Operatii cu numere rationale pozitive

Numere Rationale

Dacă atunci ecuaţia dată este echivalentă cu 2x2-mx+m=(x-3)(2x-4), ceea ce, după efectuarea înmulţirilor şi reducerea termenilor asemenea, conduce la(m-10)x=m-12. Dacă ,atunci ultima ecuaţie are soluţia, iar acesta este impune Prin urmare, dacă atunci ecuaţia dată are soluţia, iar aceasta este .

Egalitatea din enunţ poate fi scrisă sub forma (x+3)(y-1)=1. (1)Fie (x,y) o pereche de numere întregi ce verifică (1). Având în vedere că x+3, y-1 , egalitatea (1) are loc dacă şi numai dacă x+3=y-1=-1 sau x+3=y-1, de unde x=-4, y=0 sau x=-2, y=2.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 35kb
Downloads: 6773
Materia: Matematica

Numerele lui Fibonacci

Reproducem cu mici schimbari aceasta solutie.Intreptand gnomonii care completeaza patratul unitate pana la orice patrat intreg , fig a) obtinem o figura in forma de scara, cu trepte egale de cate 2 casute care se poate continua la infinit, b).Intrerupand aceasta figura la orice coloana din dreapta obtinem o serie de figuri in scara care reprezinta toate numerele intregi patrate perfecte.Figura ne arata ca printre numerele intregi- patrate perfecte- nu se afla si nici nu se pot afla numere care sa satisfaca conditia problemei.Deci numarul cautat este o fractie de forma .

Dup ace scadem si adunam 5 la si aducem la acelasi numitor obtinem:
respectiv
Potrivit enuntului. , , sunt numere intregi, patrate perfecte.Asemenea numere exista , cu conditia ca sa existe doi gnomoni alaturati si egali de forma BEFGDC si EHJKGF(fig 223.a)). avand fiecare un numar de 5n2 casute.Atunci scazand din patratul AEFG (m2) gnomonul BEFGDC (5n2), obtinem patratul ABCD ...

Alte referate despre: numerele lui fibonacci, numerele lui fibonacci in biblie, referat numerele lui fibonacci

Numere prime - divizibilitate

Un negustor grec avea trei fii. Dupa moartea sa, el lasa mostenire celor trei copii ai lui 19 camile.Dar el le-a spus copiilor sa le imparta in felul urmator : fiul cel mare sa ia jumatate din numarul camilelor, cel mijlociu 1/4 din toate camilele, iar cel mai mic 1/5 din numarul lor.
Dupa moartea tatalui lor, cei trei feciori au incercat sa imparta intre ei camilele asa cum lasase cu limba de moarte parintele lor. Dar neizbutind sa faca imparteala, au cerut sfatul invatatului Pitagora. Astfel ca Pitagora se duse impreuna cu tanarul in grajd si ii dadu acestuia o camila, spunandu-i ca acum daca va merge acasa va putea rezolva problema mostenirii fara nici o dificultate. Tanarul se duse acasa putin nedumerit, dar cand ajunse acasa isi dadu seama ca acum avea 20 de camile si totul se putea rezolva mai usor.

Alte referate despre: numere prime - divizibilitate, divizibilitatea numerelor prime, numere prime si divizibilitate

Divizibilitatea numerelor

Se mai spune: “a se divide cu b”, “b divide pe a “, “b este divizor al lui a”, “a este multiplu al lui b”. Daca a si b sunt numere naturale, b | a se citeste “b divide pe a” sau 2 | 6.

Alte referate despre: divizibilitatea numerelor, divizibilitatea numerelor naturale, divizibilitatea numerelor intregi

Multimea numerelor complexe

Multimea numerelor complexe
ℂ =ℝ x ℝ ={(x, y) | x, yℝ}= {z | z=x+iy, x,yℝ} – mulţimea numerelor complexe;

Alte referate despre: multimea numerelor complexe, referat multimea numerelor complexe, multimea numerelor complexe referat

Numere complexe in forma algebrica

Numere complexe in forma algebrica
Fie , ,
Se numeste partea reala a numarului complex
Se numeste coeficientul partii reale a numarului complex
Se numeste modulul numarului complex ,
Se numeste conjugatul numarului nr notat

Alte referate despre: numere complexe sub forma algebrica, numere complexe in forma algebrica, numere complexe sub forma trigonometrica

Notiuni de teoria numerelor complexe si serii

Definiţie : Numerele complexe au apărut in literatura matematică din necesitatea construirii unei soluţii a ecuaţiilor de gradul doi cu Δ=b2 -4ac< 0. Dar definiţia lor sau este criticabilă chiar dacă ne referim numai la faptul că are doua redecini şi nu se poate preciza care dintre ele este i .

Alte referate despre: teoria numerelor complexe, teorie numere complexe, teoria numerelor complexe la matematica

Numerele si legile hazardului

Numerele si legile hazardului - Numerele sunt prezente in viata noastra zi de zi, fie ca invatam,muncim sau pur si simplu mergem pe strada. Istoria lor este insa mult mai indepartata decat ne-am putea imagina.Numaratul, util inca de la inceputul vietii pe pamant, le-a dat mare bataie de cap stramosilor nostri indepartati.

Alte referate despre: legile hazardului, legea numerelor mari, legea numerelor mari- bernoulli

Numere complexe

În matematică, numerele complexe au apărut ca soluţii ale ecuaţiilor de forma , cu p număr real strict pozitiv, aşa cum numerele iraţionale apăruseră din necesitatea de a descrie soluţii ale ecuaţiilor de forma , unde q nu este un pătrat perfect.

Alte referate despre: numere complexe, referat numere complexe, numere complexe referat

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Pentru fazorul curentului I, care este reprezentat pe axa numerelor reale, proiecţia pe axa numerelor imaginare este nulă şi fazorul curentului va fi : I = I + j • 0 = 2 A.

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, circuite electrice in curentul alternativ

Sistemul numeric la egipteni

Sistemul de numeratie egiptean si adoptarea lui inca de la inceputurile civilizatiei din valea Nilului au izvoratm, evident, din necesitati de ordin social-economic specifice tarii. Egiptul, ca monarhie unitara si strict centralizate se intinde de la nord la sud, ca o panglica subtire, pe o lungime de peste 1000 Km. Fiecare provincie, fiecare domeniu agricol - s-ar putea zice – formeaza o celula a acestui corp peste masura de lung.

Alte referate despre: aritmetica si teoria numerelor la egipteni, numere cuantice, zeii egipteni

Valoarea fomativa a basmelor in educarea trasaturilor pozitive de caracter

Ascultand povesti, copiii fac comparatii, asemanari, deosebiri, si din aceasta confruntare apare atitudinea personala, critica, fata de situatiile din povestire. Din faza de uimire de la inceput, copilul trece la a doua faza, aceea de meditatie, care coincide cu confruntarea pe plan mintal unde se stabilesc legaturi generale, asocierea intamplarilor noi cu altele vechi, gasirea unor solutii, si de aici trece la ultima faza- luarea atitudinii- acordulsau dezacordul cu actiunea, cu faptele si situatiile in care se afla eroii pozitivi sau negativi.

Alte referate despre: trasaturi pozitive de caracter, trasaturile pozitive de caracter, lumea povestilor in formarea trasaturilor pozitive de caracter

Argumente rationale pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu

Ele arata ca existenta lui Dumnezeu poate fi demonstrata intr-o oarecare masura prin argumente rationale.Aceste argumente au primit abia in epoca moderna o forma logica adecvata, pe care i-au dat-o filosofi ca : Descartes, Leibniz, Kant, Voltaire etc. Fragmentar, argumentele se intalnesc si la filosofii antici (Socrate, Aristotel, Cicero, Seneca), Sfintii Parinti (Sf.Vasile cel Mare, Sf. Ioan Damaschin) si teologii moderni (I.G.Savin).

Alte referate despre: argumente rationale pentru dovedirea existentei lui dumnezeu, argumente pro si contra existentei lui dumnezeu, argumentele existentei lui dumnezeu

Interdictia abuzului de pozitie dominanta

1. Poziţia dominantă: conţinut
Poziţia dominantă reprezintă acel nivel al puterii economice care permite unei firme să influenţeze în mod covârşitor condiţiile în care se manifestă concurenţa pe piaţa relevantă; ea se comportă în mare măsură independent de concurenţii, clienţii şi, în final, de consumatorii săi.

Alte referate despre: abuzul de pozitie dominanta, abuzul de pozitie dominanta referat, abuz de pozitie dominanta

Memorarea numerelor

Pentru a obtine acelasi numar de biti sunt adaugate zerouri nesemnificative.Atunci cand se reprezinta un numar intreg cu semn primul bit din stanga reprezentarii numarului va fi folosit pentru precizarea semnului,astfel:1-numar negativ si 0-numar pozitiv.De exemplu,daca se citeste un numar intreg fara semn(numarul 9)folosind un spatiu de memorie de 16 biti,atunci reprezentarea numarului va fi:9(10)=1001(2)
0000 0000 0000 1001 biti nesemnificativi/reprezenatrea in binar a numarului 9
Cu cei 16 biti,numarul cel mai mare care se poate reprezentac este:
1111 1111 1111 1111 16 cifre binare

Alte referate despre: memorare numere, test de memorat numere, memoria calculatoarelor numerice

Influenta religiei si pozitiei sociale asupra comportamentul electoral

Guy Michelat şi Michel Simon au elaborat două modele ale acestui sistem simbolic. Primul este structurat in jurul religiei şi pune accentul pe valorile familiei, căminului şi muncii, patrimoniu simbolic şi material fără de care individul nu îşi concepe existenţa. Acest sistem de valorizare şi reprezentare este caracteristic in general celor care votează cu partidele de dreapta.

Alte referate despre: influenta claselor sociale asupra comportamentului consumatorului, influentele sociale asupra comportamentului sexual, influenta clasei sociale asupra comportamentului consumatorului

Israel - pozitie geografica

Apele - Cel mai important rau este Iordan-ul , ce formeaza granita cu Iordania , cu izvoarele in Muntele Hermon . Lacuri : Hule , Tiberiada, Marea Moarta . Vegetatia - Vegetatia de padure este prezentata in MuntiiGaliei (pin) . In zona mediteraniana : maquis , iar in jumatatea sudica , desertica , vegetatia este constituita din plante xerofite .

Fauna- hiene, cerbi , antilope , lupi , pasari migratoare , manguste . Exista 3 parcuri nationale in care sunt protejate : jderul de piatra si vulturul de patat . Soluri : jeltoziomuri , crasnoziomuri , cernoziomuri , iar in zona desertica calcisoluri . Populatia si asezarile umane - este formata din evrei 82% , palestinieni 18,1%, armeni , cerchezi etc. Densitatea maxima a populatiei se inregistreaza la Tel Aviv ( peste 6500 loc. pe Km patrat ) .

Alte referate despre: israel pozitie geografica, israel-pozitie geografica, israel pozitia fizico geografica
Referate afisate : 17
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK