Operatiunile valutare

Operatiuni valutare

Operatiunile la vedere presupun realizarea tranzactiei de vanzare-cumparare in momentul t1 , in conditiile de curs valutar economic curent, cu miscarea efectiva a monedei tranzactionate imediat sau in max 48 de ore de la momentul schimbului de monede.
Cursurile la care se efectuiaza operatiunile cu valuta spot se numesc cotatii spot. In scopul realizarii acestor operatiuni-spot, piata valutara utilizeaza cursul valutar economic al pietii, in doua variante:

- cursul valutar economic de cumparare al valutei de la detinator de catre intermediar = bid;
- cursul valutar economic de vanzare al valutei de catre intermediar catre solicitant = ask.

Regula pietei valutare internationale spunea ca exprimarea cursului se face printr-un numar intreg cu 4 zecimale, in prezent pentru monedele care intra in componenta EURO regula spune ca se folosesc cursuri fixe exprimate printr-un numar intreg cu 6 zecimale.
Daca publicarea cursului nu se face distinct pentru vanzare si cumparare, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 60kb
Downloads: 3544
Materia: Finante-Banci

Relatii financiare

Pe piaţa valutară se desfăşoară operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută, valuta fiind considerată marfă, preţul cotaţiei se numeşte curs valutar.
Această operaţiune se desfăşoară, în principal, în schimburile internaţionale dat fiind faptul că este necesar să se asigure resursele financiare pt aceste tranzacţii. Însă, pe lângă operaţiunile de schimb valutar ce se desfăşoară în conexiune cu schimburile internaţionale mai există şi alte tipuri de operaţiuni care depăşesc sfera schimburilor (speculaţia, arbitrajul, intervenţia statului).
Operaţiunile de vânzare-cumpărare, în general, sunt de 2 feluri:
la vedere (denumite şi operaţiuni curente sau pe bani) – constau în tranzacţii ce se efectuează imediat (max 48 ore),
la termen – momentul desfăşurării tranzacţiilor este separat de momentul încheierii tranzacţiilor în cauză.
Sunt operaţiuni care se desfăşoară, în general, în vederea acoperirii necesarului ...

Alte referate despre: relatii financiar monetare internationale, relatiile financiare, relatii financiare

Operatiunile bancare

Referat despre Operatiunile bancare
Doctina considera acest al doilea alineat ca fiind formulat defectuos; se crede ca se exprima vointa de a delimita sumele primite de la banca cu titlu de depozit de sumele primite cu alt titlu: pretul unui bun sau serviciu, gajul asupra unor fonduri, sumele primite cu titlu de consemnare, cele primite cu destinatie precisa de a fi virate etc .

Alte referate despre: operatiuni bancare, operatiuni bancare referat, referat operatiuni bancare

Contractele futures si heding-ul

Contractele futures si heding-ul
Strategia de short hedge se aplică atunci cand se urmăreşte asigurarea împotriva scăderii preţului produselor care se doresc a fi vândute sau împotriva deprecierii valutei care urmează a fi încasată. Pentru aceasta se vor vinde din timp contracte futures, iar in momentul in care are loc vânzarea efectivă a produselor respective sau încasarea sumei în valută, se vor cumpăra contractele vândute. Ca şi în cazul hedging long, orice pierdere fizică înregistrată va fi compensată de câştigul obţinut în piaţa futures. Aşadar, hedgingul presupune blocarea preţului cu mult înainte de a efectua propriu-zis operaţiunile de încasări sau plăţi. În prezent, piaţa futures permite acest lucru pentru intervale de la 1 la 6 luni.

Alte referate despre: contractele futures, contracte futures, contracte futures referat

Moneda euro

Moneda euro
Euro are şi un simbol (€) inspirat din litera grecească epsilon, avînd ca punct de reper leagănul civilizaţiei europene. La nivel grafic, reprezentarea este apropiată de litera E, cu două linii paralele la mijloc, făcînd referire la prima literă din cuvîntul cheie .Europa..

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Dezavantajele integrarii Romaniei

Dezavantajele integrarii Romaniei
În următorii cinci ani, România va trebui să cheltuiască peste 25 de miliarde de euro pentru a atinge standardele Uniunii Europene. Cea mai mare parte a acestei sume va fi plătită de cetăţenii şi firmele din România. Costurile aderarii, pe care românii le vor suporta, sunt costuri publice (care vor fi acoperite din bugetul de stat), costuri private (ce vor fi suportate de societăţile comerciale) şi costuri individuale (ce vor fi plătite de fiecare cetăţean român, pentru reforma sistemului de pensii, pentru reconversie profesională, pentru un alt standard de viaţă).

Alte referate despre: avantajele si dezavantajele integrarii romaniei in ue, dezavantajele integrarii romaniei in ue, avantaje si dezavantaje integrarii romaniei in ue

Burse de valori si marfuri

Intermediarii financiari - mobilizeaza fonduri (active fin.) de la detinatorii de bani (ec.), creându-si datorii (pasive) fata de acestia si emit propriile active catre utilizatorii de fonduri.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Operatiuni in devize

Poziţia de schimb scurtă este determinată de relaţia:
Pasivele într-o monedă străină > activele în aceeaşi monedă

Alte referate despre: operatiuni in devize, contabilitatea operatiunilor in devize, operatiunile in devize

Cecurile de calatorie in valuta American Express si Thomas Cook

Totodata, in baza acordului comercial incheiat cu Compania Nationala Posta Romana, Banc Post pune la dispozitia populatiei instrumente de economisire si prin intermediul a peste 2.600 oficii postale. Banc Post detine o retea de 254 EFTPOS si cea mai extinsa retea de automate bancare (ATM) – 231. Banc Post desfasoara tranzactii internationale conlucrand cu un numar de 107 banci corespondente straine.

Alte referate despre: cecuri de calatorie american express, cecuri de calatorie american expres, cecuri de calatorie

Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila

Referat despre Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila
Dreptul vechi nu continea dispozitii referitoare la intocmirea si pastrarea actelor de stare civila, la modificarea acestora ori la capacitatea juridical a persoanelor fizice. De aceea, dovada nasterii,a casatoriei si decesului se facea prin marturii si prezumtii; astfel, atunci cand trebuia cunoscuta varsta unui copil,acest lucru se afla prin depozitiile unite ale nasilor si preotului care l-a botezat. Mai tarziu,o oarecare evidenta era tinuta prin grija preotilor pentru evenimentele legate de anumite ceremonii religioase .

Alte referate despre: ofiter de stare civila, ofiterul de stare civila, atributiile ofiterului de stare civila

Aparitia si dezvoltarea pietelor valutare

Eurodolarii sunt dolari detinuti de banci aflate in afara jurisdictiei americane referitoare la bancile autohtone. Actualmente dolarii sunt fizic in Statele Unite dar sunt inregistrati in conturile deschise la bancile americane de catre banci straine, state suverane, companii si persoane fizice. Prefixul “euro” nu se refera la faptul ca euro dolarii trebuie sa fie detinuti de catre banci europene sau in Europa, deoarece s-au pus bazele tranzactiilor cu eurodolari si in locuri “exotice” cum ar fi Antilele Olandeze si Insulele Cayman, precum si Hong Kong, Singapore (asa numita piata a asiadolarilor), Bahrein si alte centre financiare.

Alte referate despre: aparitia si dezvoltarea pietelor valutare, aparitia si dezvoltarea pietelor valutare referat, aparitia si dez piete valutare

Aspecte ale relatiilor financiar valutare

Referat despre Aspecte ale relatiilor financiar valutare
2. finantarea internationala - repartizarea fondurilor banesti din zonele de acumulare catre alte zone care au nevoie de aceste fonduri, conducand la dezvoltarea economica si sociala a acestora. Resursele de finantare sunt disponibilitati banesti ale bancilor, ale caselor de economii, resurse financiare ale altor organisme internationale

Alte referate despre: aspecte ale relatiilor financiar valutare bibliografie, bibliografie aspecte ale relatiilor financiar-valutare, relatii financiar valutare

Contabilitatea operatiunilor de trezorerie si interbancare

2.1 Contabilitatea operatiunilor de casă în lei si devize
Numerarul, desi are o pondere mică în circulatia bănească, ocupă un loc important în activitatea bancară.Formele de existentă a numerarului sunt bancnotele si monedele metalice.Numerarul este un mijloc de plată nedeterminat, general si cu efect de plată
imediat. Ca în majoritatea tărilor, si în România, circulatia numerarului este
reglementată prin lege.

Preluarea prin încasare a sumelor monetare aduse de clienti si eliberarea de sume către clienti, reprezintă o operatiune frecventă efectuată de bănci.Compartimentele de tezaur si casieriile bancare trebuie să facă fată operatiunilor generatoare de încasări si plăti si în acelasi timp să-si aducă propria contributie la rentabilitatea băncii.

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor de trezorerie, referat contabilitatea operatiunilor de trezorerie, conducerea contabilitatii operatiunilor de trezorerie

Contabilitatea operatiunilor diverse

1 Contabilitatea datoriilor si creantelor privind personalul
Odată cu introducerea în România a sistemului de impozitare a venitului global, începând cu 01.01.2000, salariile acordate de bănci angajatilor se supun procedurii de globalizare în vederea determinării venitului anual global impozabil. Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani si/sau în natură, obtinute de o persoană fizică ce desfăsoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, indiferent la perioada la care se referă, de denumirea veniturilor sau forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporară de muncă, de maternitate si pentru concediul de îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani.

Decontările cu personalul cuprind drepturile salariale, sporurile,
adaosurile, premiile din fondul de salarii, indemnizatiile pentru concediile de odihnă si cele pentru incapacitate temporară de muncă suportate din fondul de ...

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor diverse, contabilitatea operatiunilor diverse 2010, contabilitatea operatiunilor cu titluri si operatiuni diverse referat

Taxa pe valoare adaugata - operatiuni impozabile

- Prestarea de servicii, potrivit art. 129 din Codul fiscal;
- Importul de bunuri, potrivit art. 131 din Codul fiscal;
- Achzitiile intracomunitare de bunuri (din momentul aderarii) potrivit art. 130, alin. 1, din Codul fiscal

Alte referate despre: taxa pe valoarea adaugata principalul impozit indirect, taxa pe valoare adaugata principalul impozit pe consum, taxa pe valoare adaugata principalul impozit indirect

Contabilitatea operatiunilor la banci prin conturi

Mai mult decat atat, bancile pot fi parteneri ai companiei intr-o serie intreaga de operatiuni importante, cum ar fi incasarea si plata anumitor tipuri de datorii si schimbul valutar .
Incasarile si platile catre diverse persoane juridice sunt efectuate de catre agentii economici prin virament, adica prin trecerea sumei in cauza din contul unitatii patrimoniale in contul altor intreprinderi, catre care au obligatii de plata, sau prin trecerea sumelor din conturile altor intreprinderi, fata de care exista drepturi de creanta, in contul unitatii patrimoniale.

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor societatilor bancare, monografie contabila operatiuni de inchidere a conturilor de venituri, contabilitatea operatiunilor banesti prin conturi la banci referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles