Obiective turistice franta

Paris - obiective turistice

Turnul are 300 m înălţime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, şi o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit, era cea mai mare clădire din lume. Întreţinerea turnului include 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi schimbă înălţimea cu câţiva centimetri datorită contracţiei şi dilatării aliajului de metale.

Prima caramidă de fundaţie a fost pusă în anul 1163. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1250. Construcţia clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe faţada vestică, iar pe la mijlocul secolului XIII, prima capodoperă ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5948kb
Downloads: 17
Materia: Geografie

Paris

Parisul în sine acoperă o suprafaţă de 105 km.2 ; împreună cu suburbiile sale se extinde pe o suprafaţă de 1432 km.2 ; ocupă o poziţie centrală în bogata regiune agricolă cunoscută ca Bazinul Parisului şi constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative Île-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comerţ şi cultură.

I. GEOGRAFIA FIZICĂ ŞI POPULAŢIA
Caracterul oraşului – De secole, Parisul este unul dintre cele mai
importante şi atrăgătoare oraşe ale lumii. El este apreciat pentru posibilităţile pe care le oferă pentru afaceri şi comerţ, pentru studiu, pentru cultură şi pentru distracţii: gastronomia sa, magazinele sale de modă, pictura, literatura şi comunitatea sa intelectuală în special se bucură de o reputaţie de invidiat, Renumele său de „Oraşul Luminilor”, căştigat în timpul Iluminismului, rămâne potrivit, căci Parisul şi-a păstrat importanţa ...

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Orasul Paris

Ocupaţia romană s-a încheiat în 508, când Clovis I a făcut oraşul capitala dinastiei Meroviengienilor a francilor. Invaziile vikingilor din secolul IX a obligat parizienii să construiască o fortăreaţă pe Ile de la Cité. În cursul uneia dintre invazii Parisul a fost cucerit de către vikingi, probabil sub Ragnar Lodbrok, care a primit o recompensă uriaşă pentru a pleca pe 27 martie 845. Slăbiciunea ultimilor regi Carolingieni a dus la creşterea puterii conţilor Parisului. Odo, Conte de Paris a fost ales ca rege al Franţei de către lorzii feudali în timp ce Charles al III-lea avea pretenţii la tron. Până la urmă, în 987, Hugo Capet, conte de Paris, a fost ales de lorzii feudali după moartea ultimului urmaş Carolingian.

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris

Paris-orasul lumina al lumii- este situat in partea central- nordica a tarii pe fluviul Sena ,in aval de confluenta acestuia cu Marna ,ocupand un relief jos (25-350m) format din terase ,campii si coline domoale (Montmartre, Saint Genevieve ,Chaumont ,Cailles).

Coordonate istorice
Orasul Paris se afla pe vatra unei stravechi asezari a tribului galic al parisilor ocupata de romani in anul 52 i.Hr, vare-i dau numele Lutetia (asezarea dintre ape) .Numele de Paris apare pentru prima data intre anii 305-310, dupa care devine capitala regilor franci din anul 508(in vremea regeliu Clovis ),iar din anul 987 devine capitala Frantei, functie care s-a perpetuat pana in prezent .

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Paris

Arcul de Triumf
Originea înălţării unui arc de triumf vine de la romani care pentru prima dată au făcut acest lucru în onoarea lui Drusus învingătorul germanilor, a lui Titus învingătorul evreilor, lui Marc Aurelius învingător în luptele împotriva Marcomanilor. Pe feţele marelui Arc de triumf au fost realizate sculpturi foarte frumoase inspirate din istoria FRANŢEI astfel:
a) Marseilleza, Basorelief pe care îl întâlneşti imediat, atunci când ajungi aici venind de pe Boulevardul Champes Elysees, acest grup statuar a fost inspirat de plecarea voluntarilor în anul 1792 după Revoluţia Franceză.
b) Triumful, Basorelief închinat victoriei lui Napoleon I în lupta de la Leipzig din 1810.

Alte referate despre: tratatul de la paris, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, paris wikipedia

Versailles

A fost nevoie de asanarea unor mlaştini, de construcţia unor drumuri şi de alimentarea cu apă a bazinelor. În toate ieşeau la iveală cuceririle tehnice ale secolului al XVII-lea. Mijloacele puse la dispoziţia celor ce conduceau lucrările au permis realizarea uriaşelor construcţii de la Versailles.
Nu trebuie să ne închipuim că palatul de la Versailles a fost clădit după un plan definitiv stabilit de la început de Ludovic al XIV-lea.

Alte referate despre: tratatul de la versailles, sistemul de la versailles, sistemul versailles-washington

Paris

Coordonate economice ale Parisului:Metropola pariziana este cel mai important centru economic al Frantei ,concentreaza o patrime din activitatile industriale si peste 50% din activitatile comrciale si finanaciare ale tarii. Astfel in domeniul industrial orasul Paris este cunoscut prin firmele care produc autoturisme, avioane ,electronica ,petrochimie, cosmetice, medicmente ,industria textila si alimentara .

Alte referate despre: referat franceza paris, referat despre paris in limba franceza, moda in paris in limba franceza

Monografia turistica a orasului New York

Monografia turistica a orasului New York - Oferta fabuloasa a gigantului cuprinde : 150 muzee , 400 galerii de arta , 240 de teatre, peste 25.000 de localuri si restaurante , mai mult de 10.000 de magazine, 90 de institutii de invatamant superior; arhitectura de legenda a zgarie-norilor – titani decorativi , unici in lume – este ea insasi o oferta exceptionala.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Potentialul turistic al muntilor Apuseni

Însă într-un secol şi jumătate ,datorită dezvoltării economice şi industriale a naţiunilor ,turismul a devenit un sector esenţial al activităţii economice a mai multor state .Fiind una din formele de activitate care satisfac cerinţe personale ,turismul este o verigă premergătoare consumului final , cu efecte economice ce nu trebuie neglijate.El a pus în joc enorme sume de capital ,materializate în lucrări publice ,mijloace de transport,alimentaţie şi diverse alte servicii ,ajungînd în prezent să numere mii şi mii de firme care se bucură de o foarte bună organizare , începand cu micile birouri de voiaj şi terminînd cu lanţuri întregi de hoteluri de lux.

Alte referate despre: potentialul turistic al muntilor apuseni, proiect potentialul turistic in muntii apuseni, potentialul turistic din muntii apuseni

Franta Republique francaise

Franta Republique francaise - Relieful Frantei este dezvoltat pe structuri hercinice ( unde exista podisuri, munti, josi- care sunt erodati- si campii) si alpine (Alpii si Pirineii). Treapta podisurilor si campiilor –situata in jumatatea nordica a Frantei - cuprinde, printre altele: Masivul Central (Massif Central) cu inltimi vulcanice ( Puy de Sancy –1.886 m, Plomb du Cantal –1.858 m, Puy de Dome- 1.485 m), inconjurat de suprafete mai joase, sub 1.000 m, larg valurite (Marche, Limou-sin) si continuate spre S-E de culmile Cevennes ( altitudine maxima 1.702 m ce domina valea larga a fluviului Rhone.Franta Republique francaise
Franta Republique francaise - Masivul Armonican ( Massif Armonicain) hercinic in partea de N-V ( Bretagne, Normandie).Podisul Ardeni ( Ardennes) situat in partea de N-E, la granita ...

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, la republique francaise referate

Paris

Musée du Louvre, l'ancienne maison des rois de la France, est pendant deux sičcles un maintenant des plus grands musées au monde que ses collections sont distribuées dans 7 départements: Antiquités orientales, antiquités égyptiennes, Grec, Etruscan et antiquités romaines; D'Art de peintures, de sculptures et d'Objets des âges de milieu ŕ 1850. Dans toujours sa étape de développement, le projet grand d'Louvre seulement sera totalement fini en 1997. La premičre étape du projet a été finie en 1989 (l'ouverture du nouvel accčs par l'intermédiaire de la pyramide de verre a conçu par I.m. Pei et découverte des vestiges de l'Louvre médiéval). En 1993, l'aile de Richelieu a été ouverte. Elle montre les sculptures françaises, le d'art d'objets, les peintures des écoles nordiques et les peintures françaises (jusqu'au dix-septičme sičcle, aux antiquités orientales et ŕ l'art de l'Islam. Le carrousel du Louvre, a été inauguré en parallčle. C'est un grand ...

Alte referate despre: referat paris in franceza, referat despre paris in franceza, liviu rebreanu metropole paris

Parcs et Jardins de Paris

Sous le Second Empire, ce jardin fut aménagé à l'anglaise pour l' usage privé de Napoléon III et de la famille impériale. La destruction du palais des Tuileries lors de la Commune rendit cet espace au public.
Dans le jardin des Tuileries ouvert à tous, Napoléon III respecta la structure classique déjà existante. Il fit cependant édifier le Jeu de Paume pour les distractions du prince impérial. Après avoir accueilli les collections impressionnistes, c'est un espace aujourd'hui dévolu à l'art contemporain.

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Le tour de Paris

La ville marchande groupée autour de l'hôtel de ville, nouveau foyer de vie au sud, sur la rive gauche, l'université. Les Templiers installés à Paris depuis 1140 dans le Marais voient leur Ordre dispersé en 1291 et le Grand Maitre de l'Ordre trouve refuge à Paris. Mais en 1314 Philippe le Bel les fait condamner, prenant ombrage de leur puissance. Une commission composée de trois cardinaux les condamne au bucher pour apostasie, idolatrie et sodomie. Le 18 mars 1314 les parisiens viennent nombreux pour assister à l'execution du Grand Maitre Jacques de Mollay et de Geoffroy de Charnay; Ces derniers après être rétractés publiquement de leur aveux sont brûles sur le bucher dressé sur l'île aux Juifs. La foule commençant à croire en leur innocence, la légende des Templiers sort renforcée de cet épisode.

Alte referate despre: tour eiffel paris, le tour de paris, la tour eiffel paris

Paris in 4 zile

L’HOTEL DES INVALIDES
Immédiatement en arrière de l’église Saint – Louis des Invalides se trouve le bâtiment construit par Louis XIV pour les soldats infirmes(immense, quadrilatère qui rappelle par son organisation intérieure très simple, l’Escorial. Aujourd’hui, avec quelques invalides et des bureaux militaires, y est installé le Musée Historique de l’Armée, premier musée militaire du monde par ses riches collections d’armes, d’armures, de drapeaux, d’uniform, de soldats de plomb…, qui passionnent les amateurs d’armes et d’histoire militaire.

Alte referate despre: paris in 4 zile referat, ce sa faci la paris in 4 zile, 4 zile la paris

Les quartiers de Paris

En 1651, la reine Henriette d'Angleterre acquiert le château pour y fonder le couvent de la Visitation où de nombreuses dames célèbres viendront se retirer. Le couvent est par la suite rasé pour accueillir le Palais que Napoléon rêve d'édifier pour son fils, le roi de Rome. Mais son rêve est brisé par la chute de l'Empire.

Alte referate despre: les quartiers de paris, les monuments de paris, les monuments de paris referat

Le tour Eiffel

C'est une extrapolation hardie ŕ la hauteur de 300 mčtres -soit l'équivalent du chiffre symbolique de 1000 pieds- du principe des piles de ponts que l'entreprise maîtrise alors parfaitement. Eiffel prend le 18 septembre 1884 un brevet "pour une disposition nouvelle permettant de construire des piles et des pylônes métalliques d'une hauteur pouvant dépasser 300 mčtres".

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Turnul Eiffel

The West Station in Pest, Hungary
New economic bridges - Bridge over the Rach Lang
District of Saigon, Indochina - 1885

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Un depart a Paris

-Oui je suis l`élevé de l`école no.5.
-Que fais tu ici ?
-J`attend l`avion pour Paris.
A 945 la porte no.3 est ouverte et les passagers pour Paris montent au bord d`avion TAROM.
La stuardese s`adresse bienvenue au bord de l`avion TAROM.
Le vol est calme et merveilleux. Pendant le vol nous admirons les merveilleux paysages.
La vole se finis.
Moi et les passagers nous descendrons ŕ l`aéroport du Paris ou Marc et ses parentes m`attendent.
Nous prenons un taxi pour aller a l`hôtel CAPITOL.Ici j`ai une chambre réserve je vais ŕ la réception.
-Bonjour madame !
-Bonjour enfin !
-J`ai resserve la chambre no.5 au premier étage.
-O vous étés Chatu Sandu ?
-Je m`appelle Chiţu Alexandru.
-Donnez-moi la cle !
-Voici la cle !
-Merci.
Je monte dans ma chambre .
Apres le déjeuner je me repose en peu et puis moi et mes amis nous sortons en ville. Mon ami m`invite visiter la Tour Eiffel. Nous sommes montes dans la Tour Eiffel. Nous y avons admire le panorama de Paris.
C`est ...

Alte referate despre: un depart a paris, le depart a paris, un depart a paris in romina

France

France (in French, République Française), country in western Europe, bounded on the north by the English Channel, the Strait of Dover, and the North Sea (which separate it from Great Britain); on the north-east by Belgium, Luxembourg, and Germany; on the east by Germany, Switzerland, and Italy; on the south-east by the Mediterranean Sea; on the south by Spain; and on the west by the Bay of Biscay (an arm of the Atlantic Ocean). France is approximately hexagonal in shape, with an extreme length from north to south of about 965 km (600 mi) and a maximum width of about 935 km (580 mi). The capital and largest city is Paris.

Alte referate despre: gramatica limbii franceze, clasicismul francez, dictionar de sinonime francez

Paris - La ville lumiere

LA MARSEILLAISE
I
Allons! Enfants de la patrie!
Le jour de gloire est arrive!
Contre nous de la tyrannie,
L’etendard sanglant est leve! (bis)
Entendez-vous dans les campagnes
Mugir ces feroces soldats?
Ils viennent justique dans vos bras
Egorger vos fils, vos compagnes.

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, traducerea lectiei paris la ville lumiere

Obiectul material al infractiunii

Un astfel de obiect material există, de exemplu, la infracţiunile contra proprietăţii, fiind format din bunul asupra căruia se în-dreaptă activitatea infracţională (bunul furat, distrus, delapidat, obţinut prin escrocherie etc.), la infracţiunile contra vieţii şi sănătăţii, fiind format din corpul persoanei asupra căreia se îndreaptă acţiunea de omor sau vătămare, la infracţiunile contra siguranţei circulaţiei transportului feroviar, fiind format din instalaţiile de cale ferată, mate-rialul rulant, mărfurile şi persoanele transportate etc.
Aşadar, obiectul material al infracţiunii este un obiect a! relaţiilor obiective asupra căruia atentează nemijlocit făptuitorul. Obiectul material nu mai e o relaţie socială, ci elementul ei constitutiv, premisă materială necesară a existenţei şi dezvoltării relaţiilor sociale.

Alte referate despre: obiectul material al infractiunii, obiectul material al infractiunii de omor, care este obiectul material al infractiunii de omor

Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii

In conceptia juridica, patrimoniul reprezinta toate drepturile si obligatiile cu continut economic al unui subiect de drept.In sens economic, patrimoniul este considerat ca totalitatea bunurilor economice exprimabile in bani, inclusiv rezultatele folosirii lor ce apartin unei persoane fizice sau juridice.

Alte referate despre: comentarii despre economie ca obiect de studiu, economia ca obiect de studiu, istoria gandirii economice ca obiect de studiu casatoria

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece . Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt,adică grădiniţe. Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, cartea-obiect sfant

Notiunea obiectul si evolutia dreptului comercial

Codul comercial român are la bază sistemul obiectiv care este însă completat cu un element subiectiv prin prevederile art. 4 din Codul comercial care prevede că sunt fapte de comert si celelalte contracte si obligatiuni ale unui comerciant dacă nu sunt de natură civilă sau dacă contrariul nu rezultă din însusi actul. Evolutia dreptului comercial în România. În România, activitatea comercială, la
începuturile sale, s-a desfăsurat pa baza regulilor cutumiare locale (norme obisnuielnice) dar si a unor reguli ale negustorilor străini cu care s-au stabilit relatii comerciale.

Alte referate despre: evolutia dreptului comercial, evolutia dreptului comercial in romania, aparitia si evolutia dreptului comercial in romania

Monumente istorice in Franta

Bazilica Sacre Coeur din Paris este situata in Piata St.Pierre, in varful colinei Montmartre.A fost construita de arhitectul Paul Abadie dar a fost preluata constructia de alti sase arhitecti pana ce cladirea a fost finalizata.Sacre Coeur a fost conceputa ca un monument public in memoria francezilor care si-au pierdut viata in razboiul franco-prusac.Bazilica are o forma de cruce greaca cu partu domi iar interiorul are un stil romano bizantin cu mozaicuri reprezentandu-l pe Iisus rastignit.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monument istoric din franta

Fluxurile turistice internationale

Fluxurile turistice internationale
De asemenea se remarcă tendinţa de creştere a sosirilor,dar cu o evoluţie diferită.Astfel,între anii 1975-1997,sosirile au crescut de peste 3 ori în Asia de Est şi zona Pacificului spre deosebire de Asia de Sus ce a înregistrat o creştere de doar 3 procente (0.70% - 0.73 %).Ţările europene deţineau în 1997 60.4 % din sosirile turiştilor internaţionali.Pe Glob sosirile au crescut de la 222 mil.(1975) la 455 mil.(1990) şi la 475 mil.(1997).

Alte referate despre: fluxurile turistice internationale, fluxuri turistice internationale, fluxuri turistice internationale in romania

Ion - roman de tip obiectiv

2. Titlurile de capitol (primul fiind “Inceputul”, iar ultimul “Sfarsitul”) care contribuie la impresia de sfericitate a operei.

Alte referate despre: ion roman de tip obiectiv, ion romanul de tip obiectiv, ion-roman de tip obiectiv
Referate afisate : 27
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles