Olanda referat la geografie

Managementul financiar bancar olandez

Fara a se vrea punctual central al studiului, folosirea resurselor umane va constitui unul dintre elementele in discutie, cu precadere in privinta importantei pe care o are in dezvoltarea organizatiei. Vom distinge aici importanta factorului uman, ca resursa inepuizabila, atat in plan managerial cat si in planul executarii deciziei manageriale.

Am ales domeniul managementului bancar olandez din doua motive. Principalul dintre ele este acela ca are legatura cu traditia comerciala a Olandei, asa incat ne vom putea apleca asupra dezvoltarii cronologice si vom putea remarca procese, concepte, tehnici si metode folosite de-a lungul timpului. Al doilea motiv il constituie orientarea recenta a Olandei spre domeniul comercializarii serviciilor si a internationalizarii acestora, din nou un spectru interesant de explorat.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 36kb
Downloads: 182
Materia: Management

Managementul Resurselor Umane

Locul Mangementului Resurselor Umane e bine precizat în contextul Managementului General. Astfel, în literatura de specialitate, apărută până în prezent, se pune accentul pe aspectele ce privesc relaţiile, raportul, începând cu recrutarea, selecţia, încadrarea, perfecţionarea şi stimularea pe tot parcursul angajării şi terminând cu încetarea activităţii.

Alte referate despre: managementul resurselor umane, managementul resurselor umane referat, referat managementul resurselor umane

Management rural

În România, o localitate poate fi considerată oraş ( potrivit normelor statisticii populaţiei şi a reglementărilor pe linia administraţiei centrale), dacă are un anumit număr de locuitori, de regulă peste 5.000, dar nu se specifică cu exactitate şi îndeplineşte concomitent anumite standarde privind dezvoltarea economică, dotările edilitare şi o anumită infrastructură. Prin legea nr.351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, se face o ierarhizare a localităţilor pe ranguri astfel :
a) rangul 0 - Capitala Romaniei, municipiu de importanţă europeană;
b) rangul I - municipii de importanţă natională, cu influenţă
potenţială la nivel european;
c) rangul II - municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau
cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi;
d) rangul III - oraşe;
e) rangul IV - sate reşedinţă de comună;
f) rangul V - sate componente ale comunelor şi sate aparţinând ...

Alte referate despre: management rural, managementul rural, management rural referate

Managementul calitatii

1.2 Definitii ale calitatii
Calitatea reprezinta o latura esentiala a produselor si serviciilor. In conformitate cu STAS ISO 8402 - 1995, calitatea reprezinta ansamblul de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu care ii confera acestuia aptitudinea de a satisface necesitatile exprimate sau implicite ale clientului.

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, referat managementul calitatii

Evolutia managementului pe plan mondial

3.Scoala cantitativa
Aceasta scoala se caracterizeaza prin rigurozitatea abordarii fenomenelor si proceselor de management, printr-o fundamentare superiaoara a deciziilor folosind instrumentarul matematic si statistic
Repreaentati: A.Kaufman, J.Starr etc
Caracteristici:
folosirea conceptelor si metodelor matematice si statistice;
abordarea mai ales a functiilor de previziune si de organizare;
abordarea cu prioritate a functilor de cercetare – dezvoltare, pruductie si comerciala.
4.SCOALA SISTEMICA
La baza ideilor aceste scoli sta conceptul de sistem, care reprezinta un ansamblu de elemente organizat pe baza legaturilor de interconditionale, acarui functionare permite atingerea unor obiective.
Caracteristici:
intergralitatea
ierarhizarea
dinamismul
finalitatea
adaptabilitatea
Reprezentanti: C.Barnard, H.A.Simon, R.Jonson, P.Druker.

Alte referate despre: evolutia managementului pe plan mondial, evolutia asigurarilor pe plan mondial, istoria si evolutia atletismului pe plan mondial

Sistemul electoral din Olanda si Israel

În Olanda, locurile sunt distribuite la nivel naţional dintre liste sau grupuri de liste care au obţinut cel puţin 0,67% din votul naţional (tabelul3). Metoda coeficientului simplu, adică numărul total de voturi valide este împărţit la numărul de locuri (150), este combinată cu metoda celei mai puternici medii pentru ocuparea locurilor rămase după prima distribuţie.

Alte referate despre: sistemul electoral din olanda si israel, systemul electoral olanda, olanda referat

Belgia si Olanda

În 1830, Belgia a devenit stat independent, iar în timpul celor două Războaie Mondiale a fost ocupată de Germania. În ultima jumătate de secol a prosperat ca ţară modernă cu o tehnologie modernă, fiind membru NATO şi al UE. Steagul Belgiei a fost recunoscut oficial în 1831, ceea ce semnifică recunoaşterea Belgiei ca stat independent. Aşezarea verticală a culorilor este preluată de la steagul Franţei.

Alte referate despre: belgia si olanda, particularitati ale sistemului administrativ in belgia si olanda, harta belgia si olanda

Domnia olandezului in Anglia

Preocupat sa faca fata unor primejdii mai grave, el accepta si folosea instru-mentul de guvernare ce i se oferea. A incercat sa apere ceea ce mai ramanea din puterea personala, dar dupa moartea sa toate partidele recunoscura ca puterea reala apartinea regelui numai impreuna cu parlamentul sau. Revolutia din 1640 dovedise ca Anglia se impotrivea sa devina o monarhie absoluta, iar aceea din 1660 ca se impotrivea sa devina repuAZblica. Ii ramanea sa descopere mijloacele de a fi in acelasi timp si republica si monarhie.

Alte referate despre: regatele din europa olanda norvegia anglia suedia, anglia si olanda intr-un sisten cvasifederal, anglia si olanda intr-un sistem cvasifederal

Bioetica si eutanasia in lumea occidentala secularizata. Studiu de caz in Olanda

Atunci cand vorbim de Bioetica in calitate de stiinta trebuie sa stim ca sub acest aspect, s-a dezvoltat abia din a doua jumatate a secolului al XX-lea, respectiv incepand din anii '60. Dar, ca realitate care atrage atentia asupra unor acte medicale cu implicatii in sfera moralei, originile Bioeticii urca pana in epoca primului mileniu crestin.Este binecunoscuta atitudinea unanima a Sfintilor Parinti care, in scrierile lor, alaturi de hotararile Sinoadelor Ecumenice si locale au adoptat o pozitie ferma impotriva unor pacate din viata cotidiana (avortul, contraceptia, eutanasia sau sinuciderea asistata medical etc).

Alte referate despre: secularizare studiu de caz referat, cauta referat bioetica si eutanasia, bioetica studiu de caz

Moneda unica europeana

Insa diferenta dintre numarul de voturi pro si contra este infima,
aruncand astfel o umbra de indoiala asupra uniunii politice si
monetare.

Alte referate despre: moneda unica europeana, euro moneda unica europeana, moneda unica europeana referat

Jurnalul Annei Frank

La 5 iulie 1942, Margot, sora de 16 ani a Annei Frank, a primit ordinul de deportare. In zorii zilei urmatoare, familia Frank s-a ascuns in "anexa secreta" . Mai tarziu li s-au alaturat asociatul in afaceri al lui Otto Frank, Van Damm, impreuna cu familia si doctorul Albert Dussel.

Ascunzatoarea se gasea la etajul cladirii unde functionase pana atunci firma lui Otto Frank. Peste zi, cei 8 ocupanti ai anexei secrete trebuiau sa fie foarte linistiti pentru a nu fi observati de lucratorii de la parter.

Alte referate despre: jurnalul annei frank, jurnalul annei frank referat, rezumat jurnalul annei frank

Plan de afaceri IMM - mobilier

-Siguranţa locului de muncă;
-Creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru;
-Asigurarea comenzilor la toată capacitatea de producţie a societăţii;
-Siguranţa pieţei de desfacere;
-Sursa de finanţare a investiţiilor necesare pentru menţinerea competitivităţii;
-Reducerea costurilor;
-Dividende din profitul societăţii.

Alte referate despre: plan de afaceri imm - mobilier, plan de afaceri imm, plan de afaceri imm-uri

Uniunea Europeana - trecut, prezent, viitor

Tratatul Uniunii Europene a creat Uniunea Europeana si a avut intentia de a extinde integrarea politica, economica si sociala dintre statele membre. Dupa discutii lungi a fost acceptat de catre Consiliul European la Maastricht, Olanda, in decembrie 1991. Astfel scopul principal al Uniunii Europene va fi Uniunea Economica si Monetara (UEM). Sub UEM membrii UE trebuie sa adopte o singura moneda pana in 1999. Tratatul Maastricht desemeana impunea niste criterii stricte pe care statele membre trebuiau sa le indeplineasca inainte de a intra in UEM. Deasemenea tratatul a creat noi structurii proiectate pentru a crea politici de securitate si straine mai integrate si pentru a incuraja o cooperarea mai mare intre guverne in ceea ce priveste chestiuni judiciare si legate de politie. Statele membre au acordat organelor de guvernare ale Uniunii Europene mai multa autoritate in anumite domenii, inclusiv cele legate de mediu, sanatate, educatie si protectia consumatorului.

Alte referate despre: eseu uniunea europeana trecut prezent viitor, uniunea europeana trecut prezent viitor si perspective, uniunea europeana - trecut prezent viitor

Belgia

Belgia apare ca un mare amfiteatru cu altitudini ce scad pe directia SE-NV din Ardeni catre Marea Nordului.Se disting 2 mari regiuni cu conditii naturale diferite:Ardenii si regiunea de NV.Mai inalta,fomata din roci dure(sisturi cristaline,calcare, gresii), regiunea Ardeni(Ardennes) include masivul Ardeni propriu-zis(altitudinea maxima 694 m,Signal de Botrange), traversat de vai cu meandre adancite uneori cu 200-300 m,si platoul Condroz(altitudinea 200-300 m),fragmentat de culoarul Sambre-Meuse (altitudinea 100-150 m),vechi bazin carbonifer.

Alte referate despre: referat belgia, belgia, belgia referat

Regimul politic al Belgiei

In acelasi timp, Constitutia retine existenta a patru regiuni lingvistice, si anume: regiunea de limba franceza, regiunea de limba olandeza, regiunea bilingva Bruxelles si regiunea de limba germana. Fiecare comuna a Regatului face parte dintruna din cele patru regiuni lingvistice. Desi exista comunitati lingvistice distincte, ceea ce presupune existenta unor grupuri diferite din punct de vedere etnic, totusi, Constitutia foloseste notiunea de „natiune", adica de grupare etnica, compacta, care prezinta trasaturi comune din punct de vedere istoric, cultural, lingvistic, spiritual etc. Potrivit art. 33 din
Constitutie, toate puterile emana de la natiune si sunt exercitate în formele stabilite prin Legea fundamentala.

Alte referate despre: regimul politic al belgiei, regimul politic in belgia, regimul politic din belgia
Referate afisate : 15
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles