Obiective turistice din franta

Paris - obiective turistice

Turnul are 300 m înălţime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, şi o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit, era cea mai mare clădire din lume. Întreţinerea turnului include 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi schimbă înălţimea cu câţiva centimetri datorită contracţiei şi dilatării aliajului de metale.

Prima caramidă de fundaţie a fost pusă în anul 1163. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1250. Construcţia clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe faţada vestică, iar pe la mijlocul secolului XIII, prima capodoperă ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5948kb
Downloads: 17
Materia: Geografie

Paris

De la nivelul străzii, un alt şir de copaci se indreaptă către apă. Între cele două niveluri, zidurile de apărare, făcute de obicei din blocuri masive de piatră, sunt decorate cu mari inele de fier iar unele dintre sunt străpunse de deschideri lăsate de stăvilare pentru vechile palate, sau orificii de inspecţie pentru metrou, sisteme de canalizare şi treceri subterane. Oraşul este înconjurat de păduri de stejar şi fag; ele sunt denumite „plămânii Parisului” căci ajută la purificarea aerului din regiunea puternic industrializată. Poziţia Parisului în centrul regiunii Île-de-France, mărginit de fluviile Sena, Oise şi Marna, a devenit de mult aşezare dominantă.

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Orasul Paris

În cursul secolului XI oraşul s-a întins pe malul drept. Secolele XII şi XIII, care includ domnia lui Filip al II-lea Augustus (1180-1223), sunt notabile pentru creşterea oraşului. Drumurile principale au fost pavate, primul Luvru a fost construit ca fortăreaţă şi mai multe biserici, inclusiv catedrala Notre-Dame, au fost construite sau începute. Mai multe şcoli de pe malul stâng au fost unite în cadrul Sorbonei, care numără pe Albertus Magnus şi Sf. Thomas Aquinas printre primii profesori. În Evul Mediu Parisul a prosperat ca centru intelectual şi comercial, cu o întrerupere temporară când a lovit ciuma în secolul XIV. Sub domnia regelui Louis al XIV-lea, regele Soare, de la 1643 la 1715, reşedinţa regală s-a mutat la Versailles.

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris

Capitala Frantei din anul 987
Suprafata:6133 kmp (1450 kmp orasul propriu-zis “Marele Paris”)
Populatia : 2.115.757 loc(1999) aglomeratia urbana 10.257.000loc(1994)
Coordonate geografice :
48 52’ Lat.N
2 20’ Lat.

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Paris

În secolul al XVI-lea, capitala se afirmă ca proprietate regală. Magistratul nu mai este decât o umbră a magistratului de altădată. Regele este îngrijorat de influenţa lor şi le limitează puterea ( Jean de La Barre sub Francisc I). Guvernatorul pentru Paris şi Île-de-France numit de rege răspunde de domeniul militar şi de ordinea publică. Este în fruntea nobilimii provinciale şi prim-magistrat al capitalei.

Alte referate despre: tratatul de la paris, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, paris wikipedia

Versailles

Toate acestea au asigurat ansamblului o anumită diversitate. Remarcabil este faptul că ceea ce a rezultat, atrăgând şi încântând pe vizitatorul de azi, este o operă de o rară unitate artistică. Aşa cum mâna unui mare pictor se recunoaşte în factura operelor sale, tot astfel în conturarea tuturor clădirilor, scărilor, peluzelor şi bazinelor de la Versailles se simte o concepţie amplă, care sintetizează forţa spirituală a întregului secol.

Alte referate despre: tratatul de la versailles, sistemul de la versailles, sistemul versailles-washington

Paris

Zonele industiale sunt dipuse la periferia Marelui Paris( regiunea Sena ,Le Bourget s.a ). Sunt cunoscute in deosebi firmele de autoturisme Renault ,Citroen ,Simca ,sele de avioane din gama Airbus, sau produsele cosmetice care au dus faima acestui oras prin calitatea si stilul deosebit al acestor marfuri .In domeniul financiar aici isi au sediul peste 40 de banci importante ,incepand cu Banca Frantei(1800) ,Banca Rothschild, s.a. Bursa din Paris (a treia ca importanta dupa cele din New York si Londra ).

Capitala franceza Paris este in acelasi timp un important nod de transport ,aici converg 11 magistrale feroviare (inclusiv liniile moderne TGV si mai recent ,Eurotunelul) : 25 magistrale rutiere; 3 mari aeroporturi internationale (Charles de Gaulle ,Orly , Le Bourget) ; port fluvial pe Sena ;metrou inaugurat inca din anul 1900 (276 km lungime ) etc.

Coordonate edilitar ...

Alte referate despre: referat franceza paris, referat despre paris in limba franceza, moda in paris in limba franceza

Monografia turistica a orasului New York

La nord de Battery Park, este un fost targ de vite care a devenit in 1733 primul parc al orasului. Spatiu verde de mici dimendiuni, este astazi punctual de plecare al celebrului boulevard.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Modelul valorificarii potentialului turistic

Modelul valorificarii potentialului turistic - Modelul de fata, este un model sistemic , ce acorda o atentie deosebita interactiunii elementelor de potential turistic, modului in care aceste elemente interfereaza in cadrul sistemului preponderent prin relatii paralele, anumite aspecte evidentiindu-se insa prin relatii retroactive multiple.Modelul valorificarii potentialului turistic

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Franta

Oraşul propriu-zis (intra muros) are o populaţie de 2.153.600 (2005), dar zona metropolitană are peste 12 milioane de locuitori (12.067.000 la recensământul din 2007)
Moneda nationala a Frantei a fost francul francez (1 franc = 100 centime), pana la introducerea monedei unice europene.
Actuala moneda europeana pe care si Franta o are se numeste Euro .

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Potentialul turistic al muntilor Apuseni

Alte informatii care sunt prezentate în acest proiect sunt caracteristici despre anumite areale din Apuseni şi despre principale trasee turistice care vă pot ajuta să circulaţi şi să vizitaţi cît mai usor aceşti munţi.
În finalul proiectului sunt prezentate forme de turism practicate în munţii Apuseni şi sunt date informaţii despre viitorul turismului în munţii Apuseni ,mai ales acum cînd am intrat în Uniunea Europeana şi există fonduri băneşti pentru creşterea turismului în Apuseni.
Iar în ultimele pagini vă voi prezenta cîteva fotografii şi alte tabele şi grafice ce exemplifică turismul şi elementele naturale şi antropice din munţii Apuseni.

Am ales să prezint această zonă geografică importantă din Romania ,deoarece am vizitat-o acum trei ani şi mi-a lasat o impresie ...

Alte referate despre: potentialul turistic al muntilor apuseni, potential turistic in muntii apuseni power point, potential turistic in muntii apuseni

Franta Republique francaise

Bazinul parizian ( Bassin parisien ) in partea central-nordica, cea mai mare unitate naturala a Frantei, cu relief tipic de cueste, depresiuni si suprafete structurale in est, cu o zona joasa, drenata de Loire si afluentii sai in sud si suprafate din creta acoperite de loess si argila in nord.

Bazinul aquitanian ( Bassin aquitain ) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente ) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya.

Treapta muntoasa include: Muntii Alpi (altitudinea maxima de 4810 m pe varful Mont Blanc,aflat pe granita cu Italia), cu vai adanci si relief glaciar tipic ( ghetari, lacuri, creste ascutite,vai), situati in partea de S-E a tarii. Aceasta este cea mai mare inaltime de pe continentul european, cu exceptia Muntilor Caucaz, de la granita cu Asia.

Muntii Pirinei, semeti si ei , se afla in sud-vestul tarii( cu altitudinea maxima de 3.404 m in Pic d’Aneto ...

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, la premiere republique francais

Paris

La tour a trois plateformes. Un restaurant (extręmement cher; les réservations absolument nécessaires), le Jules Verne est sur la deuxičme plateforme. La plateforme supérieure a une barre, le magasin de souvenir, et le bureau (récemment reconstitué) de Gustave Eiffel.
De ses plateformes - particuličrement le le plus élevé - la vue sur Paris est superbe. On le convient généralement que pendant une heure avant coucher du soleil, le panorama est ŕ son meilleur.

Alte referate despre: referat paris in franceza, referat despre paris in franceza, liviu rebreanu metropole paris

Parcs et Jardins de Paris

Parcs et Jardins de Paris - Situé entre la place de la Concorde et le Louvre, les jardins des Tuileries et du Carrousel sont contemporains de l'édification du palais des Tuileries par Catherine de Médicis en 1564. Parcs et Jardins de Paris

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Le tour de Paris

Le rayonnement de Paris à l'époque du siècle des Lumieres va franchir les frontières pour en faire une véritable capitale européenne. Les évenements de la révolution française et son aspiration universelle feront de la France la patrie des Droits de l'Homme. L 'histoire bouleversée de la France après la révolution n'enlevera pas à Paris son rang de capitale, qui continuera à attirer jusqu'au début du XXè siècle les artistes et intellectuels du monde entier. 

Période Gallo-Romaine:
La tribu des Parisii (nom celte qui désigne une embarcation fluviale) fut vaincue , en 52 av. J.C, par les romains conduits par Labienus, lieutenant de César. La ville prend alors le nom de Lutecia ( du nom latin qui veut dire boue)et s'étend rapidement sur la rive gauche de la Seine jusqu'à l'actuelle montagne Sainte-Geneviève. Les romains y construisent des thermes, un forum, un théâtre et un amphithéâtre ainsi que des axes routiers et un aqueduc. Lors des invasions barbares ...

Alte referate despre: tour eiffel paris, le tour de paris, la tour eiffel paris

Paris in 4 zile

Au centre du bassin parisien, le site de la capitale est l’œuvre de la Seine, qui coulait à 35 m au-dessus de son niveau actuel, et a éventré les calcaires et les sables tertiaires. La tradition centralisatrice de Paris, s’est affirmée depuis le Premier Empire jusqu’en 1960.Capitale politique, administrative, économique et culturelle, le Paris du 20e s. a connu une extension rapide mais désordonnée, aussi, un plan directeur a-t-il été mis en œuvre, pour corriger le sous équipement et la confusion qui menaçaient la région. Cette exposé a la prétention de faire connaître toutes les merveilles de Paris.

Alte referate despre: paris in 4 zile referat, ce sa faci la paris in 4 zile, 4 zile la paris

Les quartiers de Paris

La Tour Eiffel
En 1887, Gustave Eiffel remporte le concours pour la construction d'une tour pour l'Exposition Universelle de 1889. A l'époque cette tour haute de 300 m est le plus grand édifice du monde et ne va pas sans susciter des controverses célèbres.

Alte referate despre: les quartiers de paris, les monuments de paris, les monuments de paris referat

Le tour Eiffel

La Tour Eiffel en 1889
Sauvestre habille les pieds de socles en maçonnerie, relie les quatre montants et le premier étage par des arcs monumentaux, place de grandes salles vitrées aux étages, dessine un sommet en forme de bulbe, agrémente l'ensemble de divers ornements. Le projet sera finalement simplifié, mais certains éléments comme les grandes arches de la base seront maintenus, contribuant ŕ lui donner son aspect si caractéristique.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Turnul Eiffel

GUSTAVE EIFFEL - Turnul Eiffel ______________________________

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Un depart a Paris

-Oui. Donnez-moi le passeport !
-Voici le passeport !
-Va au guichet no 9 pour la vise médicale.
-Oui Au revoir.
-Bonjour monsieur doctor.
-Bonjour. Pour la vise médicale n`est pas ?
-Oui.
Apres que le docteur finisse l`epreuve as médicale et je vais ŕ hôtel pour préparatifs de voyage.
Il est samedi. Je suis conduit ŕ l`aéroport international de France. J`ai voyage en avion. Le paysage est merveieux du haut du ciel.
J`ont vu des montagnes couvertes de bois, des collines, des plaines, des lacs, des rivičres, et des villes.
C`est ravisant le contraste des couleurs : Le vert des forets et les champs jeunes, le bleu de lact le blanc de montagnes hautes.
L`avion atterrit sur la piste.
Mes parents m`attendent, je les embrasse
Tout est bien aen finit bien !

Alte referate despre: un depart a paris, le depart a paris, un depart a paris in romina

France

The coastline of France, about 3,140 km (1,950 mi) long, has
relatively few natural harbours. The northern coast, along the English
Channel and the North Sea, is about 1,130 km (700 mi) long and is
broken by a number of promontories, river estuaries, and minor
indentations, few of which provide safe anchorages. Le Havre is the
outstanding exception. As at Cherbourg, a number of harbours have been
formed in this region by the construction of breakwaters. The western
coastline of France along the Atlantic, including the Bay of Biscay,
is about 1,390 km (865 mi) long. From the Brittany peninsula to the
Gironde, the Atlantic coastline of France is irregular in outline,
and, except in Brittany, is low and sandy. The principal harbours on
this part of the coast are those of Brest, Lorient, and Saint-Nazaire.
Bordeaux is inland on the Gironde. South of the Gironde, the coastline
consists of an almost continuous stretch of dunes, bordered by arid
moors. ...

Alte referate despre: gramatica limbii franceze, clasicismul francez, dictionar de sinonime francez

Paris - La ville lumiere

Du Paris de la Belle Epoque ou le peintre Auguste Renoir et le poete Paul Verlaine se promenaient dans les rues pittoresques de Montmartre au Paris cosmopolite d’aujourd’hui, qui accueille des artistes venus des quatre coins du monde, la capitale francaise reste a l’avant-garde des arts et des lettres. Si la ville est consciente de son heritage culturel, elle refuse neanmoins de vivre son passe. La vitalite actuelle du marche de l’art parisien en constitue la plus belle preuve.

Il est vrai que la cite seduit par la beaute de ses monuments et le charme desuet de ses ruelles. Pour les voyageurs presses qui visitent Paris au pas de course, la tour Eiffel, le Louvre et la Cathedrale Notre-Dame incarnent la ville-musee par excellence. Toutefois, cette image ne reflete pas la diversite d’une cite de 2,2 millions d’habitants, qui concentre une grande partie de l’activite ...

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, traducerea lectiei paris la ville lumiere

Obiectul material al infractiunii

Un astfel de obiect material există, de exemplu, la infracţiunile contra proprietăţii, fiind format din bunul asupra căruia se în-dreaptă activitatea infracţională (bunul furat, distrus, delapidat, obţinut prin escrocherie etc.), la infracţiunile contra vieţii şi sănătăţii, fiind format din corpul persoanei asupra căreia se îndreaptă acţiunea de omor sau vătămare, la infracţiunile contra siguranţei circulaţiei transportului feroviar, fiind format din instalaţiile de cale ferată, mate-rialul rulant, mărfurile şi persoanele transportate etc.
Aşadar, obiectul material al infracţiunii este un obiect a! relaţiilor obiective asupra căruia atentează nemijlocit făptuitorul. Obiectul material nu mai e o relaţie socială, ci elementul ei constitutiv, premisă materială necesară a existenţei şi dezvoltării relaţiilor sociale.

Alte referate despre: obiectul material al infractiunii, obiectul material al infractiunii de omor, care este obiectul material al infractiunii de omor

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece . Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt,adică grădiniţe. Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, cartea-obiect sfant

Monumente istorice in Franta

Bazilica Sacre Coeur din Paris este situata in Piata St.Pierre, in varful colinei Montmartre.A fost construita de arhitectul Paul Abadie dar a fost preluata constructia de alti sase arhitecti pana ce cladirea a fost finalizata.Sacre Coeur a fost conceputa ca un monument public in memoria francezilor care si-au pierdut viata in razboiul franco-prusac.Bazilica are o forma de cruce greaca cu partu domi iar interiorul are un stil romano bizantin cu mozaicuri reprezentandu-l pe Iisus rastignit.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monument istoric din franta

Obiectivele merceologiei

Obiectivele merceologiei
Produsul,marfa,care circula de la producator la consummator trebuie sa intruneasca o multime de cerinte pe care cumparatorul-consumator nu le poate formula catre industrie,el doar le accepta sau respinge pe piata .Pentru armonizarea intereselor este necesar un intreg aparat economic in care rolul principal revine marfii ce trebuie sa fie cunoscuta si dirijata spre virtualii cumparatori, care, in conditiile productiei industriale sunt tot mai departati de ea,atat prin spatiu si timp si prin nivelul cunostintelor(care devin tot mai specializate iar bunurile tot mai diversificate).Intermedierea intre productie si consum se poate realize printr-o categorie speciala de profesionisti,cunoscatori ai marfurilor pe baza studierii capacitatii lor utile.

Alte referate despre: obiectivele merceologiei, obiectivul merceologiei, obiectul de studiu al merceologiei

Ion - roman de tip obiectiv

5. Ca si Lev Tolstoi in romanul “Razboi si pace”, Rebreanu si-a organizat actiunea pe doua planuri narative care se intretaie:

Alte referate despre: ion roman de tip obiectiv, ion romanul de tip obiectiv, ion-roman de tip obiectiv
Referate afisate : 27
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles