Palatul de clestar rezumat

Palatul de clestar - poveste

Apele curgeau la vale şi munţii se ridicau în sus. Nu se pomeneau flori pe cer şi stele pe pământ — ca pe la pârdalnicii noştri de stihari —, dar multe nu erau aşa după cum sunt.
Împăraţii de mureau în luptă de buzdugan, bine, iar de nu, li se uitau de zile. Numai dacă barba le mătura ţărâna la nouă coţi în urmă, chemau pe unul din feciori, pe cel mai viteaz şi mai cu minte, şi-i dăruiau naframa, inelul, paloşul, stema şi gonaciul, ca să poată împărăţi şi război în locul lor.
Apărarea şi dreptatea atârnau de tăişul paloşului. Cu mintea cântăreau şi hotărau, iar cu paloşul împărţeau. Şi spun unii că pe atunci mergea mai bine cu minte dreaptă şi fără de legi, decât, ca în zilele noastre, cu legi drepte şi cu minte strâmbă.

Pe-aşa vremuri se zice că ar fi văcuit împăratul cu stema ruptă din soare, în cel mai frumos palat de cleştar şi peste cel mai înţelept şi mai viteaz norod.
Nu era crai pe care împăratul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 2296
Materia: Romana

Creanga de aur

Creanga de aur - Romanul Creanga de aur apărut în 1933, prezintă episoade din istoria Bizanţului anului 787. Este un roman mitic deoarece este operă epică în proză, cu un număr mare de personaje şi o acţiune complexă, avănd ca temă expunerea vremii arhaice a magilor care continuă iniţierea în tainele lumii.

Alte referate despre: creanga de aur, creanga de aur rezumat, creanga de aur rezumat pe capitole

Adio, Ringo

In cele din urma capitanul Roman este salvat dar din cauza unei rani nici el nici Iancu nu mai pot continua urmarirea.Ringo si Micu pleca si dupa 45 de minute gasesc fasul maro al criminalului semn ca acesta nu e prea departe.

Alte referate despre: adio ringo, adio ringo film, adio ringo rezumat

Codrut - poveste

Romanii se oprisera speriati. Prizonierul dac se trase de sub trupul romanului si incerca, ferit, sa se apropie de locul unde era Codrut.
Sagetile lui Codrut nu-si greseau tinta, fiecare sageata trasa dobora cate un ostas roman, dar cele romane ca niste bondari indraciti, zburdand, se izbeau de stanci si se duceau aiurea.

Alte referate despre: alexandru codruta, alecsandru codruta, mihai eminescu framat de codrut creatie lirica

Exterminatorul si Panoramix - poveste

In timp ce armata lui Panoramix se lupta cu armata de androizi a lui E1001i ,Panoramix incerca sa sparga un cod pentru a detine controlul luimii,dar E 1001i il opri ,iar atunci a inceput o lupta ca de la android la semiom intre cei doi,aceasta lupta a durat mai bine de 23 h si,mai exact cam 23 de h 58 minute si 32 de secunde.

Alte referate despre: exterminatorul si panoramix, autor exterminatorul si panoramix, lagare de exterminare

Poveste SF

-Asta este si parerea mea.
-Dar ce vor?
-Sa ne prinda si s-a ne cerceteze gandurile.
-Daca au technologia necesara,arata ca si cum acum ar fi inceput sa prelucreze ceva.

Alte referate despre:

Povestea unui cuvant

Intr-un ghiozdan de pe o banca, pe o pagina din cartea de romana, traieste o familie de litere. Copilul litera, pe nume P se pregateste pentru prima lui zi de scoala. El vrea sa fie o literuta foarte silitoare, pentru ca atunci cand va creste sa devina directorul unui dictionar.

Alte referate despre: cuvant de tudor arghezi, cuvantul, cum a aparut cuvantul

Palatul Brukenthal

În momentul în care Samuel von Brukenthal a decis să-şi ridice fastuoasa reşedinţă din Sibiu, aspectul medieval al Pieţei Mari era deja modificat prin construcţia de pe latura nordică a două edificii de mari dimensiuni, biserica şi seminarul iezuit (1726 - 1733). Pe latura de vest, prin demolarea casei moştenite de soţia sa de la tatăl ei, senatorul Daniel Klockner şi a unei alte clădiri achiziţionate în vecinătate (1775), lui Samuel von Brukenthal i se oferise terenul propice pentru iniţierea construcţiei palatului la un an după numirea sa în funcţia de guvernator al Transilvaniei (1777).

Alte referate despre: palatul brukenthal, palatul brukenthal istoric, palatul brukenthal referat

Palatul Brukenthal

Samuel von Brukenthal descendent al unei familii de mici nobili saşi din Transilvania, a studiat dreptul, administratia politica şi filozofia la universităţile din Halle şi Jena, formându-se în spiritul iluminismului european.
Apreciat pentru calităţile sale de om de cultură şi abil diplomat a făcut o carieră strălucită la Curtea Imperială vieneză, devenind cancelar aulic al Transilvaniei. Aceasta este perioada de constituire a colecţiei sale de pictură, menţionată deja în 1773 în Almanach de Vienne ca una dintre cele mai valoroase colecţii particulare aflate la Viena în acel moment. Împărtăşind pasiunea pentru ştiinţe a epocii sale, Brukenthal colecţionează şi rarităţi numismatice, arheologice, bibliofile şi mineralogice.
Numit guvernator al Transilvaniei revine la Sibiu unde îşi ...

Alte referate despre: referate palatul brukenthal, imagini palatul brukenthal, poze palatul brukenthal

Barocul. Palatul de la Versailles

Versailles nu este numai un palat imens, ci si expresia unei gandiri politice.
Acesta nu trebuie privit ca o spectaculoasa punere in scena unde totul concura la gloria monarhului: arhitectura, pictura, gradini, sculpturi, ornamentatie. Palatul se articuleaza in 2 zone situate de-o parte si de alta a camerei regelui.
In Est, spre Paris, un oras grupeaza locuintele tuturor functionarilor administratiei si ale curtenilor. In Vest, parcul se intinde in mijlocul unei paduri vaste, teren pentru distractii si vanatoare. Aceasta mare axa Est-Vest traverseaza camera regelui, situate in centrul imensei fatade ce masoara nici mai mult, nici mai putin de 600 de m lungime, orientata N-S. Astfel, viata regelui poate fi comparata cu a soarelui, care renaste in fiecare dimineata pentru a aduce bucurie si beneficii oamenilor din Franta si de pretutindeni in lume.
Decoratia arhitecturala, cat si sculpturile ...

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Barocul-Palatul de la Versailles

tica,asociindu-l pe Apollo cu Regele-Soare.Toate elementeleau fost
focalizate pentru a reprezenta cea mai impresionanta apoteoza a
puterii regale din TOATE TIMPURILE.

Alte referate despre: palatul de la versailles referat, referat palatul de la versailles, despre palatul de la versailles

Frumusetea Londrei

Referat despre Frumusetea Londrei
Cum ar arata Londra daca n-ar fi sediul Coroanei britanice? Cum ar arata fara manifestările ei tradiţionale? Nici un oraş din lume nu isi etalează tradiţiile intr-un mod atât de pitoresc cum face Londra la Palatul Buckingham, incit privitorii spun cu convingere: ,, Nici nu poate fi vorba despre sfârşitul monarhiei britanice”, in timp ce urmăresc ritualul schimbării gărzii. Căciulile negre din piele de urs strălucesc parca deasupra tunicilor de un roşu intens, regina zâmbeşte graţios, iar fundalul este dominat de faţada neogotica a palatului.

Alte referate despre: frumusetile londrei, frumusetea londrei, frumusetiile londrei

Salinele Romaniei

Romania se poate remarca printre cele mai atractive destinatii turistice, datorita potentialului natural existent. Stabile in timp, cu un microclimat constant, aceste palate de sare cu aerosoli salini, ce au efecte terapeutice asupra sanatatii, constituie locuri cu conditii ideale pentru amenajarea de trasee turistice.

Alte referate despre: salinele din romania, saline in romania, saline romania

Tehnica dentara - proteze totale

La limita posterioara a acestei zone se intalnesc 2 adancituri numite fovee palatine acre nu trebuiesc acoperite de proteza.
Bolta palatina poate fi adanca,plata sau de forme intermediare. La maxilar crestele alveolare,in zona posterioara,prezinta niste proeminente numite tuberozitati maxilare. Acestea sunt zone biostatice care pot fi retentive,foarte retentive sau neretentive. Aceste retentivitati se refera la mentinerea si stabilitatea protezei.
Frenul buzei superioare,bridele laterale (la premolari) se ocolesc pentru ca sunt mobile.

Alte referate despre: laborator tehnica dentara, tehnica dentara, laborator de tehnica dentara

Kathmandu - capitala Nepalului

Templul Swayambunath sau "templul maimutelor" aflat in afara Kathmanduului construit pe varful unui deal face parte din cel mai frumos complex de temple din Nepal. Turnul sau auriu se poate vedea de la distanta iar pentru a ajunge la el trebuie urcate de la baza dealului 365 de scari impodobite cu statui. Baza templului are aproximativ 2000 de ani, iar in interiorul sau se afla si o manastire tibetana.

Alte referate despre: capitala nepalului, capitala la kathmandu, ce tara are capitala kathmandu

Conservarea si pastrarea produselor

Referat despre Conservarea si pastrarea produselor
Conservarea produselor alimentare constituie o verigă importantă în asigurarea calităţii acestora. Modalităţile prin care se realizează acest deziderat cuprind o gamă largă de tehnici de conservare, clasificate în două grupe : metode termice şi atermice. Conservarea (produselor alimentare) în vederea fie a prelungirii duratei de valabilitate, fie pentru modificarea caracteristicilor senzoriale a apărut încă din cele mai vechi timpuri. Astfel, în scrierile istorice sunt amintite: uscarea la soare, prin ventilaţie naturală, sau pe un foc cu lemne; sărarea şi afumarea cărnii; eliminarea apei (deshidratarea) şi conservarea în grăsime sau zahăr; păstrarea măslinelor în apă – în palatul din Cnossos s-au găsit ulcioare în care se păstrau măsline acum cca. 4000 de ani .

Alte referate despre: conservarea si pastrarea produselor lactate, conservarea si pastrarea produselor, ambalarea conservarea si pastrarea produselor alimentare

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Din activitatea mesianica a lui Iisus Hristos, Evanghelistii au
retinut: botezul Lui de catre Ioan in apele Iordanului (Matei 3, 13,
17, Marcu 1, 9-11), chemarea Apostolilor (Matei 10), propovaduirea Sa
insotita de minuni in Galileea, Iudeea si Ierusalim, intrarea Sa
triumfala in Ierusalim, prinderea, judecarea, condamnarea, rastignirea
pe cruce, moartea, invierea si inaltarea Lui. In vreo trei ani de
misiune publica, Iisus Hristos a desfasurat o activitate extraordinara
ca invatator, profet si facator de minuni, care, pe de o parte a facut
o impresie puternica asupra poporului, iar pe de alta a stirnit ura
conducatorilor religiosi ai iudeilor.

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK