Oglinzi

Oglinzile

Oglinzile - Una dintre aceste componente optice o reprezintă oglinzile. În raport cu forma suprafeţelor reflectate, oglinzile pot fi oglinzi plane sau oglinzi sferice, acestea din urmă fiind concave sau convexe.

Oglinzile - Ori de câte ori o suprafaţă plană se caracterizează printr-un coeficient de reflexie mare, aceasta poate fi considerată, din punct de vedere optic, o oglindă plană. Oglinzile plane pot fi obţinute astfel:
1. prin depunerea unui strat reflectant pe una dintre cele două feţe ale unui suport transparent, cu suprafeţele plan-paralele şi de grosime convenabilă;

2. prin şlefuirea cât mai fină a suprafeţei plane a unui suport netransparent cu feţele plan-paralele;

Nivel: Liceu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 11531
Materia: Fizica

Instrumente optice

Microscopul utilizeaza doua lentile convergente: obiectivul (cu o distanta focala de sub un centimetru) si ocularul (cu o distanta focala de cativa centimetri). Cele doua lentile convergente sunt separate de o distanta L, mult mai mare decat distantele focale.

Lupa este adeseori numita microscop simplu, pentru ca este utila in observarea obiectelor mici. Pentru o marire accentuata cu un minimum de deformare a imaginii este folosit un sistem de doua sau mai multe lentile. Un astfel de dispozitiv este numit microscop compus.

Cel mai simplu microscop compus contine doua lentile convexe. Imaginea marita de lentilele obiective este marita mai departe de lentilele ocheanului. Ca si la telescopul astronomic, imaginea este rasturnata, dar acest lucru nu este important la vizualizarea unor monstre minuscule. Multe microscoape compuse au o gama de lentile obiective de diferite puteri.

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Instrumente optice

Telescopul este instrumental optic folosit pentru marirea obiectelor foarte indepartate. Telescopul refractabil foloseste lentile convexe pentru a directiona lumina solara si a o focalize.

Principiile fundamentale ale telescopului au fost descrise prima data in secolul al XIII-lea de catre omul de stiinta englez Roger Bacon. Olandezul Hans Lippershey este creditat cu inventarea primului telescop in anul 1608.

Alte referate despre: instrumente optice referat fizica, lupa instrument optic, referat fizica instrumente optice

Laseri

Totusi ele sunt foarte periculoase datorita energiei foarte mari pe care o au. Aplicatiile sunt legate de aceasta propr. Se folosesc in medicina(elem Co) la tratamentul tumorilor maligne, precizia de act asupra tesutului bolnav e data de instalatia care contine sursa radioactv.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Oglinzile

Temperatura materialului pe care se fac depunerile nu trebuie să fie mai mare de 50ºC, grosimea stratului depus trebuie să nu fie mai mare de 1500 Å, iar unghiul de incidenţă al depunerii să nu fie mai mare de 30º. Efectul unor depuneri incorecte se manifestă prin micşorarea coeficientului de reflexie, când lungimea de undă scade, domeniul ultraviolet fiind mult mai afectat decât domeniul infraroşu.

Constantele optice care influenţează proprietăţile optice ale metalelor folosite pentru depuneri de straturi subţiri, sunt indicele de refracţie, n şi coeficientul de absorbţie α. În ultimul timp, peste stratul reflectant metalic se depune un strat protector, care, pe lângă rolul de a proteja stratul metalic, conduce şi la creşterea proprietăţilor reflectante ale oglinzilor.

Alte referate despre: oglinzi sferice, oglinzi, oglinzile

Aplicatii LASER

Sistemul de excitare este necesar pentru obtinerea de sisteme atomice cu mai multi atomi intr-o stare energetica superioara. Exista mai multe moduri de a realiza excitarea atomilor din mediul activ, in functie de natura mediului. Rezonatorul optic este un sistem de lentile si oglinzi necesare pentru prelucrarea optica a radiatiei emise. Desi la iesirea din mediul activ razele laser sunt aproape perfect paralele rezonatorul optic este folosit pentru colimarea mult mai precisa, pentru concentrarea razelor intr-un punct calculat, pentru dispersia razelor sau alte aplicatii necesare.

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Periscop

1. Raza incidenta, normala la suprafata de separatie in punctul de incidenta si raza reflectata se gasesc in acelasi plan de incidenta.
2. Unghiul de incidenta este egal cu unghiul de reflexie

Alte referate despre: periscop, fenomene optice telescopu si periscopul, referat periscop

Instrumente optice

-instrumente care dau imagini reale, cum sunt ochiul, aparatrul fotografic si aparatul de proiectii,; aceste imagini pot fi prinse pe un ecran de proiectie, pe o placa sau pe un film fotografic;

Alte referate despre: instrumente optice microscopul, instrumente optice aparatul de fotografiat, referat despre instrumente optice

Sticla

Cea mai veche sticla este sticla vulcanica, rezultata prin racirea rapida a lavei. Diferite obiecte ca varfuri de sulite, topoare, oglinzi, se pastreaza in diferite muzee. Cel mai vechi obiect din sticla propriu-zisa se considera o amuleta albastra ce a fost gasita in Egipt si este datata in anul 7000 i.e.n. In Egipt si Liban au fost descoperite perle din sticla vechi de 5500-3400 ani.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Oglinda lui Eminescu

Oglindirea este un fenomen natural şi el există de când lumea. Ptolemeu a fost primul care a expus o teorie a oglinzilor şi a refracţiei luminii, iar despre Arhimede se spune că ar fi aprins corăbiile duşmane cu ajutorul unor oglinzi care concentrau razele soarelui. Experienţa acestuia a fost dovedită prin anul 1747 de către învăţatul Buffon, în preajma Parisului.

În legătură cu acest fenomen există o mulţime de lucruri cunoscute, dar şi multe întrebări care nu şi-au găsit nici astăzi răspunsul. Oglinda inversează stânga cu dreapta, dar nu şi susul cu josul. Acest fenomen paradoxal a născut vii controverse, mai ales că pot fi construite şi oglinzi care să nu inverseze imaginea. Matematicianul american Martin Gardner a descris în articolul său Stâng sau drept? publicat în volumul Amuzamente matematice o cale simplă de a confecţiona ...

Alte referate despre: oglinda lui eminescu, oglinda la eminescu, oglinda acvatica eminescu

Decameronul

In timpul vietii sale Giovanni Boccaccio nu a cunoscut gloria si faima lui Francesco Petrarca, dar in opera sa literara se oglindesc mai profund noile particularitati si caracteristici ale orientarii progresiste care prevesteste cotitura Renasterii italiene, epoca descoperirii omului si a lumii, epoca laicizarii culturii, a dezvoltarii personalitatii umane si a unui splendid optimism. Indeosebi prin opera lui Boccaccio, cultura inceputurilor Renasterii cunoaste aspectul sau caracteristic Italian, amprenta specificului national.

Alte referate despre: decameronul, decameronul rezumat, rezumat decameronul

Otto von Bismark

Cand proaspatul imparat primeste coroana,paseste in fata un barbat inalt,cu cizme negre,palid,in uniforma si citeste pana la capat,cu o retorica febrila,proclamatia alcatuita de el insusi pentru satpanul sau.
Pronunta cuvintele rar,cu glas puternic modelate parca de o arta suava,dar totusi rece si teribil de oficial.Pare un general,desi nu este militar de cariera ca Moltke ori Roon,de langa care s-a desprins ,ci e un civil.

Alte referate despre: otto von bismark, otto von bismark referat, viata si activitatea lui otto von bismark

Otto von Bismark

Pentru o scurta vreme a indeplinit o slujba administrativa insa mai apoi s-a retras la mosia lui parinteasca.Sotia lui marturisea ca,in acea vreme il interesa mai mult o sfecla decat toata politica.

-cariera politica-
Si-a inceput-o in 1846,ca deputat in Landtag.Putea fi caracterizat inca de pe atunci ca “un sovin de un egoism transcendent ”Absolutist, conservator in interior,el aproba liberalismul in afara,daca acesta poate contribui la dezvoltarea puterii prusace.In aceasta permanenta cautare de avantaje pentru patria sa,el desfasoara o activitate neobosita.Informatiile ii vin pe toate caile,din toate izvoarele,chiar cele mai infime.Exploateaza slabiciunile si defectele adversarilor,le surprinde parerile din jocul fetelor,din atitudine si din gesturi.

Alte referate despre: referat otto von bismark, rolul lui otto von bismark, rolul lui otto von bismark in unificarea germaniei

Oglinda lui Eminescu

Lacul reprezintă probabil cel mai mirific obiect al oglindirii în poezia lui Eminescu. Cu apa sa liniştită, el participă în mod aproape firesc la reflectarea cerului senin: "În lacul cel verde şi lin / Resfrânge-se cerul senin," (Frumoasă-i - 1866). În Crăiasa din poveşti apa aduce alte virtuţi plastice: "Lângă lac, pe care norii / Au urzit o umbră fină, / Ruptă de mişcări de valuri / Ca de bulgări de lumină...". La fel şi în Lacul: "Lacul codrilor albastru / Nuferi galbeni îl încarcă; Tresărind în cercuri albe / El cutremură o barcă".

Lacul sclipeşte adesea, oferind un miraculos joc de lumini, iar unduirile apei sale par un leagăn al întregului univers: "Tresărind scânteie lacul / Şi se leagănă sub soare;" (Freamăt de codru - 1879). Stelele nu se văd întotdeauna pe cer, ci direct pe pământ, aproape de eroi, mereu reflectate de apele lacului: "Ce mi-i vremea, când de veacuri / Stele-mi scânteie pe lacuri," (Revedere - 1879). Lacul poate ...

Alte referate despre: poezia oglinda de eminescu, oglinda neagra eminescu, oglindire la eminescu

Dismorfofobia

Dacă adolescentul e timid, introvertit sau hipersensibil, acest lucru e uneori suficient pentru a declanşa această preocupare morbidă, ce poate evolua într-un mod exclusiv depresiv. Uneori însă tulburarea se agravează şi poate deveni primul simptom al unei evoluţii schizofrenice care trebuie să fie recunoscută, cu atât mai mult cu cât dismorfofobia poate rămâne vreme îndelungată singurul simptom al procesului disociativ.

Alte referate despre: cauzele dismorfofobiei referat, dismorfofobia, bolnavi de dismorfofobie

A venit primavara!

Peste tot in natura sunt flori , verdeata , pomi in floare , zumzet de albina , ciripit de pasarele.
Primavara este unul din cele patru anotimpuri ale anului , dar este singurul care aduce viata in natura.
La munte , baba iarna nu si-a adunat cojoacele.

Alte referate despre: a venit primavara, bun venit primavara, bun venit primavara -referat la romana

Concert din muzica de Bach - comentariu

Deşi iniţial nu au fost proiectate ca un ciclu, cele patru romane au fost realizate unitar, formând ceea ce se numeşte “o cronică de familie” (a doua din literatura română după “Romanul Comăneştenilor” de D. Zamfirescu), comparabilă cu celelalte cronici scrise de Emile Zola (“Les Rougon Maquart”), Galsworthy (Forsyte-Saga), Roger Martin du Gard (Les Thibault) H. Papadat-Bengescu foloseşte, ca şi aceştia, formula romanească tipică: mai multe romane ce pot avea existenţă de sine-stătătoare, în care câteva generaţii ale unei familii sunt proiectate pe un cadru social-istoric, luminându-se succesiv diferitele grupuri, preluând şi urmărind evoluţia unor personaje. Originalitatea autoarei române constă în importanţa acordată laturii psihologice, folosind modalităţi artistice specifice şi înscriindu-se astfel în preocupări europene moderne, contemporane ei.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles