Operele lui antonio vivaldi 1335

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (Antonio Lucio),compozitor itlian (Veneţia, 1678- Viena, 1741). Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist , a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25. Atins de o maladie cronică, despre care se presupunea că era astm, cel pe care Veneţia îl supranumea „Preotul roşu”, din cauza culorii părului său, a ştiut să se facă exceptat de la îndătoririle ecleziastice începând din 1703 , iar din acel moment a putut să se consacre compoziţiei şi învăţământului. Numit responsabil muzical la La Pieta (aşezământ rezervat orfanilor şi copiilor ilegitimi ai oraşului), în pofida unor întreruperi uneori foarte lungi (mai mult de doi ani la Mantova, între 1718 şi 1720), avea să rămână fidel acestei funcţii până în 1740.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 19
Materia: Muzica

Mozart

Cu numai cinci ani mai vârstnic decât Mozart, Antonio Salieri fusese numit în 1774 compozitor la curtea împăratului Iosif al II-lea, la vârsta de numai 24 de ani. Cand Mozart a ajuns la Viena, 7 ani mai târziu, italianul era cel mai de seamă muzician al capitalei austriece, extrem de apreciat de aristocraţie şi favorit printre pretenţioşii melomani ai oraşului. Salieri era un compozitor facil şi prolific, printre elevii săi având să se numere mai târzit Beethoven, Schubert şi Franz Liszt. Dar în Mozart el a recunoscut imediat un rival, un geniu al cărui talent nu avea cum să-l egaleze vreodată. Puţini erau cei care se îndoiau în cercurile artistice Vieneze de invidia pe care o avea Salieri faţă de Mozart, iar acesta din urmă nu făcea nici un secret din dispreţul pe care-l nutrea pentru compozitorul ...

Alte referate despre: mozart, wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat

Viata si activitatea lui George Enescu

Anul 1897 (Enescu avea 16 ani) se dovedeste fecund pentru tanarul compozitor, in acelasi timp crescand si faima lui de violonist. La 1 martie, apare pentru prima oara ca dirijor la Ateneul Roman, interpretand in prima auditie in tara „Poema romana”. Dupa acest concert, un comitet a organizat pentru el o colecta in vederea cumpararii unei viori de marca. Se strang 9000 de franci, iar tatal sau mai adauga inca 10.000. De la Stuttgart isi cumpara un Stradivarius, pe care apoi il inlocuieste cu un Guarnerius (fabricat in 1736), care se gaseste azi la Muzeul Muzicii Romanesti.
Un prieten si protector statornic al lui Enescu a fost regina Elisabeta (Carmen Sylva), care ii spunea „Sfinxul”, iar mai tarziu, „Pinx”. Ea ii daruieste, cu prilejul celei de-a 17-a aniversari, o copie completa a operelor lui Bach. Pelesul va fi oricand deschis pentru Enescu, ca si Palatul, unde, in primii ani ai carierei, i se rezerva un apartament, ori de cate ori venea la Bucuresti. ...

Alte referate despre: viata si activitatea lui george enescu, viata si activitatea lui george enescu referat, viata si activitatea lui george calinescu

Stefan Neaga

După cum mărturisesc Iu. Guz, a A . Hararu, I. Dailis, colaborarea cu şeful orchestrei a exercitata o influenţa binefăcătoare asupra evoluţiei talentului lui Neaga si succeselor sale de creaţie. În particular, interesul lui Neaga pentru prelucrare de cântece populare a luat naştere anume mulţumita lui Dinicu.
Fiecare apariţie a orchestrei cu participarea lui Neaga pe scena restaurantului bucureştean „Atenee palace” aduna un numeros auditoriu.

Alte referate despre: stefan neaga, stefan neaga biografia, stefan neaga biografie

Antonio Vivaldi

Pe una dintre ele erau cuvintele „muzica de Vivaldi ,creata in 5 zile”.Mai departe in 1720 „La Condude o siano Li veri amici” a fost jucata.In 1720 Antonio Vivaldi se intoarce in Venetia unde a expus noi opere scrise de el in teatrul Sant Angelo. In Mantua face cunostinta cu cantareata Anna Giraud(or Giro)iar aceasta se muta la el.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (Antonio Lucio),compozitor italian (Veneţia, 1678- Viena, 1741). Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist , a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25.

Alte referate despre: referat despre antonio vivaldi, despre antonio vivaldi, antonio vivaldi-anotimpurile referat

Preclasicismul muzical

Denumirea universala a acestei perioade, cuprinsa intre inceputul
secolului al XVII-lea si mijlocul celui de-al XVIII-lea, este de
Baroc. Dar, pentru ca din punct de vedere muzical acesta este perioada
care pregateste era clasicismului, barocul mai este cunoscut si sub
numele de preclasicism. In ceea ce priveste conceptiile componistice,
teoriile muzicale si estetice, se considera ca preclasicismul
debuteaza odata cu sfarsitul erei Palestriniene si se termina in
momentul mortii marelui Johann Sebastian Bach. Ca intelesuri, cuvantul
baroc este unul controversat, insemnand fie bizar sau ciudat, fie
denumind o perla sau o scoica de mari dimensiuni, care are o
ornamentatie bogata dar asimetrica, diferita de tiparul clasic. Arta
baroca este somptuoasa, maiestoasa si bogat ornamentata. Ea a fost
considerata ca apartinand, in general, marii aristocratii care,
mergand pe drumul laicizarii, a umanismului, dorea sa exprime prin
arta rangul social ...

Alte referate despre: preclasicismul muzical, preclasicism muzical, preclasicism muzica

Vivaldi

Referat despre Vivaldi
A fost numit responsabil muzical la La Pieta(loc rezervat orfanilor si copiilor nelegitimi orasului).La La Pieta avea sa formeze elevi,sa intretina o orchestra(repede devenita celebra in intreaga Europa).

A calatorit mult ca virtuoz si compozitor. Vivaldi s-a consacrat in toate genurile muzicale ale timpului inclusiv cea religioasa. Cea mai importanta creatie a sa a fost seria celor 4 anotimpuri “Anotimpurile” descoperite de Haydn in biblioteca muzicala a printului Esterhazy.

S-au descoperit mai mult de 90 de opere scrise de mana lui. Se pare că de-a lungul întregii vieţi Vivaldi a fost considerat ca un artist aflat în afara normelor, extravagant de bună voie, chiar scandalos (duşmanii lui aveau cum să răspândească bârfe, mai ales în legătură cu atracţia lui afişată faţă de bani şi de fast sau cu iubirile lui , printre altele faţă de o mezzo soprană pe nume Anna Giro, fiica unui perucher francez pentru care a scris un mare ...

Alte referate despre: vivaldi referat, referat vivaldi, vivaldi

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi. La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutor de conducător al orchestrei din Busseto. După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus lasă conservatorul şi ia-ţi un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul La Scala. Verdi a oscilat între Milano şi Busseto până în Martie 1836, când a fost numit maestrul filarmonicii din Busseto.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânăra, ...

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Miniatura instrumentala

Bach scrie 48 de Preludii si fugi in toate tonalitatile treptelor din gama cromatica, reprezentand o demonstratie pentru acordarea clavecinului in sistemul temperat. Aceste doua volume verifica teoretic acest sistem, dar constituie si un indrumar pentru pianisti si compozitori. Fugile sunt exemple de tratare libera a schemelor formale, modele de exprimare artistica a unui bogat continut de trairi si, totodata, lucrari lipsite de ornamentatia incarcata si greoaie a stilului Baroc.

Alte referate despre: la muzica despre miniatura instrumentala, miniatura instrumentala, miniatura instrumentala muzica

Franz Schubert

Schubert a plecat din Stadtkonvikt in 1813 si a studiat pentru a deveni professor anul urmator. In timpul celor 3 ani a invatat copii din scoala tatalui sau, darn u a uitat dragostea pentru muzica. In tot acest timp a compus o gramada de muzica’ a scris muzica neascultata de nimeni inafara de el; a scris doar pentru distractie.

Alte referate despre: franz schubert, franz schubert referat, referat franz schubert

Renasterea artistica

Tehnicile de reprezentare au fost diverse: fresca, tabloul, schita, si desenul. Reasterea a impus definitiv in pictura perspectiva geometrica si bioculara, iluzia proiectiei, actiunea continuata in afara cadrului, coloritul indraznet, gradarea nuantata a intensitatii luminii (clarobscur).

Alte referate despre: renasterea artistica, renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia

Antonio Gaudi

Pe fata exterioară este pădurea reprezentată printr-un frunzis bogat (pădurea protectoare, unde au loc momente din biblie).Fata interioară este tot o pădure, dar este pădurea labirică care împreună cu cealaltă formează pădurea initială.

Alte referate despre: antonio gaudi referat, antonio gaudi, antonio gaudi opere

Simon Bolivar

Barbatul Simon Bolivar
Vaduv la 20 ani si stapan al unei imense averi , Simon Bolivar jura sa nu se mai insoare niciodata , ce va si face si se intoarce la Madrid . Mai tarziu , va spune ca moartea Teresei a fost cea care la transformat din bogatul latifundiar in generalul Bolivar .

Alte referate despre: simon bolivar, simon bolivar biografie, simon bolivar referat

Definitii si preocupari ale eticii

A vorbi despre etica in domeniul politicii, economie, la nivel de organizatie, este astazi la moda, chiar reprezinta o noutate. Cu toate acestea se manifesta o lipsa evidenta a eticii in aceste domenii. Cu toate ca economia este cea mai predispusa la incalcari ale eticii,mai putem spera in existenta unor sanse reale de insanatosire morala a vietii economice, bazandu-ne pe exemplele unor mari companii,multe la numar care promoveaza prin actiunile lor principiile eticii, de exemplu: Johnson& Johnson, LL Bean Inc., NCR Corporation.

Alte referate despre: etica etimologie definiti si concepte, etica etimologie definitii concepte, definirea proprie a unui atribut al eticii

Romanitatea romanilor

Viziunea istoricilor romani:
Cronicarii secolelor XVI - XVII
Transilvania
Nicolaus Olahus a publicat Hungaria afirmand descendenta romanilor din romani si latinitatea limbii romane
Johanes Honterus a scris Dacia pe harta celor trei tari romane (Transilvania, Moldova, Tara Romaneasca)

Alte referate despre:

Arquitectura Modernista en Espana

Funde lo nuevo y lo antiguo, lo original y lo tradicional, lo bello y lo util, lo personal y lo colectivo, lo catalan y lo universal. El Palacio Episcopal de Astorga, la Casa de los Botines, la Casa Calvet, la Casa Batlo, La Pedrera, El Parque Guell y la Sagrada Familia son una muestra de ello.

Alte referate despre: modernismul, tudor arghezi modernism si poezie, modernismul romanesc

William Shakespeare

Inspirandu-se din lucrari dramatice scrise de autori premergatori, din izvoarele literaturii orale in proza si versuri si din lucrari istorice, Shakespare a vadit o mare independenta creatoare in construirea actiunii si compozitiei, in punerea si dezbaterea ideologica a problemelor curente. Creatia dramatica a lui incepe in momentul cand victoria Angliei asupra Invincibilei Armade (1588) deschidea noi perspective dezvoltarii tarii sale.

Alte referate despre: romeo si julieta de william shakespeare, william shakespeare romeo si julieta, william shakespeare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK