Opera romantica germana

Opera romantica germana

In formarea sa muzicala, o foarte mare influenta au avut-o Beethoven si Weber, precum si stilul operei italiene si franceze. In egala masura, a fost influentat de tragedia greaca si de cultura clasica. Sub influenta mitologiei antice, Wagner a fost atras si de cea a celtilor si a popoarelor germanice. In aceasta directie, eroul acestor mituri era considerat de compozitor ca fiind ''un om de actiune, liber in raport cu conditiile istorice existente, in el concentrandu-se insasi esenta nazuintelor eroice si a setei de libertate proprie omului, exprimata intr-o forma generalizata''.

Personajele sale reliefeaza atitudini, idei, sentimente pe care compozitorul le va schimba muzical intr-o forma desavarsita. 1833 este anul in care scrie prima sa opera, inspirata dintr-un basm al lui C. Gozzi, pentru ca a doua sa opera sa fie preluata dupa Shakespeare (Masura pentru masura), numindu-se Dragostea interzisa; in ea este demascata fatarnicia paturilor conducatoare. In 1834 este numit dirijor al ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 649
Materia: Muzica

Romantismul in muzica

Acesta aduce ideea de exprimare a sentimentelor, în dauna acţiunii propriu-zise. Reprezentarea muzicală este direcţionată mai mult spre cuvânt şi imagine vizuală, fapt care înseamnă începutul epocii de glorie a muzicii cu program, specifica genurilor instrumental şi simfonic. Sfârşitul secolului al XIX-lea este dominat de trăsăturile muzicii wagneriene: cromatizarea excesivă şi melodia infinită.
”, „Herman şi Dorothea”)
- concerte: „Concert pentru pian şi orchestră” în la minor op. 54, „Concert pentru vioară şi orchestră” în re minor, „Concert pentru violoncel” în la minor; sonate pentru vioară şi pian; trio-uri pentru pian, vioară şi violoncel; 3 cvartete de coarde, cvintet pentru pian şi cvartet de coarde

Alte referate despre: romantismul in muzica, romantismul in muzica referat, romantism in muzica

Muzica secolului XX

Curentul artistic al expresionismului a aparut in Germania la inceputul secolului XX si se caracterizeaza prin puternica tendinta a creatorilor de a exprima intr-un mod tensionat, spontan trairile interioare (durere, spaima, uimire), de cele mai multe ori exacerbate, cu accent pe subiectivitate si irational. Spiritul noncomformist si puternic contestatar ii defineste pe marii expresionisti.
Expresionismul muzical se manifesta in doua mari directii: una, cunoscuta drept Școala dodecafonica (sau Noua Școala Vieneza), reprezentata de Arnold Schonberg, Alban Berg, Anton Webern, cealalta reprezentata de Igor Stravinski in perioada rusa.

Alte referate despre: muzica secolului 20, muzica secolului xx, muzica secolului 19

Romantismul

Curentul literar este greu de definit el desemnând o realitate (cea artistică) de o complexitate uriaşă în continuă prefacere şi reaşezare în primul rând recalcitrantă la etichetări şi delimitări stricte definitive. Curentul literar este o mişcare literară de o anumită amploare şi durată; convergentă a unor principii generale de natură complexă (artistică, ideologică, filozofică) exprimate în literatură, care se pot subsuma unor viziuni comune într-o anumită perioadă istorică şi rezultanta generală a tendinţelor unei epoci.

Alte referate despre: romantismul muzical, romantismul curent literar, romantismul eminescian

Mihai Eminescu - Poezia iubirii si a naturii

SONETE III
Sonetul este o poezie cu forma fixa ca si gazelul,rondelul si glosa. El este alcatuit din paisprezece versuri impartite in patru strofe: doua catrene si doua tertete sau trei catrene si un distih. Fiecare vers are unsprezece silabe numindu-se astfel endecasilabic in italiana,spaniola, romana ,in limba franceza are doisprezece silabe iar in limba engleza zece silabe si este prin urmare decasilabic. Rima sonetului clasic regular este abba baab cdc dcd. Un sonet are mai multe reguli:nu se poate repeta nici un cuvant(exceptie de la aceasta regula facand elementele gramaticale de tipul conjunctiilor,prepozitiilor si verbelor auxiliare) iar ultimul vers trebuie sa fie o concluzie.

Alte referate despre: mihai eminescu poezia iubirii si a naturii, mihai eminescu - poezia iubirii si a naturii, mihai eminescu poezia iubiri si a naturi

Romantismul in arte

Romantismul a luat nastere in Anglia, de unde s-a extins in Germania si Franta, apoi in intreaga Europa.Acest current cultural s-a manifestatsi si in muzica, s-a ridicat impotriva rigorilor, a dogmatismului estetic, a ratiunii reci si a ordinii, propunandu-si sa iasa din conventional si adstract.Romantismula sustinut manifestarea fanteziei si exprimarea sentimentelor, a originalitatii, spontaneitatii si sinceritatii emotionalem, promovarea libertatii de expresie.

Alte referate despre: romantismul in artele plastice, romantismul in arte, romantismul in arte plastice

Personalitati muzicale

Ca o recunoaştere a valorii activităţii sale, a fost ales preşedinte al Asociaţiei corurilor şi fanfarelor române din Banat şi inspector general de muzică pentru şcolile normale din toată ţara. Din creaţia sa muzicală, cea mai valoroasă rămâne creaţia corală, din care dăm câteva titluri ce trec cu succes pragul în mileniul trei: Răsunetul patriei, Răsunet de la Crişana, Răsunetul Ardealului, Ana Lugojana, Peste deal, Bobocele şi inele, Coasa, Grânele vara se coc, Negruţa, Vraja etc. Din simpla însuşire de titluri se poate observa grija sa pentru realizarea şi apoi consolidarea României mari, idee pentru care a militat şi a luptat, cu armele sale, toată viaţa.

Alte referate despre: personalitati muzicale, personalitati muzica, personalitati muzicale in clasicism

Nazismul

Dupa întâlnirea din februarie 1920, partidul lui Hitler si-a schimbat
numele in Partidul National German Muncitoresc. Noul partid a crescut
încet, si in pricipal in Bavaria. Convins de necesitate, intr-adevar,
pentru ca valoarea violentei sa se sfârseasca partidul a organizat
Sturmabteilungen (Trupele Furtuna), sau SA, pentru a le pazi
întâlnirile; pentru a perturba întâlnirile democratilor liberali,
socialistilor si comunistilor, si pentru a persecuta evreii în special
pe vânzatorii evrei. Erau ajutati în aceste activitati de niste
ofiteri ai armatei de exemplu Ernest Röhm.

Alte referate despre: nazismul, hitler si nazismul, nazismul referat

Simbolismul european si romanesc

Poezia simbolista romaneasca apare la sfarsitul secolului al XIX-lea,perioada macinata de adanci contradictii sociale.Pe fondul inapoierii industriale si al unei agriculturi ce mai pastra ramasite feudale,contradictiile dintre clase se ascut.Creatia literara de la sfarsitul secolului trecut si inceputul secolului nostru exprima o stare de spirit antiburgheza.Scriitorii devin tot mai sensibili la suferintele "dezmostenitorilor" , ei dezvaluie exploatarea si asuprirea,comunica exasperarea provocata de monotonia vietii provinciale din acea vreme.

Alte referate despre: simbolismul european, simbolismul european studiu de caz, studiu de caz simbolismul european

Alexandru Lapusneanul - nuvela romantica

"Alexandru Lapusneanul - nuvela romantica"
Nuvela are ca tema lupta pentru putere in epoca medieval. Evocarea artistica a celei de-a doua domnii a lui A.L (1564-1569) evidentiaza lupta pt impunerea autoritatii domnesti si consecintele detinerii puterii de un domnitor crud, tiran.

Alte referate despre: alexandru lapusneanul nuvela romantica, alexandru lapusneanul-nuvela romantica, alexandru lapusneanul nuvela romantica demonstratie

Germania

Germania,localizată în centrul Europei, Germania se învecinează cu nouă ţări europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franţa, Luxemburg, Elveţia, Austria, Republica Cehă şi Polonia. De asemenea Germania are ieşire directă la Marea Baltică şi la Marea Nordului.Germania

Alte referate despre: referat germania, germania, capitala germaniei

Istoria Germaniei

Dezvoltarea rapida a capitalismului face din Germania la inceputul
secolului 20, a doua mare putere independenta a lumii.

Alte referate despre: istoria germaniei, istoria germaniei referat, istoria germanilor

Europa romantica si Europa gotica

In lacasurile de cult, slujba ocupa majoritatea timpului, munca manuala fiind redusa la strictul necesar. Mari organizatori de pelerinaje, cu deosebire ai celui spre manastirea spaniola Santiago de Compostella, benedictinii de la Cluny au presarat aceste drumuri cu biserici, dand astfel un mare impuls artei romanice.

Alte referate despre: europa romanica si europa gotica, europa romantica, mihai eminescu ultimul mare romantic din europa

Germania nazista si Miscarea Legionara 1933 - 1940

Reprezentantii sai extremisti au infiintat pe data de 10 februarie 1935 Partidul Popular German din Romania. Andreas Schmidt, care fusese numit in 1940 de catre Berlin in functia de conducator al Grupului etnic german din Romania (Volksgruppenführer) a fondat pe data de 9 noiembrie 1940 Partidul Muncitoresc National-Socialist German al Grupului etnic german din Romania.

Alte referate despre: in 1940 miscarea legionara, miscarea legionara, miscarea legionara din romania

Germania

5. Valea Rinului are un climat bland, de adapost, favorabil culturii de vita-de-vie. Rinul traverseaza cea mai populata si mai dezvoltata regiune a Germaniei, fiind cea mai importanta artera fluviala a Europei.

Alte referate despre: imperiul romano-german, germania referat, lista verbe neregulate germana

Agresiunea germana in vest

Agresiunea germana in vest rn-in aprilie 1940 armatele germane au invadat Danemarca si Norvegia , acaparand bazele navale si aeriene ale celor doua tari rn-la 9 aprilie Germania debarca in Norvegia chiar daca cu o zi inainte Aliatii minasera apele Norvegiei rn-tot la 9 aprilie germanii dau un ultimatum regelui Christian al-10-lea al Danemarcei rn-Consiliul de Ministri condus de Stauning accepta cererile germanilor si capituleaza rn-la 9 aprilie marina germana trece de stramtoarea Skaggerak si intra in fiordutile capitalei rn

Alte referate despre: agresiunea germana in vest, germania de vest in perioada postbelica, germania de vest si de est dupa 1945

Republica Federala Germania

Unii politicieni considera ca conditiile grele impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919 si problemele economice ale crizei economice mondiale incepand cu 1929 i-au permis partidului nazist al lui Hitler, NSDAP, sa obtina un procentaj mare din sufragii si in cele din urma sa formeze un nou guvern in 1933, cu Hitler in functia de cancelar.

Alte referate despre: republica federala germania ca stat federal, republica federala germania, republica federala germana

Modelul german de management

a). sistemul de pensii cu următoarele reguli:
- constituirea fondului de pensionare se face cu participarea tuturor angajaţilor, contribuţia fiind de 9,75%. Sunt exceptaţi persoanele cu venituri mici şi cei care lucrează sub 15 ore/săptămână;
- de regulă, vârsta de pensionare este de 65 ani;
- există şi scheme suplimentare privind pensiile prin constituirea unor fonduri de capitalizare la societăţile de asigurare, care sunt garantate de stat în caz de faliment;
- raportul dintre numărul de pensionari şi forţa de muncă activă este de 1 la 3;

Alte referate despre: modelul german de management, model german de management, importanta acordata factorului uman in modelul german de management

Regimul politic al republicii federale Germania

b) atât în Italia, cât si în Germania, Constituantul, neîntrunind pe deplin atributele suveranitatii, a actionat, practic, sub un regim de ocupatie, aliatii influentând astfel procesul de adoptare a legii fundamentale. De altfel, o asemenea „influenta" a fost exercitata în aceeasi perioada, si în Japonia, precum si în statele europene aflate sub controlul sau chiar sub ocupatia sovietica;

Alte referate despre: regimul politic al republicii federale germania, regimul democratic al republicii federale germania, regimul poltical republicii federale germania
Referate afisate : 19
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles