Paradoxul gemenilor referat fizica

Paradoxele logice

1) expresie din care pot fi deduse propoziţii contradictorii
2) contradicţie formală dedusă într-un sistem teoretic
3) contradicţie rezultată din încercarea de a explica anumite fapte cu ajutorul unei metode date .

Pentru scopuri diferite o definiţie se poate dovedi mai utilă decât alta . Unul dintre cele mai cunoscute paradoxe este acela descoperit de Cantor „paradoxul mulţimii tuturor mulţimilor ” .
Rezolvarea paradoxelor ( constituirea unor teorii în care paradoxele date să fie evitate ) s-a făcut prin diferite procedee care toate au la bază un principiu de ierarhizare a abstracţiilor . Sunt cunoscute în special metodele propuse de Russel (teoria tipurilor ) , Hilbert , Brouwer , Bocivar , Quine .

În cele ce urmează nu mă voi ocupa însă de procedeele formale de rezolvare ci de aspecte filozofice ale fenomenului paradoxal .
Studiul paradoxelor nu se reduce la găsirea unor procedee de evitare a lor căci în acest caz le-am trata ca pe un ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1195
Materia: Psihologie

Descrierea pricipalelor tehnici si strategii bazate pe paradox

Terapeutul fsi propune ca pacientul sa nu indeplineasca ceea ce i se cere si prin aceasta sa se modifice. O astfel de strategie este utilizata cu succes la cuplurile care se cearta fn continuu si carora li se prescrie sa se certe in continuare sau li se spune ca nu sunt pregatite inca sa renunte la certuri, fn astfel de cazuri terapeutul nu face altceva decat sa-l determine pe pacient sa lupte cu el in loc sa lupte cu partenerul. Weeks si L'Abate (1982) descriu ca fiind cel mai frecvent folosite urmatoarele tehnici bazate pe paradox:

Alte referate despre: optimizarea memoriei metode tehnici si strategii, tehnici si strategii de relatii publice, tehnici si strategii de comunicare in consiliere

Introducere in psihodiagnostic

Este paradoxul psihologiei, spunea profesorul Paul Popescu- Neveanu, de a fi una din cele mai vechi preocupări cognitiv-empirice, şi, totodată, una din cele mai noi ştiinţe. Preocuparea pentru cunoaşterea celorlalţi – necesară adaptării în relaţiile cu semenii sau în educarea copiilor- se confundă, probabil, cu istoria omului.

Alte referate despre: introducere in psihodiagnostic, introducere in psihodiagnostic ursula schiopu, referate introducere in psihodiagnostic

Tulburarile somnului

Constantin Gorgos,
Cǎtǎlin Tudose,
Florin Tudose,
Ileana Botezat – Vademecum în psihiatrie, edit Medicalǎ, Bucureşti 1985.

Alte referate despre: tulburarile somnului, tulburari somn, tulburarile somnului biblografie

Textul descriptiv, narativ, argumentativ

NOTE:
1Apud. Mariana Tuţescu, L’Argumentation. Introduction a l’etude du discours, Bucureşti, Editura Universităţii din Bucureşti, p.337.
2Nicolae Manolescu, Arca lui Noe. Eseu despre romanul românesc, Bucureşti, Editura 100+1 Gramar, 2000, pp.139-140.
3Ibid., pp.141-142.

Alte referate despre: textul descriptiv narativ argumentativ dialogu, textul descriptiv narativ argumentativ dialogul, text descriptiv narativ argumentativ

Logica modala

Aristotel este cel care dezvoltă într-un mod elaborat conceptul de logică modală, în special în lucrarea Despre Interpretare-singurul tratat din cele şase ale Organon-ului, în care problematica logică apare în ansamblul ei şi pentru ea însăşi.

El se ocupă în general de principiile logice (terţului exclus şi al bivalenţei), clasificarea, opoziţia, conversiunea propoziţiilor modale şi silogistica modală. Propoziţiile modale le tratează fără însă de a dispune de o ‘logică deductivă generală care să-i permită să elaboreze şi o logică modală generală’. Înlocuieşte premisele din modurile silogisticii asertotice cu premise modale, pe care le va considera după propoziţiile de predicaţie şi modalitatea va apărea ca predicat şi propoziţiile asertotice vor deveni subiect.

Stagyritul legitimează propoziţiile modale pornind de la ...

Alte referate despre: logica modala, referat logica modala, ce este logica modala

Sofismul

Totusi, miscarea sofistica trebuie vazuta obiectiv sub aspectul
rolului ei istoric, ca un factor determinant in evolutia gandirii
logice si necesitatii formularii ei prin propria-i analiza.

Alte referate despre: sofisme, sofisme si paralogisme, sofismul

Logica

Aristotel va fi dezamagit de aceasta veste, care-i amâna întâlnirea cu
gloria filozoficadeatunci, si lângacelcareastepta nerabdator sase
desavârseasca.

Alte referate despre: clasa 9 logica, logica, logica juridica

Paradoxul lui Olbers

William Herschel, in cercetarile sale, a presupus ca lumina stelelor se atenueaza exact invers proportional cu patratul distantei. Cu alte cuvinte, el considera ca spatiul interstelar este perfect transparent, neexistand fenomenul de absorbtie luminoasa, sub nici o forma. In aceeasi perioada, in 1774, un cercetator cu mult mai putin cunoscut a ajuns pe cale teoretica sa banuiasca existenta fenomenului de absorbtie a luminii.

Alte referate despre: paradoxul lui olbers, paradoxul gemenilor, paradoxul hidrostatic

Demonstratia si combaterea logica

1.In funcţie de procedeul utilizat ,există demonstraţie intuitivă (neaxiomizat sau axiomizat) şi formalizată.Demonstraţia intuitivă sa bazează pe relaţiile dintre termenii şi propoziţii .Cel mai adesea ea nu se bazează pe raţionamente complete,ci eliptice,iar,uneori ,cel care le realizează nu este conştient de regulilepe carele aplică(elapeleazăla intuiţie care nu este un criteriu sigur şi trebuie controlată,deci trebuie cunoscute regulile formale).Odata cu complicarea demonstraţiilor a devenit necesar controlul prin reguli,ceea ce a dus la construcşiile axiomatice riguroase(deşi intuitive) şi apoi la construcţile formale(formalizate) în care se are în vedere,în primul rand ,sistemul de simboluri şi regulile de operare cu aceste simboluri şi regulile de operare cu aceste simboluri.

Alte referate despre: demonstratia si combaterea logica, demonstratie si combatere logica, referat logica demonstratia si combaterea

Frumusetea Madridului

Caracterul cosmopolit al orasului iese in evidenta chiar de la intrarea dinspre aeroport. Drumul parcurge bulevarde largi strajuite de cladiri vechi si trece prin mari piete circulare cu ronduri de flori. Se pot admira: un oficiu postal ce arata ca un tort de nunta, arcuri de triumf, banci decorate ca niste palate renascentiste sau zgarie-nori post-moderni cum ar fi turnurile gemene, intentionat inclinate unul catre celalalt, ridicate la Puerta Europa in 1996.

Istoria Madridului incepe la marginea vestica a orasului vechi, chiar pe locul unde se afla acum impresionantul palat regal. Aici, pe malurile raului Manzanares, emirul maur cuceritor Mohammed I a ridicat in anul 852 o fortareata pe care a numit-o Mayrit. In sec.
al XI-lea, dupa alungarea maurilor , regii crestini au folosit palatul drept resedinta de vanatoare, iar numele Mayrit a fost dat unei mici asezari din apropiere care, in 1561, a devenit capitala Spaniei.

Parasind Plaza Mayor, in orice directie ai lua-o ...

Alte referate despre: frumusetea este o enigma, madrid, versuri despre frumusetile si bogatiile patriei

Apollo

Un alt episod care i se atribuia era cel al uciderii ciclopilor: fiul
lui APOLLO, Asclepius, initiat de centaurul Chiron în tainele
medicinei, nu s-a mai multumit sa vindece, ci a început sa-i învie pe
cei morti. Acest fapt a atras asupra sa mânia lui Zeus, care l-a
omorât cu trasnetul sau. Îndurerat de pierderea lui si neputând sa se
razbune pe Zeus, APOLLO i-a pedepsit pentru moartea fiului sau pe
ciclopi, ucigându-i la rândul sau, cu sagetile lui. Singura vina a
acestora era faptul ca faurisera trasnetul lui Zeus. Drept pedeapsa
pentru actul sau necugetat, APOLLO a fost osândit de Zeus sa slujeasca
timp de un an, ca sclav, pe un muritor. El si-a ispasit pedeapsa
pazind turmele lui Admetus. APOLLO a iubit numeroase nimfe si
muritoare, printre care pe Daphne, Cyrene, Marpessa, Cassandra, si
uneori chiar tineri ca Hyacinthus si Cyparisus. Zeul era înfatisat ca
un tânar frumos si înalt, cu o statura zvelta si impunatoare.

Alte referate despre: zeul apollo, apollo, zeul apollo referat

Print si cersetor

In cel de-al doilea sfert al secolului al XVI-lea ,intr-o zi oarecare ,se nasc doi copii:un copil pe care nu-l dorea nimeni,dintr-o familie saraca,ce avea numele de Canty;si un copil nascut intr-o familie regala cu numele de Tudor,care il dorea insa,dar de asemenea,toata Anglia il dorea. Tudor era printul mostenitor al tronului tatalui sau,iarTom Canty era un copil ce ducea o viata mizerabila alaturi de familia sa care era destul de numeroasa. Tom locuia in apropierea Podului Londrei,intr-un cartier saracacios,murdar si plin de betivi.Casa lui,se afla intr-un adanc de infundatura,numit Offal Court,langa Pudding Lane.Era mica,darapanata si suprapopulata de sarmane familii mizere.In acea casa,Tom traia alaturi de mama si bunica sa,de tatal sau,John si de surorile sale gemene Bet si Nan.Tatal si bunica sa erau doi demoni cu sufletul,, hain si niste betivani aro ...

Alte referate despre: print si cersetor, print si cersetor rezumat, print si cersetor de mark twain

The Lake

Mihai Eminescu is the greatest Romanian poet and the critic George Calinescu said about him: �Eminescu succeeds a paradox � he can be to the simple man�s liking (�) inscribing himself in the national folklore and at the same time he can move the refined man from all over the world�. The great genius is born in Botosani, on the 15-th of January in 1850; he is the son of Gheorghe Eminovici and Raluca Jurascu. He spends his childhood in Botosani and Ipotesti near his beloved nature.

Alte referate despre: lake, longest lake in scotland, lake district

Romulus si Remus

Credea ca viseaza. Se retrase incetisor, si se intoarse la coliba unde ii povesti sotiei tot ceea ce vazuse. Sotia nu l-a crezut pe Faustulo iar acesta a fost nevoit sa o duca pe aceasta cu forta pana la locul cu pricina. Putin dupa aceea, copiii se regaseau in coliba lui Faustulo si Laurenziei, unde au crescut si in putini ani au devenit doi tineri puternici, putin salbatici, dar buni.Faustulo ii chema Romulus si Remus; iar ei l-au respectat ca pe un tata, in fiecare zi departandu-se tot mai mult de coliba in cautarea unor noi aventuri...Aceasta este povestea scriitorului Gustavo Brigante Colonna.

Alte referate despre: legenda lui romulus si remus, romulus si remus, romulus si remus referat

Capitulatiile intre 1830-1848, arma impotriva protectoratului rus

In ciuda temerilor romanilor privind continua incercare a Rusiei de a le incalca drepturile, perioada se deschide in mod paradoxal,( caci evenimentele vor da dreptate celor ce se temeau) cu un gest prin care Rusia pare a incredinta ca va pazii capitulatiile.

Alte referate despre: ludovic filip 1830-1848, statul si administratia in franta sub monarhia burgheza 1830-1848, rugaciunea - arma impotriva faradelegilor

Statul roman de la Republica la Imperiu

"Dar povestea care merita cea mai mare crezare si pe care o adopta cei mai multi autori este aceea ale carei puncte principale le-a facut cunoscute elenilor Diocles Peparethios, pe care l-a urmat si Fabius Pictor in cele mai multe privinte. Bineinteles ca si in privinta acestei povestiri s-au iscat deosebiri de pareri. Dar, in general, firul povestirii curge dupa cum urmeaza:Mostenirea tronului regilor care au domnit in Alba a ajuns la doi frati: Numitor si Amulius. Amulius a impartit toate lucruirle in doua si de o parte a pus domnia, iar in cealalta parte a pus bogatiile si aurul adus din Troia, iar Numitor si-a ales domnia.

Alte referate despre: arta monumentala a statului roman de la republica la imperiu, referate statul roman republica principatul imperiu, statul roman dela republica la imperiu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK