Norme de protectie a muncii

Norme de protectie a muncii pentru alpinism utilitar

Sarcina de munca - totalitatea actiunilor ce trebuie efectuate prin intermediul mijloacelor de productie si in anumite conditii de mediu, pentru realizarea scopului procesului de munca.Mijloace de productie - totalitatea mijloacelor de munca (instalatii, utilaje, masini, aparate, dispozitive, unelte etc.) si a obiectelor muncii (materii prime, materiale) care se utilizeaza in procesul de munca.Mediul de munca - ansamblu conditilor fizice, chimice, biologice si psiho-sociale in care, unul sau mai multi executanti isi realizeaza sarcina de munca.

Reglementarea masurilor de protectie a muncii in cadrul normelor specifice de protectie a muncii, vizand global desfasurarea uneia sau a mai multor activitati in conditii de protectie a muncii, se realizeaza prin tratarea tuturor aspectelor de asigurare a protectiei muncii, la nivelul fiecarui element al sistemului, executant - sarcina de munca - mijloace de productie - mediul de munca propriu proceselor de munca din cadrul activitatilor care ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 96kb
Downloads: 0
Materia: Geografie

Stiluri in alpinism

Inaltele platouri din Anzi adaposteau nu numai sanctuarele zeilor dar si orase. Viata pulseaza de mii de ani pe platourile Columbiei, Ecuadorului, Perului, Boliviei si pina in tinuturile aspre ale Patagoniei si Tarii de Foc. Nu numai popoare dar si personalitati sint citate ca precursoare in istoria alpinismului: imparatul roman Hadrian, imparatul german Maximilian, poetul Petrarca, capitanul francez Antoine de Ville care a reusit sa escaladeze muntele inaccesibil Mont Aiguille cu ajutorul corzilor, pitoanelor si scaritelor in anul de gratie 1492.
Alpinismul in Alpi (Stilul alpin). Ideea de a urca pe munte pentru motive asemanatoare celor ale alpinistilor de astazi a incoltit si s-a dezvoltat mai intii in Alpi, dupa cum atesta si numele de "alpinism".

Alte referate despre: stilurile functionale, stiluri functionale, stilurile functionale ale lb romane

Tehnica alpinismului de iarna

1. Deplasarea pe zapada cu schiurile
Deplasarea militarilor pe schiuri este avantajoasa din urmatoarele puncte de vedere: viteza de mars este considerabil ridicata; exista independenta fata de drumuri si poteci; eforturile fizice sint relativ mai putin intense.Capul de coarda trebuie sa stie sa taie drumul cel mai odihnitor, tinind seama numai de situatia tactica si de evitarea pericolelor, orientindu-se dupa itinerarul tras pe harta, dar cu amendamentele ce se impun, data fiind situatia concreta (terenul, zapada etc.).

Alte referate despre: fisa tehnica iarna de vasile alecsandri, compunere despre iarna, iarna

Pericole alpinism

Traseele alpine necesita o buna conditie fizica, iar aceasta se obtine prin antrenament la munte, daca este posibil, dar si la ses, pentru cei care locuiesc mai departe si vin mai rar la munte.O importanta sursa de pericol o constituie foboseaiat care conduce atit la slabirea rezistentei fizice, cit mai ales la slabirea atentiei, la delasare si neglijare a regulilor alpinismului. In acest sens amintim si de alimentatie.

Alte referate despre: pericolul depozitarii deseurilor radioactive, pericolul depozitarii deseurilor radio active, s o s natura in pericol

Meteorologia si alpinismul

Dupa cum se stie, clima unei zone este regimul mediu multianual al proceselor si fenomenelor meteorologice caracteristice acelei regiuni, determinat de radiatia solara si de circulatia generala a maselor de aer. Radiatia solara si circulatia maselor de aer sunt in functie de pozitia pe Pamint, altitudinea absoluta si configuratia reliefului regiunii respective. Clima are ca principale componente temperatura medie a aerului, nebulozitatea, precipitatiile atmosferice si vintul.
Radiatia solara -- oscilatii electromagnetice -- este cea care incalzeste suprafata terestra.

Alte referate despre: fenomene meteorologice, meteorologie referat, meteorologie

Cerere de Consultanta

Dupa efectuarea diagnosticului preliminar ,se va stabili de comun acord personalul de conducere caruia ii vor fi solicitate detalii si pareri despre organigrama, personal si productie, precum si orice alte detalii care duc la rezolvarea problemei supuse spre consultanta. De asemenea ,daca va fi nevoie consultantul poate stabili moduri directe de observare a procesului de productie, de intervievare a personalului de orice nivel.

Alte referate despre: cererea, cererea si oferta, elasticitatea cererii

Normele de munca - definitie,forme de exprimare

In cazul lucrului in echipa pentru a se cunoaste precis unitatea de masura la care se refera norma de timp este necesar de asemenea, de a se preciza daca norma de timp se refera la timpul de executie a intregii formatii ( ore echipa norma) sau a unui munictor din formatia respectiva (ore om norma).

Alte referate despre: norme de protectia muncii definitie, piata muncii si formarea salariului, norme protectia muncii referat

Protectia muncii si a mediului inconjurator

Masuri privind tehnica securitatii Masurile principale pentru evitarea accidentelor prin electrocutare sunt urmatoarele:partile metalice ale echipamentelor electrice aflate sub tensiune in timpul lucrului sa fie inaccesibile la o atingere intamplatoare, ceea ce se realizeaza prin izolari, carcasari, ingradiri, amplasari la inaltimi inaccesibile, blocari(protectie prin inaccesibilitate);

Alte referate despre: protectia naturii si a mediului inconjurator, protectia ocrotirea si conservarea mediului inconjurator, protectia muncii si a mediului ambiant

Definirea situativa a pietei muncii in cadrul economiei nationale

Definirea situativa a pietei muncii in cadrul economiei nationale
În calitatea sa de piaţa a celei mai importante resurse a economiei şi respectiv de factor de producţie, piata muncii deţine o poziţie cheie în economia concurenţială. Importanţa sa în reglarea fenomenelor şi proceselor din economie şi societate în prevenirea unor stări conflictuale,în promovarea principiilor stimulării si justiţiei sociale, sporeşte în continuu,deoarece procesele de globalizare a economiilor, progresul tehnic accelerat, sporirea competitivităţii şi înasprirea concurenţei, nivelul relativ înalt al şomajului precum şi evoluţiile fenomenelor demografice ale migraţiei populaţiei au un puternic impact asupra formării cererii şi ofertei de muncă,asupra modelelor de ocupare,asupra mecanismelor de administrare şi reglare a pieţei muncii.

Alte referate despre: functiile pietei muncii in cadrul economiei de piata, dimensiunile sectorului serviciilor in cadrul economiei nationale, miscarea circulara in cadrul economiei nationale

Protectia muncii

Scopul protecţiei muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectării sau îmbolnăvirii angajatului cu crearea concomitentă a condiţiilor confortabile de muncă la o productivitate maximală a acesteia.

Alte referate despre: protectia muncii referat, protectia muncii, referat protectia muncii

Raspunderea juridica contraventionala in domeniul protectiei mediului

Raspunderea juridica contraventionala in domeniul protectiei mediului
Din punctul de vedere al importanţei dreptului mediului, în literatura juridică internaţională de specialitate răspunderea juridică se consideră ca o altă cale de realizare a unie cointeresări în protecţia şi dezvoltarea mediului, mai ales în privinţa înnăspririi sancţiunilor juridice aplicabile în acest domeniu.
Raspunderea juridica contraventionala in domeniul protectiei mediului

Alte referate despre: raspunderea juridica in domeniul protectiei mediului, raspunderea juridica contraventionala in protectia mediului referat, acte juridice in domeniul protectiei mediului

Protectia consumatorului

Protectia consumatorului
Consumator final este considerat orice subiect economic al carui comportament este indreptat spre satisfacerea nevoilor si trebuintelor individuale sau ale microgrupului din care face parte. Din definitie, rezulta necesitatea pentru intreprinzator ca, in momentul stabilirii strategiei de dezvoltare a firmei si a elaborarii planului de faceri, sa ia in calcul intreaga paleta a consumatorilor sau utilizatorilor finali, evolutia activitatii acestora.

Alte referate despre: protectia consumatorului, protectia consumatorului referat, referat protectia consumatorului

Protectii impotrtiva coroziunii

Protectii impotrtiva coroziunii
Oxidarea - consta in formarea pe suprafata metalica unei pelicule din oxidul metalului, sub actiunea aerului. Adeseori stratul natural de oxid creste cand metalul este supus unor tratamente speciale cu oxidanti puternici sau pe cale electrochimica. Fostfatarea – consta in formarea pe suprafetele obiectelor metalice o pelicula protectoare formata din fostfatul metalului respectiv. Acesta se realizeaza prin introducerea metalului in solutii acide de fostfati de fier, de zinc sau de mangan. Straturile organice formeaza un izolant intre metal si mediul corosiv.Ele trebuie sa fie adezive, continue si impermeabile.

Alte referate despre: protectia impotriva coroziunii, protectie impotriva coroziunii, protectia impotriva coroziuni

Munca

Muncitorii calificati si celi necalificati pot face ore suplimentare dar orele suplimentare lucrate nu trebuie sa depaseasca patru ore intr-o zi si 200 ore intr-un an.Articolul 70Munca de noapte incepe de la orele 22 pana la 6 dimineata sau de la orele 21 pana la 5 dimineata, in functie de zona geografica stabilita de catre guvern.
Romania : Timpul de munca reglementat in noul Cod al Muncii este definit ca fiind timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca, o definire prea larga, fara precizie in ceea ce priveste spatiul, putand cuprinde astfel si timpul afectat prepararii unor lucrari specifice la domiciliu sau in afara locului de munca.

Alte referate despre: piata muncii, igiena muncii, dreptul muncii

Contabilitatea muncii si retribuirii ei

"Contabilitatea muncii si retribuirii ei"
Calitatea muncii şi alte momente legate de noţiunea “munca” sunt reglamentate de Codul muncii a Republicii Moldova. În conformitate cu Constituţia Republicii Moldova fiecare om are dreptul la munca pe care şi-o alege singur sau este de acord cu propunerile făcute. Fiecare lucrător are dreptul: •la despăgubirile pricinuite sanătăţii sale, legate de lucru; •la zile de odihnă şi concediu; •dreptul la apărăre judecătorească a drepturilor sale de muncă.
"Contabilitatea muncii si retribuirii ei"

Alte referate despre: contabilitatea muncii si retribuirii ei, contabilitatea munci si retribuirile ei, contabilitate muncii

Raporturile juridice de munca

Raporturile juridice de munca
Deci raporturile juridice apar deoarece cu ajutorul normelor dreptului muncii se întrevede corelaţia dintre participanţii relaţiilor sociale de folosire şi organizare a muncii şi stat.
Astfel, acestea eau naştere în piaţa muncii, subiectele acestora fiind salariaţii şi angajatorii.
Specific pieţii muncii este faptul că salariaţii şi angajatorii pot deveni subiecte ale raporturilor de muncăatît în nume propriu, cît şi, prin asociere, în nume colectiv.

Alte referate despre: raporturile juridice de munca, raporturi juridice de munca, raporturile juridice de munca se caracterizeaza prin
Referate afisate : 16
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles