Orasul paris referat

Orasul Paris

Nucleul istoric al Parisului este Ile de la Cité, o insulă mică din care mare parte este ocupată de impresionantul Palais de Justice şi de catedrala Notre-Dame de Paris. Insula este conectată cu una mai mică, Ile Saint-Louis, care este ocupată de case construite în secolul XVII şi XVIII. Caracteristicile majore ale Parisului sunt cheiurile străjuite de copaci de-a lungul Senei - în special pe malul stâng cu vânzătorii ambulanţi de cărţi (faimoşii buchinişti, podurile istorice care traversează râul şi bulevardele precum Champs-Élysées.

Parisul a fost ocupat de un trib galic până când au ajuns aici romanii în 52 î.Hr.. Invadatorii se refereau la ocupanţii anteriori ai oraşului ca parisii, însă au numit oraşul Lutetia, care înseamnă "loc mlăştinos". Aproximativ cincizeci de ani mai târziu oraşul s-a întins şi pe malul stâng al Senei, într-o zonă care a rămas şi astăzi cu numele Cartierul latin, şi a fost redenumit "Paris".

Ocupaţia romană ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 487kb
Downloads: 11
Materia: Geografie

Paris

Parisul în sine acoperă o suprafaţă de 105 km.2 ; împreună cu suburbiile sale se extinde pe o suprafaţă de 1432 km.2 ; ocupă o poziţie centrală în bogata regiune agricolă cunoscută ca Bazinul Parisului şi constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative Île-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comerţ şi cultură.

I. GEOGRAFIA FIZICĂ ŞI POPULAŢIA
Caracterul oraşului – De secole, Parisul este unul dintre cele mai
importante şi atrăgătoare oraşe ale lumii. El este apreciat pentru posibilităţile pe care le oferă pentru afaceri şi comerţ, pentru studiu, pentru cultură şi pentru distracţii: gastronomia sa, magazinele sale de modă, pictura, literatura şi comunitatea sa intelectuală în special se bucură de o reputaţie de invidiat, Renumele său de „Oraşul Luminilor”, căştigat în timpul Iluminismului, rămâne potrivit, căci Parisul şi-a păstrat importanţa ...

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Paris

Evolutia istorica a capitalei franceze a fost marcata inca din timpul domniei lui Filip August (1180-1223) cand se realizeaza un sistem de fortificatii, vestitele Hale si cateva poduri peste Sena .Dar modernizarea orasului se realozeaza in timpul domniei lui Napoleon (1799-1815) si mai ale Napoleon al III-lea (1852-1870) care incredinteaza arhitectului Haussmann moderni- zarea capitalei franceze .De metropola pariziana sunt indiso- lubil legate multe evenimente istorice : razboiul de 100 de ani, noaptea Sfantului Bartolomeu ( 24.august 1572),frondele (1648-1653),Revolutia franceza(1789), care va influenta istoria lumii moderne miscare insurectionala din 1848( cu infuente inclusiv asupra istoriei noastre nationale ),Comuna din Paris (1871), ocupatia germana di cel de-al doilea razboi mondial ...

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Orasul Venetia

Consideratã unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscutã ca Regina Mãrii Adriatice. Patru sute de poduri traverseazã labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat într-o lagunã de apã sãratã între gurile de vãrsare ale râurile Pad si Piave în nordestul Italiei.

Alte referate despre: orasul venetia, orasul venetia referat, referat orasul venetia

Orasul Chicago

Orasul Chicago este al 111-lea oras ca numãr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare existã din 1803 când armata americanã a construit un fort de apãrare. Pânã în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o micã localitate de frontierã.

Alte referate despre: orasul chicago, populatia orasului chicago, istoria orasului chicago

Poluarea orasului Craiova

Poluarea orasului Craiova - Factorii poluanti
Sunt elemente ale mediului inconjurator existenti in mod natural sau introdusi de om ca urmare a activitatii sale

Poluarea orasului Craiova - Clasificare:
- Fizici:zgomotul,radiatii
- Chimici:compusi chimici
- Biologici:de diferite specii de plante si animale

Alte referate despre: poluarea orasului craiova, surse poluare orasul craiova, poluarea in orasul craiova

Planul Orasului Deva

Relief :
Relieful este deluros cu soluri acide şi foarte acide . Vegetatie aste constituită de agricultură si silvicultură.

Alte referate despre: planul orasului deva, deva planul orasului, planul orasului

Orasul Calan

In anul 1868, a fost angajat ing.Otto Gmelin , din Germania , pentru proiectarea uzinei.La 25 mai 1869, se incepe executarea fundatiei primului furnal. In anul 1870 anul inceperi activitatii industriale la Calan,colonia muncitoreasca era formata doar din 10 case,ajungind in anul 1918 la un numar de 78 de case.

Alte referate despre: orasul calan, oras calan, despre orasul calan

Paris

Dupa cel de-al doilea razboi modial pentru a se evita extinderea metropolei, s-au creat mai multe orase satelit: Bobigny, Massy-Palaiseau, Sarcellas s.a. O privire asupra planului metropolei pariziene evidentiaza o anumita zonare : zona culturala (cartierul Latin, Montparnasse), zona comercial-financiara si administrativa (le Defense, Champs Elysees.L’Opera) ,zone rezidentiale si de lux ( Neuilly ,Arondismentul XVI), zone industriale , mai ales in zona Senei si in alte periferii (Le Bourget).

Alte referate despre: tratatul de la paris, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, paris wikipedia

Paris

Les rčgnes de Louis XIV (fin du 17čme sičcle) et de Louis XV ont vu des changements significatifs comprenant la destruction des tombeaux, et ont souillé le verre. Ŕ la fin du 18čme sičcle, pendant la révolution, plusieurs des trésors de la cathédrale ont été détruits ou pillés. Seulement les grandes cloches ont évité d'ętre fondues, et la cathédrale a été consacrée d'abord au culte de la raison, et au culte de l'ętre supręme. L'intérieur d'église a été employé comme entrepôt pour le stockage du fourrage et de la nourriture.
Aprčs ętre tombé dans le disrepair, un programme de restauration surveillé par Lassus (mort 1857) et Viollet-le-Duc, ont été effectués en 1845. Ce programme a duré 23 ans, et a inclus la construction du spire (voir l'image) et du sacristy.
Pendant la commune de 1871, la cathédrale a été presque brűlée par le Communards - et quelques comptes suggčrent qu'en effet un monticule énorme des chaises ait été placé sur le feu ...

Alte referate despre: referat franceza paris, referat despre paris in limba franceza, orasul paris

Le tour de Paris

L'histoire de Paris
La Seine est à l'origine de l'agglomération Parisienne et c'est sur ses îles, île de la Cité et île St-Louis, faciles à défendre que naquit la cité, capitale de la gaulle celtique. Paris n'est, à l'origine, qu'un petit village situé sur l'île de la Cité. Conquis en 52 av. JC par les romains, dont on peut encore aujourd'hui découvrir les vestiges qui témoignent de leur présence, ce petit village va rapidement s'étendre de part et d'autre de la Seine.Les Francs vainqueurs des Romains lui donnent son nom actuel: Paris qui va devenir le centre de leur royaume.Le Moyen-Age voit la construction d'édifices magnifiques témoins de la foi chrétienne, telle que la cathédrale Notre-Dame.

Alte referate despre: tour eiffel paris, le tour de paris, la tour eiffel paris

Un depart a Paris

Le deuxičme soir mon ami m`a invite au Theatre. Nous regardons ŕ pičce Romeo et Juliette.
Tout est bien.
Pendant cette visite j`apprend beaucoup de choses.
Le temps passe vite et le moment du départ s`approche.
Le troisieme jour je vais chez amis d` internet.
Le premier a été Stéphane Maurice.
-Bonjour madame Maurice, Stéphany est ?
-Oui. Stéphany !
-Salut Stéphany que fais tu ?
-Ca va bien et toi ?
-Je suis bien aussi.
-Qui est tu ?
-Je suis ton ami d`internet.
-Oh en Roumanie Chitu Alexandre ?
-Oui Chiţu Alexandru.
-Entre dans ma maison !
-Non. Je vais ŕ l`agence de voyage pour procurer des billets d`avion.
-Au revoir !
-A bientôt et Au revoir !
Apres je vais a l`agence de voyage pour procurer des billets pour l`avion.
Je suis au guichet no.1.
-Bonjour madame !
-Bonjour.
-J`adore deux billets pour partir en Roumaine

Alte referate despre: un depart a paris, le depart a paris, un depart a paris in romina

Paris - La ville lumiere

LA MARSEILLAISE
I
Allons! Enfants de la patrie!
Le jour de gloire est arrive!
Contre nous de la tyrannie,
L’etendard sanglant est leve! (bis)
Entendez-vous dans les campagnes
Mugir ces feroces soldats?
Ils viennent justique dans vos bras
Egorger vos fils, vos compagnes.

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, paris la ville lumier

Orasul Viena

În orasul Viena se aflã multe palate celebre precum palatul Schnnembrun, construit de familia de Habsburg, atentia turistilor fiind orientatã si spre muzeele orasului printre care amintim marele muzeu Prater.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena

Istoria orasului Galati

Istoria orasului Galati:Se pare ca denumirea de Galati deriva de la vechiul nume de GALATA ,dar cu privire la acest subiect s-au formulat mai multe ipoteze. In privinta primei sale atestari documentare au fost, de asemenea, mai multe pareri, dar cert este ca dovezile arheologice si documentele impugn concluzia ca targul Galati ia fiinta la inceputul sec.al XV-lea , ajungand catre sfarsitul acestuia principalul port al Moldovei.

Alte referate despre: istoria orasului galati, istoricul orasului galati, istoric oras galati

Parcs et Jardins de Paris

Et de fait, sa structure est caractéristique du jardin à la française : divisé en parcelles égales, il joue sur la symétrie avec ses allées régulières de marronniers et ses deux bassins ovales ornés de groupes en bronze. Ces bronzes furent conçus par Davioud et exécutés en 1860 : à gauche, en regardant le Conservatoire des Arts et Métiers, les allégories de l'Agriculture et de l'Industrie sont une oeuvre du sculpteur Gumery (1827-1871), à droite, Mercure et la Musique sont signés Ottin (1811-1867) ; les motifs d'ornements sont de Liénard.

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Paris

Paris est la capitale de la France et le chef-lieu de la région Île-de- France. Elle est construite à cheval sur une boucle de la Seine, ce qui la divise naturellement en une rive gauche et une rive droite.

Alte referate despre: moda in paris in limba franceza, referat paris in franceza, referat despre paris in franceza
Referate afisate : 17
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles