Pante si alunecari de teren in romania

Pante si alunecari de teren

Alunecarile de teren
Studiul pantelor si al schimbarii configuratiei lor i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa înteleaga cum se produc alunecarile de teren. S-au descoperit noi date despre fenomenele naturale care duc la eroziunea solului si la alunecari de teren, iar cunoasterea acestora poate ajuta la prognozarea catastrofelor naturale. În octombrie 1963, un val imens de apa a trecut peste digurile barajului Vaiont, situate în nordul Italiei. Un perete de apa ânalt de peste 70 de metri, transportând milioane de tone de mâl si pietris, a inundat statiunea învecinata , Longarone, si 2000 de oameni au fost ucisi.

O ancheta ulterioara a demonstrat ca inundatia a fost provocata de o aluneacare masiva de teren care a antrenat milioane de tone de roci sfarâmate în interiorul barajului fortând apa sa se reverse peste digurule barajului. ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 16781
Materia: Geografie

Hazarde naturale

Uraganele
Cicloanele tropicale sunt celule de mică presiune mult intensificate care au originea şi îşi petrec majoritatea „vieţii” în oceane. În Oceanul Atlantic, ele sunt numite uragane. În Oceanul Pacific sunt numite taifune.
Sunt alimentate de temperaturi mari şi aer umed; când un uragan se mişcă pe uscat, tinde să-şi piardă din intensitate.

Alte referate despre: hazarde naturale, hazarde naturale si antropice, hazarde naturale referat

Cutremurele de pamant - hazarde

S-a descoperit ca ele se petrec nu doar pe uscat, ci sip e fundul marilor si oceanelor lumii.Cauzele care stau in spatele lor sunt aceleasi:energiile interne ale Terrei sau, foarte rar, meteoritii care lovesc Pamantul ori apropierea unei comete de Pamant.

Alte referate despre: hazarde cutremure de pamant, cutremurele de pamant, cutremure de pamant

Alunecari de teren

Prin alunecare de teren se intelege deplasarea unei portiuni formata din roci pe o suprafata inclinata (versant). Alunecarile de teren se produc in zonele in care solul este format din diferite tipuri de argila care au proprietatea de a se umfla atunci cand sunt imbibate cu apa (dupa o perioada cu ploi multe). Multe din aceste alunecari se produc in zone nelocuite pentru ca pamantul argilos este moale si oameii nu isi construiesc case in aceste zone, cateodata insa alunecarile pot afecta si zone populate, pentru a nu se intampla acest lucru se construiesc in aceste zone baraje (stavilare) care sa opreasca pamantul si acesta sa nu distruga gospodariile oamenilor.

Alte referate despre: alunecari de teren, alunecari de teren referat, referat alunecari de teren

Degradarea antropica a terenurilor

Omul, printr-o folosire abuziva a pamnatului, a dus la o micsorare a
capacitatii de retinere a apei in sol. Aceasta se evapora, sau se
scurge rapid la suprafata, provocand dese inundatii, deoarece lipseste
stratul cu vegetatie arborescenta care sa "amortizeze" efectele
precipitatiilor puternice. Aceasta eroziune se datoreaza poluarii cu
pesticide si ingrasaminte chimice, ploilor acide, taierilor masive de
paduri, lucrarilor necorespunzatoare ale solului, care in timp
degradeaza textura acestuia.

Alte referate despre: degradarea antropica a terenurilor, degradarea antropica a terenurilor in romania, despre terenurilor degradate antropic

Alunecarile de teren

Alunecarile de teren sunt de mai multe feluri, ele clasificandu-se dupa grosimea masei de roci antrenate si dupa intinderea in suprafata. Cele mai putin grave sunt alunecarile in brazde, de mica adincime, care afecteaza doar solul. Ele se prezinta ca valuiri mici de ordinul decimetrilor, ce merg pe curba de nivel, lasand impresia ca sunt poteci de animale. Exista apoi alunecarile lenticulare, de dimensiuni mici, de 1-5 m, cu o cornisa de desprindere in semicerc si valuri scurte de material alunecat.

Alte referate despre: alunecarile de teren referat, alunecarile de teren, alunecari de teren in romania

Elementele topografice ale terenului

Geoidul reprezinta locul geometric al punctelor care materializeaza nivelul marilor si oceanelor, nivel neafectat de miscarea valurilor, curenti sau mareelor, prelungit pe sub continente. Numit si suprafata de nivel zero, nu se poate exprima printr-un model sau formula matematica. Datorita faptului ca nu reprezinta nici macar aproximativ configuratia terenului natural, nu face obiectul reprezentarii pe harti si planuri, fiind de fapt o forma geometrica ipotetica din punct de vedere al exprimarii.

Alte referate despre: elementele topografice ale terenului, moara cu noroc elemente topografice, calculul elementelor topografice

Judetul Prahova

Situat pe pantele sudice ale Carpatilor, in apropiere de curbura
acestora, judetul Prahova cuprinde un teritoriu ce se intinde de pe
culmile inalte ale muntilor pana in campie, pe malurile Ialomitei.
Aceasta situatie confera judetului o mare varietate a conditiilor
fizico-geografice si, implicit, a celor economico-gepgrafice.

Alte referate despre: judetul prahova, judetul prahova referat, potentialul turistic antropic din judetul prahova

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe
Costul istoric reflectă valoarea reală a elementelor patrimoniale la intrarea lor în unitate. Ulterior poate să apară efectul de desincronizare între evaluarea la intrare a elementelor patrimoniale bazate pe costul istoric şi evaluarea la ieşire întemeiată pe valoarea actuală, putând avea loc o creştere fără bază a rezultatului, ca urmare a variaţiei între cele două momente: intrare şi ieşire. Creşterea de rezultat intră în caruselul impozitării şi distribuţiei profitului sub formă de dividente cu implicaţii directe asupra decapitalizării societăţii comerciale.

Alte referate despre: evaluarea terenuri si mijloace fixe, evaluarea mijloacelor fixe, evaluare mijloace fixe

Pedolologie - bonitarea terenurilor agricole

La bonitarea terenurilor amenajate si ameliorate, nota de bonitare poate ajunge pana la 150 puncte si vor rezulta 15 si respectiv 6 clase de bonitare. Hartile de favorabilitate se pot realiza la nivel de umiditate de teren sau la nivel de parcela, soia folosind notele de bonitare si tinand seama de componentii parcelei, solului si proportia acestora.

Alte referate despre: bonitarea terenurilor agricole, bonitarea terenurilor agricole download, bonitarea terenurilor agricole din vest

Amenajari baze sportive - Amenajarea unui teren de fotbal in interiorul spatiului

Caile de circulatie se refera la faptul ca asezarea terenului se va face in asa fel incat terenul sa nu fie amplasat peste ososea, cale ferata, lini de tramvai,etc., ci va trebui amplasat langa scoala pentru a evita orice evenimente neplacute care s-ar putea ivi din cauza deplasarii elevilorde la orele de curs la terenul de educatie fizica.

Se va cauta ca in spatiul ales sa putem realiza ceea ce vrem sa obtinem si anume sa putem obtine dimensiunile unui teren cat mai aproape de reglementarile in vigoare, deoarece un teren de fotbal nu se reduce doar la spatiul de joc ci si la cel din afara lui destinat jucatorilor de rezerva, antrenorilor, celor doua echipe.

Deasemeni se va avea in vedere daca se poate si o eventuala posibilitate de dezvoltare a bazei in cazul in care spatiul permite ori se va cauta dezvoltarea conditiilor de joc, de igiena, de antrenament sau de participare la anumite competitii.

Orientarea terenului se va face in functie de modul in care se va ...

Alte referate despre: amenajari baze sportive, amenajarea unui teren de fotbal, curs amenajari baze sportive

Raport - Evaluare teren

Prin prezenta se certifica, cu buna credinta urmatoarele:Faptele prezentate in acest raport de evaluare sunt corecte si adevarate;Analizele,opiniile si concluziile raportate se limiteaza doar la ipotezele si conditiile limitative prezentate in raport, si acestea reprezinta opiniile si concluziile mele personale, obiective si impartiale, fara a considera interesele;Toate cercetarile, informatiile, rationamentele, analizele si concluziile necesare pentru a ajunge la valoarea estimata, au fost efectuate in conformitate cu standardele Internationale de Evaluare - IVS1 si cu legislatia in vigoare la data evaluarii ;Evaluatorul isi asuma integral rapunderea asupra tuturor afirmatiilor personale din raportul de evaluare. Datele si informatiile preluate din surse ce nu au putut fi verificate personal de evaluator sunt mentionate expres in text;

Alte referate despre: raport evaluare teren, hotarare aga raport evaluare teren, raport evaluare teren referat

Infiintarea unei livezi pomicole

Pregatirea terenului si dimensionarea livezii
Dupa ce am ales terenul, acesta va fi supus unor lucrari complexe de pregatire, care sa asigure conditii bune de prindere a pomilor la plantare si o crestere uniforma in primii ani dupa plantare. Desfundarea terenului constituie lucrarea principala, care se poate face la o adancime de 50-60 cm. Daca terenul este greu, inainte de desfundat se va face o scarificare a terenului la 70-80 cm, urmata de desfundat sau de o aratura adanca.

Alte referate despre: infiintarea unei livezi pomicole, referat despre infiintarea unei livezi pomicole, infiintarea unei livezi

Voleiul

In timpul meciului, capitanul echipei actioneaza in calitate de capitan in joc atat timp cat el se afla pe teren. Cand capitanul echipei nu se afla pe teren, antrenorul sau capitanul insusi trebuie sa desemneze un alt jucator din teren (cu exceptia Libero-ului) care va prelua functia de capitan in joc. Acest capitan in joc isi pastreaza responsabilitatile pana cand este inlocuit, capitanul echipei revine pe teren sau setul se incheie.

Alte referate despre: regulile voleiului, voleiul referat, voleiul-sportul meu preferat

Fundatii

Fundatiile sunt elemente de constructie de rezistenta situate sub nivelul terenului natural ,prin intermediul carora se transmit terenului de fundare incarcarile care actioneaza asupra constructiei si incarcarea lor proprie , astfel ca presiunea efectiva pe talpa fundatiilor sa nu depaseasca presiunea admisibila a terenului de fundare , iar tasarile care rezulta sa poata fi suportate de constructie .

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Distributie si merchandising

Prin implementarea programului Optimal Sales and Merchandising, lansat de Optima Group, reprezentantii de vanzari pot beneficia de eficienta. Acesta presupune utilizarea unui dispozitiv portabil (tip PDA - Personal Digital Assistant), care sa permita acumularea datelor de pe teren cu privire la inregistrarea comenzilor, informatii despre plati, clienti, facturi, bunuri livrate, gestionarea stocului cu tot ceea ce presupune: incarcare, descarcare, stoc curent, facturare, returnarea bunurilor, plati, analiza altor informatii.Dupa ce toate datele sunt culese, informatiile de pe teren se trimit si se prelucreaza la sediul central, unde este instalata aplicatia BackOffice, ceea ce face preluarea datelor mai rapid.

Alte referate despre: distributie si merchandising, optimizarea activitatii de distributie si merchandising, principiile de distributie si merchandising

Din Epopeea lui Ghilgames

De sub temeliile actualului oras Warka, au rasarit vestigiile vechii cetati a Urukului, asezata la rasaritul albiei de astazi a Eufratului, pe drumul vechiului canal Satt-en-Nil, cam la 220 km sud-est de Bagdad.Asemeni tuturor celorlalte cetati zidite de sumerieni, Urukului- pentru a nu cadea prada revarsarilor Eufratului- era cladit pe o ridicatura de teren, alcatuita de-a lungul vremii din straturile de caramida faramatata, provenite din ruinele cladirilor supuse actiunii timpului.

Alte referate despre: epopeea lui ghilgames, epopeea lui ghilgames rezumat, rezumat epopeea lui ghilgames
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles