Numarul pi referat matematica

Numeralul

Numeralul ordinal
Numeralul ordinal exprima ordinea obiectelor prin numarare.
Numeralul ,,intai” este invariabil cand sta dupa substantiv (banca intai) sau cand are valoare adverbiala (Ei au venit intai).

Numeralele cardinale, multiplicative, distributive si adverbiale
1.Multiplicative- arata in ce propozitie creste o cantitate
- se formeaza prin derivarea numeralului cardinal cu prefixul in- si sufixul -it: indoit, inzecit, insutit etc.
- are sinonime neologice: dublu, triplu (mai rar cvadruplu si cvintuplu).

2.Distributive- exprima repartizarea si gruparea numerica a obiectelor;
- se formeaza din numerale cardinale propriu-zise, precedate de adverbul cate: cate unu, cate doua, unul cate unul etc.
3.adverbiale- exprima repetarea unei actiuni sau masura in care o caracteristica superioara sau inferioara fata de alta;
- se formeaza di prepozitia de, numeral cardinal si substantivul ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 6247
Materia: Romana

Gramatica limbii romane

Numeralul colectiv exprimă însoţirea a două sau mai multe obiecte. Poate fi folosit cu valoare substantivală şi cuvaloare adjectivală.

Alte referate despre: gramatica limbii romane, marci lexico-gramaticale, gramatica limbii franceze

Numeralul

Parte de vorbire flexibila care exprima numarul propriu-zis,determinarea numerica a obiectelor sau ordinea lor prin numarare.

Alte referate despre: numeralul, functiile sintactice ale numeralului, functii sintactice ale numeralului

Numeralul

1.Nominativ: A.Subiect-Primul este fratele meu. B.Nominativ-Acesta este al-II-lea.

Alte referate despre: numeralul colectiv, functiile numeralului, numeral colectiv

Atributul

Cartea de citire este pe banca.
Măsurile împotriva lui Mihai au fost nedrepte.
Oameni asemenea părinţilor lui, rar găseşti.
- numeral cardinal, ordinal, colectiv, fracţionar, distributiv
Cărţile de la cei doi au fost interesante.
Mergem în grupuri de câte doi.

Alte referate despre: atributul, care este atributul esential al sociologiei, atribut

Gramatica latina

Singular N verbum
G verbi
D verbo
Ac verbum
V verbum
Abl verbo

Alte referate despre: gramatica latina, gramatica latina online, gramatica latinii

Numeralul

Partea de vorbire flexibila care exprima un numar, o determinare numerica a obiectelor, ordinea sau distributia lor prin numarare. Clasificarea numeralului: a)cardinal: -propriu-zise- exprima un numar abstract sau un numar de obiecte. Pot fi simple (unu, doi)sau compuse (unsprezece) -colective: exprima insotirea,ideea de grup (amandoi, tustrei) 33148cxl19ego7j; -multiplicative: atata de cate ori creste o cantitate sau se mareste o actiune (indoit,intreit); -distributive:exprima repartizarea si gruparea numerica a obiectelor (cate unul)

Alte referate despre: compunere care contine numerale, le numeral, titluri de texte literare in care apar numerale

Gramatica limbii romane

Pronumele reflexiv de persoana a III-a nu are forme diferentiate in functie de gen si numar. Formele neaccentuate ala pronumelui reflexiv au functie sintactica numai cand pot fi dublate printr-o forma accentuata, corespunzatoare persoanei si cazului.
Ma imbrac repede = Ma imbrac (pe mine) repede; ma= complement direct
Ma gandesc la tine a�� Ma gandesc (pe mine) la tine; ma= nu are functie sintactica.

Alte referate despre: marci lexico-gramaticale ale eului liric, schimbarea valorii gramaticale, gramatica limba romana

Alcanii

Denumirea alcanilor se realizeaza astfel: la numeralul exprimat in greaca care indica numarul atomilor de carbon se adauga terminatia “-an” pirmii patru termeni avand denumiri specifice. Incepand cu al IV-lea atom de carbon apare fenomenul de izomerie.

Alte referate despre: alcani, alcanii, actiunea alcanilor asupra mediului si asupra oamenilor - 41k -

Economie matematica - complementaritatea

Economie matematica - complementaritatea
Model de echilibru regional
Economie matematica - complementaritatea
Modelele de echilibru regional sunt cele care studiaza comportamentul in spatiu al agentilor economici.Procesele economice sunt analizate din punctul de vedere al dispunerii lor spatiale. Modelele clasice se bazeaza pe ipoteza 'punctualitatii' economiei si ignora, de obicei, aspectul situarii geografice a agentilor si pietelor. Problemele esentiale ale analizei economice ca, de exemplu, ce trebuie produs, cum trebuie produs, pentru cine trebuie produs, sunt studiate fara a lua in calcul distantele, costurile de transport sau alte neajunsuri generate de dimensiunea pietei. Aceste imperfectiuni sunt inlaturate ...

Alte referate despre: economie matematica, premisele aparitiei modelarii economice matematice, premisele aparitiei modelarii economice-matematice

Programa scolara la matematica pt clasele V-VII

Programele şcolare pentru clasele a V-a – a VIII-a continuă în mod firesc demersul propus prin noul curriculum pentru învăţământul primar, asigurând unitatea conceptuală a studiului matematicii în învăţământul obligatoriu. Ca urmare, fiecare programă este construită pe aceeaşi structură, cuprinzând, pentru fiecare an de studiu, obiective cadru, obiective de referinţă, exemple de activităţi de învăţare, conţinuturi şi, în final, standarde curriculare de performanţă pentru învăţământul obligatoriu.

Alte referate despre: programa scolara la matematica, programa scolara de matematica pentru clasa a 7, programa scolara la matematica pentru testare nationala

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica
In economia de piata deschisa apar patru sectoare economice : gospodariile, firmele, sectorul public (guvernamental) si sectorul extern. Acestea sunt legate intre ele printr-o multitudine de fluxuri a caror intensitate este determinata de anumite piete – piata bunurilor si serviciilor, piata financiara (care include si piata valutara), piata factorilor de productie s.a.

Alte referate despre: modelare matematica, modelarea matematica, model matematic

Proiect - Matematica clasele I-V

Sa analizam problema urmatoare :

Problema. Aflati doua numere daca suma lor este 480, iar unul dintre ele este de cinci ori mai mare decat celalalt.
Rezolvare :
Figura acestei probleme este asemanatoare cu cea de la problema precedenta, cu observatia ca segmentul mai mare este format din 5 segmente mici, care reprezinta numarul mic, iar suma celor doua numere este practic reprezentata de 6 segmente reprezentand numarul mic.

Alte referate despre: referate matematica clasele i-iv, matematica clasele primare, evaluarea performantei la matematica clasele i-iv

Formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa I

Formarea multimilor ( o alta etapa in drumul formarii conceptului de "numar natural"), dupa una sau mai multe criterii, proprietati ale elementelor, cultiva si dezvolta la elevi capacitatea de a lega intre ele proprietatile obiectelor care alcatuiesc o multime, cu ajutorul elemntelor de relatie: sau (patrat sau triunghi), si (patrat si rosu), nu (nu este patrat).

Alte referate despre: formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa i, formarea conceptului de numar natural, formarea conceptului de numar natural la clasa i

Teoreme si definitii matematice

Prin doua puncte dinstincte trece o singura dreapta, iar printr-un punct trec o infinitate de drepte. Segmentul este portiunea dintr-o drepta cuprinsa intre doua puncte . Lungimea unui segment este un numar pozitiv care arata de cateori se cuprinde in el un alt segment luat ca unitate de masura.

Alte referate despre: teoreme si definiti matematica, teoreme si definitii matematice, teoreme si definitii matematice clasa 7

Logica propozitiilor matematice

Propoziţiile interogative sau exclamative ale limbii nu sunt propoziţii în logică. De asemenea, definiţiile nu sunt propoziţii. De exemplu, enunţul "un număr întreg divizibil cu 2 se numeşte număr par" nu este o propoziţie. Însă enunţul “orice număr par este divizibil cu 2” este propoziţie şi are valoarea de adevăr 1.

Alte referate despre: propozitii matematice, logica propozitiilor compuse, logica propozitiilor

Programa - Testare nationala Matematica

Obiectivele evaluării şi conţinutul tematic sunt stabilite în concordanţă cu prevederile programelor şcolare.
Manualele valabile sunt numai cele care au aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: programa testare nationala 2010 matematica, programa teste nationale la matematica 2010, programa scolara testare nationala matematica

Modelul matematic si modelarea matematica

La constituirea modelului matematic se scot in evidenta acele caracteristici ale obiectului modelarii care, pe de o parte, sunt informative, iar pe de alta parte, admit formalizarea matematica. Formalizarea presupune posibilitatea de a pune in corespondenta caracteristicilor originalului notiuni matematice adecvate:numere, functii,matrice etc. In aceasta ipoteza, legaturile depistate si cele ipotetice dintre componentele obiectului in studiu pot fi descrise cu ajutorul relatiilor matematice:ecuatii, inecuatii, formule etc. In urma formalizarii matematice se obtine un model matematic.

Modelul matematic reprezinta un sistem de relatii matematice ,care descriu proprietatile esentiale ale originalului. Deci solutionarea unei probleme reale poate fi redusa la solutionarea unei probleme matematice.

Alte referate despre: modelul matematic si modelarea matematica, model proiect de lectie matematica, modulul matematic si modelarea matematica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK