Niccolo paganini referat

Niccolo Paganini

Niccolo Paganini avea un talent aparent inuman si era vazut de multi dintre rivalii lui ca o dovada a unui pact asemanator celui facut de Faust cu diavolul.Altii credeau ca abilitatile sale ar fi rezultatul unei perioade de exersari intensive in timpul in care a fost inchis pentru crima.Aceste povesti i-au intarit reputatia lui Niccolo Paganini.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 143kb
Downloads: 1644
Materia: Muzica

Giacomo Puccini

Giacomo Puccini - Spre sfarsitul vietii, Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini ii scria unui prieten :”Dumnezeu cel Atotputernic m-a atins cu degetul cel mic si mi-a spus:”Sa scrii pentru teatru-baga de seama- numai pentru teatru”. Iar eu i-am ascultat porunca.” Giacomo Puccini

Alte referate despre: giacomo puccini, giacomo puccini referat, referat giacomo puccini

Romantismul - sfarsitul secolului al XVIII-Iea si inceputul secolului al XIX-Iea

Dupa infrangerea Revolutiei din Polonia (1830-1831) se refugiaza la Paris unde va ramane pana la sfarsitul vietii.Contactul cu viata efervescenta ,elevata a Parisului ii ofera un prilej de a trece peste durerea de a fi departe de tara sa .Nostalgia si melancoila devin acum trasaturi dominante ale muzicii sale.Printre pesonalitiatile cu care a intrat in contact la Paris se numara compozitorii Liszt, Berlioz, Bellini,Rossini,Meyerbeer,scriitorii Balzac, Georges Sand, pictorul Delacroix. Muzica lui Chopin imbina cu genialitate formele muzicale clasice cu fantezia creatoare romantinca.

Alte referate despre: transilvania tara romaneasca si moldova la inceputul secolului xviii, romania la sfarsitul secolului 19 inceputul secolului 20, sfarsitul secolului 19 inceputul secolului 20

Edvard Grieg si alti compozitori

Grieg nu a mers niciodata prea mult in profunzime, aria lui de cuprindere fiind relativ ingusta. Chiar si Concertul pentru pian in la minor, probabil piesa lui de cea mai mare popularitate (Peer Gynt se prezinta foarte rar, cu exceptia concertelor pop), este mai apropiata de concertele de mare virtuozitate ale lui Rubinstein, Herz, Scharwenka si Litolff decat de capodoperele din literatura genului. Dar se situeaza cu o clasa deasupra lui Rubinstein si a celorlalti datorita melodiilor lui picante, care il reflecta pe Grieg si numai pe el, in timp ce melodiile lui Rubinsten si ale celorlalti ar fi putut fi scrise de orice compozitor. Grieg nu ilustreaza forta sau revolutia. El este un exponent al farmecului, gratiei, blandetei si continua sa-i incante pe amatorii acestui gen de muzica. A fost un maestru minor, dar unul dintre cei mai fini.
Oarecum inruditi cu Grieg pot fi cosiderati doi compozitori nationali spanioli, Isaac Albeniz si Enrique Granados. La fel ca si Grieg, au luat melodiile ...

Alte referate despre: edvard grieg, edvard grieg referat, referat edvard grieg

Johann Sebastian Bach

Într-un mod la fel de restrâns se regăsesc şi călătoriile sale de la est la vest între Dresda (est) şi Kassel (vest). Întreaga sa desfăşurare geografică se poate găsi pe harta de alăturată, copiată din lucrările lui Christoph Wolff despre Bach (Chr. Wolff – Bach, Essays on His Life and Music. Harvard University Press, Cambridge, 1991).

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Frederic Chopin

Având un suflet sensibil si nobil Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic; compoziţiile sale cu o tonalitate personala au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate si azi in programele de concerte.

Alte referate despre: frederic chopin, frederic chopin referat, referat frederic chopin

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven - Titan, ca artist şi ca om deopotrivă, fiindcă în artă, ca şi în viaţă a învins prejudecăţile timpului său, a încurajat năzuinţele spre libertate ale popoarelor ce se trezeau din lungul somn al unei istorii vitrege, a înlăturat destoinic piedicile ce i s-au ridicat în cale şi s-a înălţat, asemenea unui vultur, deasupra amărăciunilor care l-au însoţit până în cel din urmă ceas.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Niccolo Machiavelli

Machiavelli s-a nascut la Florenta, in momentul in care Italia se afla
intr-un mare haos politic, fiind divizata intre patru orase-state
dominante, fiecare dintre acestea aflandu-se la mila puternicelor
guverne straine din Europa. Din 1434, Florenta a fost condusa de catre
instarita familie Medici. Conducerea lor a fost intrerupta temporar de
o miscare de reforma, inceputa in 1494, timp in care tinarul
Machiavelli a devenit un important diplomat. and in 1512, familia
Medici a recastigat puterea, cu ajutorul trupelor spaniole,
Machiavelli a fost torturat si izgonit din viata publica. Pentru
urmatorii 10 ani, acesta s-a devotat scrierii istoriei, filosofiei
politice si chiar piese de teatru. In final a recastigat favorurile
familiei Medici si a fost rechemat la indatoririle publice pentru
ultimii doi ani ai vietii sale.

Alte referate despre: niccolo machiavelli principele, niccolo machiavelli referat, niccolo machiavelli

Niccolo Machiavelli - Principele

Referinte:
Niccolo Machiavelli – Principele, Editura MONDERO, 2002
Mihai Nicolaescu–Politica,jungla prezentului, Editura ANOTIMP,1997
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: niccolo machiavelli principele rezumat, niccolo machiavelli principele referat, niccolo machiavelli - principele

Machiavelli - viata si opera

Nascut la 3 mai 1469, in Florenta, Niccolo era fiul lui Bernardo Machiavelli si se tragea dintr-o familie toscana, de noblete mai buna, oraseneasca. Dar dupa batalia de la Montaperti tot neamul lor fusese izgonit din Florenta.
Niccolo Machiavelli este mentionat pentru prima data in analele Florentei la 1498. Avea atunci 29 de ani impliniti, iar numele sau nu apare sub vreo forma stralucita, ca sa retina pe veci amintirea contemporanilor si urmasilor sai, in care toate sarcinile publice, pana la cele mai de jos erau elective si, pentru cele mai importante, de scurta durata. Niccolo Machiavelli este ales, in vara acelui an, secretar al Senioriei de catre consiliul celor Optzeci respectiv Marele Consiliu. Noul secretar avea sa conduca cea de-a doua cancelarie a Senioriei.

Alte referate despre: machiavelli viata si 0, viata lui machiavelli, viata lui nicolo machiavelli

Rachmaninoff

Some composers, such as Sibelius, Vaughan Williams and Elgar, had transformed the language of Romantic music into the distinctly twentieth-century "neo-romantic" sound, which combined traditional musical modes of expression with experimentation in orchestration and theme. In France, taking the lead of earlier Romantics as Saint-Saens, Impressionists such as Debussy and Ravel "painted pictures in sound." The previous decade had also seen the increasing popularity of such "modernistic" composers as Stravinsky, Schoenberg and Bartok, who employed a new radicalism in sound, exploring the limits of atonality and polytonality.

Alte referate despre: rachmaninoff and it will be of excellent quality, sergei rachmaninoff referat, vortrag rachmaninoff

Istoria politicii statului feudal si a statului modern

În sensul său modern noţiunea de „stat” se foloseşte mult mai tarziu, incepand cu secolul al XVI-lea. De obicei folosirea acestui cuvînt în sensul său modern e legată de numele lui Niccolo Machiavelli.Notiunea de Stat capata insa un sens modern in Europa medievala incepand cu epoca Renasterii.Unul dintre promotorii intelegerii moderne a notiunii de stat este Jean Bodin, in opera „ Le six livres de la Republique”. Cand termenul “status” a inceput sa fie utilizat in expresii precum : “status rei române” si “status rei publicae” situatia conducerii vietii politice” a dobandit si o semnificatie politica.

Alte referate despre: istoria politicii statului feudal si a statului modern, relatiikle statelor feudale romanesti cu statele vecine, relatiile statelor feudale romanesti cu statele vecine

Pisa

0x08 graphic
Turnul inclinat-reprodus in manualele scolare de pretutindeni- a
devenit simbolul Pisei. Turnul din Pisa, desi cu inaltime de numai
55m, este cunoscut pretutindeni datorita inclinatiei sale. A fost
construit in 1174 de Bonanno, de forma cilindrca, cu sase galerii
sprijinite pe coloana. Actuala deviatie de la verticala ajunge la
4,27m. Procesul continua periculos, astfel incat pentru consolidarea
turnului are loc o adevarata competitie internationala, cu scopul
gasirii celei mai bune solutii pentru conservarea lui. Frumusetea sa
arhitecturala, poate si istoria ne face sa credem ca civilizatia
contemporana va reusi sa-l prezinte in aceeasi forma generatiilor
vitoare.

Alte referate despre: turnul din pisa, referat turnul din pisa, orasul pisa

O scrisoare pierduta - subiect

Scena 11
Tipatescu intra enervat ca Ghita il trimisese la telegraf degeaba si se intreaba daca nu cumva politaiul inebunise si-i facea farse.
Scena 12
Trahanache discuta cu Agamita, inecrcand sa-i explice acestuia marsavenia santajului folosit de Catavencu in scopul obtinerii postului de deputat, acuzandu-l pe acesta de plastografie.
Scena 13
Celor doi li se alatura Zoe si Tipatescu, foarte veseli acum. Dandanache le relateaza ca prefectul ii povestea istoria cu scrisoarea, sustinand cu seninatate ca la el fusese chiar adevarat.
Deznodamantul:
Scena 14
Toate personajele piesei se afla in scena, participand la festivitatea organizata in cinstea alegerilor, care, in urma numararii voturilor proclamase castigator pentru postul de deputat pe Agamita Dandanache. Dupa toate neantelegerile si inclestarile anterioare , personajele fraternizeaza uitandu-si ca prin minune micile pasiuni si animozitati , pecetluindu-si impacarea ...

Alte referate despre: o scrisoare pierduta subiectul, o scrisoare pierduta subiectul pe acte, o scrisoare pierduta subiect

Vin si cafea pentru o viata mai lunga

Iubitorii de vin vad mai bine decit ceilalti Tinind cont de efectele daunatoare ale alcoolului asupra hipertensiunii si retinopatiei, ei se asteptau la o agravare a bolii la amatorii de vin, dar, dimpotriva, au constatat ca, dupa mai multe controale statistice, iubitorii de vin vad mai bine decit ceilalti. Vederea si efectele antioxidante ale vinului
Cercetatorii au apreciat ca aceasta reducere a riscurilor de slabire a vederii la cei ce beau vin ar putea fi datorata efectelor antioxidante ale vinului si consecintelor consumului sau asupra plachetelor sangvine.

Alte referate despre: munca are avantajele de a face zile mai scurte si viata mai lunga, cel mai lung rau din europa, o viata mai buna numai prin conditii de munca decente

Statul de drept si societatea civila

Referat despre Statul de drept si societatea civila
Pornind de la originea etimologică a cuvântului stat, precizez ca acesta provine de la cuvântul latin status, care semnifică “stare”, “situaţie” a unui lucru sau a unei persoane.

Alte referate despre: statul de drept si societatea civila, statul de drept societatea civila, cooperare sau conflict intre societatea civila si stat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.75 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles