Orase si localitati

Orase si localitati

Documentul contine prezentarea pe scurt a catorva dintre orasele si localitaile din sud-nordul Romaniei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 35kb
Downloads: 16
Materia: Geografie

Poluarea atmosferica

In ozon s-a produs o gaura de dimensiunea Statelor Unite si adanca precum Everestul. CFC sunt acum interzisi dar cei deja existenti vor ramane in atmosfera timp de zeci de ani. CFC erau utilizati mai demult, in spray-urile cu aerosoli, in spuna de plastic folosita la impachetarea alimentelor, ca agent frigorific, in frigidere si ca sistemele de aer conditionat ale masinilor. Ozonul filtreaza marea majoritate a ultravioletelor care pot cauza arsuri solare, cancer de piele si impiedica cresterea culturilor.

Alte referate despre: poluarea atmosferica, poluarea atmosferica referat, poluare atmosferica

Mediul influentat de marile orase

Mediul influentat de marile orase - Urbanizarea este un proces deseori asociat cu industrializare, modernizare si dezvoltare. Deasemenea se refera la procentul dintre numarul locuitorilor care locuiesc la oras si populatia unei tari. Tarile dezvoltate (Am de N, Europa de Vest) sunt mai urbanizate decat tarile in curs de dezvoltare.

Alte referate despre: influenta asupra mediului influenta naturii asupra sanatatii copiilor, poluarea chimica a mediului influenta asupra solului, mediul influentat de om

Marile orase

Emiratul Dubai face parte din cele 7 emirate unite sub numele de Emiratele Arabe Unite, situate în pareta nord-esticã a peninsulei Arabia, pe litoralul golfului Persic. Capiatala are acelasi nume. Secole de-a rândul în acest mic emirat, datoritã climei neprielnice si a resurselor naturale sãrace, locuitorii s-au ocupat numai cu pescuitul si cresterea animalelor fiind foarte sãraci.

Alte referate despre: ora de istorie marin preda, 2 ora de istorie de marin preda, ora de istorie de marin preda rezumat

Marile orase ale lumii

New York s-a înscris în Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale. Orasul are o populatie de aproximativ 16.500.000 locuitori.
Situat în nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider în viata politicã, culturalã si economicã a tãrii. În ciuda dificultãtilor economice din anii 1970-1980, statul încã se plaseazã printre liderii Statelor Unite în importante sectoare precum comerþul, comunicaþiile ºi finanþele.
În acord cu recensãmântul din 1995, New York avea 16,5 milioane de locuitori fiind cea mai mare aglomeratie urbanã din Statele Unie ale Americi.
Geografia New-York-ului este diversã, având în componenþã 7 regiuni. Clima este temperat continentalã.
Numele orasului New York provine de la numele ducelui de York, care mai târziu a fost regele ...

Alte referate despre: marile orase ale lumii, cele mai mari orase din lume, cele mai mari orase ale lumii

Forme teritoriale urbane

Orasele,mari sau mici,sunt astazi raspandite pana in cele mai indepartate sau aparent inaccesibile regiuni ale globului.Ele se dezvolta,prospera,cuprinzand uneori regiuni vaste in forme urbane diferite sau regiuni aflate sub influenta directa a mediului de viata urban.
Practica contemporana mondiala demonstreaza faptul ca imaginea clasica a orasului se afla intr-un proces continuu de transformare.
Din orasele delimitate mai mult sau mai putin de mediul inconjurator se formeaza aglomeratii imense; in unele regiuni sau in unele parti,aceste aglomeratii se leaga intre ele si formeaza uriase labirinte de orase,in final veritabile zone urbanizate.
Din aceasta multitudine de forme distingem o serie de forme caracteristice:
a) Orasul propriuzis. Este forma initiala a orasului,caracterizat prin limite administrative bine conturate.In aceasta formatiune urbana,inca foarte raspandita,intra indeosebi orasele mici si foarte mici,ca formatiuni social-economice bine definite.
b) Aglomeratia urbana. Este ...

Alte referate despre: forme teritoriale urbane, noi forme teritoriale urbane, formele teritoriale urbane

Orasele de la sud de Sahara

Stiati ca :Islamismul este principala influenta din viata locuitorilor, astfel incat aveti grija sa respectati obiceiurile locale. Populatia maura este impartita in doua grupuri etnice - Bidan (55%) si Harattin (20%), iar populatia ne-maura este concentrata in zona raului Senegal.

Alte referate despre: orase africa de sud, orase asia de sud, orasele medievale din sudul europei

Orase vechi - Histria

În acest sens trebuie explicată atât prezenţa foarte timpurie (al doilea sfert al sec. VI î.Chr.) a ceramicii de lux greceşti în mediul autohton de la Tariverde, cât şi prezenţa elementului autohton în mediul grecesc-arhaic histrian. Descoperiri greceşti în mediul autohton sunt cele semnalate la Corbul de Sus, Nuntaşi, Istria-sat şi Istria-pod, Sarinasuf.

Alte referate despre: orase vechi din asia, orase vechi, orase vechi din romania

Orasele medievale

Toate oraşele si asezarile rurale se aflau sub dominaţia feudalilor care le percepeau taxe: in natura, munca si bani. Libertatea lor era îngrădita de aceea ei se unesc sub jurământ intr-o asociaţie numita „comuna” prin care isi acordau ajutorul reciproc. Comunele aveau rolul de a obţine de la seniori o ,,carta” prin care sa fie fixate obligaţiile oraşelor si eliminate abuzurilor nobililor. Ele au fost obişnuite fie pe cale paşnica fie prin lupte.

Apariţia si dezvoltarea oraşelor, a centrelor mestesugaresti si comerciale au impulsionat dezvoltarea producţiei si schimburilor dintre oraşe ceea ce au dus la apariţia unei pieţe interne. Schimburile de produse nu puteau fi realizate decât intre oamenii liberi .Libertate de care se bucurau oraşele , ceea ce au dus ,, la discuţii de libertate”. In oraşe s-a trecut la un nou mod de viata ,, civilizaţia ...

Alte referate despre: orasele medievale, orase medievale, aparitia oraselor medievale

Poluarea atmosferica

Poluarea atmosferica. Ploile acide
Gazele se amesteca cu umezeala din aer si precipitaiile devin acide, fac`ndu-le asemanatoare citronadei. Ploaia acida distruge plantele si animalele. Ele spala nutrientii de pe sol, frunze si ace, iar acestea se ingalbenesc si mor. Aluminiul eliberat de ploi slabeste radacinile copacilor, favoriz`nd distrugerea lor. Paduri intregi au disparut din aceasta cauza.

Alte referate despre: referat poluarea atmosferica, poluarea atmosferica in judetul botosani, poluarea atmosferica cu gaze de esapament

Impozite si taxe locale

Referat despre Impozite si taxe locale
Viaţa curentă a oamenilor presupune satisfacerea atât a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pieţei ( hrană, îmbrăcăminte, adăpost) cât ţi a nevoilor sociale care sunt furnizate de autorităţile publice pe seama unor activităţi vizând asigurarea apărării naţionale, ordinea publică, protecţie socială, menţinerea echilibrului ecologic, asistenţă sanitară , educaţie etc.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Participarea cetateneasca - element esential al bunei guvernari si al dezvoltarii locale

Referat despre Participarea cetateneasca - element esential al bunei guvernari si al dezvoltarii locale
În limbajul cotidian, întâlnim frecvent ideea că imaginea unei ţări este dată de administraţia acesteia. Fenomenul administrativ se află într-o strânsă legătură cu problematica puterii şi guvernării. Conducerea cu şi pentru oameni este un parteneriat între oameni şi liderii în care şi-au investit încrederea. În democraţiile din toata lumea, populaţia joaca un rol important în guvernarea de zi cu zi. O societate democratică, implică participarea nemijlocită a celor cărora li se adresează decizia, la adoptarea acesteia.

Alte referate despre: elemente esentiale ale contractului individual de munca cim, marfa element esential al sortimentului comercial, alimente care contin elemente esentiale organismului uman

Agenda 21 locala

Esenta unei abordari eficiente asupra dezvoltarii durabile consta in integrarea unei game de politici si programe care se completeaza unele pe altele in domeniile social, economic si protectia mediului.
Pentru inceput au fost necesari urmatorii pasi: stabilirea unei filozofii; identificarea problemelor si cauzelor; formularea obiectivelor stabilirea prioritatilor stabilirea tintelor si identificarea optiunilor de actiune

Alte referate despre: agenda locala 21, agenda locala, despre agenda locala

Istoria localitatii Tetcani

Tetcani (judetul Neamt) este una din cele mai vechi localitati din Moldova. Numele vechi al satului vine de la diminutivul numelui Stefan in limba slava - Stetco. Sfantul protector al bisericii din Tetcani a fost Sfantul Stefan primul rege crestin al ungurilor. Hramul bisericii era la 20 august, data la care ungurii din toata lumea cinstesc memoria regelui care i-a crestinat. La inceputul secolului XX hramul a fost schimbat in alta zi, iar vechea biserica a fost demolata. Marele dictionar geografic al Romaniei din 1898 prezenta astfel satul Tetcani:

Alte referate despre: istorie locala, istoria locala, elemente de istorie locala

Primele orase

Dar aceste asezari nu erau inca orase. Orasul nu este doar mai mare decat un sat, ci majoritatea populatiei sale nu se ocupa cu agricultura - meseriasi, comercianti, preoti, soldati si oficialitati. Orasele pot exista daca fermierii produc un surplus de alimente pentru a hrani pe cei ce au alte activitati, indispensabile dezvoltarii civilizatiei.

Alte referate despre: primele orase, primele orase ale lumii, prima ora de religie

Institutiile locale in timpul dinastiei Tudorilor

Daca el insusi aresta un raufacator, trebuia de cele mai multe ori sa-l tina la el acasa (deoarece in multe sate nu exista inchisoare), apoi sa-l duca la curtea comitatului. Tot el trebuia sa puna in stocks (un fel de lant ce se punea de gatul osanditilor) satenii vinovati de delicte marunte. Cand un vagabond era trimis inapoi in parohia sa, constables-ii din toate parohiile aflate in drumul lui trebuiau sa supraAZvegheze calatoria acestuia.

Alte referate despre: institutii cenrale dinastia tudorilor, dinastia tudorilor, dinastia tudorilor referat

Impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale

Referat despre Impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale
Concepte şi noţiuni de bază privind impozitele şi taxele locale
a. Concepte privind impozitul.
Impozitul reprezintă plata bănească obligatorie, generală şi definitivă efectuată de către persoanele fizice sau juridice în favoarea statului , în cuantumul şi la termenele precis stabilite prin lege, fără obligaţia din partea statului de a presta plătitorului un echivalent, nici direct şi imediat şi nici indirect sau ulterior.
Din analiza definiţiei rezultă următoarele:
a) impozitul se realizează numai în formă bănească;

Alte referate despre: impozitele si taxele locale - venituri proprii ale bugetelor locale, impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale, venituri proprii ale bugetului local

Implementarea strategiilor de dezvoltare locala

5. Axele – masuri finantate de axa Leader
Grupurile de Actiune Locala vor putea implementa masuri din axele 1 si 3, cu accent pe actiunile cu caracter inovativ pentru respectiva zona, cum ar fi solutii noi la probleme vechi, produse noi, o noua organizare, o noua piata, modernizarea formelor traditionale prin aplicarea de noi tehnologii, etc.

Alte referate despre: axa leader implementarea strategiilor de dezvoltare locala, implementarea strategiei de dezvoltare locale calitatea vietii, axa leader - implementarea strategiilor de dezvoltare locala
Referate afisate : 18
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles