Onu referat

UE si sistemul ONU

Organizatia Natiunilor Unite este cea mai importanta Organizatie Internationala din lume. Fondata in 1945 dupa Al Doilea Razboi Mondial, are 192 de state membre. ONU are misiunea de a asigura pacea mondiala, respectarea drepturilor omului, cooperarea internationala si respectarea dreptului international. Sediul central al organizatiei este situat inNew York.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 586kb
Downloads: 992
Materia: Stiinte Politice

Conceptul de politica industriala in UE

Principiile politicii industriale,care reies din prevederile legislatiei secundare si din actiunile institutiilor comunitare sunt urmatoarele:
-acceptarea limitata a principiului interventiei;
-coordonarea actiunilor Statelor Membre sub indrumarea Comisiei;
-interconectarea cu alte politici;
-competenta explicita si legata de imprejurari,dar nu exclusiva,a U.E.

Alte referate despre: conceptul din politica industriala, conceptul de politica industriala a ue, politica industriala

NATO in relatie cu alti parteneri internationali

Una din caracteristicile perioadei post Război Rece în ceea ce priveşte cooperarea internaţională, fiind chiar un model în acest domeniu, este dezvoltarea unei apropiate relaţii de cooperare între NATO şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare Europeană). Încă din 1996, NATO şi OSCE s-au angajat într-o continuă dezvoltare a proceselor de interacţiune politică şi cooperare, fapt ce s-a materializat şi în contactele frecvente dintre oficialii celor două organizaţii.

Alte referate despre: romania in relatiile cu alti parteneri internationali, relatii publice din perspectiva internationala, relatii financiare si monetare internationale

Carta ONU

Cele sase organe principale ale ONU sunt: Consiliul de Securitate, Secretariatul, Adunarea Generala, Consiliul Economic si Social, Consiliul de Tutela si Curtea Internationala de Justitie (art.7 alin.1 din Carta ONU). Lor li se mai adauga unele organe subsidiare (Fortele de urgenta sau de observatie pentru mentinerea pacii, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare etc.), organizatii inter-guvernamentale si institutii specializate (Organizatia Internationala a Muncii, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Organizatia Mondiala a Comertului,

Alte referate despre: carta onu, carta onu referat, carta onu download

Rolul ONU in solutionarea litigiilor internationale - eseu

«Pacea»-la acest cuvint,oasele stramosilor nostri ar tesari din morminte,iar noi aproape de un secol nu stim de razboaie si in mare parte noi ii datoram aceasta unei din cele mai cunoscute organizatii din lume-« Organizatiei Natiunilor Unite » sau prescurtat-ONU,care este menita sa apere pacea si sa sprijine progresul social si economic in lume (in prezent sunt 192 state-membre ONU).

Alte referate despre: rolul onu in solutionarea litigiilor internationale - eseu, rolul onu in solutionarea litigiilor internationale eseu, rolul onu in solutionarea litigiilor internationale la etapa actuala

ONU

"ONU"
Fondata de guvernele unei lumi macinate de razboaie, ONU era menita sa apere pacea si sa sprijine progresul social si economic. Chiar daca nu are autoritate globala, ea a facut progrese importante.
"ONU"

Alte referate despre: onu referat, onu, rolul onu in rezolvarea conflictelor din perioada contemporana

UE drepturi si libertati cetanesti

Cele 12 stelute aurii de pe steagul albastru al U.E nu reprezinta numarul de state membre, asa cum poate ar fi mai multi tentati sa creada. In diferite culturi ,12 este un numar care simbolizeaza perfectiunea, in timp ce forma in care sunt asezate, cercu, este un simbol al unitati.

Alte referate despre: drepturi si libertate cetanesti, referate - ue drepturi si libertati cetanesti, ue drepturi si libertati cetanesti

Structuri nationale si internationale specializate sau cu atributii in protectia mediului

România este membru din anul 1955.
Sistemul ONU cuprinde 15 agenţii specializate:
1. Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) - a luat fiinţă în anul 1919, are sediul la Geneva, elaborează politicile şi programele destinate ameliorării condiţiilor de muncă şi posibilităţilor de angajare, fixând totodată normele internaţionale utilizate în toate ţările lumii în domeniul forţei de muncă.

Alte referate despre: organizatii cu atributii privind protectia mediului, structuri organizatorice nationale si internationale-lupte libere, transportul aerian national si international

Agentia Internationala pentru Energie Atomica si armele de distrugere in masa

Agentia Internationala pentru Energia Atomica (AIEA) a fost infiintata cu ocazia Conventiei ONU de la New York din 26 octombrie, 1956, in scopul controlului activitatilor necleare ale tuturor statelor lumii, ca urmare a semnalului de alrma tras d catre presedintele american Eisenhower in lucrarea « Atomi pentru pace » inaintata Adunarii Generale a ONU in anul 1953.

Alte referate despre: energia atomica si armele de distrugere in masa, agentia internationala pentru energie atomica, agentia internationala pentru energia atomica

ONU - Incalzirea globala vine mai repede - cu consecite mai grave

Energia nucleara - alternativa pentru protectia mediului?
In vederea reducerilor emanatiilor de bioxid de carbon in atmosfera, se propune o mai intensa exploatare a energiei nucleare. Ecologistii protesteaza oferind ca alternativa exploatarea mult mai intensa a energiei solare si eoliene, industria carbunelui, inca puternic subventionata in unele tari europene, pledeaza in favoarea traditionalelor centrale cu carbuni, dar cu tehnologie modernizata. Se propun taxe suplimentare pe carburanti in transporturile navale, sursele de energie - petrolul si gazele naturale risca sa se transforme in instrumente politce.

Alte referate despre: lecti power point despre incalzirea globala cu mai multe imagini, incalzirea globala referat, incalzirea globala

Romania perspective pentru a deveni membra OCDE - Lucrare de Disertatie

Diplomatie economica
Diplomatia preventiva se aplica intr-un mediu instabil, nelinistit, in momentul in care folosirea fortei sau a constrangerilor pentru rezolvarea intereselor si diferendelor este posibila sau probabila.Diplomatia preeventiva nu ia in calcul orice conflict, interes sau nevoie umana, ea intra in joc atunci cand acestea nu pot fi rezolvate pe cale pasnica. Se fac eforturi mari de mentinere a pacii, iar diplomatia preventiva apare in mijlocul spectrului intre „dezvoltare” si „ajutor”. Ea include: prevenirea crizei ( pentru escalarea ostilitatilor sau raspandirea lor), initiativele preliminare ( actiuni care se concentreaza asupra diferendelor particulare principale si a problemelor lor inainte ca ele sa devina intense) si anticiparea conflictului ( care incadreaza eforturi generale din aria de conflict, pentru crearea unui climat de incredere.

Alte referate despre: romania-perspective pentru a deveni membra ocedo, romania membra ocde marilena pelinescu, romania membra ocde

Somajul

Referat despre Somajul
Biroul International al Muncii (organizatie din cadrul ONU) defineste somerul ca fiind persoana care îndeplineste următoarele conditii:
– are o vârstă de peste 15 ani;
– este apt de muncă;
– nu are loc de muncă;
– este disponibil pentru o muncă salarială sau nesalarială. În România, Legea nr.1 din 1991 (completată ulterior) – „Protectia socială a somerilor si reintegrarea lor profesională” – precizează: „Somerii sunt persoanele apte de muncă ce nu pot fi încadrate din lipsă de locuri disponibile corespunzătoare pregătirii lor”.

Alte referate despre: somajul, somajul in romania, somaj

Organizatii Internationale

Aceasta ofera ajutor practic tarilor in curs de dezvoltare printr-o larga varietate de proiecte tehnice.Una dintre prioritati o reprezinta incurajarea agriculturii si dezvoltarea zonelor rurale, in cadrul unei strategii pe termen lung ce are ca scop cresterea productiei alimentare si asigurarea securitatii alimentare in paralel cu conservarea si gospodarirea resurselor naturale.

In medie FAO are 1.800 proiecte in desfasurare, cuprizand o gama diversificata de obiective, de la gestiunea pamantului la politici posibile prezentate Guvernelor in probleme precum programe forestiere sau strategii de marketing.

FAO se implica in proiecte ce privesc :dezvoltarea sistemelor de irigatii, cresterea animalelor, silvicultura, piscicultura, politici economice si sociale, investitii, standarde de alimentatie.
In general, FAO are unul din urmatoarele 3 roluri :
1.de implementare a propriilor programme
2.de executie a unor programme in numele altor agentii
3.de consultanta si asistenta ...

Alte referate despre: organizatii internationale, organizatiile internationale, organizatii internationale referat

Incercare de definire a visului

Si de la aceasta concluzie Freud a ajuns la ipoteza ca daca încurajam
visatorul sa-si comenteze imaginile viselor sale si sa-si exprime
gândurile sugerate de ele, el va releva fundalul inconstient al
tulburarilor de care se plânge. În sustinerea acestei ideii o sa aduc
pe scurt în discutie tribul Senoi. . Exista o cultura minuscula,
localizata undeva în Malaiezia, de la care chiar si Jung a avut de
învatat. Este vorba de tribul Senoi, care traieste în padurile
ecuatoriale din centrul Malaieziei, departe de orice interactiune cu
civilizatia moderna. Marturiile despre tribul SENOI sunt descrise
pentru prima data în 1969 de catre prof. Kilton Stewart. Aceasta mica
societate nu cunoaste probleme sociale, doar o armonie perfecta care
dureaza de secole; nu se cunoaste când a avut loc vreun conflict în
cadrul acestui trib. Cum au reusit?

Alte referate despre: incercarea de definii democratia cu argumente si opnii, definire visul de perspectiva, organizatia internationala visa definire

Educatia pentru drepturile omului si ale copilului

În anul 1959, Adunarea Generală a ONU a adoptat în unanimitate Declaraţia Drepturilor copilului. Comunitatea internaţională are responsabilitatea apărării drepturilor copiilor. Viitorul omenirii depinde de modul în care copilul este pregătit pentru a avea o viaţă individuală potrivit cu idealurile proclamate în Cartea Naţiunilor Unite. În 1990, la New York, 71 de şefi de state şi guverne au semnat Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile copilului. Acest din urmă document internaţional cuprinde în articolele sale o serie de prevederi referitoare la protecţia copiilor, la respectarea drepturilor acestora.

Alte referate despre: preview referat educatia pentru drepturile omului si ale copilului, educatia pentru drepturile omului copilului, educatia pentru drepturile omului

Traficul de persoane

Educatia. Cele mai multe dintre persoanele care sunt traficate nu si-au incheiat ciclul obligatoriu de educatie. Lipsa de o calificare adecvata, de experienta pe piata muncii, le obliga pe victime sa se orienteze in tarile de destinatie numai spre munci care nu cer indemanare si pricepere foarte mare, unde sunt prost platite, sau spre locuri de munca temporare, desfasurate in conditii precare

Mediul familial. Victimele provin, in general, din familii in care alcoolismul, conflictele si antecedentele penale sunt o constanta, ca si lipsa afectiunii parentale. De aceasta situatie familiala profita multi dintre traficanti in momentul racolarii. Multe dintre victime incearca sa scape dintr-un mediu familial dominat de violenta sau un mediu familial prea constrangator.

Alte referate despre: traficul de persoane referat, trafic de persoane, traficul de persoane

Viena

Din cauza actualelor conditii atmosferice (ca si in cazul altor state europene), cartierele de locuinte se afla predominant spre granita de vest a Vienei, unde poluarea nu s-a facut inca remarcata, in timp ce zona industriala ocupa partea de est a orasului.
Clima

Alte referate despre: congresul de la viena, viena, referat viena

Analiza spatiala a judetului Vaslui in context regional si national

Fond de locuinţe şi condiţii de locuit
Numărul de locuinţe a crescut în perioada 1992 - 2002 cu 451,4 mii respectiv cu 5,9%. În ultimii zece ani s-au îmbunătăţit condiţiile de locuit şi confort ale populaţiei, îmbunătăţire diferenţiată ca intensitate pe medii de locuit urban – rural şi pe regiuni de dezvoltare. La o creştere a numărului de locuinţe cu 5,9% (+451,4 mii locuinţe) în ultimii 10 ani numărul de camere de locuit a crescut în aceeaşi perioadă mai accentuat, cu 9,8% (+1855 mii camere), iar suprafaţa camerelor de locuit a depăşit creşterile de mai sus, atingând 17,7% (+45735 mii mp), creşteri realizate în condiţiile cunoscutei diminuări a numărului populaţiei ţării.

Alte referate despre: analiza spatiala a judetului covasna, analiza judetul vaslui, analiza indicatorilor demografici in judetul vaslui

Protectia mediului

Poluarea aerului în locuităţile urbane, ploile acide, efectele de poluare transfrontieră, distrugerea stratului de ozon, precum şi schimbarea globală a climei rămân probleme ecologice actuale şi de perspectivă, cere prezintă un pericol major pentru ecosisteme şi om. În ultimii 100 de ani temperatura medie a crescut în Europa cu 1,2ºC (pe Terra – cu 0,6ºC). Anii’ 90 au fost cei mai calzi pe parcursul ultimilor 150 de ani.

Alte referate despre: protectia mediului, protectia mediului referat, referat protectia mediului
Referate afisate : 19
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles