie, frumusetii naturii, iubirii ca izvor al vietii si revoltei impotriva nedreptatii, zugravind cu magicul sau condei un peisaj acoperit de un val fermecat, care apare in fata cititorilor ca o lume de basm. Insusi marele poet isi recunoaste conditia de romantic in poemul “Eu nu cred nici in Iehova” : “Nu ma-ncantati nici cu clasici, / Nici cu stil curat si antic./ Toate-mi sunt deopotriva,/ Eu raman ce-am fost : romantic.”

Alte referate despre: mihai eminescu nasterea iubirea si moartea, mihai eminescu - nasterea iubirea si moartea, eminescu nasterea iubirea si moartea

Stilul baroc

Consecintele raspandirii ei sunt imense, in toate domeniile spiritului. Stim ca una din cauzele care o provocase fusese acea paganizare a oamenilor timpului, insotita de o relaxare a moravurilor si de o slabire a principiilor credintei adevarate. Ambele aceste rele erau datorate poate ideilor umanistilor, dar si conceptiilor artistice ale Renasterii, din ce in ce mai raspandita in clasele culte ale Europei, in deosebi printre cei care conduceau biserica de sub autoritatea papei.

Alte referate despre: stilul baroc, stilul baroc referat, stil baroc
Referate afisate : 16
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles