Ochii

Ochiul ppt

Ochiul este un organ a carui principala functie este cea de a detecta lumina. Se compune dintr-un sistem sensibil la schimbarile de lumina, capabil sa le transforme in impulsuri electrice. Ochii cei mai simpli nu fac altceva decat sa detecteze daca obiectele din jur sunt luminate sau obscure. Cei mai complecsi folosesc la perceptie vizuala.

La majoritatea vertebratelor si cateva moluste, ochiul functioneaza prin proiectarea imaginilor pe o retina sensibila la lumina, de unde se transmite un semnal spre encefal prin intermediul nervului optic. Ochiul are o forma sferica, este umplut de o substanta transparenta, gelationoasa numita umoare virtoasa, are o lentila de focalizare numita cristalin si, adeseori, un muschi numit iris, care regleaza cantitatea de lumina care intra.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 924kb
Downloads: 4345
Materia: Biologie

Ochiul - globul ocular

B)tunica mijlocie :coroida de culoare neagra,este bogat vascularizata si are rol de hranire a globului ocular;corpul ciliar secreta umoarea apoasa , intervine in vederea clara a obiectelor si impreuna cu ligamentele suspensoarea sustine cristalinul;irisul are forma de disc si prezinta un orificiu numit pupila prin care trece lumina si se poate mari sau micsora prin contractiile muschilor circulari si radiari

Alte referate despre: ochiul globul ocular, durere de ochi glob ocular, ochiul si bolile globului ocular

Ochiul si bolile globului ocular

Rolul Ochiului
La nivelul retinei in pata galbena se formeaza imaginea mica si rasturnata a obiectelor . Irisul are rol in impiedicarea luminii prea intense in ochi. Cristalinul este organul cu ajitorul caruia putem vedea clar obiectelae de la distant. La vederea obiectelor de aproape cristalinul se bombeaza si se aplateaza la vederea de la distant. Acest fenomen se numesta acomodare. Distant cea mai mica la care obiectele pot fi vazute clar este de 15-20 cm si se numeste punct proxim. Celulele cu bastonase sunt responsabile de vederea nocturna si se gasesc in pata oarba. Celulele bu conuri sunt responsabile de vederea diurnal si colorata si se afla in pata galbena.

Alte referate despre: bolile globului ocular, referat bolile globului ocular, bolile globului ocular miopia si hipermiopia

Ochiul - organ de simt

De la exterior spre interior,globul ocular este acoperit cu trei membrane:screlotica,coroida,retina.Screlotica este tare,avand rol de aparare.Inaintea irisului,ea este subtire,transparenta si poarta numele de cornee.Membra mijlocie,coroida,se prelungeste in partea anterioara cu o lama circulara,irisul,care prenzinta la mijloc un orificiu,numit pupila.

Alte referate despre: ochiul organ de simt, ochiul-organ de simt, ochiul organ de simt referat

Ochiul

Oamenii au doi ochi,având astfel şi un câmp vizual mai larg.Imaginile percepute de ochi sunt transformate de creier într-o singura imagine.
Transmiţătorii de imagini:Globul ocular este format din trei straturi de ţesut suprapuse,şi anume sclerotica,coroida şi retina.

Sclerotica este stratul cel mai gros,având 1 mm grosime.Aceasta reprezintă membrana externă a globului ocular si este acoperita partial de o ,,peliculă'' transparentă,conjunctivă,prezentă şi pe suprafaţa internă a pleoapelor.

În partea anterioară,sclerotica este sferică şi transparentă pentru a permite luminii sa pătrundă în interiorul ochiului;aici primeşte numele de cornee.

Coroida este situată imediat in spatele scleroticii.Aceasta este o membrană extrem de subţire,de culoare închisă.În partea anterioară a coroidei se formează irisul,o membrană de forma unei coroane circulare,prevazută cu o ,,fereastră´´,numită pupilă.Prin pupilă,lumina ajunge în ...

Alte referate despre: ochiul, ochiul uman, bolile ochiului

Ochiul si vederea cromatica

Distanta minima de vedere clara :pentru un ochi standard este de 25 c. Rezolutia ochiului la aceasta distanta este de 75μm . Distanta maxima este considerata infinita . Tulburarile de acomodare la distanta se pot produce in plus sau in minus dupa cum urmeaza :

Alte referate despre: ochiul si vederea cromatica, ochiul si vederea cromatica referat, ochiul si vederea cromatica referat fizica

Ochiul si vederea

Corneea este primul mediu de refractie al luminii - lentila optica - prin care trece lumina. Pozitia si forma ei nu poate fi modificata, si ca urmare, nici distanta focala. Sub cornee se afla irisul. Acesta da culoare ochiului - de cele mai multe ori caprui, albastru sau verde. Irisul este de fapt un disc musculos, cu o gaura in centru: pupila. Lumina patrunde in interiorul ochiului prin pupila. Umoarea apoasa dintre cornee si iris ajuta la mentinerea curateniei corneei si indepartarea germenilor.

Alte referate despre: ochiul si vederea, referate ochiul uman vederea, ochiul organul vederii

Ochiul - simtul vederii

Vederea
Prin ochi primim cele mai multe informaţii despre lumea exterioara. După calculele unui cercetător 80% din amintirile pe care le primim sunt înregistrate prin vedere.

Ochiul are rolul de a ne furniza informaţii – sub forma unor imagini colorate – despre adâncimea, distanta si mişcarea obiectelor. Mişcându-l in sus, in jos si lateral, vedem cea mai mare parte a mediului care ne înconjoară .

Daca ne uitam la un aparat de fotografiat, se poate înţelege mai bine cum funcţionează ochiul nostru . Porţiunea anterioara a ochiului funcţionează ca o lentila optica, la fel ca lentila de sticla a aparatului foto . Lumina pătrunsa printr-un asemenea corp se refracta.

Porţiunea întunecata din centrul ochiului, pupila, reglează cantitatea de lumina primita . Când lumina este slaba, pupila va fi mai mare, daca se micşorează, ...

Alte referate despre: ochiul simtul vederii, ochiul simt al vederi, ochiul simtul

Ochiul-functionare, alcatuire, afectiuni

Portiunea intunecata din centrul ochiului, pupila, regleaza cantitatea de lumina primita. Cand lumina este slaba, pupila va fi mai mare, daca se micsoreaza, va lasa o cantitate redusa de lumina, la fel ca in cazul diafragmei din spatele aparatului de fotografiat. Stratul din profunzimea globului ocular, retina, corespunde filumului fotografic.

Alte referate despre: ochiul referat functionare alcatuire, ochiul uman alcatuire, schimbarea culorii ochilor in diverse afectiuni

Ochiul si Vederea

Membrana externă, numită sclerotica, de culoare albă sidefie, fibroasă şi rezistentă, inextensibilă la adult, dar uşor extensibilă în prima copilărie, este numită şi scoica sclerală, deoarece menţine forma globului ocular şi a fost asemuită cu sistemul osos din alte părţi ale organismului. Este formată din fibre conjunctive-elastice, împletite în patru straturi, în sistem de reţea de balon, care îi dă rezistenţa şi starea opacă, netransparentă.

Alte referate despre: ochiul si vederea cainelui, ochii si vederea, referat ochiul si vederea

Epifiza - fiziologie

Amintirea ochiului divin si dorinta de a dobindi puternice capacitati psihice a rezistat in Orient pina in zilele noastre: este suficient daca aducem in discutie aici punctul din fruntea femeilor indiene. Sint foarte multi cei care isi inchina toata viata unui singur scop: recapatarea capacitatilor divine pierdute la un moment dat in evolutia umanitatii. Una dintre primele lor misiuni ei o stabilesc ca fiind descoperirea celui de-al treilea ochi si pierd pentru acest lucru ani multi in ascetism spiritual plin de tensiune si eforturi. Cel mai uimitor fapt este ca acesti entuziasti obtin intr-adevar dezvoltarea unor capacitati psihice paranormale.

Alte referate despre: anatomia si fiziologia omului, fiziologia inimii, efectele fiziologice ale curentului electric

Despre ochi

In fata globului ocular, pielea formeaza doua pliuri, pleoapele, captusite cu o membrana subtire si transparenta, conjunctivita. In unghiul superior extern al ochiului, la nivelul sprancenelor, se situeaza glanda lacrimala, a carei secretie ( lacrimile ) umezeste si curate permanent fata anterioara a globului ocular.

Alte referate despre: boli ale ochiului, ochiul referat, defectele ochiului

Incordarea ochilor

Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot faci cunostinta cu "sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor, vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati. Ochilor nu le-a fos destinat sa se concentreze ore intregi asupra cuvintelor de pe un fundal luminat. Daca constatati ca va incordati ochii pentru a citi un ziar sau ca vederea va este incetosata cand incercati sa 252t198c va concentrati asupra ecranului computerului, iata cateva sugestii folositoare.

Alte referate despre: ochiul referat fizica, despre ochi, boli de ochi

Boli de ochi

Conjunctivita
Una din cele mai frecvente îmbolnăviri ale foiţei care înveleşte ochiul este conjunctivita. Printre cauzele conjunctivitei se numără iritaţia locală a mucoasei conjunctivale prin praf, fum, curenţi de aer, vapori iritanţi, expunere excesivă la soare, sau prin infectare cu diferiţi agenţi microbieni. Afară de acestea guturaiul banal şi guturaiul alergic se pot însoţi de congestie conjunctivală.

Simptome: la prima vedere se constată înroşirea ochiului, secreţie lacrimală crescută; bolnavul acuză mîncărimi sau arsuri locale şi nu suportă lumina. Uneori se găseşte o secreţie purulentă care trebuie dată la analiză pentru a se determina ce fel de microbi se dezvoltă.

Tratamentul: în caz de usturimi şi mîncărimi pronunţate se aplică comprese calde care ameliorează repede simtomele. Pansamentele nu sunt ...

Alte referate despre: boli ale ochilor, boli ale ochiului referat, boli de ochi la om

Boli ale ochilor

Ulciorul
Dacă procesul infecţios este localizat într-un anumit punct la marginea pleoapei el poartă numele de hordeolum, ulcior sau orgellet. El apare atunci cînd în canalul excretor al unei glande sebacee de la nivelul genelor pătrund stafilococi care se înmulţesc şi obstruează acest canal. Modul de producere este asemănător cu acela din furunculoză.

Simptome: în funcţie de sediul ulciorului, apare o umflătură a pleoapei superioare sau inferioare. Această umflătură poate fi atît de importantă încât bolnavul nu poate deschide ochiul. Ca şi la furuncul, stoarcerea ulciorului este inversă.

Tratamentul: constă în aplicare de comprese calde. Dacă în felul acesta nu se poate obţine coacerea (înmuierea, ramolirea) şi spargerea ulciorului, medicul pratică o incizie mică prin care pote fi evacuat puroiul. Profilaxia cea mai bună este asigurată prin curăţenie impecabilă şi evitarea scărpinatului ...

Alte referate despre: boli ale ochiului uman, bolile de ochi, boli la ochi

Ochiul

Privind însă numai din punctul de vedere al opticii geometrice,ochiul constituie un sistem optic format din trei madii transparente: umoarea apoasă, cristalinul şi umoarea sticloasă (sau vitroasă).

Alte referate despre: igiena ochiului, referat ochiul, ochiul-referat la fizica
Referate afisate : 16
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles