Oras piramida

Primele orase

Dar aceste asezari nu erau inca orase. Orasul nu este doar mai mare decat un sat, ci majoritatea populatiei sale nu se ocupa cu agricultura - meseriasi, comercianti, preoti, soldati si oficialitati. Orasele pot exista daca fermierii produc un surplus de alimente pentru a hrani pe cei ce au alte activitati, indispensabile dezvoltarii civilizatiei.

Existenta unor asezari destul de mari a fost datata destul de timpuriu. Orasul cunoscut in Biblie sub numele de Jericho a fost locuit in mod permanent inca dinainte de 8000 i.Hr., iar Catal Huyuk, o asezare veche descoperita in Turcia, a inflorit intre 6500-5000 i.Hr. Din pacate, informatiile despre aceste orase sunt limitate, deoarece nu exista dovezi scrise despre ele. Scrisul a aparut ulterior, inainte de 3000 i.Hr., in ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1130
Materia: Istorie

Orasele Orientului Antic

Summerul cuprindea multe asezari, cu dezvoltare mare: ERIDU, UR (Mukkayar),URUK (WARKA), LARSA (SENKEREH), LAGASH (SHIPPURLA), NIPPUR (NIFFER) SI NISSIM. Multe dintre aceste orase exista si astazi, cu toate ca nu sunt la fel de marete ca acum cateva mii de ani. La temelia acestei civilizatii a stat un sol fertil, datorita revarsarilor din fiecare an ale fluviilor. Inundatia era folositoare, dar si periculoasa, asa ca in scurt timp tot tinutul era im0panzitde canale de irigatii. Apoi a a parut plugul tras de boi si echipat deja cu un tub pentru insamantare. Metalul reprezenta un lux si o raritate cu exceptia cuprului si cositorului. Casele erau construite din trestii, consolidate cu un amestec de arigla si paie inmuiat in apa si apoi lasat sa se usuce la soare.

Alte referate despre: orasele orientului antic, orase din orientul antic, orasele stat in orientul antic

Orasele medievale

Toate oraşele si asezarile rurale se aflau sub dominaţia feudalilor care le percepeau taxe: in natura, munca si bani. Libertatea lor era îngrădita de aceea ei se unesc sub jurământ intr-o asociaţie numita „comuna” prin care isi acordau ajutorul reciproc. Comunele aveau rolul de a obţine de la seniori o ,,carta” prin care sa fie fixate obligaţiile oraşelor si eliminate abuzurilor nobililor. Ele au fost obişnuite fie pe cale paşnica fie prin lupte.

Apariţia si dezvoltarea oraşelor, a centrelor mestesugaresti si comerciale au impulsionat dezvoltarea producţiei si schimburilor dintre oraşe ceea ce au dus la apariţia unei pieţe interne. Schimburile de produse nu puteau fi realizate decât intre oamenii liberi .Libertate de care se bucurau oraşele , ceea ce au dus ,, la discuţii de libertate”. In oraşe s-a trecut la un nou mod de viata ,, civilizaţia ...

Alte referate despre: orasele medievale, orase medievale, aparitia oraselor medievale

Cele trei mari piramide de la Gizeh

De ce piramida lui Menkaura nu este aliniata cu celelante doua? De ce piramida lui este asa de mica comparativ cu celelante doua? Sub orice unghi am examina, ipoteza dupa care Menkaura s-ar fi hotarat (din lipsa de fonduri)sa construiasca o piramida mai mica nu are sens.El avea dupa toate probabilitatile aceeasi putere autocratica si aceeasi resurse ca si predecesorii sai.In orice caz conceptul de economie le era strain,a avea resurse insemna sa dispui de cariere de piatra inepuizabile si de o mana de lucru numeroasa si calificata.El le poseda cu siguranta pe amandoua.

Alte referate despre: piramidele de la gizeh, marea piramida de la gizeh, piramida de la gizeh

Piramidele

In Egipt exista aproximativ 70 piramide, de forme si dimensiuni
diferite, si se descopera mereu asemenea monumente, ingropate, in
nisip. Piramidele egiptene sunt amplasate pe malul stang al Nilului,
pe marginea de rasarit a platoului Libiei, care se intinde intre
campia roditoare a fluviului si desert. Pe o lungime de aproape 30Km,
de la nord spre sud, ele se gasesc stranse in sase grupe: Abu Roach,
Gizeh, Zaniet-el-Arian, Abusir, Sakkarah (piramida in trepte) si
Duhsur (piramida cu muchiile frante). Apropierea de Nil a inlesnit
mult, cum vom vedea, constructia piramidelor.

Alte referate despre: piramida lui maslow, piramide, piramidele

Piramida lui Cheops

Piramida lui Cheops de la Giseh, in Egipt, de numita estfel dupa cel ce a dispus sa fie construita, faraonul egiptean Cheops (circa 2551-2528 i.Hr.), este cea mai veche si totusi unica minune a lumii pastrata mai bine. Datorita marimii ei este denumita si "Marea Piramida"

Alte referate despre: piramida lui cheops, piramidele lui cheops, piramida lui cheops referat

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Gigantica operă de construcţie a Marei Piramide a lui Kheops a durat 30 de ani, timp în care “au muncit cu neîntrerupere 100.000 de sclavi”. Blocurile de piatră, unele de 20 de tone au fost aduse de la mari distanţe pe tăvălugi, sănii trase pe nisip sau între 2 bărci şi ridicate cu ajutorul pârghiilor şi a unor puiternice balansoare de lemn, pe rampe şi planuri înclinate, înălţate pe terase succesive de cărămidă.

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, temple din egiptul antic

Piramida lui Kheops

Prin introducerea acestui cap sub blocul de piatra si folosirea a doua astfel de parghii, un capat al blocului putea fi ridicat, asezandu-se sub el proptele. Procedeul se repeta la acelasi capat si deplasarea putea continua mai sus, folosindu-se proptele sau alte forme de sustinere.

Alte referate despre: piramida lui kheops, piramida lui kheops referat, referat piramida lui kheops

Epoca piramidelor

In cursul acestei proceduri anevoioase , se indepartau creierul si viscerele ,cadavrul era conservat in lesie si infasurat cu panza de in . Toata procedura era insotita de citirea unor texte sfinte si gesturi ceremoniale . Dupa 70 de zile , mumia era depusa in camera mortuara . O barca a fost gasita langa piramida lui Khufu si se crede ca a fost folosita pentru a duce trupul regelui in templul din vale . Exista probabil si o legatura simbolica intre aceasta barca si barca solara in care , conform mitologiei egiptene , zeul soarelui calatorea pe cer in timpul zilei . Religia solara a fost importanta in timpul Dinastiilor A Patra si A Cincea , si este foarte probabil ca piramidele sa fi fost un simbol solar .

Dimensiunile uriase ale piramidelor Dinastiei a IV – a si imensele resurse care au facut posibila construirea lor reprezinta masura puterii si bogatiei faraonilor din acea perioada . Cultul zeului soarelui Ra ; capatase o importanta din ce in ce mai mare , astfel ca, din vremea ...

Alte referate despre: epoca piramidelor, coliziune in epoca piramidelor, filme artistice in epoca piramidelor

Marile orase

De asemenea, renumele de capitalã mondialã financiarã este pe deplin confirmat de existenta de-a lungul strãzii Wall Street a sediilor celor mai puternice bãnci din lume, precum si a celei mai mari burse de valori financiare mondiale. Portul orasului confirmã încã o datã întâietatea orasului în lume fiind considerat cel mai întins si cu cel mai mare trafic de marfuri. Un fapt inedit este marea dragoste a locuitorilor pentru acest orasul lor, pe care îl numesc cu duiosie The Big Apple„Marele Mãr).

Alte referate despre: ora de istorie marin preda, 2 ora de istorie de marin preda, ora de istorie de marin preda rezumat

Marile orase ale lumii

Zona Seulului este de 605.52 km patrati, sau 0,6% din intreaga tara. Raul Hangang imparte orasul in 2 parti, Seulul de Nord si de Sud. Seulul de N are 297,97km patrati (49,2%) in timp ce Seulul de S are 307.55 km patrati(50,8%). Expansiunea orasului a fost redirectionata dupa ultima reorganizare administrativa din 1973. Stilul de viata al cetatenilor Seulului a fost influentat inca din 1970 datorita cresterii rapide a oraselor satelit din jurul capitalei.

Alte referate despre: marile orase ale lumii, cele mai mari orase din lume, cele mai mari orase ale lumii

Forme teritoriale urbane

Orasele,mari sau mici,sunt astazi raspandite pana in cele mai indepartate sau aparent inaccesibile regiuni ale globului.Ele se dezvolta,prospera,cuprinzand uneori regiuni vaste in forme urbane diferite sau regiuni aflate sub influenta directa a mediului de viata urban.Practica contemporana mondiala demonstreaza faptul ca imaginea clasica a orasului se afla intr-un proces continuu de transformare.Din orasele delimitate mai mult sau mai putin de mediul inconjurator se formeaza aglomeratii imense; in unele regiuni sau in unele parti,aceste aglomeratii se leaga intre ele si formeaza uriase labirinte de orase,in final veritabile zone urbanizate.

Alte referate despre: forme teritoriale urbane, noi forme teritoriale urbane, formele teritoriale urbane

Orasele Europei

Tot în capitala Italiei îsi are resedinta Papa si aici au loc numeroase manifestari clerice.

Alte referate despre: orasele europei, orasele europei referat, referat orasele europei

Piramida si conul - probleme si rezolvari

Din definiţie rezultă:
- Înălţimea celor două corpuri sînt egale ;
- Muchiile laterale ale piramidei sunt generatoare pentru con ;
- Poligonul de bază al piramidei este înscris în cercul de bază al conului ; În aceste condiţii putem afirma că o piramidă se poate înscrie într-un con dacă poligonul de bază este inscriptibil .

Piramida circumscrisă conului
Definiţie: Fiind dat un con circular , se numeşte piramidă circumscrisă
acestui con piramida care are ca bază un poligon circumscris cercului de bază al conului şi al cărui vîrf coincide cu vîrful conului . (fig.2)

Din definiţie rezultă:
- Înălţimea celor două corpuri sunt egale ;
- Planele ce conţin feţele laterale ale piramidei sunt tangente la suprafaţa (pînză) conică , intersecţiile planelor cu conul sunt generatoare ale conului ;
- Poligonul de bază al piramidei este circumscris cercului de bază al conului ;
- Piramida şi conul au acelaşi vîrf ...

Alte referate despre: piramida-probleme si rezolvari, piramida probleme si rezolvari, reflexia totala probleme si rezolvari

Tipuri morfo-structurale de orase

Orasul de tip semicircular:
- se caracterizeaza prin faptul ca toate strazile pornesc din centrul orasului;
- orasul se afla pe marginea unui lac, rau, mare, extinzandu-se intr-un singur sens crescand astfel in forma de arc de cerc;
- exemplu: Constanta

Alte referate despre: ce inseamna tipurile morfo-structurale, tipuri morfo structurale urbane, tipuri de transport in orase

Orasul Piramida

O solutie noua la aceasta problema vine de la un material nou numit
"nano-carbon".Pana acum oamenii de stiinta considerau carbonul
existent numai in doua forme: diamante si grafit.

Alte referate despre: orasul piramida, oras piramida, tokio orasul piramida

Marile orase ale lumii

Aparitia cãilor ferate, precum si celebra Goanã dupã aur aduce în aceste tinuturi foarte multi emigranti. Însã stabilirea dupã 1913 aici a marilor studiouri cinmatrografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, cea ce va aduce acestui oras numele de Tara fãgãduintei. Orasul este denumit familiar L. A. de cãtre locuitori si are o climã sub-tropicalã. Extinderea enormã a zonei urbane a fãcut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de întindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeazã pe o diversitate foarte mare a industriei. În fapt, statul California reoprezintã o putere economicã clasificatã la nivel mondial de state pe locul 7. Emblema orsului este industria cinematograficã, Hollywood-ul.

New York
New York s-a înscris în Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale. Situat în nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider în viata politicã, culturalã si economicã a tãrii. ...

Alte referate despre: marele orase ale lumii, primele orase ale lumii, mari orase ale lumii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles