Nicolae ceausescu

Revolutia romana din 1989 - Nicolae Ceausescu

Revolutia romana din 1989 a constat intr-o serie de proteste, lupte de strada si demonstratii in luna decembrie a anului 1989, care au dus la sfarsitul regimului comunist din Romania si la caderea lui Nicolae Ceausescu. Demonstratiile din ce in ce mai ample au culminat cu procesul controversat si executia lui Ceausescu si a sotiei sale Elena. Inainte de revolutia romana, toate celelalte state est-europene trecusera in mod pasnic la democratie; Romania a fost singura tara din blocul estic care a trecut printr-o revolutie violenta si in care conducatorii comunisti au fost executati.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 36kb
Downloads: 2472
Materia: Istorie

Revolutie in Samaria

O asemenea credinta este o conditie prealabila pentru apropierea omului de Dumnezeu (Evrei 11,6). Prin mijlocirea credintei in Hristos, pacatosul este iertat si indreptatit (Romani 5,1). Prin credinta, neprihanirea lui Hristos devine a noastra (Filipeni 3,9). Credinta in Dumnezeu Ii da Lui ocazia sa faca lucruri minunate pentru om si prin om (Matei 9,21.22; Iacov 5,14.15). Adevarata credinta nu poate fi pasiva, ci se manifesta prin lucrari ale neprihanirii (Galateni 5,6; Iacov 2,26). In mod sustinut, Pavel afirma: credinta nu desfiinteaza Legea (Romani 3,31) si nici datoria omului de a respecta aceasta Lege (Romani 6,1.2).

Alte referate despre: revolutia franceza, revolutia de la 1848, revolutia industriala

Revolutie, nationalism, ruralitate 1848 in Principatele Romane

"Ziua de 11 iunie 1848 va ramane o stea stralucitoare pe firmamentul romanesc, caci strigatul Vrem sa traim prin noi insine a iesit atunci limpede si puternic din insusi peptul poporului roman, nu ca strigat de desperare, ci ca strigat de reinviere; inadusita a fost atunci miscarea si, desi cei ce au stat in capul ei, mult timp au umblat pribegi si persecutati, dar samanta aruncata a purtat roade manoase, strigatul de la 1848 fu reinviat prin Parlamentele legale din 1857; el capata fiinta prin natiune in 1866 si fu intrecut in consecinte prin razboiul independentei din 1877" (ACT I/VII). (La 1890, cand apare textul, autorii nu stiu ca asteptarile lor vor fi satisfacute dupa viitorul prim razboi mondial.)

Alte referate despre: revolutia de la 1848-1849 principatul roman, referat despre revolutia de la 1848 in principatele romane, revolutia de la 1848-1849 principate romane

Revolutia de la 1989

Revoluţia română din 1989 a constat într-o serie de proteste şi demonstraţii la sfârşitul lui 1989, care au schimbat regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu. Demonstraţiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul controversat şi execuţia lui Ceauşescu şi a soţiei sale Elena.

Alte referate despre: revolutia de la 1989 referat, revolutia de la 1989, revolutia din decembrie 1989

Anul 1989

"Anul 1989"
România cunoscuse in anii 1947-1989, timp de patru decenii de la proclamarea republicii si cucerirea puterii de către comunişti, o perioada grea, de regim totalitar aservit Moscovei.

Alte referate despre: anul 1989, anul 1989 in istoria europei, anul 1989 in europa

Viata inainte si dupa revolutia romana din 1989

Chiar dacă erau multe parţi bune, existau totuşi şi parţi rele. Nu aveai libertate de exprimare dacă ziceai ceva nelalocul lui erai aspru pedepsit, nu aveai libertate de circulaţie adică nu avei voie să ieşi din ţară decât în ţarile comuniste si cu grupuri organizate. Casă poată plătii datoriile ţarii, Ceaşescu , a făcut mari restricţii la alimente, la curent si la caldură. Televiziunea nu era decat cateva ore pe zii ,şi in fiecare zii erau numai ştiri , emisiuni de divertisment prin care se slăvea partidul şi şeful statului.

Legile erau mai respectate de catre oamnei, nu erau atâţi infractori şi atâţi hoţi pentru că oamenii ştiau de frică, iar oamenii legii erau mai corecţi .

Alte referate despre: viata inainte si dupa revolutia romana din 1989, referat viata inainte si dupa revolutia romana din 1989, viata inainte si dupa revolutia din 1989

Copilaria lui Nicolae Ceausescu

Tatal lui Nicolae, Andruta Ceausescu, avea o bucata de pamant de trei hectare si cateva animale. In afara de aceste bunuri, el mai castiga bani facand si croitorie. Din ceea ce avea in gospodarie, familia Ceausescu ar fi fost capabila sa se intretina, insa tatal lui Ceausescu, cheltuia de cele mai multe ori banii la caciuma din sat. Se pare ca Andruta Ceausescu nu se bucura de o faima prea grozava in comunitate. El nu se interesa deloc de copiii lui, "fura, bea, se lua la bataie si injura".

Alte referate despre: despre copilaria lui nicolae ceausescu referat plus poze, viata din copilarie a lui nicolae ceausescu, nicolae ceausescu referat

Cultul Elenei Ceausescu in anii 80

Pentru inceput, vom incerca sa analizam felul in care s-a repercutat imaginea de om de familie a lui Nicolae Ceausescu asupra ascensiunii ulterioare a sotiei sale, Elena Ceausescu. Ipoteza de la care pornim este ca sublinierea publica a statutului de sotie a conducatorului absolut al partidului face parte din strategia pe care Ceausescu o adopta in promovarea membrilor familiei sale.

Alte referate despre: cultul personalitatii ceausescu, referat despre nicolae ceausescu in anii 1980 -1990, viata elenei ceausescu

Nicolae Balcescu

Nicolae Balcescu - Necesitatea de a reconstitui istoria poporului român, de a-i demonstra dăinuirea şi de a-i lumina perspectivele viitoare, a fost relevată, iniţial, de către Florian Aaron, profesor al Colegiului „Sf. Sava” în anul 1836 şi participant al revoluţiei de la 1848 în Transilvania, considerat un fondator al ştiinţei istorice prin lucrarea „Idee repede de istoria Prinţipatului Ţării Româneşti”, lucrare ce prevestea concepţia istorică a lui Mihail Kogălniceanu şi a lui Nicolae Bălcescu:

Alte referate despre: nicolae balcescu, mihai viteazul de nicolae balcescu, caracterizarea lui mihai viteazul de nicolae balcescu

Nicolae Ceausescu

In schimb ni se aduce la cunostinta ca Nicolae Ceausescu a fost doctor in stiinte politice si sociale, precum si doctor honoris causa a Universitatilor din Quito (Ecuador), Quezon (FIlipine), Beirut (Liban), Lima (Peru), Yucatan (Mexic), Teheran (Iran) si al multor altor institutii prestigioase.

Alte referate despre: referat nicolae ceausescu, nicolae ceausescu, referat despre nicolae ceausescu

Zborul si caderea lui Ceausescu

Problema alegerii cailor de constructie socialista este o problema a fiecarui partid, a fiecarui stat, a fiecarui popor. Nimeni nu se poate erija in sfatuitor, in indrumator cu privire la felul in care trebuie construit socialismul in alta tara. Noi consideram ca pentru a aseza relatiile dintre tarile socialiste, dintre partidele comuniste pe baze cu adevarat marxist-leniniste trebuie, o data pentru totdeauna, sa se puna capat amestecului in treburile altor state, altor partide (Aplauze puternice, urale prelungite).

Alte referate despre: caderea regimului ceausescu, caderea lui ceausescu, caderea sotilor ceausescu

Nicolae Iorga

Dotat cu o memorie extraordinara, cunostea istoria universala si in special pe cea romana in cele mai mici detalii. Nu este cu putinta sa-ti alegi un domeniu din istoria romanilor fara sa constati ca Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo si a tratat tema in mod fundamental. In timpul regimului comunist opera sa istorica a fost in mod constient ignorata, istoria Romaniei fiind contrafacuta in concordanta cu vederile regimului de catre persoane aservite acestuia. Iorga a fost autor al unui numar urias de publicatii, cel mai mare poligraf al romanilor: circa 1.250 de volume si 25.000 de articole.

Alte referate despre: nicolae iorga, nicolae iorga cea dintai invatatura, cea dintai invatatura de nicolae iorga

Economia Romaniei dupa 1989

Romania era una dintre cele mai bogate tari din sud-estul Europei in ceea ce priveste granele. Muntenia si Basarabia produceau de doua ori mai mult decat cantitatea produsa in Transilvania. Productia totala era doar putin mai scazuta decat cea a Germaniei si reprezenta o cincime din cea a Canadei. Graul era de calitate foarte buna si era recoltat in mare masura mecanizat, iar fermele romanesti erau bine dotate.

Alte referate despre: economia romaniei dupa 1989, evolutia economiei romaniei dupa 1989, evolutia economiei romanesti dupa 1989

Povestea lui Mos Nicolae

Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.
Cine e Mos Nicolae?

Alte referate despre: mos nicolae, povestea lui mos nicolae, compunere despre mos nicolae

Nicolae Teclu

Teclu este autorul a 52 de lucrari originale publicate, din care cele mai multe de refera la studiul gazelor, la ardere si la productia industriala a hartiei. Totodata a facut “peste 60 de descoperiri, care i-au dus numele in lumea intreaga”. Nicolae Teclu este tipul descoperitorului si inventatorului, niciodata multumit cu procedeele si aparatele existente, preocupat mereu de perfectionarea lor, de nascocirea altora, tot mai eficiente.

Alte referate despre: nicolae teclu, nicolae teclu referat, referat nicolae teclu

Sfantul Ierarh Nicolae

Pe cand se apropia ziua sarbatoririi Sfantului, erau doi batrani care
nu aveau cu ce sa il cinsteasca pe acesta. Batranei I-a venit ideea sa
vanda un covor din casa. Astfel, batranul a plecat sa il vanda; insa
pe drum s-a intalnit cu un alt batran care s-a oferit sa il cumpere cu
sase galbeni. Dupa ce a incheiat targul, toti din jur credeau ca
batranul vorbeste singur, caci pe el il vedeau dar pe celalalt nu.
Astfel, a cumparat batranul cele de trebuinta pentru slavirea
Sfantului.

Alte referate despre: sfantul ierarh nicolae, viata sfantului ierarh nicolae, referate sfantul ierarh nicolae

Sfantul Ierarh Nicolae

Acesta a trait pe vremea tiranilor imparati Diocletian si Maximilian (284-305) si a stralucit mai inainte in viata pustniceasca si, pentru nespusa lui bunatate, a fost facut arhiereu. Si, fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind crestinatatea si propovaduind cu indrazneala si cu glas slobod dreapta credinta, a fost prins de mai marii cetatii Lichiei si dandu-l la osanda si la cazne l-au inchis in temnita, impreuna cu alti crestini. Si de vreme ce marele si bine scredinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a facut imparat al romanilor, cei ce erau inchisi au fost sloboziti din legaturi si, cu ei impreuna, a fost slobozit si marele Nicolae. Si, mergand la Mira, n-a trecut multa vreme si s-a strans de catre marele Constantin, intaiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte si minunatul Nicolae. Si i s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arata istoria vietii sale. Scos-a din temnita pe trei oameni napastuiti, care prinzand de veste ca sunt osanditi pe nedrept, au chemat pe Sfantul ...

Alte referate despre: sfantul ierarh nicolae referat, predica la sfantul ierarh nicolae, rezumat sfantul ierarh nicolae
Referate afisate : 17
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles