Operele lui antonio vivaldi

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (Antonio Lucio),compozitor itlian (Veneţia, 1678- Viena, 1741). Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist , a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25. Atins de o maladie cronică, despre care se presupunea că era astm, cel pe care Veneţia îl supranumea „Preotul roşu”, din cauza culorii părului său, a ştiut să se facă exceptat de la îndătoririle ecleziastice începând din 1703 , iar din acel moment a putut să se consacre compoziţiei şi învăţământului. Numit responsabil muzical la La Pieta (aşezământ rezervat orfanilor şi copiilor ilegitimi ai oraşului), în pofida unor întreruperi uneori foarte lungi (mai mult de doi ani la Mantova, între 1718 şi 1720), avea să rămână fidel acestei funcţii ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 19
Materia: Muzica

Mozart

Decenii mai târziu, Sophie Haibel, sora mai mică a soţiei lui Mozart, Constanze, îşi amintea încă strania premoniţie. În prima duminică din decembrie 1791, se afla în bucătărie, unde pregătea o ceaşcă de cafea pentru mama sa. Cu o zi înainte fusese la Viena ca să-şi viziteze cumantul care se îmbolnăvise, dar revenise cu veşti îmbucurătoare. Acum, în timp ce aştepta să fiarbă cafeaua, Sophie, privea fix, căzută pe gânduri, flacăra aprinsă a unei lămpi cu gaz şi se gândea la soţul suferind al surorii sale. Deodată flacăra s-a stins „complet de parcă n-ar fi fost niciodată aprinsă”, avea să scrie ea mai târziu. „Nici măcar o scânteie nu a mai rămas pe fitilul principal şi totuşi nu se făcuse nici un pic de curent – pot să jur”. Cuprinsă de un presentiment îngrozitor, a fugit la mama sa, care a sfătuit-o să se întoarcă acasă la Mozart ...

Alte referate despre: mozart, wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat

Viata si activitatea lui George Enescu

Enescu a ridicat muzica profesionala româneasca la nivelul valorilor muzicii universale. Creaţia sa componistică abordează aproape toate formele şi genurile muzicale. Reflectând dragostea pentru poporul din mijlocul căruia s-a ridicat şi cu a cărui sensibilitate s-a identificat, Enescu a creat o muzică cu un vădit caracter popular, naţional şi realist in acest sens, maestrul afirma : "Intre viata mea si arta mea nu exista nici un hotar".

Alte referate despre: viata si activitatea lui george enescu, viata si activitatea lui george enescu referat, viata si activitatea lui george calinescu

Stefan Neaga

Lucrând in orchestra lui Dinicu in calitate de acompaniator treptat Neaga se înrola in activitatea de creaţie, ocupându-se cu prelucrarea cântecelor populare.

Alte referate despre: stefan neaga, stefan neaga biografia, stefan neaga biografie

Antonio Vivaldi

In 1725 a avut loc publicarea „Il Cimento dell` Armenia e dell `invenzione” ce a aparut in Amsterdam.Aceasta avea 12 concerte din care 7 erau descriptive : „cele patru anotimpuri”,”Furtuna si marea”, „Placere si vanatoarea”.Vivaldi a transformat traditia muzici descriptive intr-o muzica traditionala italiana cu timbrul sau inconfundabil in care purerile au un rol major.La sfarsitul anului 1731 Vivaldi se intoarce in Venetia dar la inceputul lui 1732 pleaca sper Mantua si Verona.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (Antonio Lucio),compozitor italian (Veneţia, 1678- Viena, 1741). Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist , a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25.

Alte referate despre: referat despre antonio vivaldi, despre antonio vivaldi, antonio vivaldi-anotimpurile referat

Preclasicismul muzical

In ceea ce priveste periodizarea barocului, exista o teorie care
precizeaza trei faze distincte. Prima dintre acestea incepe in
Renastere si se distinge prin reliefarea unei singure linii melodice,
care face posibila aparitia operei si a unor genuri vocal-simfonice,
precum oratoriul si cantata. Toate lucrarile simfonice au un libret,
ceea ce indica primele forme de muzica programatica (cu program).
Reprezentantii prinicpali ai acestei perioade sunt Heinrich Scultz,
Georg Philipp Teleman si Georg Friederich Handel. In faza a doua are
loc dezvoltarea operei, a operei-balet, a baletului de curte, dar si a
muzicii instrumentale. Aritizani principali ai acestui gen de muzica
sunt Jean-Baptiste Lully, Francois Couprin, Jean Philipe Rameau, Henry
Purcell, Johann Kuhnau, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti si
Arcangelo Corelli. Totusi, formele ...

Alte referate despre: preclasicismul muzical, preclasicism muzical, preclasicism muzica

Vivaldi

Referat despre Vivaldi
A fost numit responsabil muzical la La Pieta(loc rezervat orfanilor si copiilor nelegitimi orasului).La La Pieta avea sa formeze elevi,sa intretina o orchestra(repede devenita celebra in intreaga Europa).

A calatorit mult ca virtuoz si compozitor. Vivaldi s-a consacrat in toate genurile muzicale ale timpului inclusiv cea religioasa. Cea mai importanta creatie a sa a fost seria celor 4 anotimpuri “Anotimpurile” descoperite de Haydn in biblioteca muzicala a printului Esterhazy.

S-au descoperit mai mult de 90 de opere scrise de mana lui. Se pare că de-a lungul întregii vieţi Vivaldi a fost considerat ca un artist aflat în afara normelor, extravagant de bună voie, chiar scandalos (duşmanii lui aveau cum să răspândească bârfe, mai ales în legătură cu atracţia lui afişată faţă de bani şi de fast sau cu iubirile lui , printre altele faţă de o mezzo soprană pe nume Anna Giro, fiica unui perucher francez pentru care a scris un mare ...

Alte referate despre: vivaldi referat, referat vivaldi, vivaldi

Franz Schubert

Impreuna ei au facut parte din grupul “Schubertiadele”, un grup de prieteni care se intalnesc pentru unicul scop de a se distra. Ei insisi se amuzau si il ascultau pe Schubert interpretand o melodie la pian si pe Vogl care canta cantecele lui Schubert.Chiar daca aceste zile au fost zile fericite pentru Schubert, el era ingrijorat.

Alte referate despre: franz schubert, franz schubert referat, referat franz schubert

Giacomo Puccini

In masura in care l-au interesat anumite aspecte ale verismului, le-a utilizat in Tosca si Mantaua. Impresionat de modul in care folosea Debussy gama de tonuri intregi, a introdus-o in Fata din Far-West. De regula, acest gen de fur tar fi putut sa duca la eclectism, dar Puccini nu a fost un eclectic. Avea un stil prea puternic, prea personal. El s-a situate complet in afara curentelor intelectoale din vremea sa. Din punct de vedere musical, Puccini a datorat foarte putin altcuiva si acesta este unul din miracolele legate de compozitorul operelor Boema, Tosca si Madam Butterfly.

Alte referate despre: giacomo puccini, giacomo puccini referat, referat giacomo puccini

Renasterea artistica

Instrumentele cu corzi au fost preferate, in special cele din familia violei. Viola a fost premergatoarea viorii si a fost cunoscuta din cauza ornamentelor (dungi de lemn care traversau suportul viorii) care ajutau indrumarea degetelor in gasirea notelor. Cand canta, viola producea un ton incet si rezonant, satisfacator pentru adunarile familiale. Lauta, un alt instrument favorit, avea de asemenea ornamente si era populara pentru acompaniamentul de voci – in aceeasi masura in care o face chitara astazi.

Alte referate despre: renasterea artistica, renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia

Antonio Gaudi

Pe fata exterioară este pădurea reprezentată printr-un frunzis bogat (pădurea protectoare, unde au loc momente din biblie).Fata interioară este tot o pădure, dar este pădurea labirică care împreună cu cealaltă formează pădurea initială.

Alte referate despre: antonio gaudi referat, antonio gaudi, antonio gaudi opere

Antonio Gaudi

Influentele majore ale arhitecturii sale sunt maure, orientale si gotice toate acestea fiind stiluri traditionale catalane.Antonio Gaudi I Cornet s-a nascut in data de 25 iunie 1852 in Reus, Catalonia. Fiul lui Francesc Gaudi i Serra fierar si al Antoniei Cornet I Bertran, numele sau fiind Christened Antonio Placido Guillermo Gaudi i Cornet.

Alte referate despre: opera lui antonio gaudi, referate antonio gaudi, referat despre antonio gaudi

Primul ocol al lumii

Regele acceptă şi, în septembrie 1519, 5 corăbii sub comanda lui Magellan - San Antonio, Santiago, Trinidad, Victoria, si Concepcion - având la bord aproape 300 de oameni, ridică pânzele şi pornesc spre vest. Un nobil italian luat în expediţie, Antonio Pigafetta, a păstrat un jurnal al acestei calatorii pline de pericole, răscoale şi privaţiuni.

Alte referate despre: primul ocol al lumii, prima minune a lumii, primele state din lume dupa suprafata

Simon Bolivar

Simon Bolivar - Venezuela, tara gigantului fluviu Orinoco, a fost desemnata de destin sa devina locul de nastere al celui ce va deveni Liberatorul Americii spaniole. Pe numele sau intreg, Simon Jose Bolivar Antonio de la Santisima Trinidad , copilul lui don Juan Vicente Bolivar, colonel de armata si al donei Maria Conception Palacios , sa nascut in Caracas la 24 iulie 1783, fiind cel ce va duce mai departe neamul intemeiat de primul Bolivar venit in Lumea Noua in 1590.

Alte referate despre: simon bolivar, simon bolivar biografie, simon bolivar referat

Definitii si preocupari ale eticii

Etica sociala se ocupa de relatiile omului cu cei din jurul sau, individul fiind in centrul acestor relatii.Din ratiuni economice organizatiile actioneaza intotdeauna in serviciul unor persoane; binele comun al organizatiei reprezinta un ansamblu de obiective pe care membrii sai incearca sa le atinga. De aceea putem afirma ca etica in organizatie se bazeaza pe doua principii fundamentale:
a) suprematia omului si a principiilor morale asupra organizatiei
b) atingerea scopului sau binelui comun, respectand principiile morale

Alte referate despre: etica etimologie definiti si concepte, etica etimologie definitii concepte, definirea proprie a unui atribut al eticii

The Angel of Independence

The Angel of Independence, most commonly known as "El Angel" and officially known as "Columna de la Independencia", is a victory column located on a roundabout over Paseo de la Reforma in downtown of Mexico City.It was built to commemorate the centennial of the beginning of Mexico's War of Independence, celebrated in 1910. After several years it was transformed into a mausoleum for the most important heroes of that war. It is one of the most recognizable landmarks in Mexico City. It is quite similar to the Victory Column from Berlin.

Alte referate despre: cascada angel, declaration of independence referat, cascada angel referat

Prima calatorie in jurul lumii - Plecarea - Fernando Magellan

DESCOPERIREA STRAMTORII - "PASO"
In august Magellan continua drumul spre sud si explorarea tarmurilor Patagoniei in cautarea unei treceri spre partea cealalta a continentului. La 21 octombrie 1520, descopera stramtoarea Magellan.
In timpul trecerii, a izbucnit o rebeliune, iar capitanul de pe San Antonio si-a intors nava inapoi spre Spania, luand cu el cele mai multe din proviziile flotei.

Alte referate despre: prima calatorie in jurul lumii condusa de magellan, prima calatorie in jurul lumii fernando magellan, fernando magellan si prima calatorie in jurul lumii
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK