Operatiuni de justificare avansuri la trezorerie

Contabilitatea cheltuielilor de exploatare

Cheltuielile sunt reprezentate de totalitatea operatiilor economice care afecteaza patrimoniul intreprinderii prin diminuarea activului, cum ar fi consumul de materiale, sau prin marirea pasivului, ca de exemplu, inregistrarea obligatiei de plata pentru utilitati prestate de terti (apa, gaze, curent electric).

Organizarea contabilitatii cheltuielilor are la baza conceptia dualistica specifica tarilor cu economie de piata dezvoltata si anume:
contabilitate financiara, care cuprinde in obiectul sau evaluarea si inregistrarea cheltuielilor grupate in functie de natura activitatilor (de exploatare, financiara, exceptionala) si de natura resurselor utilizate (cheltuieli cu materii prime, materiale, de personal, servicii primite, amortizari).
contabilitatea de gestiune, care cuprinde in obiectul sau contabilizarea cheltuielilor grupate dupa destinatia si functia lor pe feluri de produse, lucrari si servicii.

La organizarea cntabilitatii financiare a cheltuielilor se tine seama de unele ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 43kb
Downloads: 21
Materia: Economie

Contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor - lucrare de diploma

În noul sistem contabil din România contabilitatea financiară operează cu conceptul dualist , adică cuprinde contabilitatea financiară şi de gestiune.Contabilitatea financiară descrie circuitul patrimonial al societăţii luat în totalitatea şi structuralitatea sa.

Alte referate despre: contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor - lucrare de diploma, proiecte de diploma contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor, contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor

Situatiile financiare ale institutiilor de credit

In acelasi Ordin nr 6 este prevazut faptul ca administratorii, directorii financiari-contabili, contabilii-şefi, orice alte persoane care au obligaţia gestionării patrimoniului instituţiilor de credit răspund, potrivit legii, pentru însuşirea şi aplicarea corectă a acestor reglementări. De asemenea, aceste persoane răspund pentru adaptarea corespunzătoare a programelor informatice utilizate pentru prelucrarea datelor financiar-contabile, precum şi pentru exactitatea şi realitatea datelor care sunt prelucrate, respectiv înscrise în situaţiile financiare periodice.

Alte referate despre: situatiile financiare ale institutiilor de credit, situatii financiare ale institutiilor de credit, analiza financiara a institutiilor de credit

Rezultatul exercitiului - atestat

Rezultatul exercitiului - atestat
In cadrul cheltuielilor efectuate pentru realizarea veniturilor se includ : cheltuielile de exploatare,respectiv cheltuielile cu materii prime,materiale si marfuri, cheltuieli cu lucrarile si serviciile execuate de terti,cheltuielile cu personalul,cheltuielile cu impozitele, taxele si varsamintele asimilate,cheltuielile cu amortizarea capitalului imobilizat, cheltuielile cu primele de asigurare care privesc activele fixe si circulante, cheltuielile cu primele de asigurare pentru personal impotriva accidentelor de munca, contributiile care conditioneaza organizarea si functionarea activitatilor respective potrivit normelor legale in vigoare, alte cheltuieli de exploatare; cheltuieli financiare, respectiv cheltuieli privind titlurile de plasament cedate, cheltuieli din diferente de curs valutar, cheltuieli cu dobanzile, pierderi din creante legate de participatii, alte cheltuieli ...

Alte referate despre: rezultatul exercitiului atestat, rezultatul exercitiului-atestat, referate rezultatul exercitiului atestat

Contabilitatea cheltuielilor

6012 3012
CH. CU COMBUSTIBILII COMBUSTIBILI

Alte referate despre: contabilitatea cheltuielilor, contabilitatea cheltuielilor si veniturilor, contabilitatea cheltuielilor de exploatare

Contabilitatea - intreprinderea

Contabilitatea - intreprinderea
Sistemul actual de contabilitate din tara noastra este organizat in doua circuite :
a) CONTABILITATE FINANCIARA – este normalizata si are la baza norme utilitare pentru toate societatile . Obiectivul principal al acesteia este acela de a furniza informatii utile atat pentru necesitatile proprii ale intreprinderii(management), cat si pentru utilizatorii externi.
b) CONTABILITATE INTERNA DE GESTIUNE - are cas cop evidentierea analitica a proceselor interne ale unei societati. Aceasta furnizeaza , in principal, informatii utilizate de managementul intreprinderii .

Alte referate despre: contabilitate intreprindere individuala, contabilitate intreprindere, proect contabil-intreprindere de productie

Operatiuni in devize

În contabilitate se folosesc conturile 3721 “Poziţie de schimb” şi 3722 “Contravaloarea poziţiei de schimb” care realizează corespondenţa între contabilitatea în devize şi contabilitatea în lei.

Alte referate despre: operatiuni in devize, contabilitatea operatiunilor in devize, operatiunile in devize

Operatiunile de leasing

Operatiunile de leasing avand ca obiect utilizarea bunurilor mobile corporale fac parte dintre operatiunile pentru care locul prestarii este situat in tara in care beneficiarul isi are stabilit sediul activitatii economice sau un sediu permanent ori, in lipsa unui astfel de sediu, domiciliul sau resedinta sa obisnuita, pentru care serviciile sunt prestate.

Alte referate despre: operatiuni de leasing, contabilitatea operatiunilor de leasing, operatiunile de leasing

Gestiunea trezoreriei

La nivel intreprinderii deficitul de trezorerie reprezinta un element esential dar si o restrictie a gestiunii financiare a intreprinderii, in care se concretizeaza rezultatele modului de realizare a activitatii si de respectare a echilibrului financiar.
In sens restrans, trezoreria neta este diferenta dintre fondul de rulment si nevoia de fond de rulmen, respectiv excedentul sau deficitul de trezorerie.

Alte referate despre: gestiunea trezoreriei, gestiunea trezoreriei entitatilor economice, gestiunea trezoreriei intreprinderii

Operatiuni in afara bilantului

"Angajamente de finantare":
901 "Angajamente în favoarea altor bănci"
902 "Angajamente primite de la alte bănci"
903 "Angajamente în favoarea clientelei"
904 "Angajamente primite de la clientela financiară si institutiile
administratiei publice"

Conturile de angajamente date de bancă în favoarea altor bănci sau în
favoarea clientilor ( 901 si 903) sunt conturi de activ, se debitează la semnarea contractului de finantare în corespondentă cu contul 999 "Contrapartida" si se creditează la punerea la dispozitie a fondurilor, în corespondentă cu acelasi cont. Conturile 902 si 904, prin care banca primeste angajamente sunt conturi de pasiv. Se creditează cu angajamentele de finantare primite de către bancă în favoarea altor bănci sau în favoarea clientelei financiare si institutiilor administratiei publice. Se debitează cu utilizarea sau stingerea angajamentelor de finantare.

Alte referate despre: operatiuni in afara bilantului, contabilitatea operatiunilor in afara bilantului, plan de conturi in afara bilantului

Contabilitatea trezoreriei

Asigura furnizarea informatiilor necesare stabilirii patrimoniului national, executiei bugetului public national precum si intocmirii balantelor financiare si a bilantului, pe ansamblul economiei nationale.
Din punct de vedere al contabilitatii, prin trezorerie intelegem ansamblul obligatiilor monetare si financiare pe care le deruleaza un agent economic, pentru procurarea mijloacelor circulante banesti de care are nevoie. Contabilitatea trezoreriei asigura evidenta existentei si miscarii investitiilor financiare, disponibilitatilor in conturi la banci si in casa,creditelor bancare pe termen scurt si altor valori de trezorerie.

Alte referate despre: contabilitatea trezoreriei, contabilitatea trezoreriei referat, contabilitatea trezoreriei licenta

Operatiuni valutare

In principal, bancile comerciale fac operatiuni cu caracter economic (acoperitor) si in scop asigurator, prin vanzarea-cumpararea la vedere si la termen.

Bursele de valori completeaza activitatea facuta de banci cu operatiuni de vanzare-cumparare in scop speculativ.

Casele de schimb realizeaza operatiuni imediate (la vedere) pentru scopuri economice.

In functie de timp, tipurile de operatiuni posibile pe piata valutara sunt : operatiuni la vedere (spot) si operatiuni la termen (forwards).

Alte referate despre: operatiuni valutare, operatiunile valutare, contabilitatea operatiunilor valutare

Operatiuni speciale de piata

Capitoul II - Consideratii Generale.
Oferta Publica Primara (Emisiunea)
-este de regula ulterioara unei majorari de capital al unei societati emitente, in care a fost acordat dreptul de preferinta, pe care unii actionari nu l-au utilizat, iar AGEA a luat decizia oferirii catre public a actiunilor ramase nesubscrise.

Alte referate despre: operatiuni speculative pe piata valutara, contabilitatea operatiunilor speciale, operatiuni desfasurate pe piata interbancara

Planificare si bugetare in managementul trezoreriei

Intrucat fenomenele si procesele economice si sociale pot fi privite la nivel! macro si micro, toate cele trei activitati (previziunea, programarea si planificarea) se intalnesc si sunt, pentru motivele aratate, necesare la fiecare nivel organizatorici Modul de abordare a lor este insa diferit, in functie de importanta care li se acorda si j de existenta unui cadru institutional si organizatoric care sa permita desfasurarea! activitatilor respective.

Alte referate despre: eficienta managementului trezoreriei firmei, referat management trezoreriei firmei master, managementul trezoreriei firmei

Operatiunile bancare

Prinr-o prevedere expresa, cuprinsa in art. 7, Legea bancara interzice oricarei persoane, alta decat o banca autorizata sau o societate autorizata conform legii, sa se angajeze in activitati de atragere de depozite. Aceasta interdictie nu se aplica in cazul atragerii de depozite de catre statul roman, un stat membru (statele membre ale UE si ale Spatiului Economic European) sau organisme publice internationale la care statul roman este membru.

Alte referate despre: operatiuni bancare, operatiuni bancare referat, referat operatiuni bancare

Managementul in cadrul operatiunilor comerciale combinate

Operatiunile in contrapartida se afirma ca modalitati sau mecanisme de conditionare a fluxurilor de marfuri si servicii intre doi sau mai multi parteneri, in sens restrans, ele constand in legarea importului de export, in scopul asigurarii unor schimburi comerciale echilibrate intre partenerii respectivi.

Alte referate despre: operatiuni comerciale combinate, managementul resurselor umane in cadrul societatilor comerciale, managementul carierei angajatilor in cadrul societatilor comerciale
Referate afisate : 16
Medie note: 8.68 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK