Panouri prefabricate din beton

Panouri prefabricate din beton

Raportul rezistenta – greutate – pret si acuratetea realizarii finisajului arhitectural dorit, face din panourile idealul atat pentru constructia noilor cladiri, cat si pentru renovarea celor vechi, in toate tipurile de proiecte de spatii comerciale, de productie sau rezidentiale.

Panourile au fost utilizate deja pe scara larga in S.U.A la constructia de spitale, cladiri pentru birouri, banci, biserici,etc.
Constructia si renovarea cladirilor nu reprezinta decat o parte din aplicatiile noului material, putandu-se realiza, in aceleasi bune conditii, monumente funerare, piscine,dale, banci,mese si jardiniere pentru parcuri si gradini etc. Cele 3 tipuri de sisteme de panouri descrise in prezentare sint disponibile intr-o gama larga de finisaje, efecte naturale de pietris aparent, modele sculptate, care satisfac cele mai variate exigente arhitecturale.

PANOURI PENTRU PLACARE FATADE - PPF
PPF sint usoare, nu necesita intretinere, ideale pentru a fi folosite in:
- ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 91kb
Downloads: 1637
Materia: Fizica

Panourile fotovoltaice si panourile pentru incalzirea apei

Fiabilitatea a fost demonstrată în timp, ele având o durată de viaţă suficient de mare, în condiţiile în care întreţinerea lor se apropie, din punct de ve¬dere financiar, de zero. Oricât ar părea de fragile, producătorii oferă pentru celulele fotovoltai¬ce garanţie de până la 30 de ani. Aceste sisteme se amortizează în maximum 4 ani, deoarece, după montarea lor, cheltuielile pentru energie în anumite luni ale anu¬lui (vorbim aici strict de această parte a Europei, cu o climă tem¬perat continentală) sunt aproape inexistente.

Alte referate despre: panourile fotovoltaice si panourile pentru incalzirea apei, panouri fotovoltaice si panouri pentru incalzirea apei, panouri fotovoltaice si panourile pentru incalzirea apei

Panouri pentru constructii

Constructia si renovarea cladirilor nu reprezinta decat o parte din aplicatiile noului material, putandu-se realiza, in aceleasi bune conditii, monumente funerare, piscine,dale, banci,mese si jardiniere pentru parcuri si gradini etc. Cele 3 tipuri de sisteme de panouri descrise in prezentare sint disponibile intr-o gama larga de finisaje, efecte naturale de pietris aparent, modele sculptate, care satisfac cele mai variate exigente arhitecturale.

Alte referate despre: panouri pentru constructii, panouri de constructii, panouri de constructie

Beton armat

Date personale
ETAPA I. Calculul si alcatuirea placii planseului pe grinda principala si grinda secundara

Stabilirea schemei statice. Predimensionarea

Alte referate despre: beton armat, plansee din beton armat, betonul armat

Cimentul

Familia cimenturilor uzuale se grupeaza in 5 tipuri principale de ciment (cem I, cem II, cem III, cem IV si cem V), cuprinzand 27 de tipuri de ciment, fiecare tip avand 6 clase de rezistenta: 32,5N; 32,5R; 42,5N; 42,5R; 52,5N si 52,5R. Simbolurile care definesc un anumit ciment sunt:
- I, II, III, IV si V reprezinta tipul principal de ciment;
- 32,5; 42,5 si 52,5 sunt clasele de rezistenta standard la compresiune la 28 zile exprimate in MPa si determinate in conformitate
cu SR EN 196-1:1995;
- N si R sunt simboluri pentru rezistenta la compresiune initiala uzuala (N) si pentru rezistenta la compresiune initiala mare (R), determinate in conformitate cu standardul SR EN 196-1:1995 fie la 2 zile, fie la 7 zile;
- A, B si C indica procentul de masa al cimentului de clincher:

Alte referate despre: procesul tehnologic al cimentului, cimentul, ciment

Utilizarile lemnului

- locuinte;
- constructii industriale;
- sali de sport;
- piscine;
- magazine;
- centre comerciale;
- biserici;
- poduri pietonale si auto;
- stalpi de inalta tensiune;
- elemente de design interior.

Alte referate despre: utilizarile lemnului, utilizarile lemnului in peisagistica, utilizarile lemnului in diferite scopuri

Lemn curbat, lemn mulat

Stabilirea parametrilor optimii ai proceselor de densificare presare curbare si mulare a lemnului presupune cunoasterea expresiei analitici a corelatiei tensiunii deformatie respectiv a functiei pentru fiecare faza .pentru prima faza aceasta corelatie este data de legea lui hooke iar pentru celelalte doua faze teoretic stabilirea unor corelatii exacte este relativ dificila . Pe baza de cercetarri experimentale huhreanskia stabilit pentru faza a doua si a treia de deformatie urmatoarele relatii :

Alte referate despre: lemn curbat lemn mulat, lemnul curbat lemnul mulat, lemn curbat lemn muiat

Proiect beton armat

Calculul placilor monolite
Grosimea placilor din beton armat se determina prin ....... armare a verificarilor in starile limita ultime sau de exploatare normala precum si tinand seama de conditia economica de tipizare a cofrajelor si conditiei tehnologice de executie.

Dimensionarea grosimii placilor trebuie sa asigure:
-realizarea a unui procent mediu de armare sub 0.8% pentru placii armate pe o directie si sub 0.5% pentru cele armate pe ambele directii;
-deformatii (sageti) in limitele prevazute de reglementari;
-grosimea planseelor monolite variaza din 10 in 10 mm la cele prefabricate din 5 in 5 mm.

Alte referate despre: placa beton armat, placa de beton armat, referat beton armat

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

Recrutarea incepe deci de aici (compartimentul Personal), unde oricine este interesat poate lasa un curriculum vitae, sau o recomandare, si in cazul in care se gasaste un loc de munca adecvat, acesta va fi contactat de oamenii de la Personal. Sursele de recrutare pot prin urmare fi urmatoarele: personalul propriu al companiei, alte organizatii (concurente), institutiile de invatamant superior (Universitatea Constantin Brincusi- Politehnica si ISE), anunturi publice mass- media, candidaturi spontane(direct la Personal).

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Aceasta epoca in arhitectura a inceput odata cu dezvoltarea impetuoasa a stiintei si tehnicii, si se caracterizeaza prin folosirea, in primul rand, a materialelor artificiale produse in industria constructiilor: cimenturi Portland, materiale ceramice diverse, oteluri de calitate superioara, sticla armata, materiale plastice si, mai ales, betoane armate iar, ulterior, precomprimate. Folosirea pietrei (travertine, marmura) se face numai la cladirile monumentale, ca placaje si elemente de decoratie, iar lemnul este, in mare masura, industrializat prin executarea de placi agglomerate, placi fibrolemnoase, melaminate etc. Industrializarea contructiilor a insemnat totodata realizarea de elemente de constructie produse in fabrici si montate direct pe santier.

Alte referate despre: generatia romantica, roboti generatia a treia, motive romantice scrisoarea a treia

Lianti

Un nou concept de hotelul autosuficient, un cilindru individual din beton asezat in natura. Adresandu-se in mod special tinerilor si persoanelor nonconformiste. M-City este o serie de graffiti-uri foarte elaborate create de artistul polonez Mariusz Waras, subiectul principal al desenelor sale fiind peisajul urban. Lucrarile sale pot fi vazute in multe orase, incluzand Varsovia, Berlin, Paris, Budapesta, Rio de Janeiro, Londra, Praga si Bucuresti. Graffiti-urile lui Waras sunt alcatuite din peste 100 de componente individuale, reprezentand cladiri, elemente de infrastructura, oameni care sunt intotdeauna aranjate intr-un mod nou, formand o structura unica.

Alte referate despre: lianti, lianti referat, lianti minerali

Ciment

"Functionarea" betonului armat
La fel cu alte materiale compozite, betonul armat este de fapt o structura. Problema de la care pleaca necesitatea armarii betonului este foarte simpla: pasta de ciment care incojoara agregatele se separa de suprafata de contact cu acestea la o forta (o tensiune) mult mai mica decat cea la care s-ar distruge daca ar fi comprimata. Astfel, compozitul initial, format din agregate si ciment intarit, se distruge usor daca tensiuni de intindere apar in elementul de constructie.

Alte referate despre: producerea cimentului, referat ciment, ciment portland

Resursele extraatmosferice si atmosferice

RADIATIA SOLARA
Atmosfera reflecta aproximativ 30% si absoarbe 20% din radiatia solara; astfel, pe suprafata solului ajung doar 50% din ea. Chiar si asa aceasta cantitate este de 170 de milioane de ori mai mare decat productivitatea celor mai mari centrale. In zonele tropicale aceasta cauzeaza arderea tufisurilor, focul izbucnit datorita focalizarii razelor solare prin picaturile de roua, care se comporta ca niste lentile optice. Grecii au utilizat energia solara inca din 400 i.e.n pentru aprinderea focului, folosind goburi de sticla pline cu apa. In 200 i.e.n ei si chinezii foloseau oglinzi concave in acest scop.

In cuptorul solar modern, lumina solara este folosita pentru a gati , o oglinda concava (reflectorul) focalizeaza razele soarelui pe mancare sau pe vas. In unele cuptoare solare in loc de oglinda solara se foloseste un sistem de oglinzi plate pentru a directiona razele soarelui pe alimente. Pe aceeasi idee se bazeaza si functionarea furnalului solar.In Mont Luis, Franta, ...

Alte referate despre: resursele extraatmosferice si atmosferice, resurse extraatmosferice si atmosferice, referat la geografie resurse extraatmosferice si atmosferice

Craiova

De-a lungul existentei sale, orasul s-a bucurat de conditii favorabile care l-au ajutat sa se dezvolte necontenit, aceasta si datorita pozitiei sale geografice. Craiova a beneficiat de o aparare naturala determinata de situarea sa intr-o mica depresiune marcata de dealul Bucovatului (la vest) de cel al Vulcanestilor (la est) de zona fostelor mlastini Facai – Balata Verde – Poveni (la sud) de balta Craiovitei si nodul hidrografic al Jiului, Amaradiei si Raznicul (la nord). Campiile, terasele si luncile inconjuratoare au prilejuit o diversitate de fauna si flora.

Alte referate despre: craiova, referat despre craiova, referat craiova

Constructii pentru realizarea productiei vegetale

Referat despre Constructii pentru realizarea productiei vegetale
Clasificare
Construcţiile pentru realizarea producţiei vegetale pot fi:
- răsadniţe şi solarii, folosite pentru prelungirea duratei de vegetaţie toamna şi primăvara, îi scopul obţinerii recoltelor timpurii sau târzii;
- sere destinate producţiei intensive tot timpul anului.

Răsadniţe
Sunt construcţii simple şi permit delimitarea unei anumite suprafeţe de teren şi un volum variabil de aer, unde se realizează condiţii optime pentru creşterea plantelor legumicole. Ele dispun de o sursă proprie de energie cât şi de aportul caloric al radiaţiilor solare. Ţinând seama de particularităţile constructive şi materialele folosite pentru realizarea răsadniţelor, acestea se pot clasifica astfel:
- după nivelul temperaturii realizate: răsadniţe calde (20°C - 25°C), semicalde (15°C - 20°C), reci (8°C - 12°C);
- după poziţia faţă de suprafaţa solului: răsadniţe de ...

Alte referate despre: constructii pentru realizarea productiei vegetale, constructii pentru realizarea productiilor vegetale, constructii pt realizarea productiei vagetale

Caramida glazurata

Caramida glazurata - Cărămida şi pietrele din argilă sunt destinate pentru executarea construcţiilor exterioare sau interioare şi a altor elemente de construcţie, pentru producerea panourilor şi blocurilor p/u pereţi. Suprafaţa facială a cărămida glazurate este acoperită cu o plăcuţă subţire stecloasă(0,1-0,3mm) de o anumită culoare, lucioasă sau mată. Culoarea suprafeţelor faciale trebuie să corespundă normelor.

Alte referate despre: caramida glazurata, ce este caramida glazurata, caramida glazurata cu poze
Referate afisate : 16
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles