Organizarea materialului genetic la virusi procariote si eucariote

Virusul gripal

Nucleoproteidul (denumit si antigen-S) are structura specifica de tip; determina tipul virusului (A, B sau C).Structurile superficiale (hemaglutinina si neuraminidaza) au specificitate de subtip si de tulpina; determina diferitele tulpini ale unui tip de virus. Exista 16 subtipuri antigenice ale hemaglutininei (H1-H16) si 9 ale neuraminidazei (N1-N9). Aceste antigene sunt supuse variatiei.

Virusul gripal A produce imbolnavirea de gravitate medie sau mare. Infecteaza atat omul cat si unele animale domestice (calul, porcul, pasarile). Virusul gripal A este responsabil de aparitia pandemiilor si a epidemiilor extinse. Sunt cunoscute o multitudine de subtipuri ale gripei A. Acestea se clasifica dupa antigenii superficiali (hemaglutinina si neuraminidaza). In momentul de fata sunt cunoscute 16 tipuri de hemaglutinina si 9 tipuri de neuraminidaza.

O caracteristica importanta a virusului este specificitatea, ce consta in faptul ca virusul gripal nu poate avea 2 cauze diferite.

Ca si virusul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 116kb
Downloads: 5573
Materia: Medicina

Virusi medicali

1. Virusurile au dimensiuni foarte mici (de la 8 nm până la 500 nm, astfel că pot traversa filtrele poroase ce reţin bacteriile.

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Virusul gripal

In 1940, a fost facuta o descoperire importanta - virusul gripal putea fi cultivat pe embrioni de gaina. Acest fapt a condus la aparitia unor noi posibilitati de studiere a virusului gripal. In 1947 Tailor a izolat pentru prima data virusul gripal C.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Virusul HIV

În primele saptamani de dupa infectare,majoritatea oamenilor au simptome de febra cum ar fi dureri de cap si temperatura,aceste simptomuri dureaza vreo doua saptamani.In aceasta perioada Hivul se raspandeste foarte repede iar numarul de celule albe scade drastic dar acesta va revei la nivelul normal datorita sistemului imunitar,indivizii contaminati sunt foarte contagiosi in aceasta perioada(aceasta perioada este cunoscuta ca sindromul retroviral acut). Urmeaza o lunga faza asimptomatica care poate dura 10 ani sau mai mult.I aceasta perioada individul are u numar scazut spre normal de celule albe(intre 750 si 500 pe mm cub de sange)insa Hivul cotiua sa se raspandeasca si sa distruga sistemul imuitar.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Virusuri si tumori

Oamenii de pretutindeni sunt ingrijorati de cresterea numarului de cancer in ultimii ani. Bombardamentul de la Hirosima da si astazi victime. Cele mai multe mor de leucemii. Cum se explica aceste nenorociri la 10-15 ani de la incetarea actiunii directe a radiatiilor ucigatoare?

Alte referate despre: virusuri si tumori, virusuri, virusurile

Prelevanta infectiei HBV si HCV la bolnavii hemodializati

Prelevanta infectiei HBV si HCV la bolnavii hemodializati - Pentru evaluarea prevalenţei infecţiei precum şi modificările acestor prevalenţe în dinamică, am comparat situaţia clinico-epidemiologică a unui număr de 72 bolnavi luaţi în evidenţă din anul 1993, cu un număr de 119 pacienţi din anul 1996. Studiul a fost efectuat prin investigarea serologică a cazurilor prin metoda ELISA cu imunoreactivi standardizaţi.

Alte referate despre: profilaxie infectii hbv, ingrijirea bolnavilor cu infectie urinara, bolnavii hbv se pot casatorii

Virusul EBOLA

Ce este virusul Ebola?
Virusul Ebola este un membru al familiei de viruşi ARN. La microscop acest virus are aspectul unui filament lung. Virusul Ebola a fost descopert în 1976 şi a fost denumit după un râu din Zaire, Africa, unde el a fost detectat prima dată.

Alte referate despre: virusul ebola, virusul ebola referat, referat virusul ebola

HIV- SIDA

Până în prezent nu s-a reuşit obţinerea unui vaccin corespunzător. În aceste condiţii, singura modalitate de a proteja populaţia de infecţia cu HIV este educarea acesteia.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

Produse bio vs. produse modificate genetic

Cererea de bunuri si servicii ecologice este in permanenta crestere in perioada actuala. Aceasta cerere conditioneaza comportamentul consumatorilor si al industriilor, isi exercita influenta si asupra cadrului legislativ. In ultimii ani se manifesta, in randurile consumatorilor, un interes din ce in ce mai mare pentru produsele agricole si alimentare de calitate.

Alte referate despre: produse bio vs produse normale protectia consumatorului, produse modificate genetic, produse modificate genetic referat

Viitorul organizatiei de tip birocratic

Legea multiplicarii subordonatilor. Parkinson a incercat sa demonstreze ca nu exista nici o imprejurare in istoria administratiei in care un functionar care se simte extenuat, la un moment dat, de munca excesiva pe care o are de indeplinit, pus in situatia de a alege intre urmatoarele trei variante: 1) sa demisioneze; 2) sa solicite ajutorul unui coleg; 3) sa solicite asistenta a doi subordonati - sa n-o aleaga pe ultima (care este cea mai avantajoasa pentru el; deoarece in primul caz isi pierde drepturile de pensie, iar in al doilea caz ii scad sansele la promovare prin numirea unui rival).

Alte referate despre: remodelarea unei institutii de tip birocratic dupa modelul managerial, organizarea meselor tip banchet, organizarea de tip retea

Agricultura ramura a productiei materiale

-in al patrulea rand produsele agroalimentare au o desfacere sigura pe piata mondiala, aflata intr-o continua penurie, favorizand in majoritatea cazurilor cresterea preturilor produselor agricole pe piata mondiala, asigurand pe aceasta cale o eficienta ridicata a exporturilor de produse agricole.

Alte referate despre: delimitarea industriei de celelalte ramuri ale productiei materiale, sisteme de agricultura si managementul productiei biologice, agricultura ramura importanta a economiei nationala

Organizarea economico-social a agriculturii romanesti in perioada tranzitiei catre economia de piata

Indiferent de nivelul de dezvoltare al societatii, pamantul a fost si ramane principalul mijloc de productie din agricultura, rolul esential in asigurarea alimentatiei omenirii revenindu-i utilizarii rationale a acestuia. De aceea regimurile funciare au o influenta decisiva in organizarea economica si sociala a agriculturii.Structura socio-economica din agricultura depinde in mod direct de tipologia regimurilor funciare (formele de proprietate asupra pamantului), care la randul lor constituie baza organizarii diferitelor forme de exploatare a pamantului, dar in acelasi timp si baza organizarii diferitelor tipuri de exploatatii agricole.

Alte referate despre: organizarea economico- sociala a agriculturii romanesti, organizarea economico-sociala a agriculturii, politica bugetara in perioada tranzitiei la economia de piata

Comportamentul organizational a lui Geert Hofstede

Gerard Hendrik Hofstede, cercetator si profesor la Universitatea din Maastricht, a intreprins cea mai ampla cercetare privind conflictele inter-etnice si analiza acestora cu ajutorul clasificarii culturilor pe baza dimensiunilor acestora. Acesta a demonstrat ca exista grupari culturale de natiuni si regiuni diferite care afecteaza comportamentul societatii si a organizatiilor, si persita in timp. Psiho-sociologul oladez si-a publicat rezultatele cercetarilor sale intr-o serie de lucrari, dintre care cele mai cunoscute sunt: Culture's Consequences: Comparing Values, Behaviors, Institutions and Organizations Across Nations; Cultures and Organizations: Software of the Mind; Masculinity and Femininity: The Taboo Dimension of National Cultures; Uncommon Sense about Organizations: Cases, Studies and Field Observations.

Alte referate despre: comportament organizational, comportament organizational referat, referat comportament organizational

Organizarea intreprinderilor de sevicii

Cea de a doua,este componenta atribuita prin decizii ale superiorilor si se concretizeaza prin nivelul ierarhic si pozitia ocupata intr-o structura organizationala. Este evident ca, intotdeauna competenta atribuita trebuie sa fie in mod indispensabil insotita de cea intrinseca sau astfel spus autoritatea ierarhica trebuie sa fie dublata de autoritatea cunostintelor.

Alte referate despre: organizarea intreprinderii, organizarea intreprinderilor, organizarea intreprinderii referat

Tehnologii elemente in functie de materiale

1.1 Otelurile
Datorita caracteristicilor de rezistenta superioare, proprietatilor de prelucrare mari, pret decost scazut, otelul este cel mai utilizat material de baza.Metalul de baza este definit prin insusirile sale:compozitia chimica - evidentiaza elementele componente;structura metalurgica - evidentiaza componentele structurale.Geometria primara - elementul geometric cel mai important pentru sudare este
grosimea s (mm).Otelurile pentru structuri sudate se impart in doua categorii:oteluri nealiate, cu putin carbon;oteluri slab aliate.

Alte referate despre: referat tehnologie-elemente de limbaj grafic, tipuri de elemente finite functii de interpolare, referate la tehnologie despre materii prime si materiale din sticla

Studiul departamentelor de marketing ale firmelor, organizatiilor si institutiilor din Oradea- Bihor

Prezentul proiect va fi desfasurat cu ocazia practicii studentilor de la specializarea Marketing de la Facultatea de Stiinte Economice- Universitatea din Oradea. Fiecare student va identifica una din organizatiile care au departamente (sau activitati/ functii etc) de marketing. Fiecare student va face un stagiu intr-o perioada de 90 de ore (estimativ trei saptamani a cinci zile lucratoare timp de sase ore pe zi).

Alte referate despre: organizarea departamentul de marketing al unei societati, departamentul de marketing intr-o firma, studiul mediului de marketing al unei firme

Materiale plastice

Macromoleculele materialelor plastice sunt alcatuite dupa diferite tipuri structurale, deosebindu-se molecule cu structura liniara ( molecule filiforme sau catenare ), molecule cu structura ramificata si molecule cu structura spatiala (reticulara sau tridimensionala).

Alte referate despre: materiale plastice, biodegradarea materialelor plastice, materii prime si materiale plastice

Revolutie in genetica

Omul trebuie sa "lucreze" asupra proceselor interioare si sa obtina o anumita maturitate spirituala pentru a putea stabili o comunicare directa si constienta cu ADN-ul. Cercetatorii rusi lucreaza la un dispozitiv care va asigura succesul cu conditia folosirii frecventei corecte.

Alte referate despre: revolutia in genetica, revolutia in genetica sec xx-xi, revolutia franceza
Referate afisate : 18
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK