O compunere o vizita la gradina zoologica

Monaco

Numai aici poti vedea o gama atat de variata de plante-cactusi de tot felul, palmieri, nenumerate flori multicolore - reprezetand zona mediteraniana,dar si pe cea semiarida si arida,care se imbina de atat de armonios cu relieful calcaros,creandu-ti o impresie de neuitat.

Intr-adevar,aceasta neasemuita gradina botanica are darul de a ne reaminti ca,daca vrea,omul poate convietui in deplina armonie atat cu flora,cat si cu fauna salbatica. Strabatand in intregime acest"colt de rai"si travesand un pod suspendat, magistral executat, ajungem in partea de est a gradinii, de unde se deschide o vedere superba spre Marea Mediterana,dar si portalul impozant al unei pesteri. Este Grotte de l'Observatoire.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1291
Materia: Geografie

Monaco

Dezvoltarea economica a fost sporita cu inagurarea unei caii ferate ce
facea legatura cu Franta si deschiderea unui cazino în Monte-Carlo

Alte referate despre: monaco, referat monaco, principatul monaco

Marea Mediterana

Marea Mediterana este mare adiacenta a Oceanului Atlantic, comunicand cu acesta prin stramtoarea Gibraltar si fiind totodata marea cea mai mare din lume. Suprafata Marii Mediterane este de 2,51 milioane de km² si are aproximativ 3860 km lungime. Pe coasta de nord tarile care au iesire la Marea Meditarana sunt: Turcia, Grecia, Muntenegru, Albania, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Croatia, Italia, Monaco, Franta, Spania. Litoralul acestor tari constiuie o atractie turistica foarte des cautata. Pe coasta estica se situeaza tarile: Israel, Liban si Siria, iar in sud Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt.

Alte referate despre: marea mediterana, marea mediterana referat, referat marea mediterana

Monaco

Şi, nu în ultimul rând sunt de vizitat, în aripa sudică a palatului, Muzeul cu suveniruri napoleoniene şi Colecţia Arhivelor istorice ale Palatului (evocare a trecutului Principatului) . Nu departe de palat, pe ţărmul vestic al peninsulei, se află Catredala din Monaco, înălţată din piatra albă, în urmă cu 125 de ani, pe locul vechii Biserici Sfântul Nicolae, care adăposteşte criptele prinţilor defuncţi, inclusiv cea a prinţesei Grace de Monaco . Un motiv de mare atracţie îl constituie faptul că, din septembrie până în iunie, masa duminicală de la ora 10.00 este oficială de două formaţii muzicale deosebite : „Les Petits Chanteurs de Monaco” şi „La Maltrise de la Cathedrale”.
2.Paradisul subacvatic de la Muzeul Oceanografic

Alte referate despre: monaco referat, referat despre monaco, principatul de monaco

Principatul Monaco

Populatia :
La recesamantul facut in 2004 populatia era de 32.270 loc,natalitate 9,4%,mortalitate 12,7%,spor natural -3,3%. Principatul Monaco este alcatuit din patru minuscule arii urbane : Monaco-Ville,Monte-Carlo,La Condamine si Fontvieille. Din punct de vedere etnic Monaco este format din monegasci 16,9%,francezi 45,8%,italieni 17,2%,britanici 4,5%.

Alte referate despre: principatul monaco referat, referat principatul monaco, statut principat monaco

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt înfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Diviziuni administrative
96 departamente grupate in 22 regiuni; potrivit autoritatilor franceze sunt incluse in statul francez alte 4 regiuni monodepartamentale, 4 teritorii de peste mari si 2 colectivitati teritoriale; unele tari nu recunosc un asemenea statut anumitor teritorii, considerandu-le teritorii dependente.

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Gradina Botanica

Gradina botanica clujeana sprijina invatamantul botanic superior de specialitate, este un laborator de cercetare a vietii plantelor, de ocrotire a plantelor rare si a ecosistemelor naturale, de conservare de germoplasma vegetala, dar in acelasi timp are nobila misiune de educare si sensibilizare a populatiei in spiritul respectului si atasamentului fata de natura.

Alte referate despre: referat adaptarea plantelor cultivate in sere sau gradini botanice, plante cultivate in sere si gradini botanice, compunere despre gradina botanica

Parcuri si Gradini din Bucuresti

Alaturi de muzee, monumente de arhitectura, lacasuri de cult, parcurile si gradinile Bucurestiului constituie unul din punctele de atractie importante ale capitalei. In toate cartierele Bucurestiului au fost amenajate zone verzi pentru a oferi locuitorilor orasului si turistilor posibilitatea de recreere si agrement in mijlocul naturii. De asemenea, pe malul lacurilor care fac parte din reteaua hidrografica a Bucurestiului (Herastrau, Floreasca, Baneasa, Morii, Tei, Fundeni, Snagov, Mogosoaia) sunt amenajate adevarate parcuri si gradini.

Alte referate despre: parcuri si gradini din bucuresti, parcuri si gradini din bucuresti-imagini, parcuri si gradini

Monaco

Celibatul Printului Albert ca si inapetenta sa pentru succesiunea la
prima pozitie in monarhia Constitutionala care este Monaco a dus la
amanarea hotararii de a-I ceda acestuia puterea. Boala printului din
1994, cand in urma unui puternic atac cardiac moartea a fost socotita
iminenta, si criza odata depasita au hotarat intreaga familie ca
dinastia Grimaldi avea sa aiba un nou print la conducerea statului
monegasc, in persoana lui Albert. Daca acesta nu va avea mostenitori
directi, urmatorul print mostenitor urmand sa fie Andrea, nepotul,
fiul lui Caroline, fiica cea mare a printului.

Alte referate despre: despre monaco, monaco ville, referat in franceza despre monaco

Cote dAzur

L'expression est due à l'écrivain Stéphen Liégeard et à son livre La Côte d'azur publié en 1887 (mais dont on a fêté le centenaire en 1988). D'azur est un terme d'héraldique et signifie « de couleur bleue ».

Alte referate despre: cote dazur, canness de cote dazur, cote dazur si traducere

Vizita - rezumat

Prima fraza a schitei, “M-am dus la Sf. Ion sa fac o vizita doamnei Maria Popescu, o veche prietena, ca s-o felicit pentru onomastica unicului sau fiu, Ionel Popescu…” , constituie intriga actiunii. Dupa ce precizeaza motivul vizitei , in expozitiune , naratorul il caracterizeaza direct pe Ionel , “un copil foarte dragut de vreo opt anisori”, “imbracat ca maior de rosiori, in uniforma de mare tinura”.Musafirul , in ipostaza de personaj-narator , ii adduce in dar sarbatoritului o minge “foarte mare de cauciuc si foarte elastica”, ceea ce face placere atat doamnei Popescu, cat si fiului ei.

Alte referate despre: vizita, o vizita la muzeu-compunere, vizita rezumat

Plan de afaceri - Infiintarea unei gradinite particulare

Serviciile de baza oferite prin intermediul gradinitei vor fi: educatia, servirea mesei,pauza de somn si transportul copiilor la si de la domiciliu. Fiind vorba de copii, parintii sunt preocupati in primul rand de conditiile de igiena si calitatea produselor alimentare servite
copiilor. De aceea o mare parte din investitia pentru gradinita va fi concentrata in amenajarea ei si in utilarea acesteia.

Alte referate despre: plan de afaceri infiintarea unei gradinite, plan de afaceri infiintarea unei farmacii, plan de afaceri-infiintare firme de transport

Cu ce calatorim - proiect gradinita grupa pregatitoare

REGULILE JOCULUI: copiii sunt impartiti in cinci grupe (grupa masinutelor, avioanelor, barcutelor, trenuletelor si a elicopterelor). Educatoarea prezinta o plansa care reprezinta mediul in care circula mijloacele de transport ( terestru, aerian, maritim ) si cere copiilor sa enumere mijloacele de transport cunoscute si sa aseze pe plansa jetoanele reprezentative in functie de mediul in care circula.

Alte referate despre: proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare, proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare mijloace de transport, fise gradinita grupa pregatitoare

In gradina Ghetsimani

Lupta lui Iisus cu moartea reprezinta alegoric eternul conflict dintre cunoastere si traire,dintre trup si suflet,dintre spirit si materie.Este drama omului ce nu poate schimba un destin ce i-a fost scris,a unui suflet in cautarea linistii,a echilibrului,a propriei identitati. La nivel compozitional constatam existenta a doua planuri,cel al divinului si cel al omenescului,al lui Iisus-omul-si al lui Iisus-Dumnezeu.In aceste momente de cumplita nesiguranta si indecizie,Iisus va cauta alinarea suferintei si dezlegarea pactului cu destinul la Tatal Ceresc:’’Parinte,de voiesti treaca de la Mine acest ...Dar nu voia Mea,ci voia Ta sa se faca!”.

Alte referate despre: in gradina ghetsimani, in gradina ghetsimani de vasile voiculescu comentariu, in gradina ghetsimani comentariu

Gradina botanica Barcelona

Grădina botanică din Newfoundland a fost Inaugurată in anul 1971 şi a
fost deschisă publicului in iulie 1977. De atunci s-a dezvoltat pentru a etala plantele native in regiune şi s-au cultivat diferite specii in climatul local.Grădina este, la bază, un centru ştiinţific, aici aplicăndu-se cercetări botanice cu interes, in special, asupra florei din Newfoundland şi Labrador.

Alte referate despre: gradina botanica barcelona, ierbar gradinii botanice barcelona, gradina botanica din barcelona

Zoologia nevertebratelor-curs

Pentru exemplificarea nivelului la care ajunseseră cuno(tin(ele asupra lumii vii la sf(r(itul secolului XX, redăm în tabelul 1 situaţia comparativă a speciilor inventariate la începutul anilor ‘90, din toate grupele taxonomice. Se poate observa astfel ponderea pe care nevertebratele o reprezintă în regnul animal şi nu numai. Cu toate acestea, situa(ia prezentată în tabel este departe de a fi cea reală.

Astfel, nu numai că se descriu în continuare specii noi pentru (tiin(ă într-un asemenea ritm înc(t cifrele pe care le avem în prezent (2000) la dispozi(ie sunt de mult depă(ite. Studii de inventariere a unor ecosisteme tropicale a dus la concluzia surprinzătoare că în pădurile ecuatoriale trăie(te un numă enorm de specii necunoscute din punct de vedere (tiin(ific.

Alte referate despre: zoologia nevertebratelor-curs florin prunar, zoologia nevertebratelor-curs usabt, zoologia nevertebratelor-curs florin prunar usabt

Vizita si voiajul de presa

- informatia pe care dorim sa o furnizam este absolut noua, de interes pentru presa generalista sau specializata (nu trebuie sa uitam faptul ca nu tot ceea ce considera liderii organizatiei ca este interesant e important si prezinta interes pentru presa);
- informatia este legata de un anumit loc si nu poate fi prezentata complet decat acolo (sediul unei fabrici noi, ateliere dotate cu echipamente ultramoderne, un centru istoric proaspat renovat etc.);
- informatia este legata de un produs sau eveniment a carui prezentare nu se poate face in alta parte (lansarea la apa a unui vas de croaziera, lansarea la Atena a unei colectii de moda inspirate din arta Greciei antice, lansarea noului model al autoturismului Dacia X90 la sediul Renault din Paris etc.).

Alte referate despre: vizita si voiajul de presa, caracterizarea lui ionel din vizita, vizita de ion luca caragiale

Caracterizarea lui Ionel(Vizita...)

Fata de Ionel,scriitorul lasa sa se stecoare ironia si dezaprobarea legate de comportamentul baiatttului.Modul ironic in care scriitorul relateaza de la prima pana la ultima scena in care este prezentata atitudinea lui Ionel demonstreaza dezaprobarea acestuia fata de comportamentul baiatului.El este tipul copilului rasfatat,obraznic, egoist,dezordonat si arogant.

Alte referate despre: caracterizare ionel vizita, caracterizarea lui ionel vizita, ionel vizita caracterizare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK