Pasare paun

Apropierea sexuala

Ochiul este un receptor "de distanta". Dintre receptorii "de aproape", o mare insemnatate revine celor olfactivi. Mirosul este un simt chimic, foarte fin la multe animale (macrosmatice), cum sunt cainele si pisica. Oamenii sunt animale microsmatice la care, pentru orientare, un rol major il au distanto-receptorii, ca vazul si auzul. Portiunea din creier legata de miros (rinencefalul) este subordonata functional zonelor mai "recente" din scoarta cerebrala (neocortexul), dar pare semnificativ faptul ca rinencefalul este intim conectat cu viata afectiva si cu cea a organelor interne.

In realitate, si pentru om mirosul este un simt major, daca nu de orientare, oricum de apreciere si de intensificare sau de inhibare a unor comportamente. Si noi putem recunoaste o anumita persoana dupa urmele sale odorante. Si noi acceptam sau refuzam apropierea cuiva pe baza acestui criteriu. Masurile de igiena corporala sunt puternic sprijinite de catre tendinta la confort olfactiv.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 33
Materia: Sociologie

Infectii cu transmitere sexuala ppt

In cazul acestei infectii, primele simptome apar la 2 - 3 zile de la contactul sexual: secretii abundente galben - verzui, senzatii de usturime si arsuri, mucoasa congestionata, rosie, umflarea uretrei, etc. Aceste simptome pot disparea dupa 8 saptamani - dar disparitia nu marcheaza sfarsitul bolii, ci cronicizarea ei.Gonoreea se transmite prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectate si foarte rar prin folosirea in comun a obiectelor sanitare, prosoape, bureti, etc. Ea se poate trata cu antibiotice recomandate de medic.

Alte referate despre: infectii cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala ppt, referat infectii cu transmitere sexuala

Sexualitate - latura importanta a personalitatii umane

Sexualitatea este un aspect cheie al „umanitatii” fiintei umane. Faptul ca oamenii gândesc, simt, cred, se întreaba, iau decizii – îi diferenţiază de animale. Spre deosebire de acestea, sexualitatea umană este o laturi complexă a personalităţii fiecăruia dintre noi, care se bazează pe educaţie, pe experienţele fiecăruia, şi nu în ultimul rând pe mediul social şi familial în care s-a format fiecare persoană.

Alte referate despre: importanta diversitatii personalitatii umane, laturile personalitatii umane, importanta diversitatii ca factor al dezvoltarii personalitatii umane

Sexualitate

Sexualitatea este un aspect cheie al „umanitaii” fiintei umane. Faptul ca oamenii gândesc, simt, cred, se întreaba, iau decizii – îi diferenţiază de animale. Spre deosebire de acestea, sexualitatea umană este o laturi complexă a personalităţii fiecăruia dintre noi, care se bazează pe educaţie, pe experienţele fiecăruia, şi nu în ultimul rând pe mediul social şi familial în care s-a format fiecare persoană.
Sexualitate

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, bolile sexuale transmisibile, bolile sexual transmisibile

Tulburari in sexualitate

Cele două funcţii principale ale testiculelor sunt producerea de spermatozoizi şi secreţia hormonilor sexuali. Un spermatozoid este o celulă unică ce cuprinde un cap, o piesa intermediară şi o coadă (flagel). Cromozomii sunt responsabili de caracterele ereditare. Toate celulele organismului conţin un număr fix de 23 de perechi de cromozomi diploizi (în perechi). Celulele se înmulţesc divizându-se în două, producând deci două noi celule ce conţin fiecare câte 23 de perechi de cromozomi. Acest proces se numeşte mitoza. Spermatozoizii şi ovulele conţin 23 de cromozomi haploizi (simpli şi capabili de a se uni). Aceasta se realizează printr-un fel de diviziune celulară numită meioză. Aşadar, dacă spermatozoidul fecundează ovulul, celula rezultată în urma unirii lor va avea un număr de 23 de perechi de cromozomi: 23 de cromozomi simplii de origine masculină şi 23 de cromozomi simplii de origine feminină.

Alte referate despre: tulburari de sexualitate, ingrijirea pacientilor cu tulburari de sexualitate, ingrijirea bolnavilor cu tulburari de sexualitate

Abuzul sexual

Abuzul sexual reprezinta orice contact sexual cu un copil sau utilzarea unui copil pentru satisfacerea unei placeri sexuale personale. Aceasta poate include expunerea in fata copilului a amunitor parti intime sau sa-i ceri copilului sa-si expuna partile lui intime, atingerea organelor genitale ale copilului sau sa-i ceri copilului sa faca acest lucru, sex oral sau incerecarea de a introduce degete / obiecte/ penis in vaginul sau anusul copiilor, desi penetrarea efectiva rareori este realizata.

Alte referate despre: abuzul sexual, abuz sexual, abuzul sexual asupra copilului

Educatia sexuala in perioada adolescentei

Educatia sexuala este un proces indelungat de-a lungul caruia ne informam si ne formam atitudini, pareri si valori despre identitate, relatii interumane si intimitate. Perioada adolescentei este cea in care se dezvolta interesul inspre tot ceea ce inseamna relatiile intre cele doua sexe si trebuie acordata o foarte mare atentie mesajelor si informatiilor pe care cei aflati in aceasta perioada a dezvoltarii le primesc si le inregistreaza in acelasi timp.
Pentru cei care au depasit aceasta perioada de mai mult timp este greu de imaginat ca adolescentii zilelor noastre se gandesc la sex, gandindu-ne mai ales la faptul ca nu a trecut chiar asa mult timp de cand sexul era considerat un subiect tabu. Adolescentul zilelor noastre are acces la foarte multa informatie despre acest subiect si datoria adultilor este de a-i ajuta sa trieze informatia primita si sa o inmagazineze pe cea folositoare. Din pacate, adolescentul din Romania preia informatia din mass-media si grupul de aparteneta, iar informatia ...

Alte referate despre: educatia sexuala in perioada adolescentei, educatia sexuala in perioada adolestentei, problemele sexualitatii in perioada adolescentei

Organele sexuale masculine

Organele sexuale barbatesti externe, penisul si scrotul -- care contine cele 2 testicule sunt usor de observat cand un barbat sau un baiat este dezbracat, deoarece ii atarna intre picioare. Scrotul --Este un saculet moale de piele ridata care acopera, tine si protejeaza cele 2 testicule.Penisul Este facut din tesut moale si spongios si vase de sange. Urina paraseste corpul barbatului printr-o mica deschizatura situata in varful penisului. Capatul penisului este numit gland. Cand penisul este atins si frecat, corpul barbatului se simte bine. In general, penisul este moale si atarna peste scrot.

Alte referate despre: organul sexual masculin, referat organe sexuale masculine si feminine, anatomia organului sexual masculin

Etapele dezvoltarii sexualitatii

Etapele dezvoltarii sexualitatii
Acum, copilul stie sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca, sa gândeasca, are multe experiente. Evolutia sa pe plan fizic, intelectual, social îi estompeaza pentru moment curiozitatea sexuala, desi, chiar înainte de pubertate, copiii se întreaba si discuta între ei despre mângâiere, sarut, placere. Copilul de 10 ani cunoaste bine diferentele dintre sexe, stie ca organele sexuale sunt necesare reproducerii, nasterii copiilor, dar si ca familia si societatea confera sarcini diferite fetelor si baietilor.

Alte referate despre: etapele dezvoltarii sexualitatii, etapele dezvoltari organelor sexuale la barbati, etapele dezvoltarii umane

Pasarile

Zburator antic:Pasarea-fosila Archaeopterix a fost descoperita in Germania.Amprenta din calcar arata clar ca avea pene,dar si o coada lunga de reptile.Tot de la reptile i se trageau ghearele.

Alte referate despre: somnoroase pasarele, pasari, somnoroase pasarele comentariu

Pasari

Vederea binoculara asigura aprecierea corecta a distantelor.Fata turtita a unor pasari le permite sa auda mai bine pentru ca astfel sunetele se scurg mai usor spre unrechile lor(bufnita).Ciocurile lungi si incovoiate ajuta la sfasierea pradei,iar ghearele incovoiate ajuta pasarile de prada sa-si prinda prada mai usor.

Pasarile sunt acarenate(strutul African,strutul American-nandu,casuarul din Australia,emu,kiwi din Noua Zeelanda) si carenate (porumbelul, randunica, barza).Siruri nesfarsite de pasari brazdeaza cerul primavara si toamna,perioadele in care unele dintre acestea migreaza.Ele isi petrec primavera si vara intr-un loc,iar toamna pleaca spre alte tari ,mai calde chiar daca se afla la mii de kilometric departare.

Alte referate despre: pasari calatoare, pasari rapitoare, mihai eminescu somnoroase pasarele

Pasarile rapitoare

Pasarile de prada rapitoare de zi sunt :ULIUL DE CAMP PESTRIT. Ulii de camp, rude ale vulturilor au corp usor, aripi lungi si sunt maestrii zborului lent, in apropierea solului. Acestia vaneaza pe arii intinse. In general, pasarile de prada se hranesc cu alte pasari sau animale mici cum ar fii soarecii sau alte rozatoare. Unele pasari cum ar fi vultanii se hranesc cu cadavre sau hoituri avand o « masa gratuita ».

SOIMUL CALATOR este specia de pasare cea mai raspandita pe glob. Aceasta pasare rapitoare se arunca asupra prazii cu o viteza de 300 km/ora asupra prazii. Este raspandit pe toate continentele cu exceptia Antarcticii.
GAIA ROSIE. Gaile sunt pasari rapitoare de statura mare, cu aripi lungi si penele din coada in forma de V. Aceste pasari se hranesc cu mortaciuni.
VINDEREUL NAKINGIAN. Caracteristica vindereilor este ca aruncandu-se in directia vantului, poate pluti pe loc.Se estimeaza ca vazul vindereilor este de 8 ori mai bun ca al omului.

VULTURUL PESCAR.Specia ...

Alte referate despre: pasari rapitoare de zi, pasari rapitoare de noapte, referat pasari rapitoare

Ascaridioza pasarilor

Rentabilitatea in sectorul avicol depinde de posibilitatile de realizare a unei productii mari de carne si oua cu un minimum de cheltuieli. Pentru traducerea in fapt a acestui deziderat, stiinta si practica avicola au recurs in cresterea si intretinerea pasarilor productive, la metode mai intai semiindustriale, apoi industriale. Aceste metode au ca obiectiv ridicarea potentialului productiv al organismului pasarilor in vederea obtinerii in minimum de timp, a unor produse alimentare cu valoare nutritiva ridicata prin transformarea si folosirea la maximum de catre organismul pasarii, a principiilor nutritivi din nutreturi.
La pasari, metabolismul atinge intensitatea cea mai mare din scara animala. In conditiile solicitarii maxime a organismului lor ca consecinta a metodelor moderne, se impune necesitatea de a cunoaste exact cerintele pasarilor in diferite etape de dezvoltare si de productie in raport cu ritmul de crestere si de ouat.
Cunoasterea precisa a acestor cerinte si respectarea ...

Alte referate despre: ascaridioza pasarilor, ascaridioza la pasari, pasari migratoare

Pasarile paradisului

Pasarile paradisului - Considerate cele mai frumoase păsări din lume datorită somptuozităţii penajului masculului, păsările paradisului deţin supremaţia în privinţa paradelor nupţiale, spectacole unice de o complexitate uimitoare, în care masculul adoptă cele mai uluitoare poziţii pentru a-şi pune în evidenţă strălucirea penelor, pe care le înfoaie şi le mişcă în speranţa de a-şi atrage partenera. Comportamentul acestor păsări originare din Noua Guinee, nu este încă pe deplin cunoscut.

Alte referate despre: pasarea paradis, pasarea paradisului, pasarile paradisului

Pasari de prada

Soimul calator se arunca asupra prazii cu o viteza de 300 km/h.Acesta este raspandit pe toate continentele cu exceptia Antarticii.

Alte referate despre: pasari de prada, pasare de prada, pasarile de prada

Pasarile de prada

Pasarile de prada sunt rapitoare innascute – talentul si indarjirea lor le fac campionii necontestati ai lumii pasarilor.Stapanii aerului, inzestrati cu o acuitate vizuala deosebita,isi captureaza si devoreaza victimele cu ajutorul ghearelor indoite si al pliscurilor incovoiate.

Alte referate despre: cea mai mare pasare de prada, cea mai mare pasare de prada de pe pamant, referat pasari de prada

Dinozaurii, stramosii pasarilor

Ca orice noutate in stiinta, noul dinozaur cu pene descoperit, care sugereaza inrudirea cu pasarile actuale, este greu de acceptat de comunitatea stiintifica. Probabil ca omul este subiectiv si chiar invidious pe aparenta libertate a pasarilor, care pot zbura unde vor. Pasarile au invins gravitatia si au devenit stapanele cerului, numai gratie dobandirii aripilor, subtierii si umplerii cu aer a oaselor, formei aerodinamice a corpului si flexibilitatii penelor.

Alte referate despre: dinozaurii stramosii pasarilor, stramosii dinozaurilor, dinozauri pasari

Mic dictionar al pasarilor

Cormoran (Phalacrocorax) gen de pasari acvatice palmipede, daunatoare pentru ca se hranesc cu peste, avand penele de culoare neagra-verzuie, impestritate cu alb pe cap si pe gat, cu cioc lung si incovoiat la varf si cu coada lunga, rigida.

Alte referate despre: descarca o mica povestiri despre pasari pe limba rusa, mic dictionar de concepte operationale, mic dictionar englez-roman

Pasari de Prada

Din aceasta cauza ele se numesc răpitoare de zi, in contrast cu bufnitele care duc o viata de noapte. Specia răpitoarelor de zi este una dintre cele mai răspândite de pe glob: reprezentaţii săi se găsesc pe toate continentele, cu excepţia Antarticii. Speciile lor s-au adaptat la cele mai diferite forme de viata, începând din vârful munţilor si jungle, pana la mlaştini si tundre.

Alte referate despre: despre pasari de prada, pasari de prada din romania, informatii despre pasari de prada
Referate afisate : 19
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK