Partenerii bancii europene pt investitii puncte slabe puncte tari

Partenerii Bancii Europene pentru Investitii

Legăturile de cooperare ale B.E.I (ca instituţie europeană si bancară) cu instituţiile Uniunii, şi cu comunitatea bancară europeană îi permit asigurarea unei sinergii între creditele sale şi instrumentele bugetare ale Uniunii şi catalizarea resursele bancare solide în jurul proiectelor pe care ea le susţine în interesul obiectivelor economice ale Uniunii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 759
Materia: Finante-Banci

Sistemul bancar

Sistemul bancar este ansamblul institutiilor bancare dintr-o tara sau un grup de tari (cum este sistemul bancar al UE) si care functioneaza in mod unitar. Acesta este format din cadrul institutional si cadrul legal (juridic).Banci universale - definite ca IC pe actiuni cu vocatie universala in privinta activitatilor pe care le pot derula in cadrul sistemului bancar; vocatia universala se se intelege in limita autorizarilor specifice pe care le poate acorda BNR in fiecare caz in parte.

Alte referate despre: management bancar, sistemul bancar, creditul bancar

Politici, strategii si organizare bancara

Trebuie, totusi, luat in calcul si faptul ca aceasta crestere a masei monetare se poate concretiza intr-un nivel si mai ridicat al ratei inflatiei, daca nu se asigura o oarecare crestere a produsului intern brut si in acelasi timp, stimularea cererii de moneda, astfel incat sa se reduca presiunile exercitate asupra puterii de cumparare a monedei.
Structura masei monetare evidentiaza mutatiile semnificative inregistrate la nivelul lui M2, o pondere semnificativa detinand-o conturile de economii ale populatiei si depozitele la termen (atat in lei cat si in valuta).

Alte referate despre: strategia social politica a unei organizatiei power point, strategia unei organizatii pentru promovarea propriei imagini, viziunea misiunea si valorile politicii calitatii unei organizatii

Politica de creditare a bancilor comerciale cu privire la credite

In elaborarea politicii de creditare, managementul bancii trebuie sa parcurga urmatoarele etape :
1. Pe baza clasificarii portofoliului de credite, in functie de calitatea creditelor, in cele 5 categorii (standard, substandard, in observatie, indoielnic si pierdere) se identifica segmentele de piata favorabile (nefavorabile) pentru banca, in functie de rezultate, bancile vor decide ce segmente de piata vor fi abandonate (pastrate).
2. Cauzele care determina pierderile (castigurile) bancii pot fi :la nivel macroeconomic - de natura politica economica sociala ;la nivelul clientilor - de natura manageriala, fraude, revendicari sociale, conjunctura economica ;la nivelul bancii tin de relatiile ofiterilor de credite cu clientii, calitatea revizuirii si monitorizarii creditelor, evolutia procesului de recuperare a creditelor prin executare silita.
Se stabilesc punctele slabe si forte ale bancii, creantele si succesele politicii de creditare din perioada analizata.

Alte referate despre: politici de creditare ale bancilor comerciale, politica de creditare a bancilor comerciale, politica de creditare a bancii comerciale

Investitiile si dezinvestitiile

Definirea contabila si juridica a investitiilor pune accent pe natura elementelor achizitionate, intrucat investitiile sunt considerate cheltuieli care se concretizeaza in achizitii de bunuri de folosinta indelungata. Din punctul de vedere al organizatiei, bunurile de folosinta indelungata sunt: imobilizari sau active corporale, financiare si necorporale (terenuri, constructii, echipamente, mijloace de transport, titluri de participare, brevete sau marci, etc.). Aceasta definitie permite suprapunerea viziunii contabile si juridice asupra investitiilor, avand clar exprimate elementele patrimoniale referitoare la investitii, dar nu ia in calcul elemente de investitii care nu se preteaza la o evaluare monetara explicita, cum sunt: cresterea valorii prsonalului prin training, cresterea clientelei prin operatii de promovare si publicitate, cheltuielile referitoare la brand si altele care fac sa sporeasca performantele si valoarea organizatiei in timp.

Alte referate despre: referat investitii si dezinvestitii, investitii, banca europeana de investitii

Operatiunile bancare

Aceasta caracteristica este esentiala pentru calificarea ambelor categorii de operatiuni ca acte de comert, de interpunere in circulatie a numarului si a titlurilor, cat si pentru distingerea lor de operatiunile civile (contractul de depozit si contractul de imprumut). Desi se aseamana cu aceste contracte, principala deosebire consta in faptul ca, in timp ce creditorul civil imprumuta propriul capital, bancherul imprumuta banii altuia, pe care el ii pastreaza si ii fructifica cu mujloace specifice.

Alte referate despre: operatiuni bancare, operatiuni bancare referat, referat operatiuni bancare

Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

c) Conturi cu termen fix; sunt acele depozite la termen care nu se pot palti inainte de scurgerea unui anumiit interval de timp. Datorita faptului ca ele nu se pot palti in orice moment in care ar dori detinatorul , aceste conturi aduc un venit mai mare prin rata dobanzii in comparative cu conturile de economii. Ele pot fi utilizate drept garantie la un credit.

d) Certificate de depozit; nescesita o suma minima de bani ce trebuie depusa pe o anumita perioada de timp, care este de obicei mai lunga decat cea pentru depozitele pe termen fix.

e) Acorduri de rascumparare ; acest cont seamana cu un cont de deposit , deoarece esenta acestei tranzactii consta in afptul ca , societatea se obliga sa-si depuna banii la banca pentru o anumita perioada de timp cu un profit fix.

Alte referate despre: diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca, diversificarea produselor si serviciilor bancare, produse si servicii oferite de trei banci

Analiza SWOT la Banca Comerciala Romana

PLANIFICAREA STRATEGICA
Cel mai important punct pe care trebuie sa-l aiba in vedere bancile , cat si alte institutii financiare care doresc sa-si asume responsabilitatea desfasurarii unei activitati profitabile in contextul existentei unei concurente severe si, totodata, facand fata si schimbarilor, va fi identificarea cu acuratete a nevoilor pietei si alegerea unei pozitii strategice pe aceasta piata, care sa fie compatibila cu propriul lor management .

In activitatea institutiilor bancare devine din ce in ce mai accentuata si importanta cunoasterea si chiar anticiparea nevoilor clientilor, depasindu-se etapa ofertei propriu-zise de produse si servicii. Cheia succesului dezvoltarii viitoare a activitatilor bancare o constituie anticiparea cerintelor potentiale ale clientilor.

„In 2005, am tintit excelenta, ingredient de baza in toate produsele si serviciile noastre, extras dintr-o strategie si tinte bine stabilite si directe, combinat cu talentul si expertiza puternicei ...

Alte referate despre: analiza swot la banca comerciala romana, analiza swot la banca comerciala romana5x puncte, analiza swot a bancii comerciale

Investitiile in resurse umane

O alta sursa de formare a asigurari sociale de stat o constituie contributia salariatiilor si pensionariilor care merg la tratament balnear sau la odihna care reprezinta 1% din totalalul veniturilor bugetului asigurari sociale de stat. Bugetul asigurari sociale de stat se mai alimenteaza si din alte venituri:
- sumele rezultate din lichidarea debitelor din anii anteriori;
- restituirea subventiilor acordate statiunilor balnearein anii precedenti si nefolosite;
- amenzile pt neplata la timp a asigurari sociale; etc.

Alte referate despre: investitii in resurse umane rolul lor in bunastarea societatii, investitii in resurse umane, investitii in resurse umane efort si efect studiu de caz

Banca Centrala a Elvetiei

În vederea instrumentelor politicii monetare obişnuite, Banca Naţională a Elveţiei poate achiziţiona sau vinde, valută externă. Operaţiunile de schimb valutar extern pentru politica monetară propune utilizarea contextului de intervenţie a schimbului valutar extern pentru a influenţa rata de schimb a francului Elveţian împotriva valutei externe. Aceasta poate intra în schimbul de valută externă, funcţie folosită din 2000 pentru nevoile politice monetare în circumstanţele excepţionale. Politica de investire a Băncii Naţionale a Elveţiei e bazată pe trei criterii: lichidităţi, performanţă, reuşite şi siguranţă. Actul nou al Băncii Naţionale va mări posibilitatea investiţiei universale a Băncii Naţionale a Elveţiei.

Alte referate despre: banca centrala a elvetiei concluzii, banca centrala a elvetiei, banca centrala a elvetiei referat

Caracterizare de ansamblu a activitatii unei banci

Acestea sunt materializate în activele deţinute de bănci, care pot fi transformate cu uşurinţă în bani lichizi, dacă este nevoie (bonuri de tezaur, efecte de comerţ, unele titluri financiare). În anumite condiţii, depozitele făcute de băncile comerciale la banca centrală pot intra în această categorie. Acceptând ideea că un sistem bancar se bucură de stabilitate şi încredere din partea publicului, experienţa din întreaga lume arată că deponenţii nu vor dorii să îşi retragă sumele în acelaşi timp. Există, desigur, şi clienţi care şi-au depus fondurile în depozite la termen, în schimbul unei rate a dobânzii mai mari şi care, de regulă, nu îşi retrag sumele până la sfârşitul termenelor convenit. Se poate calcula, în funcţie de tipul de depozite (la vedere şi la termen) şi al experienţei, nivelul aproximativ de lichidităţi necesar pentru a preântâmpina cererile de retrageri anticipate.

Alte referate despre: caracterizare de ansamblu a activitatii unei banci, activitatea unei banci, obiectul de activitate al bancii transilvania

Banca Inter-Americana de Dezvoltare

BID-ul administreaza cateva fonduri speciale destinate imprumuturilor in conditii speciale, fonduri constituite prin contributii ale celor mai bogate tari din regiune. Una dintre facilitatile BID este Fondul pentru Operatii Speciale (FOS) care acorda imprumuturi pe termen lung (20-40 ani), cu perioade mari de gratie. Imprumuturile se acorda cu dobanda, dar la nivel redus.

Alte referate despre: banca inter-americana de dezvoltare, banca inter americana de dezvoltare, banca inter-americana de dezvoltare referat

Serviciile bancare

Serviciile bancare
- conturi curente (la vedere ), in lei si/sau in valuta, conturi in care titularii pot face operatiuni de incasari si plati curente;
- conturi de depozit (la termen), in lei si/sau in valuta, conturi in care depunerile se fac pentru un anumit termen, perioada in care titularii nu pot efectua nici depuneri in cont, nici plati din aceste conturi.

Alte referate despre: produse si servicii bancare, servicii bancare, serviciile bancare

Investitii internationale

În al doilea caz activele rezultate au cu totul altă natură: fabrici, companii de transport, hoteluri sau magazine. În primul caz este vorba despre investiţii financiare, iar în al doilea caz de investiţii reale. De cele mai multe ori nu se poate face o delimitare precisă, deoarece cele două tipuri coexistă. Trebuie de reţinut că în perioadele precapitaliste majoritatea investiţiilor reale nu implicau nici un fel de tranzacţii financiare.

Alte referate despre: investitii internationale, referat investitii internationale, investitiile internationale

Notiuni de drept bancar

Savantul canadian O. Ogilivie considera ca dreptul bancar cuprinde reglementarile activitatii bancilor si altor institutii financiare, reglementari care sint stabilite prin lege si practica judiciara16.
Doctrina juridica rusa cunoaste o elaborare mai succinta a notiunii de drept bancar. Astfel, L.G. Efimova defineste dreptul bancar drept o stiinta juridica, avind obiect de studiu totalitatea actelor normative, ce reglementeaza modul de organizare si activitate a institutiilor de credit, care sint de regula banci, cit si de efectuare de catre ele a operatiunilor bancare".

Alte referate despre: drept bancar si valutar, drept bancar-faliment, drept bancar

Societatile de investitii

Societatile de investitii
Societăţile de investiţii au luat o amploare deosebită prin faptul că satisfac cererile micului investitor de a asigura un venit optim capitalului sau economiilor sale disponibile .
Societatile de investitii

Alte referate despre: societati de investitii financiare, societatile de investitii financiare, societati de investitii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles