Palatul versailles

Barocul. Palatul de la Versailles

Cuvantul barocco s-a nascut in limba portugheza (Garcia da Orta,1563) pentru a denumi perlele orientale de forma neregulata, care vor deveni caracteristice pentru bijuteriile europene de la sfarsitul sec al XVI-lea si in tot sec. al XVIII-lea. Ulterior, sensul s-a extins pana la a exprima conceptele de unic, bizar sau capricios, atunci cand e vorba de un obiect, o idee sau o expresie. Barocul se manifesta ca fenomen cultural in ultimii ani ai sec. al XVI-lea si va marca civilizatia europeana pana in jurul anului 1760. El isi va exercita influenta asupra tuturor artelor, de la literartura la arte plastice, trecand prin urbanism, teatru si chiar prin scenografiile efemere ale sarbatorilor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3258
Materia: Istorie

Iluminism

Iluminismul este o replica la adresa barocului, care incearca sa inlature dogmele religioase si sa infiltreze luminarea maselor pe baza experientei proprii. In Germania, bazele Iluminismului sunt puse de Kant, ce a considerat acest curent ca fiind “epoca majoratului intelectual”, o orientare spre cunoasterea stiintifica prin idei si metode pur personale, si nu preconcepute.

Alte referate despre: iluminismul, iluminismul romanesc, iluminism

Tratatul de la Versailles

Tratatul de la Versailles:În prima parte a tratatului a fost inclusă Liga Naţiunilor, prima organizaţie de pace mondială, căreia i-a fost dată responsabilitatea de a executa prevederile a multor tratate de după Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat pe 28 iunie 1919 în Sala Oglinzilor din Palatul Versailles de lângă Paris. SUA nu a ratificat tratatul, dar a semnat separat cu Germania Tratatul de la Berlin la 2 iulie 1921.

Alte referate despre: tratatul de la versailles, tratatul de la versailles 1919, tratatul de la versailles referat

Clasicismul francez

Este o arhitectura mai rafinata cu spatii mai intime,care lasa loc decoratiei –Salonul printesei de Soubise .Paris . Multe plafoane (ale resedintelor ,cat si ale bisericilor ) sunt decorate acum cu pituri in trompe l'oeil :personajele sunt colorate astfel incat sa simuleze realitatea ,ele plutind parca ,in atitudini pline de gratie si eleganta.

Alte referate despre: clasicismul francez, clasicismul francez in pictura, clasicism francez

Palatul Brukenthal

Portretul îl reprezintă pe baronul Brukenthal într-o atitudine şi cu gestică ce sugerează dialogul cu un personaj neprezentat în imagine. Ţinuta e sobră, redată în tonuri închise, ordinul “Sântul Ştefan” de pe piept jaboul şi manştele de dantelă, sunt singurele detalii decorative ale imaginii. Pe fundalul întunecat, această vestimentaţie austeră e menită a sublinia figura baronului, cu trăsături virile şi energice, a cărui asemănare cu personajul real nu poate fi pusă la îndoială, dacă e comparată cu alte portrete ale lui Brukenthal aflate în colecţia muzeului din Sibiu. În favoarea fidelităţii redării chipului, pledează şi marcarea unor detalii fizionomice individuale şi fără îndoială autentice, nasul coroiat, buzele groase, ridurile feţei… fapt ce duce la concluzia că cel portretizat n-a cerut o reprezentare “înfrumuseţată”, în pofida celor ...

Alte referate despre: palatul brukenthal, palatul brukenthal istoric, palatul brukenthal referat

Tratatul de la Versailles

Intrarea Americii in razboi a facut posibila din punct de vedere tehnic Victoria totala, insa pentru niste scopuri care nu prea aveau legatura cu ordinea mondiala pe care o cunoscuse Europa in ultimile 300 de ani si pentru care se presupunea ca intrase in razboi.
Doctrina lui Wilson axata pe autodeterminare si securitate colectiva i-a asezat pe diplomatii europeni pe un teren cu desavarsire strain.
Remediul identificat de Wilson in siguranta colectiva presupunea ca natiunile lumii sa se uneasca impotriva agresiunii, a nedreptatii si a exceselor de egoism. Intr-o aparitie in fata Senatului, la inceputul lui 1917, Wilson a declarat ca stabilirea unor drepturi egale intre state va fi permis mentinerii pacii prin intermediul securitatii colective ,indiferent de forta pe care o reprezinta fiecare natiune.

Alte referate despre: prevederile tratatului de la versailles, tratatul de la versailles washington, tratatele de la versailles

Wilson si Tratatul de la Versailles

Intrarea Americii in razboi a facut posibila din punct de vedere tehnic Victoria totala, insa pentru niste scopuri care nu prea aveau legatura cu ordinea mondiala pe care o cunoscuse Europa in ultimile 300 de ani si pentru care se presupunea ca intrase in razboi. Doctrina lui Wilson axata pe autodeterminare si securitate colectiva i-a asezat pe diplomatii europeni pe un teren cu desavarsire strain.

Alte referate despre: wilson si tratatul de la versailles, thomas woodrow wilson tratatul de la versailles, tratatul de la versailles cu germania

Versailles

Pentru prima oară din vremea împăraţilor romani, mijloace atât de considerabile s-au găsit din nou concentrate în mâna unui singur potentat, şi ele au permis în timp relativ scurt construirea palatului şi amenajarea unui parc de dimensiuni nemaipomenite. Toate acestea au făcut ca Versailles-ul să capete o semnificaţie exemplară nu numai pentru Franţa, ci pentru întreaga Europă.
Construcţia ansamblului de la Versailles nu a fost numai opera arhitecţilor, ci şi a tehnicienilor şi inginerilor.

Alte referate despre: sistemul de la versailles, sistemul versailles-washington, palatul versailles

Barocul vizual

În Eneas scapă din Troia în flăcări, prezentat aici, Federico Barocci face dovada însuşirii şi aplicării cu brio a elementelor definitorii ale stilului baroc în pictură. În anul 1598, anul realizării picturii, acestea erau deja clar cristalizate şi "standardizate," cel puţin în Italia.

Alte referate despre: barocul vizual, imagini vizuale, barocul

Barocul Muzical

Pentru alte instrumente: sonate, suite, preludii;
Pentru ansambluri: concerte pentru o vioara, doua viori, violoncel si clavecin, pentu 2,3 sau 4 clavecine, concertele brandenburgice, Ofranda muzicii, Arta fugii.

Alte referate despre: barocul muzical, barocul muzical referat, baroc muzica

Chateau du Versailles

L’acte de vente est la première mention de ce nom. Trianon était un village acheté puis détruit par Louis XI dans le but de construire sur ces nouvelles terres du domaine royal une maison à collationner. Cherchant à fuir en famille le protocole trop pesant de Paris, le roi était à Trianon plus proche des siens. Premier caprice royal de Versailles, Trianon, comme plus tard Marly, demeure un lieu de détente, loin de l'étiquette et des fatigues du pouvoir.

Alte referate despre: le chateau de versailles, chateau de versailles, le chateau de versailles referat

Barocul-Palatul de la Versailles

Cuvantul barocco s-a nascut in limba portugheza (Garcia da Orta,1563) pentru a denumi perlele orientale de forma neregulata,care vor deveni caracteristice pentru bijuteriile europene de la sfarsitul sec al XVI-lea si in tot sec. al XVIII-lea.Ulterior,sensul s-a extins pana la a exprima conceptele de unic,bizar,sau capricios,atunci cand e vorba de un obiect,o idee sau o expresie.

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Palatul de clestar - poveste

— Ah! muiere cu suflet de bărbat, zise balaurul, ţine-ţi îngerii, şi ce-i vedea să nu te sperii că cine ţine cheile tainelor e şi mai mare şi mai tare ca mine!
N-apucă să-şi vie în fire sora împăratului, că strălucirea camerei de diamant îi luă ochii cu sclipirile de toate feţele.
Când se trezi, se feri în lături. Lângă uşă, trei femei, în cătuşe şi priponite la zid de trei belciuge groase. Cea dintâi ar fi fost frumoasă de n-ar fi zâmbit şi n-ar fi mişcat gura necontenit, clevetind fără noimă. A doua bolboşea ochii săi verzurii, scăpărând scântei de mânie. A treia, groasă ca o butie, rumenă şi voinică, şi tot semăna, ca o soră bună, cu celelalte două costelive şi piţigăiate.

Alte referate despre: palatul de clestar, palatul de clestar rezumat, palatul de clestar povestire

Coreea

Coreea cu frumusetea ei pitoreasca si mostenirea culturala si istorica unica, are multe de oferit turistilor. Tara peninsulara cu patru anotimpuri distincte, ea se mandreste cu frumoasele ei plaje, munti si rauri. Exista o multime de vechi temple budiste, palate regale, statui, pagode, obiecte de interes arheologic, fortarete, sate cu traditii populare si muzee.

In ultimele doua decenii, industria turismului s-a dezvoltat foarte rapid. Numarul turistilor straini a crescut de la 84216 in 1967 la 2340462 in 1988. Acest salt este o consecinta fireasca a cresterii excelente a tarii.

Moneda coreeana se numeste won si este usor convertibila in dolari S.U.A. dolari Hong Kong, yeni japonezi si lire sterline.

Fosta resedinta regala, Seul este astazi al zecelea mare oras al lumii, in care trecutul si prezentul coexista intr-o maniera fascinanta. Palatele cu vechime de secole, portile, templele si pretioasele obiecte de arta din muzee atesta trecutul ...

Alte referate despre: razboiul din coreea, coreea de sud, coreea de sud referat

Legenda Viorelei

Intr-o zi, iata ca s-a intamplat ceva iesit din comun. Zana Florilor a trecut pe acolo si a zarit minunatia de gradina. S-a lasat usor din zbor si a vazut cu uimire tristetea din ochii celor doi.

Alte referate despre: legenda viorelei, rezumat legenda viorelei, referat legende viorelei

Profesorul nazdravan de Anton Pann

Vazand acestea imparatul a fost impresionat, intrebandu-l de ce nu aude cand citeste lupul, iar profesorul i-a spus ca nu il poate auzi deoarece el citeste in limba lupilor.Aceasta a fost piesa de teatru pe care am vizionat-o impreuna cu colegii mei. A fost ineresanta aceasta piesa deoarece are si o invatatura de minte.

Alte referate despre: profesorul nazdravan de anton pann, povestea profesorul nazdravan de anton pann, referat nazdravaniile lui anton pann

Orasul Viena

Secole întregi,Orasul Viena a fost recunoscutã drept capitala incontestabilã a muzicii mondiale. Haydn, Mozart si Schubert sunt numai câtiva dintre marii compozitori care au considerat Viena drept casa lor. De asemenea filarmonica orasului este celebrã, concertele ei fiind difuzate în toatã lumea. Viena mai este numitã si capiata-
la valsului.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles