Obtinerea aluminiului

Aluminiul si compusii aluminiului

Aceasta proprietate a determinat intrebuintarea lui in constructia masinilor si pieselor de masini care trebuie sa fie cat mai usoare.
Aluminiul se topeste la 659,7a��. E maleabil si ductile; bun conducator de caldura si de electricitate, inlocuind partial cuprul in fabricarea conductoarelor electrice. Este rezistent (stabil) fata de aer. Aluminiul in aer se acopera la suprafata cu un strat subtire, protector, de oxid de aluminiu. In stare de pulbere aluminiul, incalzit la 700a��, arde si se transforma in oxid de aluminiu:

4Al + 3O2→ 2Al2O3 Din cauza marii sale afinitati pentru oxigen, aluminiul este un foarte bun reducator pentru oxizii metalelor, proprietate folosita in aluminotermie. Astfel,reduce oxidul de fier punand fierul in liberatate:Fe2O3 + 2Al = Al2O3 + 2Fe In aceasta reactie se produce foarte multa caldura si temperatura se ridica la 2400a��. Amestecul de oxid de fier si de pulbere de aluminiu se numeste termit.

Prin metoda aluminotermica se pot prepara ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 698
Materia: Chimie

Aluminiu si Hans Christian Oersted

Încă în timpul studiilor a manifestat interes pentru munca ştiinţifică, căreia acum putea să i se dedice. Îl interesa în mod deosebit elementul galvanic descoperit de Volta. Între anii 1801 şi 1804 a întreprins o călătorie de studii prin universităţile din Germania, unde a făcut cunoştinţă cu savanţi de renume. După întoarcere, a fost numit profesor de fizica şi chimie la Universitatea din Copenhaga, unde a continuat să predea, cu unele întreruperi, aproape continuu.
Din anul 1815 până la sfârşitul vieţii sale terestre a fost secretar al Societăţii Ştiinţifice daneze. În anul 1817 a fost numit profesor titular de fizică şi membru al administraţiei din Copenhaga.

Alte referate despre: aluminiu si hans christian oersted, hans christian oersted, hans christian oersted referat

Aluminiul - metalul anului

La noi in tara, bauxita, care constituie principala materie prima pentru fabricarea aluminiului la Slatina, se exploateaza din muntii Bihorului si Padurea Craiului. Zacamintele de bauxita din aceasta zona se cunosc inca din anul 1904 si au fost studiate de profesorul Otto Protoescu si dr. Emil Zamfirescu.

Alte referate despre: aluminiul metalul viitorului, aluminiul metalul viitorului referat, referat aluminiul metalul viitorului

Aluminiu - formule chimice

Prin trecerea curentului electric, Al se adună în jurul catodului la fundul celulei, de unde este scos periodic, iar O este pus în libertate la anod, unde se uneşte cu carbonul electrodului formând oxizi de carbon. Anodul fiind consumat, trebuie înlocuit din timp în timp. Al obţinut este impur şi trebuie rafinat. Pentru obţinerea aluminiu foarte pur, cu 99,90 – 99,99% Al se foloseşte rafinarea electrolitică.

Proprietăţi fizice: Aluminiu este un metal alb – argintiu, care cristalizează în sistemul cubic cu feţe centrate. Este un metal uşor mai puţin dur decât cuprul. Aluminiu este un foarte bun conducător de căldură şi electricitate. Conductibilitatea electrică şi cea termică sunt aproximativ pe jumătate cât la cupru. Aluminiu este foarte plastic; poate fi laminat, bătut în foi foarte subţiri sau transformat în sârmă fină.

Proprietăţi chimice: ...

Alte referate despre: oxid de aluminiu formula chimica, azotat de aluminiu formula chimica, clorura de aluminiu formula chimica

Aluminiu

Metalele preţioase aur, platină şi argint au, pe lang㬠rolul lor decorativ şi comercial, multe utilizări industriale importante. Şi, în epoca energiei nucleare, uraniul şi plutoniul oferă perspectiva unor rezerve vaste de energie. Aluminiul este metalul cel mai răspandit, dar o mare parte din el nu poate fi extrasă economic.

Aluminiul este un metal ce reacţionează uşor cu alte substanţe, de aceea nu se găseşte niciodată singur, în stare liberă. Majoritatea aluminiului este combinată chimic cu elemente de care nu poate fi separat cu uşurinţă. Argila conţine aproximativ 25% aluminiu în greutate, metalul fiind combinat cu siliciu şi oxigen în compuşi ce se numesc silicaţi de aluminiu. Totuşi, extracţia aluminiului din argilă este ...

Alte referate despre: aluminiu, referat aluminiu, aluminiu referat

Clorul - obtinere, proprietati

Clorul - obtinere, proprietati. Mod de lucru:
Instalatia se monteaza sub nisa ! In balonu Wurtz se introduce circa un gram KClO3 iar in palnia de picurare se introduc 10 cm3 HCl conc. Din palnia de picurare se introduc treptat cantitati mici de HCl.

Alte referate despre: clor obtinere proprietati tilizare, fibre carbon obtinere proprietati utilizari, fibre de carbon obtinere proprietati utilizari

Aluminiul

Aluminiul este cel mai raspandit metal din scoarta uscata a pamantului,reprezentand 7% si fiind astfel al treilea dintre toate elementele chimice(primul fiind oxigenul,iar al doilea siliciul). Cu toate calitatile sale deosebite si raspandirea lui masiva pe glob,el a patruns abia in ultimul secol in tehnica moderna. De ce ? Pentru ca el nu se gaseste niciodata instare nativa in natura, ci numai sub forma de combinatii, din care se extrage cu destula greutate.

Alte referate despre: aluminiul, utilizarea aluminiului, importanta aluminiului

Aluminiul si utilajele din aluminiu

Aluminiul este cunoscut înca din antichitate şi era utilizat de cǎtre greci şi romani. Denumirea de aluminiu vine de la latinescul “alumen” care este folosit pentru a denumi substanţe astringente. Primele încercari de separare ale aluminiului dateazǎ din anul 1810 şi apartin fizicianului englez Davy , care a efectuat electroliza hidroxidului de aluminiu uşor umezit, dispus într-o atmosferǎ de hidrogen, într-o pila Volta, folosind în calitate de anod platina, iar în calitate de catod, o sarmǎ de fier. În urma acestui proces s-a obţinut un aliaj Aluminiu - Fier, din care insǎ nu s-a reusit sǎ se separe aluminiu.

Aluminiul a fost descoperit prima ...

Alte referate despre: aluminiul si aliajele din aluminiu, utilaje tamplarie aluminiu, aluminiu si aliajele aluminiului

Analiza ciclului de viata al aluminiului

Si la production actuelle est encore, heureusement, dominee par une filiere renouvelable - l'hydroelectricite - l'impact environnemental des futurs approvisionnements pourrait varier considerablement en fonction des choix et des politiques energetiques qui seront adoptes au cours des prochaines annees.Les enjeux sont internationaux. Au cours des dernieres annees, pour des raisons economiques, la production de l'aluminium a diminue aux Etats-Unis et s'est accrue considerablement en Chine.

Alte referate despre: analiza ciclului de viata, analiza ciclului de viata a unui produs, analiza ciclului de viata al unui produs

Procesul tehnologic de obtinere a compotului asortat

Procesul tehnologic de obtinere a compotului asortat din care rezulta compoturile de fructe reprezintă o formă principală de conservare a fructelor, deoarece adaosul de sirop de zahăr determină o îmbunătăţire simţitoare a calităţii produsului şi în acelaşi timp permite consumarea sa ca produs gata preparat. Procesul tehnologic de obtinere a compotului asortat

Alte referate despre: procesul tehnologic de obtinere a compotului de caise, procesul tehnologic de obtinere a compotului de struguri, procesul tehnologic de obtinere a compotului de visine

Cum se obtine un credit

Acordând credite banca îşi asumă mai multe tipuri de riscuri, acestea fiind determinate fie de calitatea celui care face împrumutul, fie de evoluţia economică generală, fie de structura generală a băncii.
Se cunoaşte faptul că performanţa bancară are două dimensiuni: rentabilitate şi risc, iar managementul bancar urmăreşte maximizarea performanţelor bancare prin armonizarea următoarelor obiective: maximizarea rentabilităţii băncii, minimizarea expunerii la risc şi încadrarea în normele de calitate şi comportament prudenţial.
Considerarea tuturor riscurilor este un fapt necesar şi important pentru fiecare bancă, dar în condiţiile amplitudinii procesului de recreditare, cunoaşterea, evitarea şi prevenirea lor este de o deosebită relevanţă la nivel naţional.

Alte referate despre: plan de afaceri pentru obtinerea unui credit bancar, cum se obtine un credit, plan de afaceri pentru obtinerea unui credit

Procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firelor de bumbac

"Procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firelor de bumbac"
Dintre firele obtinute din fibre naturale, sau in amestec, firele tip bumbac, au o mare importanta datorita caracteristicilor deosebite pe care fibra de bumbac le confera. Firele tip bumbac, au cel mai vast domeniu de utilizare, putand fi utilizate intre anumite limite, in aproape orice produs textil.
"Procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firelor de bumbac"

Alte referate despre: procese si operatii tehnologice pentru obtinerea firului de bumbac, procesul tehnologic de obtinerea firelor de canepa, referat procesul industrial prin care se obtin firele de bumbac

Tehnologii de obtinere a fibrelor textile

Straturile de fibre dislocate din balotii 1 sunt depuse si preluate de lazile alimentatoare-amestecatoare 2 unde se realizeaza amestecarea, destramarea ghemotoacelor, curatirea partiala de impuritati si debitarea materialului fibros. Banda colectoare 3 alimenteaza materialul fibros in zona de actiune in serie a utilajelor de curatire-destramare-distributie (4, 5 si 6) unde se continua desfacerea ghemotoacelor, eliminarea impuritatilor si uniformizarea masei fibroase.

Alte referate despre: procesul tehnologic de obtinere a firelor textile, procesul tehnologic de obtinere a fibrelor chimice, fluxul tehnologic de obtinere a fibrelor sintetice

Cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului

• se obţin temperaturi foarte ridicate în toată masa metalului, ca urmare a unei concentrări mari de putere direct în acesta (200 – 300 kW/t, pentru fontă la 50 Hz; 1500 kW/t pentru fier la 1000 Hz)

Alte referate despre: cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului, cuptor cu creuzet, cuptorul cu creuzet

Obtinerea medicamentelor din Keratine

Coarnele renilor si a altor specii de mamifere includ o gama vasta de compusi. In coarnele de ren se gasesc: substante organice - 52-57%, substante anorganice 30-37%, azot - 9-10% si grasimi. Substantele anorganice contin calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfor, natriu si in cantitati minore : nichel, cupru, titan, plumb si bariu. In componenta coarnelor tinere sunt inclusi 25 de acizi aminici, dintre care, predominante sunt : glicinul, prolinul si acidul glutanic.

Alte referate despre: obtinerea medicamentelor, obtinerea medicamentului, utilizarea aminelor in obtinerea medicamentelor referat chimie

Optimizarea controlului pe flux tehnologic in procesul de obtinere lapte praf instant

Pentru asigurarea conservabilitatii produselor lactate concentrate nu este suficienta evaporarea partiala a apei; metoda de conservabilitate este in mod obisnuit complectata prin sterilizare sau adaos de zahar. In produsele lactate uscate, apa este redusa aproape in totalitate, pana la 3-6%, ceea ce duce la reducerea sau chiar incentarea activitatii vitale a microorganismelor.

Alte referate despre: fluxul tehnologic al procesului de purificare a apei, control al fluxului tehnologic referat, controlul de flux tehnologic referat
Referate afisate : 16
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK