Oceania si australia

Oceania si Australia

Capitala: Canberra.

Asezare: Australia este un continent insular, asezat in sud-estul
Asiei. Apele care se invecineaza cu Australia sunt: Marea Timor, Marea
Arafura, Golful Carpentaria, Marea Coralilor si marea Tasmaniei (E),
Stramtoarea Torres (N), Stramtoare Bass si (S), Oceanul Indian (SV).

Suprafata: 7,713,360 kilometri patrati. Australia este cel mai mic
continent din lume.

Topografie: inaltimea medie a reliefului este de 275 metri. Nu se
gasesc munti inalti, in interiorul Australiei gasindu-se campii
intinse, mai inalte in N-E.

Clima: variaza mult, de la tropical musonica (N), pana la temperata
(S).

0x08 graphic
Moneda nationala: 1 dolar Australian ($A) = 100 centi

Orase importante si populatia lor:

Sydney 3.6 million (1995)
Melbourne 3.1 million (1995)
Brisbane 1.5 million (1995)
Perth 1.2 million (1995)
Adelaide ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 502kb
Downloads: 8564
Materia: Geografie

Australia

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este , de asemenea , cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos . Contine mai mult desert decat orice alt continent .:doua treimi :intinderea sunt de aride sau semiaride.

Alte referate despre: australia, referat australia, australia referat

Australia - prezentare power point

Intersectarea Desertului Simpson cu aceste bazine interioare estompeaza distinctiile fizice dintre aceste regiuni. In Australia activitatea vulcanica a incetat doar in ultimele milioane de ani si exista multa activitate seismica in Platoul Estic si Vestic. Cealalta caracteristica geografica importanta a Australiei este marea din dreptul coastei tropicale a Queensland-ului . Marea Bariera de Corali , cel mai mare recif coralier din lume , are o lungime de peste 2.000 km si este clar vizibila din cosmos.

Alte referate despre: economia australiei, australia si oceania, australia capitala

Australia

Australia are rata natalitatii si mortalitatii scazute.Stiinta de
carte este de aproape 100%.Cel mai mare oras este Sydney,urmat de
Melbourne,Brisbane,Perth,Adelaide,Hobart si Darwin.

Alte referate despre: zonele naturale ale australiei, capitala australiei, referat despre australia

Australia - prezentare

PRINCIPALELE ORASE – Sydney ( 3.600.00 loc ), Melbourne ( 3.000.000 loc ), Brisbane ( 1.240.000 loc ), Peth ( 1.120.000 loc ), Adelaide ( 1.025.000 loc ), si Newcastle ( 420.000 loc ). Exista 14 universitati; cea mai veche fiind in Sydney ( 1850 ) si Melbourne ( 1853 ).

Alte referate despre: australia referat geografie, relieful australiei, marea bariera de corali din australia

Oceanul Pacific

În sud-est este delimitat arbitrar de Oceanul Atlantic de strâmtoarea Drake de-a lungul meridianul de 68, iar în sud-vest separarea de Oceanul Indian nu este exact definită. Excluzând mările mărginaşe din partea de vest, Oceanul Pacific are o suprafaţă de aproximativ 165 de milioane de kilometri pătraţi, mult mai mare decât suprafaţa totală a uscatului.

Alte referate despre: oceanul pacific, oceanul pacific referat, referat oceanul pacific

Oceanul Atlantic

OCEANUL ATLANTIC
Oceanul Atlantic este al doilea ocean ca marime ocupand cam 20% din suprafata Pamantului. Numele Oceanului provine din mitologia greaca, insemnand “Marea lui Atlas”.

Alte referate despre: oceanul atlantic, oceanul atlantic referat, referat oceanul atlantic

Ecosisteme oceanice

Ecosisteme oceanice - Cuvantul “oceanografie” se explica prin adaugarea termenlui “graphos” la radacina “okanos”. Radacina provine din mitologia greaca in care “okeanos” era considerat zeul marilor. Termenul “graphos” are sensul de descriere si provine tot din limba greaca veche. Ecosisteme oceanice

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosisteme oceanice particularitatile biotopului si biocenozei

Australia

Turismul,peisajele spectaculoase ala lantului muntos Hamersley din vestul Australiei atrag multi turisti,mai ales din Japonia,Noua Zeelanda si din Asia de Sud-Est.Aproape cinci milioane de turisti viziteaza Australia in fiecare an sporind veniturile tarii.Transporturile,cu un teritoriu atat de mare si cu tarile vecine atat de departate de marile centre,australienii se bazeaza foarte mult pe transportul aerian.

Alte referate despre: referat geografie australia, plante si animale originale din australia, referat australia geografie

Oceanele - generalitati

Curenţii oceanici, antrenând în mişcare mase enorme de apă, generează devieri, pe arii destul de întinse, de la repartiţia zonală a temperaturii apei. Specificul repartiţiei curenţilor calzi şi a celor reci cauzează mişcarea apelor calde în emisfera Nordică spre ţărmurile estice, iar în emisfera Sudică spre ţărmurile vestice ale oceanelor.
Explorarea oceanului se face astăzi cu mijloace eficiente. Aceste au permis, ele pildă, regăsirea epavei Titanicului, care s-a scufundat în 1912. S-a descoperit la bordul lui heru vimul de pe scara care ducea la clasa întâi. Dar oceanul rămâne încă plin de mistere. Se descoperă în el creaturi până acum necunoscute, peşti ciudaţi ai adâncurilor. Se mai întâlnesc forme de viaţă pe care nu ni le-am putea închipui, precum coloniile de viermi uriaşi care-şi extrag energia necesară existentei cliu căldura emanaţiilor ...

Alte referate despre: oceanul indian, oceane, clima temperat-oceanica

Miscarile apelor oceanice

Mareele au un ciclu continuu. Variatiile, care, de obicei, au loc între nivelul de apă scazut si cel ridicat, se referă la întinderea mareelor. La majoritatea ţărmurilor din întreaga lume, două nivele de apă ridicată şi scazută se întamplă la fiecare zi lunară, durata acesteia fiind de 24 h, 50 ' şi 28 '. Două nivele de apă scăzută sau ridicată succesive sunt în general de aceeaşi înălţime. În locuri diferite din oceanul Atlantic aceste înălţimi variază considerabil; acest fenomen, care este cunoscut ca o inegalitate diurnă, nu este în totalitate înţeles.

Alte referate despre: miscarile apelor oceanice, miscarile apei oceanice, miscarile apelor oceanice referat

Ridicarea nivelului oceanului planetar

Tendinta generala de incalzire a climei (efectul de sera) influenteaza ridicarea nivelului marin cu deosebire in zona de coasta si in zonele insulare. In zonele litorale circa 60% din populatia globului traieste in zona de coasta. Ridicarea nivelului planetar oceanic este datorat urmatoarelor cauze: 1.Apa tot mai mare rezultata din topirea ghetarilor montani;2.Din topirea calotelor glaciare;3.Din topirea zapezilor din regiunile polare;4.Din panzele freatice si de adancime.

Alte referate despre: ridicarea nivelului oceanului planetar, ridicarea nivelului oceanului planetar si icebergurile, referat ridicarea nivelului oceanului planetar

Melbourne

Lumea militara de-a lungul timpului a evoluat din pricina mai multor
factori: economici, politici, sociali. Marile descoperiri au
contribuit din pacate cateodata si la aparitia sau la extinderea artei
militare. Daca in timpul nostru ideea principala in aceasta ramura
este aceea de aparare, de restabilire a pacii prin unirea tuturor
eforturilor, nu acelasi lucru se poate spune si despre perioada
secolelor XVII-XIX.

Alte referate despre: melbourne, orasul melbourne, coordonatele geografice ale orasului melbourne

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi:Acolo, la bunici, serile de vară sunt liniştite şi răcoroase, parfumate de florile de toate culorile din grădina bunicii şi acompaniate de coruri insistente de greieraşi.În câteva asemenea seri, odată, demult, cu mai multe veri în urmă, m-am speriat îngrozitor. Liniştea serii a fost spulberată de zgomote asurzitoare. Cerul s-a întunecat parcă dintr-o dată înainte de vremea ştiută pentru lăsarea nopţii, iar din spatele dealurilor, de la vecinii noştri sârbi, se arătau pe cer răsfrângeri roşietice, înfricoşătoare, ca de iad.

Alte referate despre: o vara de durere intr-un ocean de lacrimi, compunere despre vara cu dialog intr-o livada, un ocean de lacrimi

The seas that surround the Arctic Ocean

The surface waters of the Arctic Ocean mingle with those of the Pacific Ocean through the Bering Strait, by way of a narrow and shallow channel, which has a depth of 55 m (180 ft). More importantly, the Arctic waters mix with those of the Atlantic Ocean across a system of submarine sills (shallow ridges) that span the great distances from Scotland to Greenland and from Greenland to Baffin Island at depths of 500 to 700 m (1,600 to 2,300 ft). Emptying into the Arctic Ocean are the Ob’, Yenisey, and Lena rivers in Asia and the Mackenzie River in North America. The total surface area of the Arctic Ocean is 14.1 million sq km (5.4 million sq mi).

Alte referate despre: arctic ocean, oceanul arctic, oceanul arctic referat

Australia

Simboluri asociate : cangurul, koala, bumerangul, Marea Bariera de Corali, Opera din Sydney.Australia, un continent in emisfera sudica, intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific de Sud.Australia vine din latinul australis, de sud. Legendele despre terra australis incognita se stiu de pe vremea Romei antice.

Alte referate despre: clima si apele din australia, marele recif de corali din australia, despre australia
Referate afisate : 16
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK