Paradoxul gemenilor referat

Paradoxele logice

Fenomenul paradoxelor ( sau al antinomiilor ) logice era bine cunoscut grecilor. Logicienii evului mediu au fost şi ei intens preocupaţi de studiul paradoxelor ( “insolubilelor” ) . Adevărata lor importanţă a ieşit la iveală abia odată cu descoperirea lor într-o serie de teorii matematice ( teoria mulţimilor lui Cantor şi sistemul logico-aritmetic al lui Frege ) , iar apoi şi în teoriile logicii .

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1195
Materia: Psihologie

Textul descriptiv, narativ, argumentativ

(Cercetător ştiinţific Odette Gîrlaşu, Institutul de Psihologie, Elemente de sofrologie, în „Psihologia”, Societatea Ştiinţă şi Tehnică, 1/1994).

Alte referate despre: textul descriptiv narativ argumentativ dialogu, textul descriptiv narativ argumentativ dialogul, text descriptiv narativ argumentativ

Logica modala

“Căci nu este nici o deosebire să spui: ‘omul umblă’ şi ‘omul este umblând’ ” - compunerea predicatului se poate reduce la copula “este” şi nume predicativ, dar chiar şi în acest caz Aristotel ţine să arate când anume este posibilă compunerea, în speţă atunci când “a fi” nu are sens de a exista, predicate compuse care vor fi rostiri modale.

Alte referate despre: logica modala, referat logica modala, ce este logica modala

Sofismul

Totusi, miscarea sofistica trebuie vazuta obiectiv sub aspectul
rolului ei istoric, ca un factor determinant in evolutia gandirii
logice si necesitatii formularii ei prin propria-i analiza.

Alte referate despre: sofisme, sofisme si paralogisme, sofismul

Logica

Logica relatiilor, curent logic format la sfârsitul sec. al XIX-lea.
Logica realtiilor cerceteaza propietatiile formale ale relatiilor
(tranzivitatea, reflexivitatea, simetria etc. ) si efectueaza calculul
relatiilor, contribuind la analiza logica a expresiilor matematice. Ea
a capatat în filozofia burgheza contemporana o interpretare idealista,
potrivit careia relatia este considerata ca fiind primordiala pe plan
logic, gnoseologic si ontologic fata de relate (termenii relatiei).
Desi natura relatelor se manifesta prin relatie, ea determina totusi
natura relatiei (ex. Greutatea unui corp se stabileste în relatie cu
alt corp, însa greutatea nu este o propietate a relatiei însasi, ci a
corpurilor respective, ea manifestându-se doar prin aceasta relatie).
Interpretata just, logica relatiilor constituie un capitol principal
al logici matematice.

Alte referate despre: clasa 9 logica, logica, logica juridica

Paradoxul lui Olbers

Acest paradox fotometric al lui Olbers, impreuna cu un alt paradox, cel gravitational, al lui H. Seeliger, ne obliga sa alegem in asa fel modelul universului, incat aceste doua contradictii sa nu se produca. Astfel a fost necesar sa se admita o considerabila absorbtie a luminii in spatiile interstelare.

Alte referate despre: paradoxul lui olbers, paradoxul gemenilor, paradoxul hidrostatic

Demonstratia si combaterea logica

2.În funcţie de sprijinul direct sau indirect pe experienţă,există demonstraţii deductive şi demonstraţii inductive.Dacă în desfăşurarea demonstraţiilor nu intervin direct date de experienţă atunci avem demonstraţii deductive,în caz contrar avem de a face cu demonstraţii inductive.

Alte referate despre: demonstratia si combaterea logica, demonstratie si combatere logica, referat logica demonstratia si combaterea

Frumusetea Madridului

Madridul este un muzeu de arhitectura in aer liber. Te asteapta: Capilla del Obispo ( capodopera a goticului) portalul superb (in stil baroc iberic) al unui fost azil, acum muzeu de istorie al orasului, El Teatro Espanol din Plaza Santa Ana (de un nobil clasicism), Banca Spaniei din Plaza de Cibeles (bijuterie a Renasterii venetiene), marele cinematograf Palacio de la Musica de pe Gran Via ( in stil art deco), sau cladirea Asociatiei Sporturilor cu Motor ( art nouveau).

Oricine face o asemenea,, expeditie”, are nevoie de ceva reconfortant. Din fericire. Dupa fiecare colt, exista un bar sau o carciumioara, unde se poate gasi aproape orice de baut precum si mici gustari numite ,,tapas”. Acestea pot cuprinde scoici, o bucatica de ,,tortilla”, branzeturi, sunca, masline sau delicatesele casei. Aceste gustari umplu timpul pana la cina care, la restaurant, nu se serveste decat dupa orele 22:00.

Alte referate despre: frumusetea este o enigma, madrid, versuri despre frumusetile si bogatiile patriei

Clonarea

Clonarea reprezinta procesul de a creea o copie identica genetic a unui original. Clona in sensul biologic reprezinta un organism multicelular care poseda exact aceleasi gene cu un alt organism viu. Clonarea umana reprezinta creearea unei copii genetice a unui om care exista deja. Termenul este folosit pentru clonarea umana artificiala, facuta in laborator si nu cea naturala - gemenii, tripletii monozigoti. Clonarea presupune lipsa aportului genetic masculin la conceptie. Clona poate apartine genetic unui barbat sau unei femei in viata.

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Paradoxuri logice

Un paradox echivalent este cunoscut (in filozofie) ca "autoinfanticid" - asta fiind mersul inapoi in timp si uciderea propriei persoane cand inca era bebelus - desi cand acest cuvant a fost initial publicat intr-un ziar de Paul Horwich, el a folosit forma "autofanticid".[2]
Paradoxul bunicului a fost folosit ca argument pentru imposibilitatea calatoriei inapoi in timp.

Alte referate despre: paradoxuri logice, referat paradoxuri logice, paradoxurile logice

Apollo

Era, de pilda, onorat de vechii etrusci si mai târziu a fost adoptat
si de romani. În cinstea lui s-au instituit la Roma Ludi Apollonares,
si tot acolo, pe vremea împaratului Augustus, i se aduceau onoruri
deosebite.

Alte referate despre: zeul apollo, apollo, zeul apollo referat

Luceafarul

Luceafărul este publicat în anul 1883 în Almanahul Societăţii Academice Social Literare "România Jună" din Viena. Revista Convorbiri literare a reprodus versiunea din almanah, iar T. Maiorescu publică poemul în ediţia sa de versuri de la sfîrşitul anului 1883. Luceafărul este un poem romantic pe tema destinului omului de geniu. Această idee este prezentă şi în poeziile de tinereţe ale lui M. Eminescu, dintre care amintim Gemenii, Povestea Dochiei şi Urşitorile în care Dochia este simbol al existenţei Daciei. Ideea geniului nemuritor în stele şi în "Povestea magului călător în stele" şi "Peste codrii stă cetatea", în care prezentarea eroilor ne duce cu gîndul la Luceafărul. Aici el, Zburătorul apare descris: "cu păr lung de aur moale, / şi cu ochii plini de jale / trestia-l încununează / hainele-i scîntejază / haine lungi şi străvezii / pare un mort cu ochii vii".

Alte referate despre: luceafarul, luceafarul comentariu, luceafarul rezumat

The Lake

Mihai Eminescu’s favourite themes in his poetry are love and nature. In “The Lake” this two elements are harmoniously combining, being the spring of inner balance and joy.
He surprises nature in two hypostases: the terrestrial one with the woods, the springs, the lime-tree, and the common reeds- specific elements for the eminescian poetry. The nature in Eminescu’s vision is offering shelter, is human, intimate, the scenery of human feelings.
The second hypostasis is represented by the cosmic nature, the cosmic landscape which includes the Moon, the stars and Venus-the biggest star; those are also specific elements for Eminescu’s poetry.
In “The Lake” the first stanza is descriptive, introducing the reader into the universe of the poem. Here Eminescu “draws” a true nature fresco; he presents so realistic and full of passion the surrounding nature that he makes you believe that you are there at the spot, where the poet’s sentiments are revealing. The lake is behaving ...

Alte referate despre: lake, longest lake in scotland, lake district

Statul medieval

5. CRUCIADELE :
Cruciadele pot fi definite ca expeditii religioase ( “razboaie sfinte “ ) organizate cu scopul de a cuceri Orientul Apropiat, la care putem spune ca au participat toate clasele sociale. Ele se bazeaza pe o ideologie crestina, avand ca scop eliberarea locurilor sfinte de sub stapanirea otomana. Una dintre cauzele cruciadelor o reprezinta situatia politica din Orient. Dupa ce Bagdadul a fost cucerit de turcii selgiucizi (1055), acestia au pus stapanire pe Siria si Palestina, care erau sub dominatie egipteana. Apoi, in 1070, turcii au cucerit si Ierusalimul. A luat nastere Emiratul de Damasc si alaturi de acesta, trei sultanate: Capadocia, Rum si Smirna, care erau o adevarata amenintare la adresa Bizantului. Prin urmare, papalitatea s-a vazut nevoita sa ia masuri pentru a-si mari spatiul de influenta, astfel nascandu-se cruciadele. Urban II a fost cel care a lansat dorinta de cruciada la conciliile din Piacenza si Clermont (1095).
I cruciada – 1096/1099
IIcruciada ...

Alte referate despre: formarea statului medieval transilvania, statul medieval si institutiile sale, formarea statului medieval moldova

Capitulatiile intre 1830-1848, arma impotriva protectoratului rus

Se continua vechea politica ruseasca, atat de bine cunoscuta de romani " cand agentii sai se straduira de a castiga pe bunii si credulii boieri pentru a obtine semnaturile lor, ei nu le cantarea decat drepturile lor rasunatoare, in virtutea carora ei aveau liberul arbitru de a scutura barbarul jug turcesc si de a se atasa binefacatorului protectorat al tarilor foarte crestini si foarte ortodocsi"2.

Alte referate despre: ludovic filip 1830-1848, statul si administratia in franta sub monarhia burgheza 1830-1848, rugaciunea - arma impotriva faradelegilor

Cultura Banatului - Barocul etnografiei romanesti

Ne place insa sa credem ca partea dureroasa a paradoxului banatean nu are o origina iremediabila, si avem chiar convingerea ca din peisajul plin de surprize al acestei provincii se vor ivi inca remarcabi 848q163i li purtatori de destine romanesti. Si cu exprimarea in soapta a acestei convingeri incetam de a mai atinge latura negativa a paradoxului. Ramane cealalta. Cultura Banatului e neaparat o cultura etnografica, anonima, populara.

Alte referate despre: cultura bizantina in structuri romanesti, cultura organizationala in institutiile romanesti, cultura organizationala a scolii romanesti

Limbajul visual fox pro

Diferenta intre programul sursa si cel executabil este ca in cazul primului este necesara mai intai instalarea si pornirea programului in care se scrie codul sursa, in timp ce pentru programul executabil acest lucru nu mai este necesar el ruland direct fara a mai fi necesara lansarea programului sursa. Acest lucru inseamna ca utilizatorul nu trebuie sa detina licenta si pentru programul in care a fost realizat programul executabil el trebuind sa detina numai licenta pentru programul executabil pe care de fapt l-a achizitionat.

Alte referate despre: limbajul de descriere a datelor visual fox pro, limbaje de programare si baze de date in visual fox pro, limbajul de programare visual fox-pro 6 0 torrent
Referate afisate : 17
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK