Oxidarea si oxizi magneziu

Oxidarea si oxizii

Oxidarea – este procesul prin care un atom sau un ion isi mareste valenta pozitiva sau isi micsoreaza valenta negativa ca urmare a pierderii unui anumit numar (1,2,3) de electroni. Elementul care pierde electronii este oxidat. Procesul decurge in prezenta unui reactant capabil sa capteze electronii pierduti (deci care are un caracter oxidant) si care in acest proces se reduce.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 7352
Materia: Chimie

Ploaia acida

A doua reacţie se produce rapid, de aceea formarea trioxidului de sulf în atmosfera umedă conduce la formarea acidului sulfuric. Oricum, prima reacţie este foarte înceată în absenţa unui catalizator, deşi acesta nu are o contribuţie semnificativă. Mai sunt şi alte câteva potenţiale reacţii, dar care se dovedesc nesemnificative din diferite motive. Deşi fiecare dintre aceste reacţii pot aduce o contribuţie minoră la oxidarea dioxidului de sulf, există o singură reacţie considerată semnificativă. Reacţia se produce astfel: HO+SO2(+M)=HOSO2(+M)

Alte referate despre: ploaia acida, ploaia acida referat, referat ploaia acida

Coloranti tiazinici

În consecinţă, poziţiile 3 şi 7 sunt sensibile la atacul reactanţilor nucleofili. Astfel perbromura de mai sus, tratată cu dimetilamină, dă albastru – metilen, eliminând totodată 2HBr. NN’ – tetrametilat, albastrul de metilen, a fost sintetizat de Caro (1877), l-a obţinut după metoda lui Lauth, din p-amino – dimetil –anilină, are o importanţă mare.Constituţia tioninei a albastrului de metilen a fost elucidată de Bernthsen. Pelucrările acestuia se bazează procedeul de fabricaţie actual, care a fost perfecţionat, în special de Ullrich, la Hoechst.

Alte referate despre: coloranti tiazinici, coloranti naturali si sintetici, coloranti

Oxidarea si oxizii

Oxidul de carbon – CO, substanta care rezulta prin arderea incompleta a carbonului, masa moleculara 28,01. In cantitati mici se gaseste in unele gaze vulcanice. Se obtine prin actiunea acidului sulfuric concentrat asupra acidului formic sau asupra acidului oxalic (la cald):

Alte referate despre: oxidarea si oxizi magneziu, oxidarea si oxizi, utilizari ale oxidului de ale oxizilor

Acizi, oxizi, saruri si baze

3.Răspundeţi dacă următoarele afirmaţii sunt false sau adevărate! (A/F); 5p
■ Reacţia dintre un acid şi apă se numeşte reacţie de neutralizare;
■ Nisipul este dioxidul de siliciu;
■ Natriul arde în aer cu o flacără albă, orbitoare;
■ Cel mai tare acid este acidul clorhidric;
4.Completaţi spaţiile punctate! 10p
......... sunt substanţe compuse ce au în compoziţiile lor elementul chimic oxigen pe lângă............
Acizii sunt substanţe ........ce conţin unul sau mai mulţi ........de hidrogen, ..........ce pot fi inlocuiţi cu.dând naştere la...........
Acizii reacţionează cu .........bazici, rezultând săruri şi ...........

Alte referate despre: referate acizi oxizi saruri si baze, acizi oxizi saruri si baze exemple - formule, acizi oxizi saruri baze

Numar de oxidare

În formula chimică, numărul de oxidare al ionilor se indică printr-un supra-indice după simbolul elementului, cum s-a văzut la Fe3+, sau de exemplu la oxigen (II), O2-. Nu se indică numărul de oxidare în cazul în care elementul este neutru.Formula următoare prezintă molecula de iod, I2, acceptând doi electroni, modalitate prin care va prezenta un număr de oxidare de -1:
I2 + 2e- → 2I-

Alte referate despre: numarul de oxidare, numar de oxidare, numarul de oxidare exemple

Reactia de oxidare

Reactia de oxidare
Aceste reactii sunt insotite de degajarea unei cantitati corespunzatoare de caldra (Q) si stau la baza folosiri alcanilor drept combustibil. Alcani cu nr mare de atomi de carbon ard progresiv si cu viteze considerabile; termenii inferiori, gazosi sau lichizi in stare de vapori, formeaza cu oxigenul sau cu aerul amestecuri detonante, capabile sa produca explozi sub influenta unei scantei. Un exemplu il constituie detonatia metanului care se poate produce intre concentratiile limita ale acestuia in aer (5-15%). Se impune de aceea sa se ia masuri de precautie deosebite ca sa nu existe pe conducte scapari de gaza naturale ce pot provoca accidente.

Alte referate despre: reactia de oxidare, reactii de oxidare, importanta reactiei de oxidare in organismul uman

Oxizi, baze, saruri, acizi

Oxizi cu valenta II. Elemntele care formeaza oxizi cu valenta II se afla in grupa a II-a , a IV-a (principale). Grupa a II-a principala : oxid de beriliu (BeO), oxid de magneziu (MgO), oxid de calciu (CaO), Oxid de strontiu (SrO), oxid de bariu ( BaO), Oxid de radiu (RaO);
Grupa a IV-a principala : oxid de germaniu (GeO) , oxid de staniu (SnO) , oxid de plumb (PbO);(restule de elemente nemetale Oxizi nemetalici )
Alte elemente care formeaza oxizi cu valenta II : oxid de zinc (ZnO), oxid de mercur(HgO), oxid de fier II ( FeO), oxid de cupru (CuO).

Alte referate despre: oxizi baze saruri acizi, oxizi baze saruri acizi la chimie, referate oxizi baze saruri acizi

Simboluri chimice

Simboluri chimice
- azotat de calciu : Ca(NO3)
- azotat de magneziu : Mg(NO3)2
- azotat de sodiu : NaNO3
- azotat de aluminiu : Al(NO3)3

Alte referate despre: simboluri chimice, simbolurile chimice, simboluri chimice tabel

Poluarea aerului cu oxizi

Arderea carbunelui in motoare locomotivelor si vapoarelor a fost doar inceputul , deoarece acesta a inceput sa fie folosit in mai multe procese industriale , procese in care au fost consumate cantitati imense de carbune , dar si de alti combustibili fosili .Toate acestea au inceput sa degaje cantitati mari de dioxid de carbon in atmosfera , accetuand si mai mult efectul de sera .O parte din CO2-ul din atmosfera este preluat de plante pentru procesul de fotosinteza , o alta parte este asimilat de apa oceanelor , dar acestea nu mai pot face fata cantitatilor imense de CO2 e .

In plus , odata cu aparitia automobilelor , un nou combustibil producator de dioxid de carbon incepe a fi folosit in cantitati industriale . Acesta este petrolul.
In zilele noastre numarul automobilelor este extrem de mare , iar petrolul este consumat in cantitati din ce in ce mai mari , sporind emisiile de dioxid de carbon.

Oameni de stiinta au inceput sa-si dea seama cat de daunator este CO2-ul si au ...

Alte referate despre: poluarea aerului cu oxizi, poluarea aerului cu oxizi ai sulfului, poluarea aerului cu oxizi ai azotului

Reactiile redox in viata cotidiana

Tot asa face o serie de procese care au loc pe suprafata de metale: atunci cand fierul rugineste, cand cuprul se face verde sau cand aluminiul isi formeaza un strat de oxid de aluminiu ce previne rugina. Reactia de oxidare-reducere joaca de asemenea un rol major in electrochimie, care are o aplicare foarte folositoare pentru viata de zi cu zi sub forma de baterii.

Alte referate despre: importanta reactiilor redox in viata cotidiana, reactiile redox in viata cotidiana, reactii redox in viata cotidiana

Influenta potentialului de oxidoreducere

Potenţialul de oxidoreducere a unui substrat poate fi definit prin uşurinţa cu care acesta pierde sau câştigă electroni.Este abreviat POR,O/R sau Eh.Când electronii sunt transferaţi de la un compus(agent reducător) la altul(agent oxidant), între cei doi compuşi se creează o diferenţă de potemţial electric ce poate fi măsurată cu un instrument adecvat şi exprimat în mV.

Alte referate despre: influenta potentialului de oxidoreducere, influenta potentialului de oxido-reducere asupra microorganismelor, potentialul de oxidoreducere

Importanta apei minerale

2.Originea
De-a lungul anului au existat numerase ipoteze privind originea apelor minerale.Dintre acastea 2 au fost acceptate: originea meteorica si originea magmatica. Apa metrorica ar fi rezultatul apelor superficiale metrorice ilfintrate in sol si dirijate in subteran de reteaua accidentelor tehtonice. Apele magmatice ar fi rezultatul zonelor farte adanci al scoartei terestre.

Alte referate despre: importanta apelor minerale, importanta apei minerale, importanta apelor minerale pentru dezvoltarea turismului

Oxidul de carbon si intoxicatiile produse de acesta

6. PREZENTAREA PERSONAJULUI PRINCIPAL PRIN RAPORTAREA LA 2 ÎNTÂMPLĂRI SEMNIFICATIVE Personajul principal, ciobanul moldovean, are o atitudine CALMĂ, acceptând moartea cu seninătate şi văzând-o ca pe o prelungire a vieţii în mijlocul naturii alături de fiinţele dragi (oile), alături de obiectele preferate (fluierele). Fiinţă de tip superior, el nu este RĂZBUNĂTOR nici RANCHIUNOS el încredinţând ritualul înmormântării sale tocmai duşmanilor săi.

Alte referate despre: clorul si intoxicatiile produse de acesta, clor si intoxicatiile produse de acesta, bromul si intoxicatiile produse de acesta

Chemosinteza

Organismele chomesintetizante sunt bacteriile . Dupa substantele minerale pe care le oxideaza, bacteriile chemoautotrofe pot fi de mai multe tipuri:
1. bacteriile sulfuroase
2. bacteriile nitrificatoare
3. Hidrogenbacteriile
4. bacteriile feruginoase
5. bacteriile metanogene

1. bacteriile sulfuroase
Inlatura efectul toxic al hidrogenului sulfurat si redau sulful in circuitul biologic. Ele se gasesc pe fundul apelor statatoare si oxideaza compusii minerali cu sulf. Sursa lor de energie este constituita din hidrogenul sulfurat (H2S) pe care il trasforma in sulf (S), acid sulfuros (H2SO3) si acid sulfuric (H2SO4). Sulful astfel obtinut este absorbit si asimilat de plante.

Alte referate despre: chemosinteza, comparatie intre fotosinteza si chemosinteza, fotosinteza si chemosinteza

Poluarea aerului

Fenomenele care apar sunt fenomene de hipoxie sau anoxie, gravitatea lor fiind dependentă de gradul de scădere a presiunii parţiale.Bioxidul de carbon intilnit in atmosferă in proporţie de 0,03% nu produce tulburări manifeste decit in situaţiile in care este impiedicată trecerea gazului din singele venos in alveola pulmonară şi eliminarea lui prin aerul expirat. De fapt fenomenele toxice apar in momentul in care presiunea parţială a CO2 din aer creşte atit de mult incit impiedică eliminarea acestui catabolit.

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea aerului referat, referat poluarea aerului

Tranzistorul cu efect de camp

Figura 3. Caracteristica curent de drena in functie de tensiunea drena-sursa si gila-sursa
Tranzistor Caracteristici Pret
BS170 UDSmax = 60V/ IDmax = 0,5A/ Pmax =0,83W/ RDSmin =

Alte referate despre: tranzistorul cu efect de camp, tranzistor cu efect de camp, tranzistori cu efect de camp

Metalurgia fontei

c) zona superioara a furnalului, cuprinzand etalajul, pantecele si cuva care reprezinta un schimbator de caldura in contracurent; aici au loc schimburi intense de caldura si reactii chimice intre incarcatura (minereu + cox + fondanti) care coboara dinspre palnia conului mare catre creuzet si gazele reducatoare ascendete.Reducerea oxizilor se efectueaza cu oxidul de carbon sau cu hidrogenul din gazele reducatoare intre 400 si circa 950ºC, si cu carbonul din cocs (la peste 950ºC). La
temperaturi de peste 1100ºC are loc carburarea fierului in stare solida, urmata de trecerea fierului carburat in stare lichida (topirea fontei).

Alte referate despre: metalurgia fontei, metalurgia fontei si protectia mediului inconjurator, metalurgia fontei brute
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles